Лято е, октомврийче на море, сладкото си дупе ще пече! Тема№5

• 69 639
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
  • Сливен
Момичета, сложих анкета с всички предложения. Гласувайте! Сложила съм и краен срок за гласуване - 5 дни.
Хубава неделя!

# 616
Нали ви бях казала, че в урината на Дани излезе, че има левкоцити и лекарката каза, че често се случвало, защото трудно се взима стерилна урина на деца и искаше да повторим след месец (може би заради направлението). Но аз пуснах без направление - все пак е само 3лв. Не съм слагала колектор, а ММ я държеше над гърнето, а аз отдолу чаках с контейнера Simple Smile Така взехме урина и излезе, че е чиста. Много се успокоих!

АМ давам преди заспиване 210мл със 7л. През нощта пак давам. Напоследък се буди около 3ч, че и по-рано и докато не изпие млякото не заспива спокойно. Тази нощ много се въртя, хем я бях нахранила. Направо бях на косъм да стана и пак да й приготвя мляко - второ за нощта (това никога не съм го правила), но накрая се предаде и заспа. Наистина объркаха всичко тези зъби. През деня ако сме навън и не иска да си яде пюрето винаги нося за всеки случай АМ в себе си и често влиза в употреба. Всички казвате, че децата ви не се засищат от АМ, а нея нищо друго не я засища, както млякото.
До  сега бяхме на НАН и се чудя дали да не пробвам Нестле Джуниър 1+, че ще бъде на промоция в Кауфланд за 13лв 700гр. А аз давам 24лв за кутия НАН от 800гр. Ако го хареса може да минем на Нестле.

# 617
Привет, момичета!
И ние порастнахме, благодаря за хубавите пожелания! Hug
При нас беше уикенд на празнуване- в събота с приятели българи, в неделя - с немскоговорящи Laughing и деца. Беше супер, особено в неделя, децата много се забавляваха, цялата къща беше с главата нагоре,  нямаше място къде да се стъпне от играчки, балони, колички и др. средства за игра Simple Smile Мария беше неуморна, пълзеше с бясна скорост след децата и викаше "бате,бате"-откакто разбра, че Алекс се радва като го нарича така, е най-употребяваната дума.  Laughing Той пък понеже е свикнал от детската градина, че с деца се говори на немски, й говори на немски, колкото и да му обяснавам да не го прави...Пълна лудница..
Желая ви хубав ден!

# 618
Здравейте! Аз да кажа - досега от ваксината няма никакви реакции, малко по-спокойна съм.

Иначе днес нали реших да минаваме окончателно на АМ и да не кърмя сутрин - давам шише, бях направила 100 мл мляко само (90 вода и 3 лъжички прах), защото мисля, че не суче повече от това - изпи 20-30 и това беше. Реших, че не и е харесало, въпреки че изглеждаше, че пие с удоволствие. Предложих гърда - отказа. Ако наистина през последните около 2, да не е и повече месеца е сучела сутрин по 20-30 милилитра ще се гръмна. Не за друго ами каквото и да правя все гледах да съм тук сутрин, ако ми се наложи лекар, или по друга причина да изляза все нагласях да е така, че да мога да кърмя сутрин, а госпожицата едва е пиела... Утре пак ще пробвам да видя де, може да е било инцидентно... Иначе после закуската си я омете цялата  Rolling Eyes

# 619
Въртят ни на малкия си пръст от малки Simple Smile Закуската на Дани днес беше кисело мляко с бисквитки. По принцип  много го харесва, но този път с 300 зора го изяде. После мрънкаше, викаше: "ам-ам-ам" и си помислих, че не й е стигнало. Направих й 120мл АМ, изпи 3 глъдки и спря. Просто си мрънкало детето  ooooh! А този зъб дето прозира не избие ли до дни, аз ще го изкарам  #2gunfire Горкото дете, яде му се, а няма зъби  Sad

# 620
Много ни въртят, така е! Вчера следобед например и правих на Мила палачинка с брашно от елда. Дадох и я - плю. Намазах и филийка с крем сирене изяде си я и аз после реших да изям палачинката. Започвам и нашата пристига, едно парченце си взе, второ, трето и хоп - изаде поне половин палачинка. А преди това отказа напълно.  #Crazy

# 621
Ооо, щом е от моята чиния яде всичко  Mr. Green Аз когато ям нещо неподходящо за нея, умишено си слагам в чинията парченца кашкавал, сирене, маслини (нарязани) или плодове и й давам да вижда, че е това, което аз ям. Колкото й дам толкова ще изяде, идва до стола ми и като котенце започва да се моли: "ам - ам - ам" и да отваря уста  Laughing Но тя и нейните си манджи ги яде засега в повечето случаи, отказва само ако не е гладна.

А аз още не съм й давала нищо в ръчичка да яде сама  Embarassed Tired

# 622
Да, от време на време и при нас действа като й сложа нещо в моята чиния. Лошото е, че вече не иска да й даваме от нашето ядене с прибори. Иска тя да си го държи, но понякога директно го хвърля на земята.
А иначе това е хубавото на АМ, че виждаш реално колко изяжда и дали е възможно да иска още или просто си мрънкат...

# 623
Да, на мен това ми е драмата, все се чудя храня ли я достатъчно. Скоро изчислявах калориите на това, което и давам през деня и варират от 920 до 1000. Уж 1000 трябва да изяжда на ден. Но още претеглям колко и давам, даже филийката хляб теглех, за да мога да изчисля колко калории е  Mr. Green

Иначе Мила яде доста сама, хляб и плодове и давам нарязани и тя си ги яде с ръце сама. Но проблемът ни е, че или трябва да се яде изцяло с пръсти или да е гладко пюре. Примерно яде пиле с приз, парченца пиле с ръка ОК, но оризът е от лъжица. За нея каквото идва от лъжица трябва да е гладко и съответно ориза го плюе. Супи едва пробутвам, обикновено тъпче в уста разпадащи се парчета напоени сухари... а вечер още си и давам млечна каша, защото не пие мляко преди лягане или нощем и много малко мляко ни се събира иначе през деня.

# 624
Аз пък си мислех, че Ния разбира какво я питам, пък и ми отговаря - питам ли я "искаш ли да ядеш" - тя ми отговаря "Ам, ам, ам" или "Ап.....Ап...Ап...(хляб)" като е много, ама много  гладна, а иначе през другото време не ме отразява. Вече не мога да я излъжа, че й давам същото, което и аз ям. Разбира маймунката... Ако падне трохичка на плота на столчето й, тя я взима и я изяжда...а ако й сложа купичката пред нея, почва да мачка храната, изглежда още й е рано да се храни сама.
Иначе мисля, че прави разлика между Да и Не, въпреки че отговаря на въпросите с "НЕ", просто начинът, по който го казва се различава -  не, че не може да казва и "ДА", ама не иска. Инатливка. Просто ме учудва, че повтаря всичко и думи и жестове.  Rolling Eyes

# 625
  • Сливен
Привет  Hug
Момичета, както разбрахте - новата тема ще е след 50стр. Цял ден я правя, пусках я 2-3 пъти и се чудя защо я няма, а то не било позволено. Добре че този път я направих на файл и после направо ще я пусна.
Така че, дерзайте!!! Дайте да я изпишем тази лятна тема  Hug
При нас нищо ново, Тео не стига, че се отпусна да ходи и да разхвърля, ами сега се научи и да се катери - качва се на нощното шкафче, оттам на дивана.
За храненето - нищо няма да казвам, да не урочасам работата, просто ще кажа, че не се оплаквам.
За злоядството при някои деца, освен зъби и други неразположения имам и друга теория, която се доказва от моето най-голямо дете, а и някои близки деца - по-ранно захранване. Писала съм ви и преди, че тогава нямаше откъде да почерпя информация и сляпо слушах педито, така до 6-ия месец бях въвела всичко. В един момент, умръзна ли му не знам, но стана злояд. С времето премина, но около 3-те години беше пикът на това състояние. Това което остана като последствие е, че не се храни разнообразно, дори не опитва нови храни. Разбира се - това са само предположения, нищо повече.
Шикер, дано да излизат тези зъби вече, измъчи се това сладко Дани  Hug
Skeeter, радвам се, че няма последствия от ваксината  Hug

# 626
Слагате ли вече сол в яденето?

Аз днес нали похвалих Симона (разбира се не трябваше да го правя!), че не отказва манджи...е, днес отказа да си яде обяда! Това е нещо нетипично за нея. Изяде супата, която е само 100 гр. и от основното опита 3 лъжички и започна да блъска и да разсипва по земята, което мен просто ме вбесява. Оставих я, пробвах пак след 5 мин. - не иска. След час се размрънка, пак пробвам - пак не ще. Легна си гладна накрая, но поне си изяде следобедната закуска. Бях чела, че е нормално на тази възраст вече да правят така - да отказват храна, явно ни застигна и нас.

Утре ще звъня пак на педиатърката, АБ приключи, а носа й не се оправя  Close май го пи напразно!

# 627
Рокси, ти като мама с опит да те питам. Педи ми каза, че от тази ваксина се вдига температура или същата вечер, или след около седмица. Случвало ли се е при вас?  Чудя се след като първоначално не вдигна дали е добър знак или да тръпна още докато мине седмица...

# 628
Здравейте отдавна не съм писала и едвам ви намерих имам едно въпросче:Трябва ли да се подава декларация в социалните за детските след годинката?

# 629
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Хайде да се включа,та да успеем да изпишем по-бързо темата Mr. Green

Бяхме на ДК в четвъртък,10 200гр сме (+200гр) и 79 см (+2 см).Боцнаха го в крачето,поплака малко и ни дадоха направление за кръв и урина,които направихме днес.Хемоглобина му е 118,което мисля е ОК baby_neutral

Валери вече яде не само гладко пасирани храни - от детската кухня са доста едросмялни и има парченца в порциите,а той няма нищо против.Това моето дете яде всичко #Crazy Ама всичко,не мога да повярвам къде го побира,дори след като се е нахранил,ако види,че някой друг яде и той пак иска.
Сам с прибори не може да се храни - държи лъжицата,но това,което е в нея го обръща докато се опитва да уцели устата си hahaha Но вземе ли нещо,което се яде с ръка....ябълки,пъпеш,грозде,хляб(на парченца
) - яде си ги сам.
Иначе преди и аз мерех на ел.везна всяка порция колко грама е,но вече тотално се отказах,той не спазва никакви норми....

Сол не съм давала,в кухнята уж не пише да има,но вече са големи и дори да има някъде в малко количество не вярвам да му навреди Peace Всъщност като се замисля,давали сме му малко да си опитва от нашата храна,в която има сол,значи е опитвал вече Whistling

S73lla,не съм сигурна,но мисля,че всяка година трябва да се подава такава декларация,защото доходите ни са променливи всяка година.

Скийтърче,не се притеснявай толкова,дори и да вдигнат  Т нали не трябва да им се дава нищо ако е ниска.Няма как,това е страничния ефект и ние няма какво да направим Hug

Общи условия

Активация на акаунт