Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 171 414
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, пълен провал! Този Терминатор изобщо не подейства, боята и лакът са непокътнати. Резултатът е от 30 мин работа с виброшлайфа. Нормално ли е това?

https://drive.google.com/open?id=0ByfcOermQ8npc0tjN2Q0MlNGbHM

П.С. Не знам как да кача снимка, затова я шервам през драйв - дано е ок  newsm78

# 556
  • Бургас
Каква ти е крайната цел? Според мен това е чам. Ако не искаш да се вижда фладера няма смисъл да търкаш до дърво, а може да боядисаш

# 557
Първоначалната ми идея беше да боядисам в сиво. После като видях колко е красив естествения цвят, помислих, че ще стане супер само с лак. Обаче май ще е невъзможно, така че се връщам към боядисване. В такъв случай само е необходимо да наряня повърхността с шлайфера, нали?

Доколкото разбрах от прочетеното, боядисва се с валяче, не с четка. Подходяща е акрилна боя. Правилно ли съм разбрала?  newsm78

Може ли да ми препоръчате марка боя? А магазин за дръжки? Искам да сменя тези, ужасни са, но нещо в гугъл не намирам нищо готино. Какви биха отивали според Вас?  Simple Smile

Благодаря предварително!  bouquet
Извинявам се за милионите въпроси! Simple Smile

# 558
  • Beyond the stars
Първоначалната ми идея беше да боядисам в сиво. После като видях колко е красив естествения цвят, помислих, че ще стане супер само с лак. Обаче май ще е невъзможно, така че се връщам към боядисване. В такъв случай само е необходимо да наряня повърхността с шлайфера, нали?

Доколкото разбрах от прочетеното, боядисва се с валяче, не с четка. Подходяща е акрилна боя. Правилно ли съм разбрала?  newsm78

Може ли да ми препоръчате марка боя? А магазин за дръжки? Искам да сменя тези, ужасни са, но нещо в гугъл не намирам нищо готино. Какви биха отивали според Вас?  Simple Smile

Благодаря предварително!  bouquet
Извинявам се за милионите въпроси! Simple Smile

Минаваш повърхността, мажеш с грунд (взависимост от боята, която ще ползваш -акрилна или алкидна - грундът е различен) Боята -зависи какъв ефект търсиш и дали от акрилна ще има точния цвят.Боядисвах едни столове скоро и от акрилните нямаше точно цвета, който исках и взех алкидна- харесват си ми, повече мирише, ама пък има повече блясък и за работа ми беше по-лесна като че ли.
Твоето шкафче си го представям в сив мат с черни кръгли дръжки. В Икеа има, иначе в Бриколаж,Практикер  Peace

Последна редакция: чт, 05 яну 2017, 21:41 от Вълшебство

# 559
  • Бургас
И още нещо - по-лесно ще боядисваш и ще стане по-равномерно ако сваляш вратичките и боядисваш на хоризонтална повърхност.

# 560
  • София
Момичета, купих си този свещник:
www.jysk.bg/dompotrebi/dekoraciya/sveshchnici/sveshchnik-kato-52-sm-5-postavki

Мислите ли, че може да го напръскам със златен спрей. Дали ще се получи ? Иска ми се да е златничък.

# 561
Благодаря ви много, radinna и Вълшебство! Надявам се скоро да кача една хубава снимка Simple Smile

# 562
  • София
Може да е пдч (мдф ) вратичката ?

# 563
Момичета, последен въпрос преди да намажа с грунд и после с боя Simple Smile Навсякъде ли трябва да е наранена повърхността, за да стане хубаво? На места успях доста добре с шлайфа, но на други - например ъгълчетата - не мога да стигна? Има си участъци, които са си гладки и лакът си е налице. Там ще хване ли грунда/боята или да дообработя с шкурка отделно?

# 564
  • София
Здравейте,от доста време ви чета и се радвам на красивите неща които творите.
Нека ви споделя и някои мои опити..Simple Smile

Скрит текст:

Надявам се да ви харесат Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 яну 2017, 13:23 от AnMary

# 565
Здравей, аз не виждам снимчиците - само едни малки зеленички квадратчета  Hug

# 566
  • София
Ох нещо не мога явно да се оправя със качването на  снимките.Ще пробвам пак. Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 10 яну 2017, 13:24 от AnMary

# 567
  • Перник
stanoevus, аз виждах снимките нормално, сега виждам само шкафчетата, а новият линк не се отваря при мен. Това по принцип не е моя стил мебели, но първото - масичка или бюро се води, не знам, много ми хареса. Особено цвета  Heart Eyes

# 568
  • В градината...
Аз вчера ги видях - писалище и витрина в тюркоаз, много ми харесаха. Как постигна този ефект?
Иска ми се детската стая да е в такъв тюркоаз и в коралово. Но мебелите са ми бели. Чудя се откъде да намеря аксесоари, че да си докарам идеята  Thinking

# 569
  • София
Боядисал съм ги с Chalk paint така наречената тебеширена боя.
Няма шкурене и грунд преди това ,директно боядисваш Simple Smile

Зеленото на бюрото се получи по интересно / с тъмни оттенъци/, защото накрая сложих и черна вакса.
Ето още едно шкафче:

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 10 яну 2017, 13:24 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт