Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 170 827
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
stanoevus, привет Simple Smile

Току-що вдъхновена от теб боядисах първата вратичка на шкафа на кухнята Simple Smile Две вече съм изшлайфала, но мисля да пробвам после и останалите директно с тебеширената боя. За отгоре тази вакса ли ползваш?
https://www.anniesloan.com/annie-sloan-products/annie-sloan-waxe … lk-paint-wax.html

Според теб ще има ли проблем, след като става дума за кухненски шкафове, които се мокрят малко или много? Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 яну 2017, 18:00 от plit4ica

# 601
stanoevus, браво! Страхотен е столът! bouquet

# 602
  • София
Каква боя ползваш,сама ли я направи или купи готова?
Като я правя сам от гипса винаги остават топчета,затова забърсвам с шкурка 240
преди да сложа ваксата. Само забърсвам както с парцал се бърше прах Simple Smile
След това става гладко като стъкло:)
При фабричната го няма този проблем.

Да ако искаш чист цвят и визия без състаряване и ефекти ползвам тази вакса soft clear wax.
С другите вакси стават други ефекти,може да се видят в Ютуб или в страницата на Ани Слоун
Няма проблем ваксата се разтваря само от спирт и алкохол иначе се държи както нормалните шкафове..
Но без вакса не става нищо тя е завършваща, без нея боята се рони и седи като тебешир...

Успех в боядисването Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 яну 2017, 20:39 от stanoevus

# 603
Използвам ето тази
http://smilehobby.net/catalogue/product/shabby-chic-tebeshirena- … -250-ml-sivo-8272

Аз като прочетох твоите постове и веднага изпратих ММ на мисия, добре, че се оказа наблизо  Laughing
Значи ще поръчам вакса от този сайт и няма да шкуря другите вратички Simple Smile

Безкрайни благодарности! Simple Smile  bouquet

# 604
Чудесно се е получило столчето Simple Smile

Майсторки, имам въпрос за боите на водна основа. Чела съм ви, че не слагате лак - как се държат във времето?
Стабилна ли е така без лак?
Лесно ли се почиства?
Какви марки ще ми препоръчате (предвид това, че имам бая работи за боядисване, гоня оптимално съотношение качество/цена Laughing).
Доколкото знам не мирише, при какви условия боядисвахте? Става ли за работа сега (на затворено, в отоплена стая)?

Досега съм работила с автоемайл и латекс + лак. От второто не съм доволна, автоемайлът е перфектен. Но понеже нямам търпение да се захвана, не ми се чака чак топлото време, защото си има нужда от сериозно проветряване в началото...

Планирала съм 3 единични скрина, един двоен и един двукрилен чамов гардероб с надстройка, евентуално и един еднокрилен, сърбят ме ръцете, нямам търпение вече Simple Smile

А и последно - колко гълта приблизително, примерно за гардероба?

# 605
 Не се сърди, човече аз имам опит със Сократес, бяла.Боядисвахме врати. Не са масив, талашит по-скоро  Rolling Eyes Бяха грозно тъмно кафеви  ooooh! Свалихме боята, но не изцяло, грунд и боя 4 ръце.Не сме лакирали и може би там ни е грешката  Confused  Около дръжките за няколко месеца вече боята е свалена  Tired

# 606
Точно това и мен ме притеснява. Май ще си мина на варианта автоемайл  Confused

# 607
Нека и другите да пишат ако имат опит.
 Аз, честно, не помня някой в темата да не  е бил доволен от Сократес. При нас проблема по-скоро е от това, че не изшкурихме тотално старата боя. Обаче на майстора  Wink му писна,много врати са. А и не знам старата боя каква е била,беше на дебел слой и тя. Точно на ръба се изтри.Там и по-напластено някак става с четката.Не е като на гладката повърхност, 4 ръце да се минат на тънък слой с валяка. Все си мисля, че при вас като е масив основата има значение  Peace

# 608
Аз нищо не майсторя в момента, само събирам идеи Simple Smile но не разбрах откъде купувате ваксата, по ръчвате я от този сайт ли?

# 609
  • Бургас
Човече, последно боядисвах с фасаген една врата. Вече година си е наред. Хвана директно върху старата блажна боя само след измиване. Предвид цената от около 20 лв за 3 литра съм повече от доволна.
Със същия фасаген съм боядисвала автомобилни гуми, които стоят на двора - и те не са мръднали, за разлика от другите, които са с акрилна боя.
Единствения проблем би бил, ако искаш да е лъскаво - с фасагена стои матово като с латекс.

# 610
  • Beyond the stars
Човече, последно боядисвах с фасаген една врата. Вече година си е наред. Хвана директно върху старата блажна боя само след измиване. Предвид цената от около 20 лв за 3 литра съм повече от доволна.
Със същия фасаген съм боядисвала автомобилни гуми, които стоят на двора - и те не са мръднали, за разлика от другите, които са с акрилна боя.
Единствения проблем би бил, ако искаш да е лъскаво - с фасагена стои матово като с латекс.

Hug за инфото.

Не бях заглеждала фасагена, а имам една ламперия, която хем не искам да е лъскаво като след алкидна боя или автоемайл , хем пък акрилната ми е по-трудна за работа и не ми харесва толкова като краен ефект  Peace Ще проуча фасагена щом има матов ефект.  Wink

# 611
И аз много благодаря! Не искам да е лъскаво, така че ме устройва. Не знаех, че стават за вътрешно приложение и затова не се бях замисляла. Можеш ли да препоръчаш марка?  Hug
А велурено валяче ли се работи?

Трите скринчета са дърво без лак, така че всичко ще хване добре. Гардеробът е лакиран, него ще надера, но двойният скрин е ПДЧ и се чудя да слагам ли Бороконтакт (хич не обичам тая лепкава гадост) или направо да мажа щом е хванала над блажна  newsm78

# 612
  • Бургас
За вратата - пастело, за гумите беше някакъв друг, но не помня. Не мисля, че има значение марката. За ПДЧ освен да пробваш и там да надереш и да видиш дали ще стане здраво.

Валячето е велурено.

# 613
  • Карлово
За автоемайла искам да споделя. Една входна врата масив, сигурно на 100 години, боядисвана 4-5 различни цвята отдолу, пък и варак по едни детайли- боядисахме първо с бял авто на СЕЛТ, обели се. Следващата година свалихме до дърво боите и минахме с две-три ръце автоемайл на Оргахим. До сега минаха 10-на години, не е мръднала боята, нито се изтъква, нито се напуква, пък я грее и слънце лятно време. Та препоръчвам автоемайла на Оргахим. Вътрешните врати също са с този автоемайл, но те не са изложени на метереологични въздейсвия.

# 614
  • В градината...
Ние купихме кошара за малката втора ръка, решихме да я боядисаме от хигиенна гледна точка, а и имаше места, където старата боя е олющена. Боядисвахме със Сократес с помощта на пиостолет. Ами обели се боята и точно на наранените места от преди се показа дървото отдолу.

Общи условия

Активация на акаунт