Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 170 838
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
И аз ползвах автоемайла на Оргахим и съм много доволна. Кухненската маса и столовете са ни с него и въпреки че се чисти всеки ден с гъба + редовно се разлива нещо не е мръднал.
Мебелите в детската поръчахме да ни ги боядисат направо след сглобяването, не знам какъв са ползвали, но на места се бели (обаче пък приеха много приятен състарен вид, затова не ги пипам Laughing).

radinna, мерси! bouquet

# 616
  • В градината...
Аз засега най-съм доволна от маслото /Осмо/, ако може да се избира между боя и маслпо. Кухненската ни маса е омаслена от 2 години и е страхотно. На места взе да се поизтрива леко, но малко масло за освежаване и няма проблеми. Нищо общо с боята и лака, а здраво си я третираме.

# 617
Аз засега най-съм доволна от маслото /Осмо/, ако може да се избира между боя и маслпо. Кухненската ни маса е омаслена.... и е страхотно.
И у нас така  Peace

Значи Сократеса не само у нас се е изложил  Tired

# 618
За фасагена знам, че не трябва да се ползва за вътрешно боядисване.

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=doit&Number=194203945 … part=all&vc=1

# 619
  • София
Така е фасагена е само за външно боядисване.

# 620
  • Beyond the stars
Их значи  Crazy

Дайте идея тогава за нещо различно от акрилна боя, което да дава по-матов ефект. Мисля, че алкидните имаха мат варианти ама не съм пробвала.
За ламперия става въпрос, не искам лак или масло, защото е лакирана и нямам нерви да я шкуря до дърво  Peace Латекс?

# 621
  • До сърцето...
Да се запиша и аз в темата, много хубави съвети има за такива начинаещи като мен.

# 622
Така е фасагена е само за външно боядисване.
А това? През гугъл го намерих като пуснах да търси фасадни, които стават и за вътре.

Вълшебство, с автоемайла не шкуря. Хваща идеално, ето това шкафче съм го правила така.

Преди
Скрит текст:

След
Скрит текст:

Мина доста време, и доста игра покрай него, няма поражения.

# 623
  • София
Добре е станало,  но на мен не ми харесва тази лъскавост.
Седи ми като боядисано с блажна боя.
Повече ми допадат по матовите бои. Simple Smile  

# 624
Това е точно след боядисването, после вече я няма тази лъскавост.
Ето така стои реално, това е правено със същия лак.
Скрит текст:

# 625
  • София
Ааа,тук вече е по-добре. Супер е станало.

# 626
  • София
Не се сърди, човече,  аз съм далеч от майсторлъка  Wink и съм от тези, които четат тук, за да научават нещо, но рядко имат какво да кажат на другите.

Наскоро боядисах с бяла боя на водна основа холна масичка на Икеа, отгоре я минах с безцветен лак на водна основа - боята беше Пастело, а лакът - пак български, но не си спомням марка. Понякога се храним на нея, чистя я с мокра кърпа - не е мръднала.

Като се готвех за това боядисване зададох тук същия въпрос и една от опитните дами тук, ме успокои, че тя си е боядисала с такава боя + лак отгоре кухненската маса и тя не е мръднала, а дори меси на нея.

Дано съм била полезна   Hug

# 627
solima, благодаря  Hug но аз нещо не съм доволна от този метод. Така си боядисах кухнята и дълбоко съжалявам.
Първо че е много работа (повече ръце).
Второ лакът променя цвета. Хем взех Сократес, който уж не жълтее, ами жълтее си яко. Има плоскост над шкафовете, която оставих без лак и разликата е очебийна Sad някой ден и нея трябва да мина пак, но ще е по-натам, че много неща ме чакат  Laughing

# 628
  • Beyond the stars
Това е точно след боядисването, после вече я няма тази лъскавост.
Ето така стои реално, това е правено със същия лак.
Скрит текст:
Аз шкуренето леко го пропускам и направо грундирам  Laughing Въпросът беше, че за ламперия не ми се иска точно плътно лъскаво бялото ..нещо по-състарено и матово като че ли. Ама още не съм стигнала до нея, та чакам идеята да престои  Mr. Green

# 629
Чела съм, че слагат малко талк в автоемайла и става матово, но не съм пробвала, за да кажа. Има и матиращи спрейове Peace
Другият вариант е латекс + лак мат, но ще жълтее.
Нагоре пуснах линк на някаква фасадна, която пише, че става и за вътре, обаче как стои нямам представа, ако избера нея ще пиша после Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт