Лято е, октомврийче на море, сладкото си дупе ще пече! Тема№5

• 69 638
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
  • Сливен
Здравейте отдавна не съм писала и едвам ви намерих имам едно въпросче : Трябва ли да се подава декларация в социалните за детските след годинката?
, зависи кога си подала предното заявление - аз например го подадох миналата година на 06.10., тази година го направих около същата дата.
Skeeter, никога не се е случвало при нас след ваксина (с никое от децата) да вдигне температура седмица след ваксина, но и аз съм чувала, че е възможно.
♥ LoVeLy Wife ♥, браво на Валери  Hug
За солта - аз отдавна слагам по малко, както и спрях да обезсолявам сиренето.
Тъй като за новата тема се упражнявах на тази, после пък ме досрамя да я оставя до половината наникъде накипрена, та я разкрасих, може да погледнете първа страничка. Ако някой се сеща за нещо полезно, което можем да добавим, да казва. махнах много неща, които вече не са актуални - за кърменето, за грижите за новородено, за ла лече лига и др.

# 631
Lovely Wife - така е, но много ме тормози тази ваксина, не особено рационално... само следя за температура и да не е излязла някоя пъпка, нали можело да излезе псевдо шарка. За никоя друга ваксина не съм била такава паника.

Иначе като количества и Мила е така, няма спирачка. Затова и тегля, ако я оставя може да яде повече от мен сигурно... четох в една тема, две годишно ядяло около 190-220 грама на ядене. Е Мила примерно на обяд ако изяде под 260 няма да ме остави на мира докато не и дам пак  #Crazy

# 632
Сега е нормално да ядат повече. Аз съм чела много майки тук да пишат, че децата им на 1 година са ядяли по - големи количества отколкото на 2 , 3 години и т.н. После като се забавят темповете на растеж и вече нямат нужда от толкова големи количества храна. Дори вече навлизаме в такъв период и е нормално да започнат да отказват понякога или да намалят количествата...поне такова обяснение съм чела и ми звучи логично.

# 633
Скийтър, нямаш спирачки. Аз никога не съм теглила, но и Ния яде различно, стига да й хареса яденето.  Иначе не зная какъв грамаж трябва да яде на ядене, но порциите пасиран комплект за 8-12м от ДК е 220гр, нормален от 1до 1,5 г. Е 220, а 1-3г е 250гр. на всяка порция. Сутрин не меря колко кус кус й правя, а спазвам указанието 250мл вода и 3л. кус кус, ако е гладна яде и не й стига, ако не е гладна оставя го. И с другото хранене е така, въпреки че може да е яла преди 10мин, ако види, че някой яде- иска и тя.В храната от кухнята има мин. количество сол, пробва и от нашите гозби, но предпочитам да сложа сирене вместо сол - просто не зная колко сол е допустимо.
Да ви попитам, подариха ми неразливна чаша със сламка на babyono (или там както е марката). По принцип не ми харесва като марка, защото купих чаша с мек накрайник, защото имаше разграфено до 350мл - Ния ме искаше дая погледне. Сега не съм пробвала тазивсе още, защото мислех да взема на Авент. Но пък се чудя дали да не взема от тези дето са като обикновена чаша, май ги водят 360°.  Та въпрост ми е - мислите ьи да взимате такива чаши? Ния може да пие от сламка, но от обикновена още й е трудно, а сама не си държи никакви прибори, нито за хранене, нито за пиене.

# 634
Аз си мислих, че Дани огладнява твърдо на 3 часа, но се оказа, че издържа много повече. Пробвах да я изчакам да огладнее хубаво, но това не помагаше да си изяде обедното ядене. Предлагам й да яде, ако се дърпа и не иска, почвам да я занимавам с шишета и капачки, ако се залъже, хапне малко и спре. Като видя, че не мога повече и съм крайно изнервена спирам. А тя има вид на нахранено дете и не мрънка за повече  Shocked Половин порция изяжда и до там. Не вярвам да я засищат едни 100гр....
Днес спа само веднъж за пръв път. Може би и ние минаваме на такъв режим. Днес станахме малко късно (за мен пак е рано Simple Smile ) - в 9 без 20. После в 11ч я сложих да спи, но не й се спеше и доста се въртя. Та, заспа към 11:30 и спа до 13:30. При този сън направо не виждах кога пак ще спи и хич не я сложих втори път да спи и днес заспа в 20ч. А последните дни вторият сън продължаваше от 16:30 до към 19ч и после в 22ч едва я приспивахме. Най-добре е да не бързам да я слагам преди обед да спи, а по-късно и да бъде само веднъж на ден. Но това пак тя ще го покаже....

