Пак ли сбърках...

• 18 555
  • 226
  •   1
Отговори
# 165
Баба ми ми е казвала да не си взимам прекалено дърт , защото мъжете по-бързо угасват от жените, а пък жените по-дълго време остават свежи и активни. Секса визираше. И е права - критическата при мъжете е около 40 години , при жените менопаузата е след 50 ...  Laughing

# 166
  • София
Баба ми ми е казвала да не си взимам прекалено дърт , защото мъжете по-бързо угасват от жените, а пък жените по-дълго време остават свежи и активни. Секса визираше. И е права - критическата при мъжете е около 40 години , при жените менопаузата е след 50 ...  Laughing
Хи,хи!
Добре ги обърна- за ужасТ на мъжете!
Критическата не влияе на жените откъм желание за секс, стига да има подходящ обект.
МЪжовете да му мислят...... Mr. Green

# 167

ooooh! не знам какви мъже *угаснали* на 40 познаваш, ама около мен са все на тая възраст и не само че не са угаснали ами и деца правят.

# 168
Абе то и на първият ми мъж син му се роди баш на 40, ама всички знаем за какво говорим. Не че няма и тюфлеци на 30 с еректилна дисфункция, но всяко десетилетие при мъжа си засяга основни фактори на чисто физическо ниво: тестостерон, честота на контактите, време за презареждане.

# 169
Да.бе. Точно повярвах, че 25 годишен мъж ще има приятелство с ученичка осми клас.
Нормално друг път.
Явно си изпуснала  най-важното. Най-малко три пъти съм посочила че това е според моите разбирания и усет за живота.........че не намирам 25 годишния за особено възрастен и престарял. ...............
Явно не разбираш нито мен, нито Ирис, или поне се правиш. Та да ти кажа в прав текст:
Не, 25-годишният не е престарял, направо си е младеж. Обаче не съм съгласна да ходи с 15-годишна, която пък още е донякъде хлапе.
Разликата между възраст 15 и 25 е много по-голяма, отколкото между 40 и 55.
Да си ходят с момчета, по-близки до тяхнат......................................................
Тук нямат нищо общо грешките и трупането на опит, незнам защо ги намесваш. А тия  чичковци какви са.
Дори и не ми е хрумвала идея 15-16-17 годишна да се хваща непременно с чичко, да придобие опит.
Ненормален буквализъм/буквоядство  ви е обсебил много от вас и трябва нещата да са или "добри' или "лоши".
Момичето на 15, 16, 17 си живее живота с умствения багаж, възпитание, склонности и интереси  които е придобило до момента. Ако се сприятели с момче на 15, 16....19  нормално, ако се сприятели с младеж на 25 не бих я съдила и слагала в графа проблемна личност/тийнейджър, защото наистина нищо ненормално,неморално и трагично не е извършила. Аз лично бих се заинтересувала първо от човека и след това дали е на 15, 18 или 25.  Може да е на 15 момчето и да е подходящо или неподходящо, може да е и на 19 или 25 и пак да е подходщо или неподходящо.
Това че не виждам нищо неморално в приятелство 15 год. монмиче и 25 момче не означава че съм привърженик на този модел ........и противник на всички останали
Пресен пример за 14 годишна която най вероятно не е девствена, не мога да разбера къде  е проблема на Екимова ли е или на някоя друга майка дъщеря, след като е често срещано явление.

Не бъди съгласна, аз какво общо имам с това.

# 170
 Crazy Crazy Ако имам дъщеря на 14-15год. и ми тръгне с 24-25год. МЪЖ, бих казала че ще го чакам на прозореца у дома с пушката .  Mr. Green

Друго е тя на 24-25 год. а той на 34-35год.  Grinning

# 171
Много е опасно, когато някой е чел-недочел психология...че и с елементи на карма и мистика.
Това не ти е игричка, да си чепкаш душата и какво искала да каже, като те кара да се обвържеш с неудачник.
Има си пет прости хитринки, спазвай ги и се обади след 10 години дали ти е зле. Не ги спазваш- чудиш се откъде ти е дошло...

