Случи ми се нещо странно XIV

• 176 172
  • 725
  •   1
Отговори
# 510
Отново се сключвам със странностите в тази къща - никой не е умирал тук уж, но е имало младежи, които се забавлявали с окултни практики, каквото и да значи това. И го научих, след като с приятеля ми тръгваме да излизаме и минавайки покрай стаята, която са обитавали, отвътре се чува шум  Shocked Тя е заключена, не я ползваме, къщата е голяма за двама души. И изведнъж дръжката на врата тръгва надолу, сякаш някой отвътре иска да отвори  Shocked Много се радвам, че и той го видя, иначе щях да реша, че откачам. Та и той пребледня, попита ме "Ти видя ли го?" , аз кимнах, но изненадващо, не се стреснах. И защото бяхме двама, знам ли, той отключи, светнахме лампата - нищо, разбира се.
Шумът от шкафчето си продължава. А най-странното е, че не съм полудяла от страх - хем съм плашлива, хем съм скептик, но дори и при това с дръжката някак не ме обля вълна паника... Което е хубаво, разбира се. И след като и двамата го видяхме, ми разказа кой е живял там и какви ги е вършел.
Надявам се смелостта и трезвата мисъл да не ме напускат  Laughing Сигурна съм, че има логично обяснение, но си беше странно да се наблюдава...

П.П. Едно нещо силно ме озадачава от разказите са контактите с мъртвите - повечето дават указания коя пола да се зашие, искат храна или се карат, че не са погребани с правилната шапка.... Е това ли най-важното, което някои от отвъдното може да съобщи?  Rolling Eyes

# 511
Това с къщата е гадно, може би трябва да отворите стаята през деня? Нормално е като я държат заключена да си усещате такива неща. #Crazy
Иначе и аз не вярвам в истории за духове, да може да има някаква енергия или нещо подобно, но да ми обясняват как са видели човек, когото са загубили, с не знам си какви дрехи, и нещо си казал  и тем подобни това вече е глупаво, защото тялото отдавна е заминало заедно с дрехите, да не говорим, че няма гласни струни та да приказва със същия глас.  newsm78 Това са си мои разсъждения все още не съм попадала  на дух та да кажа.  Simple Smile

# 512
Здравейте, чета темата отдавна. Може би има някои странни неща, които да разкажа, но ще започна  от това, което ми се случи снощи.
Работех до скоро на работа със смени, а от 3 седмици имам нова работа с нормално работно време. Но дали заради предишната работа или от напрежение все още ми е трудно да спя нормално понякога вечер. Или спя неспокойно или изобщо не спя.. Както и снощи. Много бях уморена, но неможах да заспя. Към 5 и нещо сутринта си затворих очите и незнам дали съм била заспала или по скоро се опитвах.. Но много ясно си спомням, че бях в къщата на баба ми. Тя е с вътрешни стълби на два етажа. Аз бях по стълбите нагоре на долу, говорех си с разни хора, незнам какво беше дали нова година или просто някакво събиране, но имаше някакви непознати хора и дядо ми.
 Ако е било сън то къщата и самия, как да го нарека- заобикалящ свят бяха много различни, но усещането ми беше, че съм в къщата на баба,  но всякъш в паралелна вселена.. Затова не знам дали да го нарека сън или наистина умът ми или може би душата в този момент са били в друго измерение. Странното нещо, което ми се случи точно докато бях там и си говорех с някого беше, че чух нещо като почукване да го наречем. Но не да се почука на вратата, а по скоро нещо друго. Чух похъркване на друг човек в стаята ми , все едно че да другото легло спи сестра ми, както като бяхме малки и леглата ни бяха едно до друго. Но тези легла вече ги няма. Стеснах се от този шум и исках да се обърна да кажа на сестра ми че похърква, а тя всъщност не е до мен.. В момента, в който исках да се обърна неможах. Бях парализирана от врата на долу. Лицето ми гледаше към стената. Исках да видя кой има, защото имах усещане, че има някой зад мен както обясних.. Но това парализиране не ми позволи. Изпитах ужасяваща болка. Никога не съм изпитвала нещо подобно. Беше ужасно. Може би траенето на тази болка беше секунди, но беше адски гадно. Помолех се само да ме пусне каквото и да е. Защото първо при опита ми да се обърна усетих, че има все едно стена до гърба ми, а след това изпитах болка от парализирането.. Незнам дали си въобразявам, но всякъш кълбо черна енергия влезе в тялото ми и аз го видях това с очите си и се изплаших още повече. Но точно след като това  кълбо се въплати в мен започнах да усещам тялото си. Обърнах се пуснах твто.. Нямаше нищо зад мен. Нямаше шум.. За първи път ми се случва такова нещо такова. Това ли сънна парализа? Какво мислите? Не беше сън това болезнено усещане сигурна съм..

# 513
  • София
Това,което си усетила и на мен ми се е случвало и си има научно обяснение.Много е гадно знам,но аз го изпитах ,когато бях много изморена и така като теб не можех да заспя накрая явно съм се унесла леко и се случи.Нарича се парализиращ сън,виж повече в интернет за него. Peace

# 514
desi_099, наистина много страховито преживяване си имала... настръхнах докато четох. Според мен също така става въпрос за така наречената сънна парализа. Не съм преживявала такова нещо до момента, но знам, че мой роднина сподели веднъж за такова нещо и ми се е запечатало в съзнанието. Той каза, че е било изключително реално усещане, някъде посред нощ усетил как е буден и си лежи в леглото по гръб. В този момент някаква черна топка, или същество, влиза през вратата на спалнята и застава точно на гърдите му и започва да го "мачка" и натиска. Дори каза, че това нещо дори хванало краката му и ги сгънало и  притиснало към гръдния му кош. Моят роднина каза, че е усещал силен страх и задушаване, но не е можел дори да помръдне, а камоли да отреагира по някакъв начин. И в следващия момент, той каза, че просто му дошли отведнъж някакви сили и той чисто и просто от позиция по гръб, се обърнал леко настрана и всичко това изчезнало...