Еййй, този Тео ще стане един беланик  hahaha

# 635
Честит рожден ден на Здравко! Да е жив и здрав като името си и да радва много кака, татко и мама mecaninewsm38

# 636
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Честит рожден ден на момчето ти, mecani!Да ти е жив издрав! newsm59 party023

Шикерче,имам предложение за теб в другата тема Hug

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 17:04 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 637
Голямо затишие тук. Гледам толкова рожденици, но мамите им не са минавали още от бременните теми май. Все пак честит рожден ден на всички рожденици днес!

Нашият проклет кътник изби. Или поне едното крайче. Успешно вече съм ухапана и там, каквото набара Мила дъвче точно на това място, в случая моя пръст. Но не мисля, че са свършили мъките, следва да се появи останалата (по-голяма) част от кътника...

Също ни се обадиха от една детска градина, в която сме от чакащите за място, да ни кажат, че се освободило. Само че да тръгнела от началото на декември. Ние сме си казали, че искаме около втория рожден ден чак. Свеки каза, че сме луди и после няма да има място, но няма точно преди Коледа да я пратя на градина, те имат и ваканция коледна доколкото знам, тоест ще ходи 2 седмици, после ще стои 2 седмици вкъщи и после айде пак. Ще лудне дететео. Освен това взех още година майчинство, няма сега пак всичко да променям, да се обаждам на шефовете, те вече като ме чуят сигурно лошо ми става, а и знам, че има временно назначен младеж на моето място.

# 638
Скийтър, имам една позната, дето пътува много често в чужбина при мъжа си, заедно с дъщеря им. Та, за да не загуби мястото в детската градина я води за по 3-4 дни в месеца. При вас не вярвам да може така, но кой знае newsm78. Не може ли хем да си майчинство(нали не е платено?), хем да я водиш от време- на време на градина?
Поздравления за зъбчето Hug

# 639
Не мисля, че може само от време на време, а за майчинството и градината мисля няма да стане, защото по работно време определят на колко часа градина на ден има право детето, аз като нулево работно време ще ме пратят да си гледам работата вероятно. Абе каквото такова, ще се надяваме на още един късмет по-късно и това е Simple Smile

# 640
Еййй, не можеш ги излъга тез немци ooooh!
Ще стискаме палци да имате късмет с приема в градината. Какво време дойде, да се влиза по-лесно в университет, отколкото в детска градина. ooooh! ooooh! ooooh!

# 641
На Дани от вчера започна да й пробива първото зъбче - долу вляво и днес вече се вижда повече и дори го напипвам  newsm44 Голям кеф, много се радвам, че и моето дете вече не е бебе  hahaha Само дето не си оправя храненето, но все си мисля, че докато не се покаже по-голямата част ще я боли.

# 642
Честито на Дани!

# 643
Честито зъбче на Дани!  tooth

Ох, и ние имаме проблем с храненето. Симона се научи да блъска лъжицата (не защото не е гладна, а просто го научи като нещо ново, прави го и с шишето с млякото) и сега го прави постоянно. Всяка втора лъжица отива на земята и аз просто полудявам  #Cussing out половината храна заминава, а тя стои гладна. Хващам й едната ръка почва с другата. Преди малко й дадох друга лъжичка в ръцете и помогна донякъде, яде малко повече...не издържам и й се карам...не че има ефект...

Вие карате ли се на децата?  Sad

# 644
Карам се. Изтървала съм се един-единствен път да викна, но иначе със строг тон се карам. Макар че забелязах, че се радва на вниманието и е доста по-добре ако прави нещо лошо абсолютно да игнорирам ако е възможно. Примерно ако реве ама от лигавене някъде на улицата я игнорирам напълно, не и казвам да спре. И почти веднага спира, а преди сме имали по-дълги епизоди. Ако пипа нещо, което не може казвам с много строг тон не, обяснявам защо не и ако продължи я махам от там, тогава настава рев и аз пак го игнорирам. Не знам правилна ли ми е стратегията, но за момента предимно слуша, но то има време докато станат много опърничави.

Общи условия

Активация на акаунт