Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 171 572
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
...

Последна редакция: ср, 19 окт 2016, 08:01 от ⅞ ...and Happily Ever After

# 436
⅞ ...and Happily Ever After , , Оградата и къщата са страхотни, но за гардероба - оптът да го превърнеш във винтидж, не е много убедителен. Красотата му е в малките декоративни детайли, които се губят .

# 437
На мен гардеробът ми харесва, бих добавила патина на всеки от детайлите, за да изпъкнат  Peace

# 438
  • В градината...
Нямало е как през нощта да видим  Naughty

# 439
Момичета, моля за помощ. Имам залепено дълго и тясно огледало на страничната част на гардероб в коридора. Децата го счупиха в долната му част и успях да я махна /счупената/ част, но отдолу е криво и непоръбено. Как да го прикрия и обезопася съответно? Рамка? Нещо само отдолу да залепя? моля, помагайте!

# 440
Някакви декоративни елементи или нещо подобно, но това е по-скоро за спукано огледало.

Скрит текст:

Ако е възможно и рамка, която да покрие счупеното, т.е. да закрие част от огледалото,  нещо подобно.

Още една идея, само от едната страна или на ъгъл - по долния ръб и единия страничен, като  декорацията може да се направи по-широка, за да скрие счупеното. Peace

# 441
може отдолу да се изравни с моделираща маса в съответен цвят и после да се нарисува нещо на нея или да се залепи , украси ... пример за маса : Sugru Silikongummi

# 442
Благодаря, момичета!

# 443
Здравейте, творци на красоти!
От известно време ви чета скришно, но вече се намърдвам с пълна сила при вас.
Сдобихме се със стара селска къща, която ще превръщаме в дом. Имам ужасно много мебели за преправяне, но докато стигна до тях трябва да се преборя с ужасяващо количество зелена блажна боя. Показвам таваните и вратите.
Скрит текст:

Мислех да ги чистя до дърво. Купих си пистолет за горещ въздух, шлайф и Ремувъл-а на Оргахим. Четох много в старите теми, направих си план за действие и т.н. Днес, след 6 часа мазане, стъргане и шкурене долу горе очистихме половин врата и половин рамка на прозорец  #Cussing out Не виждам как ще се махне тая боя. От прозорците се отказвам директно, ще ги сменим, колкото и да не ми се иска. Ако трябва да ги почистим всичките ще се нанесем след 10 години...
Обаче вратите и таваните не ми се дават, много ми харесват. Искам таваните да са в бяло, вратите може би и те. Мога ли да зашкуря леко неравностите, да намажа с бороконтакт и после с бяло (латекс?). И после трябва ли някакъв финиш? Много се надявам, да ми дадете съвет, защото си я представям с дърво, не искам гипскартон по таваните. Подът е дюшеме, ще бъде с дървени мебели... Обаче тая зелена блажна боя на сто слоя направо ми взе здравето днес...

# 444
Здравей, Алечка! Мислила ли си варианта тебеширени бои, с които да превърнеш дефекта в ефект? За тавана - опитай на някое по-прикрито местенце да почистиш максимално от прах, измиеш с обезмасляващ препарат, а бе да подготвиш чист участък. За самата боя: в акрилна боя се добавя креда (винервайс, калциев карбонат), разбърква се и се полага даже без предварително грундиране. Струва ми се, това е сравнително най-безболезнения начин. .

Вратите, ако са дървени и искаш да проявиш дървото - голямо пърлене и/или махане с хим, препарати ще падне, едва ли зелената боя е само един слой.

П.С. Има много линкове на руски; тук дават рецепти и с латекс, гипсова шпакловка и пр. - т.е. най-вероятно имате всичко това и няма да купуваш нещо специално.
http://www.livemaster.ru/topic/1981567-sekrety-samodelnoj-melovoj-kraski

http://homelifeorganization.blogspot.bg/2014/09/ikea-hack-BEKVAM.html

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 16:59 от Lynda

# 445
Линда, ужасно много ти благодаря за предложението! Ще пробвам задължително, защото в чудо се видях 2 дни.
Вратите ще се минават с пистолет, после с препарат, после пак с пистолет и шпакла. После с шлайфа.
Но за таваните е неприложимо, аз не искам да ги покривам. Ще опитам и ще кажа какво е станало!

# 446
  • Карлово
Щом не е на всяка цена да се вижда дървото и старата боя не е напукана или олющена, ако  е плътна и алкидна, може отгоре пак с алкидна бяла. Най-много две ръце и зеленото ще изчезне. Може и с автоемайл лак. Има  с матиращ ефект има и сатен, не са само гланцови.

# 447
......... Мислех да ги чистя до дърво. Купих си пистолет за горещ въздух, шлайф и Ремувъл-а на Оргахим. Четох много в старите теми, направих си план за действие и т.н. Днес, след 6 часа мазане, стъргане и шкурене долу горе очистихме половин врата и половин рамка на прозорец  #Cussing out Не виждам как ще се махне тая боя. ............ тая зелена блажна боя на сто слоя направо ми взе здравето днес...
защо не започваш вратите първо с шкурка? Ако това са стари врати боята най-вероятно ще може да се изшкури добре и после ако се наложи малко ремувал.
За тавана според мен е безумна идея да се чисти боята и да се преправя. Също има и опасност ако е стар да е заразен с дървояди. По-добре нов , не е толкова скъпо и ще стане супер с масло.

# 448
Благодаря за идеите! Ще тествам тебеширена боя, алкидна боя и автоемайл лак в дрешника и ще реша Simple Smile

Фри, с шкурка не става. Много пластове е боята. А таваните не искам да ги сменям първо защото са около 100 кв. и както и да го смятам все не излиза сметката. А и аз не искам да са в естествен цвят, подовете са дюшеме и ще си останат естествени, дограмите ако запазим също. Ще стане прекалено дървено. Ако не успея да ги боядисам ще покрием с картон и толкова Simple Smile

# 449
Картона не е добър материал да се покриват стари стени. Поне доколкото знам. Поема влага и не изпуска, зад него мухлясва... поне доколкото аз проу4вах . Препоръ4аха ми плоскости натрий - силикат и имат по-евтин еквивалент от някакъв вулкани4ен камък. Дано успееш да го боядисаш.

Общи условия

Активация на акаунт