Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 170 626
  • 757
  •   1
Отговори
# 30
  • Карлово
  лепенето на фурнир не е лесна работа, имам предвид, че трябва преса.
bouquet
Ще се ориентирам към търсене на нова. Сегашната е с особена височина, която сами нагласяхме, май трудно ще попаднем на такава.

# 31
bouquet
Ще се ориентирам към търсене на нова. Сегашната е с особена височина, която сами нагласяхме, май трудно ще попаднем на такава.

Не се отказвай, потърси инфо, може пък да има начин! Щом и височината ви допада. Peace

# 32
  • София
Казвам всичко това само за да споделя пресния си опит и дано да съм полезна на някого.
На мен ми беше полезна, много благодаря!

# 33
bouquet

Аз преди да се заема с нашите интериорни врати обиколих доста производители с питане да ми ги изшлайфат и боядисат. Никой не искаше. Намерих накрая все пак и ми казаха цена като за нова врата - 400-450 лв/бр. Казаха, че фурнира можел да се прожули и после спасение нямало. Като питах не може ли да им залепят нов фурнир само обръщаха очи....
Ако все пак успеете да намерите някого пиши. Успех от мен Peace

# 34
Благодарности на Барелина  bouquet  bouquet  bouquet
Да се запиша, а и да споделя за боята Хемърайт или Протекта, която е подходяща за случая за парапета от ковано желязо. След като се монтира, боядисваш с нея и си готова. Тя е грунд, боя и е против ръжда. Има няколко цвята, а освен това има и серия с ефект ковано желязо. Аз съм ползвала Хемърайт, Бяла с гланц...много красива боя.
И в защита на осмото да кажа, че наистина е скъпо, но се отблагодарява с годините. Първо, можеш да правиш частични корекции или да освежаваш цялостно без да циклиш. Второ, подхранваш дървото. Трето, усещането за естествено дърво на бос крак Simple Smile . За вида вече е въпрос на вкус, но на мен лично ми е по- красиво от лак. Преди осмото, бяхме лакирани с лак на водна основа, който буквално за няколко години се съсипа, което ни принуди да циклим наново. Това от личен опит Simple Smile , но няма да посегна повече към лак, щом става дума за дървена повърхност Simple Smile .  Ивчи, ще видиш, че не си сгрешила като намазала с осмо.  bouquet

# 35
  • Beyond the stars
Предстои ни освежаване на дървена ламперия, която е лакирана и доста тъмна. Харесвам си я ама май искам нещо по-светличко или бяло.
Та мъжкото съсловие вчера ми се чудеха що съм щяла да шкуря , направо да съм боядисвала отгоре ?  ooooh! Според вас на лака ще хване ли боя ?

И втори бърз въпрос идеи има ли шанс на гладки кухненски вратички да се получи подобна идея като на Drago_2008 с вратите  - с профили да се направи нещо като форма и да се боядиса  Blush

Това намерих като идея

# 36
Ще хване, но трябва да матираш малко с шкурка преди боята. Леко, не много прецизно, без да сваляш целия лак. По скоро е важно да почистиш добре ламперията с меглио преди да зашкуриш. После е добре да ползваш грунда, който Драго препоръча в предишната тема, за да не ти избият петна, а и за да положиш по-малко ръце боя после.  И защо да не може да си направиш кухненските вратички с профили. Само трябва да избереш добро лепило. Аз бих ползвала Поксипол прозрачното. То хваща и върху гладки фаянсови плочки.  И след това с техниката бороконтакт, хубаво размазване без вадички и капки, 1,5 часа съхнене, боя на водна основа,  24 часа съхнене , следващ слой боя и т.н....знаеш. За по-здраво някой препоръча за финален слой да се положи и лак на водна, прозрачен, ако искаш.

# 37
  • Beyond the stars
Ще хване, но трябва да матираш малко с шкурка преди боята. Леко, не много прецизно, без да сваляш целия лак. По скоро е важно да почистиш добре ламперията с меглио преди да зашкуриш. После е добре да ползваш грунда, който Драго препоръча в предишната тема, за да не ти избият петна, а и за да положиш по-малко ръце боя после.  И защо да не може да си направиш кухненските вратички с профили. Само трябва да избереш добро лепило. Аз бих ползвала Поксипол прозрачното. То хваща и върху гладки фаянсови плочки.  И след това с техниката бороконтакт, хубаво размазване без вадички и капки, 1,5 часа съхнене, боя на водна основа,  24 часа съхнене , следващ слой боя и т.н....знаеш. За по-здраво някой препоръча за финален слой да се положи и лак на водна, прозрачен, ако искаш.

Много благодаря bouquet

Добре, че ми припомни за грунда .. понеже явно е останало там, където съм го чела и щях да действам с Бороконтакт  Blush
Тренировъчно ще почна една маса със столове тези дни и ще подготвям ламперията, пък дано имам какво да покажа после  Mr. Green

# 38
Благодаря за темата bouquet Вие сте голямо вдъхновение Simple Smile

# 39
Момичета, имам два излишни виенски кръгли стола за преправяне. Ако някой ги иска да ми пише.

# 40
Някоя от вас претапицирала ли е мебели.И ползвала ли е такер за целта. Каква марка? Отзиви? Налага ми се да си купя,но първо искам да се ограмотя.

# 41
Някоя от вас претапицирала ли е мебели.И ползвала ли е такер за целта. Каква марка? Отзиви? Налага ми се да си купя,но първо искам да се ограмотя.
Аз съм сменяла на трапезни столове на седалката. Такер купих от Практикер без да проучвам, защото бях там и се присетих. Направих 6те стола и остана здрав 😃 Не беше марков, най-обикновен евтин взех.

# 42
  • Beyond the stars
Аз съм сменяла на трапезни столове на седалката. Такер купих от Практикер без да проучвам, защото бях там и се присетих. Направих 6те стола и остана здрав 😃 Не беше марков, най-обикновен евтин взех.

И моят е от Практикер  Wink

# 43
  • Карлово
Ползвах такер БОШ и телчета също такива. Преди това опитвах с един за 10-на лева и не можеха да се забиват хубаво телчетата. А иначе са ми много слаби китките, не мога да натискам.

# 44
Ако някой се интересува от столовете,  за които писах по-горе да пише на ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт