Случи ми се нещо странно XIV

• 176 158
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
А има ли начин да преместиш закачалката (поне временно) някъде, където няма да се блъскате и няма да я чуваш? Или да извадиш нещата, които шумят, ако се блъснеш в нея? Така може да спреш да я мислиш.
И аз да ви разкажа нещо малко страшно от снощи.
Всички вкъщи си легнаха, а аз останах в хола да си чета странните историите от линка по-горе. Около мен тишина, чувам само как мъжа ми хърка горе. Седя си аз на дивана с лаптопа, чета, погълната от историите. Изведнъж паркета започва да сърца. Той е стар, когато ходиш по него, скърца много. Но ако няма движение, никога не издава звуци. Аз вдигнах глава, мислех си че може да ми се е причуло, но той пак заскърца, все едно някой мина през целия хол. Не беше единичен шум или пукане, както от техниката или хладилника.
Да ви кажа за секунда хвърлих лаптопа и изтичах горе в спалнята да събуждам мъжа. Той разбира се каза че съм луда, но отиде да изгаси лампите и да оправи в хола, защото аз всичко зарязах, като хукнах нагоре. 
Аз много обичам да чета странните истории тук, дори си мислех защо на мен не ми се случват, но явно не съм готова да ми се случат на мен  #Crazy

# 541
  • Кьолн
Лиола,Габонка,благодаря ви! Дано да е на сън! Praynig
Габонка,за съжаление никой не е застрахован,че няма да му се случи.Важното е да не се паникьосвате като мен.

# 542
При баба ми има паркет и скърца понякога от самосебе си,но това става само зимата.понеже тя тогава пали печката и предполагам от топлината в стаята понякога изпуква.понякога и лятото пак е изпуквал през другите месеци сякаш не.е паркет е стар от пантивека дет се казва,но е поддържан. може би на Габонка им е по-нов.Габонка вие скоро лакирали ли сте го?цикли ли сте го скоро?може би вече му е време за лакиране или циклене.Честно казано не съм се стряскала от пукането на паркета у баба(при нея отраснах и постоянно съм била там) даже впечатление не ми е правило.

# 543
Скоро нищо не сме му правили на паркета. Наистина е стар, но пък в добро състояние, като се изключи скърцането при ходене. Пък и още не е зима да има такива разлики в температурите. На светло и аз прехвърлях разни логични теории, но снощи на тъмно хич не мислех от какво може да е, а се изстрелях бързо от хола  Shocked

# 544
Габонка, нашият ламинат понякога скърца така все едно някой ходи по него.
Може би защото всеки ден мия пода- та мисълта ми е че понякога може от често миене така да става.
И ще копирам нещо от един блог планинар.орг-има статия за изоставените бг села.
Та в нея авторът пише:
"От това село имам спомен, който не изтлява в мен:

Като се изкачвах нагоре достигнах възрастен човек, много слаб, в черни дрехи, възрастен, висок. Значи ще го достигна, казах си аз и усилих хода си, но не се получи. Човекът ме поглеждаше и пазеше дистанция от стотина метра преди мен и се обръщаше от време на време към мен. Видях, че е с прошарена брада. Разбрах, че не мога да го достигна, тръгнах нормално, и той забави хода си. Видях го, че влезе в една от къщите, влязох да го търся, за да питам за пътя, няма го. Огледах се около къщата, пак го няма – човекът като да изчезна. Помислих да го потърся и в съседните къщи, но ме обзе ме леко съмнение що за човек е това, как може толкоз възрастен да върви толкова бързо и защо се скри, обезпокоих се, желанието да го видя се изпари.

Наоколо всичко бе с мурсалски чай, но аз не бера билки и гъби, не ми разрешава сърцето да откъсна тези красоти, а и този човек ме притесни, исках бързо да изчезна от тук. Изкачих се на рида над селото, който е гол и обгледен, но безпокойството остана в мен и вместо по туристическата пътека за Девин по рида, аз се суснах по шосето за Беденските бани. Пътят е безкрайно дълъг, не мога да кажа красив, но безпокойството остана в мен докато не слязох в селото. Човек ли беше това, видение ли, което се носеше като пеперуда нагоре по стръмния път и което изчезна. И защо се скри? Аз съм бързоходец, но този бе с класи над мен."

# 545
Планинарите са свидетели на какви ли не причудливи видения и случки. Срещала съм разкази за отъпкана трева, внезапна и нетипична промяна на климата, която бързо отшумява, странни звуци и какво ли още не.
Някой знае ли защо покрай сръбската граница са забелязвани най-често самодиви ?

# 546
Къде точно покрай сръбската граница?
Защото имам село в северозапада, което е близо до нея, но за самодиви не съм чувала.

# 547
Като търсех инфо за Шишенци, срещах много мнения, че по границата се забелязвали много често отъпкани кръгове и какво ли още не.

# 548
Виждала съм доста отъпкани кръгове в житни ниви, но са ми казвали, че се получават от вятъра... или вихрушка? Нещо такова.

# 549
  • София
За Сърбия най-често пътуваме през нощта. Напоследък освен емигранти други не сме виждали. Не съм и чувала за самодиви. Но пък минаваме само през Калотина. Няколко пъти сме минавали през Стрезимировци.

# 550
  • софия
Днес бяхме навън с детето и едни приятелки навън. Тъкмо гледах към светофара и някакси без да искам изтърсих "Здравей " . Пред мен нямаше човек (освен моите хора) , но аз сякаш усетих присъствие. Почувстах се доста странно след това,как така ми дойде на устата Simple Smile

# 551
  • София
От вчера забелязах нещо странно, гледайки през прозореца. Нещо като облаче, светещо много слабо, едвам доловимо (вчеря бяха 2, днес - 1). което се движи на нивото на другите облаци, но се мести наляво и после - надясно. Днес го показах и на децата. Помислихме, че е някаква светлина (прожектор), но единия път се скри зад другите облаци и светеше иззад тях. После се върна наобратно над облаците и продължава да се движи наляво и надясно ту пред облаците, ту зад тях. Много ми е интересно какво може да е.

# 552
Много ми е интересно какво може да е.
Прожектор от хидро-метеорологичния център или от шоуто на Слави.

# 553
  • София
Много ми е интересно какво може да е.
Прожектор от хидро-метеорологичния център или от шоуто на Слави.
Да, първото е възможно. Иначе и вчера имаше 2 такива, та не е от шоуто на Слави.

# 554
Аз живея близо до ХМС и често виждам такива светлини от там. Казват, че са от сонди за определяне на облачността също така.

Общи условия

Активация на акаунт