Слънце, пясък, море - Септемврийче памперс на морето ще пече!Тема №8

• 58 513
  • 734
  •   1
Отговори
# 480
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Като каза слагане на памперс,да ви споделя аз какъв номер прилагам,засега успешно - давам му солетка и така той си хрупа,стои мирен без да се върти,а аз със скоростта на светлината му сменям памперса hahaha

Юна,а при нас е точно обратното - ходим у свекърва ми всяка седмица,а тя не може да се нарадва на малкия и все ни моли да й го водим по-често Laughing Сърди се ако не отидем  Mr. Green

# 481
Аз като се къпя го слагам в кошарата и му пускам Бейби тв. Или го дебна да заспи. :Д

# 482
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Само Валери ли се опитва да излезе от кошарата? Стъпва на пръсти,надвесва си главата и аха-аха ще падне ooooh! Като го видя и настръхвам....От около месец вече не го оставям сам в кошарата Thinking

# 483
Не е само той, но нашия все още не умее, но и е по - нисък 73.5см, сигурно затова.

# 484
Първото ми дете го правеше този номер. Даже съм я виждала да струпва някакви неща в ъгъла на кошарата, да се качва върху тях и да се набира с двете ръце в ъгъла на решетката.
Бебка сега стои в кошарата само докато спи и то много дълбоко. Ако я оставя там будна, следва такъв жален и обиден рев, че няма как.

# 485
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Браво, колко неща правят децата ви.Моето диване казва мама, баба, бебе, ам-ам и отскоро хайде и не.Такива да показва нещо изобщо не иска.
Памперси ползваме 4, но ще минавам на 4+, че вечер ми е мъка това сменяне.Толкова се върти и такива странни пози заема, че дори празен памперс ми пропусна едната вечер.
Днес падна от дивана на паркета и си посини главата, та приемам всякакви съвети как да го науча да слиза от мебелите, защото явно не ми се получава.
Мен от няколко дни ме боли кръста, защото често иска да го гушкам, а е 10-тина килца вече и почти 80см.

# 486
Поли, по колко пъти ти казаха да даваш Осадента? Иначе иаз май съм доволна от него.
закуска не иска бебка, защото цяла нощ суче, давам попарата вечер. днес за първи път яде кухня Хер бебе, всичко си изяде. но аз не мога да проумея тия хора срам нямат ли, та месното ядене -супата, човек не можеше са познае , че има месо!!! а те вече трябва да ядат 50гр месо на ден. та ще й взимам от време на време за разнообразие, когато няма газообразуващи като карфиоли, леща и т.н. , а то е рядко...
бяхме също така на кръв и урина, изследванията на една годинка.
Ползвам Памперс 4, бебка е 8500 гр някъде, не пропуска, но тя ака на гърне и през деня и пишка често на гърне, а нощем не ми е пропускало.
боли ме кръст от време на време и лявата ръка, защото често на прибиране от разходка не иска да седне в количкката и я нося в лявата ръка, а с другата бутам количка.
иначе казва тата, мама, ньеее, като не й харесва нещо. което правя или й взема някой фас, който е събрала навън, дъбъ и други с ранни неща казва. а, и бръмм. иначе днес ме изненада - взима си салфетка и си трие крачето, ръчичката, казвам й "изтрийй мама" и тя ми трие със салфетката ръката, умрях си от смях, а никога не съм й го показвала Simple Smile

# 487
а за бабите и дядовците съм споделяла, при нас е трагично, майка ми я е виждала броени пъти и от февруари не се е обаждала и не я е виждала. а свекървата и свекъра и те идват веднъж, два пъти в месеца. само баща ми идва често да я вижда и извежда. но отскоро бебка не иска да излиза с него, страшен рев настава, дкато не изляза и аз. а вкъщи няма проблем да стоят двамата, докато аз се къпя... не разбирам какво става... иначче мога да се къпя само, ако бебка спи или мъжът ми, понякога и баща ми са вкъщи, абсурд да остане сама в кошарата.

# 488
Lucile,  лекарката ми каза, че мога да давам на всеки час, но трябвало да не е 15 минути преди или след хранене, което до известна степен намалява приемите. Ако не даваш и когато спи...съвсем.  А чета в листовката, че може на всяка 30, а дори и 15-та минута. Ти колко пъти даваш?