# 515
И на мен ми се е случвало, чак сега разбрах, че е сънна парализа. Чувството наистина е неприятно, както го описват desi_099 и anaestetic. Аз усетих как ръцете ми се вдигат и после изведнъж падат. Докато се случваше си мислех дали не ми е дошло времето и дали трябва да направя нещо. След това си отворих очите и виждам телевизор и отворена врата на стаята както си беше, обаче като си затварях очите виждах затворена врата, телевизор и светната лампа, после погледнах чаршафа, които е оранжев и после като си затворех пак очите беше син. И така всеки път нещо като поглеждах и после като си затварях очите виждах друг вид, бях в едно такова странно сънно състояние. Беше много неприятно, после като се събудих бях много уморена сякаш не съм спала.  Confused Радвам се, че не ми се случва често.

# 516
аз също съм била в такова състояние на сънна парализа.като по -малка сънувам аз някакви хора черни и бели само така ги сънувах.влизат излизат от някакъв паралелен свят в спалнята ни. говорят и шепнат нещо за мен-посочват ме  ,а аз съм легнала по гръб на леглото с затворени очи и спя.аз знам че спя и уж спя ,а то беше толкова реално съновидение.казвам си че ще стана ,а не мога.Бях парализирана от врата надолу и можех само главата да вдигна и се мъчих да се раздвижа без успех. а усещането беше че съм заключена с окови  и вериги на ръцете към спалнята.и извиках на баба понеже спеше до мен да цъкне лампата,защото нещо съм заклещена и не мога да се помръдна.тя цъкна лампата и казва стани че сънуваш нещо , а аз виждах с затворени очи нея и всичко наоколо в стаята,казвам  и че не мога,а тя си измърмори че съм говорила на сън и загаси лампата и легна на страна.не ми повярва че бях парализирана.след някъде минута може би успях някак да се обърна настрани и се раздвижих.наистина много странно състояние беше.не мисля че било от преумора при мен.по-това време не работех  и бях ученичка

# 517
А има ли някаква теория за състоянието, когато изведнъж пропадаш на сън? На мен ми се е случвало няколко пъти. Не съм му отдавала значение, но е много неприятно усещане. Както си спя, изведнъж "падам" все едно в бездънна дупка и цялото тяло ми се разтърсва. Трае секунди.

# 518
Gabonka, това пропадане на сън ми се е случвало малко след като заспя. Тогава сънувам, че буквално пропадам в дупка. Много бързо става това. Понякога съм се събуждала от това нещо. Усещала съм как цялото тяло реагира, все едно че наистина пропадам.
Нямам обяснение. Радко се е случвало при мен. Отдавала съм го на стрес през деня, който стрес се отразява и на самият процес на заспиване - мои разсъждения.

# 519
За това пропадане на сън си има научно обяснение, забравих точното наименование

# 520
  • София
А има ли някаква теория за състоянието, когато изведнъж пропадаш на сън? На мен ми се е случвало няколко пъти. Не съм му отдавала значение, но е много неприятно усещане. Както си спя, изведнъж "падам" все едно в бездънна дупка и цялото тяло ми се разтърсва. Трае секунди.
И на мен ми се е случвало.За това съм чувала,че се случва,когато си много изморен и на секундата заспиваш.Тогава мозъка реагира така,защото не може да премине веднага от будно състояние в сън.Не знам колко е вярно,но това е единственото обяснение,за което знам.

# 521
Това със съня го коментирахме, че спиш и сънуваш в такова положение по средата, казано пи простичко нити спиш нито су буден , мозъка е раздвоен и ние не знаем кое е истината, както при сомнамбулите, ставала съм да заккючвам , и не знам че съм аз, но са ме видели ☺

# 522
има една теория, според която, когато насън осъществяваш спонтанна астрална проекция, при завръщане във физическото тяло се получава това усещане за пропадане, съчетано с физическо разтърсване / усеща се все едно падаш физически в леглото от 10-20 см височина/ . Дължи се буквално на падане на астралното тяло обратно във физическото, все едно е закачено за него с ластик, който се разтяга при проекцията и после придърпва астралното тяло обратно. Това при спонтанни проекции, когато пътешественика не контролира напускането на физическото тяло или връзката с него

# 523
  • София
има една теория, според която, когато насън осъществяваш спонтанна астрална проекция, при завръщане във физическото тяло се получава това усещане за пропадане, съчетано с физическо разтърсване / усеща се все едно падаш физически в леглото от 10-20 см височина/ . Дължи се буквално на падане на астралното тяло обратно във физическото, все едно е закачено за него с ластик, който се разтяга при проекцията и после придърпва астралното тяло обратно. Това при спонтанни проекции, когато пътешественика не контролира напускането на физическото тяло или връзката с него
Интересна теория. Случва/ло ми се и на мен, но рядко.

# 524

Да, това е правилното обяснение, но в тази тема много се дразнят от "безмоторното летене"(ап). Ако на някой му е интересно, може да попита в другата.

Общи условия

Активация на акаунт