Не знам към кого точно е този пост защото аз не съм си чепкала душата и превеждала авторката какво искала да каже нито съм оправдавала връзка с неудачник.
Нооооо ще се спра на другото.
Как така ги изчисляваш тия работи кой е чел или недочел, и абсолютно винаги сметките ти излизат че ти си дочелата.
Ако беше дочела философията на съзнанието щеше да станеш легенда на форум бг мама  с нещо по положително, а не с това с което реално си легенда за болшинството от хората, че чак и модеартори да се налага да ти правят предупреждения за легендарното ти поведение.

Струва ми се че това с психологията кармата и мистиката е към мен,  но дори и да не е към мен аз не видях абсолютно никой да е ползвал  мистични/езотерични термини. Някой спомена думата урок, отговора е продължен със същата дума ........какви мистики.
Не бих искала да съм вкарвана(нито друг би искал) в неща на които аз дори не съм фен, нито съм религиозна, нито съм фен на  езотерични учения, гурута, врачки и баячки. Но също така не съм и атеаист, защото за мен атеизма е вид религия. Съди за хората само по това което знаеш за тях със сигурност, а не по това което  ти диктува не особено прозорливото ти его относно хората.

Знаеш ли какво означава думата "позитивен" в смисъла на тази тема и изобщо психологическите проблематики, със сигурност не означава положителен/добър/краен.
Позитивен означава цялостен/реален/ действителен.
Според твоето съзнание  да съм някаква  чела недочела  играеща  опасни игрички,  та ще се въздържа с мои думи да го повтарям за поредн път.
"Позитивен означава да умееш да забелязваш цялостното, това което е дадено. И доброто и лошото. Позитивното мислене означава да намираш и в най-лошото доброто послание.Що се отнася до психологичната проблематика, обикновено човек който страда успява да забелязва само негативният аспект от проблема си и някак е сляп за възможностите, които самият проблем открива пред него. Обикновено психотерапевтичната позиция е винаги да се внася другата половина, или ако някой страда например, ние превеждаме, какъв е езика на неговите симптоми, каква е тяхната роля, шанс за каква промяна му дават. Така освен лошото в страданието, човек успява да види и интегрира и доброто, което означава че е успял по един позитивен и цялостен начин да погледне на дадена ситуация"

Хората които са го написали това за грешките и проблемите в живота не са мистици, дори са атеисти........с дългогодишна практика в областта в България.

Последна редакция: ср, 20 юли 2016, 16:50 от relativity

# 172
Сложно, донякъде вярно...доста безполезно.

Може да съм философ, но именно заради това много ме дразни ей такова философстване. Relativity, ако може все пак да си кажеш квалификацията- психолог ли си?

# 173
Надали е психолог; не вярвам университет да удостовери с диплом такива разсъждания; а и виж писането - досега не съм срещала специалист в хуманитарна област да пише така.

# 174
Граничи със словесна салата и графомания.

# 175
Сложно, донякъде вярно...доста безполезно.

Може да съм философ, но именно заради това много ме дразни ей такова философстване. Relativity, ако може все пак да си кажеш квалификацията- психолог ли си?

Ти на първо място си човек, след това си философ. Но няма никакво значение фолософ ли си, психолог ли си, лакар ли си, архитект ли си или общ работник.......всичките те са грешни хора

Аз не си развявам чаршафите като теб от баба ти до неродените ти внуци.

Вие двете защо непременно се хвърлихте върху "психолог" само това ли ви хрумна.

Аглая Епанчина, ти първо си виж твоите доста негативни коментари със сериозни елементи на злоба. Какво позитивно и положително нещо каза.

Аз не съм  се разписала тук за да ме оценяваш ти госпожо Безгрешна .
А защото опасните игрички ги играете вие доста потребителки тук.
От което съм шокирана.
Хора не пускайте  теми да искате съвети, търсете си сами решения или потърсете професионална помощ. Могат  само да ви унизят, размажат психически още повече, но не и да помогнат.
Могат да нарекат дори неродените ви деца "копеле", както прочетох в една съседна тема.

Последна редакция: ср, 20 юли 2016, 18:32 от relativity

# 176
Много е опасно, когато някой е чел-недочел психология...че и с елементи на карма и мистика.

Това не ти е игричка, да си чепкаш душата и какво искала да каже, като те кара да се обвържеш с неудачник.

Има си пет прости хитринки, спазвай ги и се обади след 10 години дали ти е зле. Не ги спазваш- чудиш се откъде ти е дошло...

Ако визираш мен в "чепкане на душа", грешиш.Всеки човек си има собствена ценностна система и обикновено мери с този "аршин".За мен е изключено да приветствам селски хитрини.Модерна психология във вид на литературата, която залива пазара и интернет не чета, защото елементи на източно мислене не ми допадат.Чета понякога философия и развлекателна литература.Не съм психолог, а жена с техническa специалност и силно развито логическо мислене.

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 08:10 от catarina

# 177
catarina, не се излагай - техническа специалност!. Не могат да те разберат хора които не си дават сметка че толкова важна придобивка като домът им например ,  който обитават е проектиран от инженери от различни специалности  и архитект.  Архитект звучи престижно, но сигурно биха се погнусили от специалност В и К инженерство или техник, при условие че всеки ден ползват продукта им.

# 178
Но най-важното е че модераторите са почти винаги там където няма нужда от тях,  метат и осигуряват чисто пространство и смелост за нови лъжи на готово разобличени измамници на хранителни добавки панацеи, ………и не се сещат да пометат в тема като тази със заявка за помощ от автора относно житейска ситуация и се допуска хора да бъдат наричани дебили, уличница, копеле, боклуци, „мЪстийки“,   чак такива гадости им идват на ума че предупреждават че щели да се въздържат…………………………..и н.т.
 Философ с правописна грешка „мЪстийките,   иначе отричащ човешките грешки и поука от тях!….…..

Мен не ме е срам че съм писала  между другото  между семейство, работа, родители, допълнителни занимания  и други неизбежни състояния от преносима маломерна техника прекъсвана от този и онзи и изпраскала на момента това което съм….на разговорен език.
Ще ме е срам ако  социална мрежа  почти изчерпва контактите ми с хора, и е много неотложен елемент от ежедневието ми от като си отворя учите сутрин да се залепя и се държа като студент на изпит, …и искам диплом и квалификация на човек решил да даде мнение в социална мрежа.
Ще ме е срам да си правя бъзик и подигравам човек, буквално заради едно негово изречение което е безспорна житейска истина ...че човек се учи от грешките си.
Потребител с клюкарско първосигнално  поведение както и да е, но ще ме срам да съм философ на съзнанието и да имам същата реакция………..да си правя изводи от един абзац че с това се изчерпва цялата дейност на психолозите,психотерапевтите,психиатрите……хората си имат еклектични, комбинативни и индивидуални методи и схеми, не налагат един шаблон на всичките си клиенти като абсолютен.
Ще ме е срам да съм философ и да не правя разлика между психолог и психотерапевт, и с примитивна реакция да питам „психолог ли си“ ............потребител на бг.мама съм в ситуацията.
Ще ме е срам да съм се омъжила за около 13,14 или 15 години по възрастен и развела скоро след това, да си признавам грешка при отглеждане на първото дете и недопусната вече  при второ и трето……….да виня и обиждам хората за подобни житейски премеждия и разбирания за живота.
Ще ме е срам да излагам крайна позиция относно занимаването с мъже от момичета/млади жени……..едното не е задължително да пречи на другото – мъжете и ученето.
Но ги е срам само тези които имат съвест и поне задоволителна реална самооценка. Съвършени без комплекси и неврози като най-малко 50/60 процента от потребителките тук ще продължават да си избиват напрежението или скуката  от деня и живота ………с невинни хора и техните съдби. И да не взимат поука от грешката си като в тази тема.

# 179
catarina, не се излагай - техническа специалност!. Не могат да те разберат хора които не си дават сметка че толкова важна придобивка като домът им например ,  който обитават е проектиран от инженери от различни специалности  и архитект.  Архитект звучи престижно, но сигурно биха се погнусили от специалност В и К инженерство или техник, при условие че всеки ден ползват продукта им.

Laughing Пазя си анонимността мила, защото ако аз не го правя, не мога да разчитам 100% на друг.

Общи условия

Активация на акаунт