# 489
  • София
Само Валери ли се опитва да излезе от кошарата? Стъпв а на пръсти,надвесва си главата и аха-аха ще падне ooooh! Като го видя и настръхвам....От около месец вече не го оставям сам в кошарата Thinking

Не е само той. И Митко се надвесва и дори преди 2-3 седмици успя да се преметне. А точно бяхмя дали килима за пране и отдолу е плочки. Мия си аз някакви чинии и чувам нещо като клатене на решетката, обръщам се (стаята е преходна и вратата като е отворена се вижда всичко) и гледам малкия на земята, направо изстръпнах от ужас. Изтичах при него а той седнал на земята човърка нещо и тръгна да лази нанякъде. Гушнах го, а той изобщо не реве и се опитва да се измъкне и да докопа нещо от земята. Питах Ели какво е станало и тя ми каза, че се е преметнал и се е задържал с ръце и после паднал на крачета и дупе. На всичкото отгоре отстрани на кошарата държа пакетите с памперсите и той си измъкнал един и си го хвърлил отпред, където е паднал после   Shocked Едва ли е планирано бягство, но слава Богу нищо му няма. И оттогава кошарата вече не е вариант да го „вържа” на едно място и го слагам вътре само като е вече заспал. Скоро мисля да махна и част от решетката, че да си слиза сам по правилния начин, а не да си подлага с памперси и да се мята през решетката.

# 490
Поли, аз давам 6 или 8 гранулки веднъж, вечер, но в момента не избива зъб. иначе забравих да питам педи по колко да давам, но ти според мен давай, както ти е казала.
Катя, страшен е твоят юнак Simple Smile

# 491
  • София
Ползваме пуфис 4+, но скоро ще минаваме на 5-ца. Той е доста едър - вероятно около 11,5 кг и е над 80 см, но не мога да го измеря добре,че много мърда и свива крачета като е прав.

Къпя се когато ММ го гледа или ако трябва да сме сами го връзвам на столчето за хранене и му пускам песнички на little baby bum. Много са му интересни, и кака му много ги харесваше.

А аз да се оплача - имахме кошмарна нощ. Преди два дни на Ели й потече носа, но за 1 ден се оправи. Помислихме, че е настонала, защото постоянно се отвива. Обаче вчера потече и неговия нос и до вечерта вдигна температура 38,2. Дафох панадол и я свали, но в 12:15 отново беше с толкова и пак дадох панадол. И след 2 часа мъки, пъшкане и треперене, защото го втресе, температурата стигна 39 и започна след това да спада. Чудех се дали да не дам нурофен, но бяха минали 2 часа само от панадола и като видях, че бавно спада, реших да изчакам. До сутринта спадна напълно, но много бавно. Той заспа по едно време и се будеше от нослето, но преди това събуди кака си и тя няколко часа отказа след това да си легне и трябваше да си играем. А на всичкото отгоре беше супер изнервена и мрънкаща, защото много й се спеше.
Дано най-лошото да е отминало и да не вдига повече температура, че направо се измъчи мъничето. Но ако вдигне няма да давам панадол, а нурофен.
Чудех се защо при него стана така (дори още се кърмим). Обаче сега му никнат кътници и вероятно му е по-слаб имунитета и е хванал вирусчето на кака си, което той изкарва доста по-тежко заради зъбките.

# 492
Хахаха, какви бегълци си имате.  Joy Не е забавно де, но ми стана смешна случката на Митко.  Grinning Моят такива неща не прави, първо не се е сетил и второ - височината на решетката му стига едва до брадичката, доста е дълбока кошарата. Той вече успява да се изправи под повивалника, обръща го и почва един рев. Аз го махнах вече и сега успява да докопа всичко в обсега на скрина - козметика, кърпи, книжки. Събаря всичко в неговото легло и е много доволен.  Wink Няколко пъти ми счупи и нощната лампа, защото и нея дърпа през решетките.  ooooh!

# 493
  • Северо=Западналия край
Аз пък да се похваля Simple Smile Моят юнак не може да излезе от кошарата/леглото, само главата му стърчи отгоре Simple Smile Много се занимава сам в кошарата, има ли кубчета и шишета при него може да си дрънка с часове. Е има моменти като му омръзне и дава зор да излезе. Но спокойно мога да го оставя да свърша нещо.
Обаче съм му сърдита, не иска да каже "мама" Sad. Казва тата, баба, кака, па-па, ам-ам и дотук. Но ще чакам, все някой ден ще се сети за мен.

# 494
Racel,  честит първи рожден ден на вашата госпожица Виктория!  Да е жива и здрава, весела, усмихната    и само радост да ви носи!
С вас откриваме сезона на нашите бебоци!

Общи условия

Активация на акаунт