Случи ми се нещо странно XIV

• 176 162
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
А има ли някаква теория за състоянието, когато изведнъж пропадаш на сън? На мен ми се е случвало няколко пъти. Не съм му отдавала значение, но е много неприятно усещане. Както си спя, изведнъж "падам" все едно в бездънна дупка и цялото тяло ми се разтърсва. Трае секунди.
има една теория, според която, когато насън осъществяваш спонтанна астрална проекция, при завръщане във физическото тяло се получава това усещане за пропадане, съчетано с физическо разтърсване / усеща се все едно падаш физически в леглото от 10-20 см височина/ . Дължи се буквално на падане на астралното тяло обратно във физическото, все едно е закачено за него с ластик, който се разтяга при проекцията и после придърпва астралното тяло обратно. Това при спонтанни проекции, когато пътешественика не контролира напускането на физическото тяло или връзката с него

Да, това е правилното обяснение, но в тази тема много се дразнят от "безмоторното летене"(ап). Ако на някой му е интересно, може да попита в другата.

тук има статии
http://www.vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/zashto-poniakoga-chuvs … kato-spim-6054225

http://ehhows.com/bg/pages/1257354

# 526
Не чета статии, не могат да ми кажат повече от това, което знам. По- вероятно да им се чудя на глупостите, които пишат често.

# 527
А аз да ви кажа вече съм на 100% сигурна, че сънувам кошмари само като спя по гръб. Много ми е удобно и основно така спя, но е някакъв ужас, от няколко дена се насилвам да спя по корем и не съм имала никакви кошмари....много ми е странно защо само по гръб ми се случва Sad

# 528
Нали се разбрахме, че няма да говорим за сънища?

# 529
Днес доста се уплаших. Ровя си тук из форума, и в един момент блокирах- не мога да чета. Shocked Гледам темата, а не мога да прочета и думичка, все едно съм забравила буквите. Имах чувството че си губя паметта. Излизам на терасата, гледам номерата на колите, и нищо, не мога да се сетя кои са числата. Какво беше това чудо, около три минути продължи, доста се постреснах.

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 20:32 от Дари*

# 530
Днес доста се уплаших. Ровя си тук из форума, и в един момент блокирах- не мога да чета. Shocked Гледам темата, а не мога да прочета и думичка, все едно съм забравила буквите. Имах чувството че си губя паметта. Излизам на терасата, гледам номерата на колите, и нищо, не мога да се сетя кой са числата. Какво беше това чудо, около три минути продължи, доста се постреснах.
Вероятно си изморена чисто емоционално, а може и физически. Когато преживявам дадено нещо повече от колкото мога да преживея наведнъж и за кратък период ми се случва същото.

# 531
Че съм изморена, съм, но си помислих да не би да е симптом за нещо лошо, като заболяване.
 bouquet

# 532
Обърни се към невролог.

# 533
  • Вече в моята си приказка...
Скрит текст:
А има ли някаква теория за състоянието, когато изведнъж пропадаш на сън? На мен ми се е случвало няколко пъти. Не съм му отдавала значение, но е много неприятно усещане. Както си спя, изведнъж "падам" все едно в бездънна дупка и цялото тяло ми се разтърсва. Трае секунди.
има една теория, според която, когато насън осъществяваш спонтанна астрална проекция, при завръщане във физическото тяло се получава това усещане за пропадане, съчетано с физическо разтърсване / усеща се все едно падаш физически в леглото от 10-20 см височина/ . Дължи се буквално на падане на астралното тяло обратно във физическото, все едно е закачено за него с ластик, който се разтяга при проекцията и после придърпва астралното тяло обратно. Това при спонтанни проекции, когато пътешественика не контролира напускането на физическото тяло или връзката с него

Да, това е правилното обяснение, но в тази тема много се дразнят от "безмоторното летене"(ап). Ако на някой му е интересно, може да попита в другата.
Коя е тази "другата" тема?

# 534
# 535
# 536
  • Кьолн
Момичета,моля за съвети! Бях ви писала, че в жилището в което живеем сега постояно се чува тракане.В продължение на една седмица ми се случи два пъти.Спя си аз,и сънувам починалите ми баба и дядо и тъкмо да говоря с баба се чува едно силно блъскане по закачалката ни в коридора.Той е тесен и обикновено децата ,пък и ние като ставаме през ноща се блъскаме в нея.И понеже е с огледало и страшно дрънчи.Та стряскам се аз от това дрънчене и станах да видя дали не са децата,но не.Те си спяха.Разказах на мъжа ми ,коментара му беше -сънувала си.След няколко дни пак си сънувам нещо и се стряскам от силно чукане по вратата на спалнята.Пак ставам,помислих,че някое от децата е,но не спяха си сладко.Вече ме е страх да заспя.Ръсих със светена вода,но не пак продължава Sad

# 537
Tези шумове чуваш ли ги ,след като се събудиш?

# 538
  • Кьолн
Лиола,не не ги чувам.Но просто те са толкова силни, че като че ли наяве съм ги чула.Забравих да напиша,че когато разказах на майка ми за съня с баба и дядо,тя ми каза,че може би баба е искала нещо да ми каже,но на тях,т.е. на починалите им е забранено да разказват за "там".И затова ме е събудила.Трябва да подчертая,че майка ми е най-здраво стъпилия на земята човек и не вярва по принцип на такива неща.Не знам дали е истина,но факт е че много ме е страх.Мъжа ми тръгва в 5 за работа и аз ставам,защото ме е страх да не почна пак да сънувам и да се чува това "хлопане"

# 539
Разбирам,че това силно тропане го сънуваш.Първо, не се страхувай,защото виждаш,че слава Богу,не е изкочил някой мъртвец  или нещо друго.Ако се събудиш пак така,просто си кажи ,че това е сън и се опитай да си заспиш.Ако те е страх, сложи нощна лампа за повече кураж.Може да сънуваш,нещо интересно-например,баба ти и дядо ти може да искат да те предупредят за нещо.Има такива случаи.

Общи условия

Активация на акаунт