Слънце, пясък, море - Септемврийче памперс на морето ще пече!Тема №8

• 58 512
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
Racel, Честита първа годинка на вашето момиченце!!! bouquet bouquet bouquet Да ви е живо и здраво и да бъде вашата гордост! Весело изкарване!

# 496
Честито и от мен на първото рожденниче! Hug

И аз чакам "мама".. Confused

# 497
Честита годинка и от нас Hug

Това с шетането по скринчето към леглото ми е мнооого познато. Няколко пъти на следобеден сън ми се случва. Приспивам я аз и спокойна отивам да свърша нещо, защото тя спи в повечето случаи 30 мин. На някое от влизанията да я погледна я заварвам станала и ...в леглото й какво ли не прибрано вече Simple Smile И е толкова смешна, защото като ме види не спира, а ми се усмихва и започва да бърза, за да свърши още нещо докато я взема Heart Eyes Добре, че леглото е по-дълбоко, та още не е изскачала!

# 498
  • София
Честит първи рожден ден на Вики. Да расте здрава и усмихната и много да слуша мама.  Hug

# 499
Честитоооо на Вики! Много, много здрава, безгрижна и щастлива късметлийка да е!  Hug

# 500
Racel, Честит Първи Рожден Ден на Вики Simple Smile да е здравичка и мнооооого усмихната  Hug  bouquet
Да разкажеш как е минал Големият ден Simple Smile

# 501
  • Пловдив
Благодаря ви, момичета, за пожеланията и поздравленията. Денят /вчера/ беше много вьлнуващ  dancing party006. Малка Вики се радва много на шарените подарьчни торбички и се занимаваше с тях с часове. Направо забравихме, че има бебе  Grinning Аз се сьбудих още в 5 сутринта и си отворих файла в телефона, кьдето преди една година в болницата си записвах контракциите. Започнах да преживявам всичко наново ... Така и не заспах повече.

В 7 вече бяхме будни всички и започнахме да оправяме и украсяваме дома. Партито беше в много тесен семеен кръг / баби, дядовци, сестра ми и децата/. Бяхме планували да правим крьщене и рд на едно, но малко преди 27-ми почина свекьр ми  Sad и крьщенето го отложихме. Радвам се, че поне мьжа пожела, че рожденния ден да си остане  Simple Smile

Та имаше подарьци, торта, Вики не разбра как се духа свещичката  newsm38, но мама и тати помогнаха  kiss За сметка на това много добре се справи с украсата на тортата и за нула време вече нямаше такава  yesyes

Малко ме нервираха баба ми, сестра ми и свеки, защото ме увещаваха как трябва да дам на детето си шоколадов бонбон - много му се ядяло шоколад, според тях :"Ама не виждаш ли как жално гледа, горкото, гладно е, посяга към ръката ми" ... "Иии, каква майка си. Жал нямаш"  Shocked  Rolling Eyes  #Crazy ... какво щяло да му стане само да си близне ... Ужасни. Не му дадох, разбира се.

Уморена, по време на партито, след 5 часово будуване, рожденничката заспа  newsm46 smile3524

И нещо много важно - на рожденния си ден Викче пролази  newsm32 Hug  Децата на нейната възраст ги чакат да проходят, ние лазим  hahaha Ама такова е  Grinning  Grinning Много се зарадвах. Направо ми се насълзиха очите. Да видиш как детето ти пораства било адски вълнуващо и невероятно тръпнещо  lovekiss

Та това е от нас. Доволни, щастливи и лазещи  Blush  smile3521 smile3534

П.П. Еее, то било много хубаво да пишеш от РС-то ... толкова много емотикони има ... супер, открих нов свят  Mr. Green

# 502
  • София
Честит Първи Рожден Ден на Вики,
 Да е жива и здрава  и само радост да ви носи! bouquet

# 503
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Честит рожден ден на Вики и от мен, малко на патерица! Hug

# 504
  • Драгоман
 ЧРД на Вики с малко закъснение!  Hug Да е много здрава, щастлива и добра!  :-* 
Моето малко момиче вече е християнче!  Simple Smile Всичко мина добре  Simple Smile Иначе Ема се опитва да си обува обувките, казва мама,тата, баба, дада, а кака й се ядосва, че не казва кака  Grinning  А и забравих!  Simple Smile Пробихме й ушенцата и вече е хубавица с обечки  Simple Smile

# 505
Честито и от мен на Вики!
Да е жива и здрава и да носи много щастие на мама и татко  bouquet

Racel, браво, че си удържала атаката с шоколадовия бонбон  Laughing

Аз не мога да преценя нашата мома дали да я броя за проходила. От около месец може да прави до 10 крачки, които се увеличиха едва-едва на до 20, като в началото можеше само на бос крак, а от скоро и с обувките успява да направи десетина. Но все още предпочита да е хваната през повечето време. И за цял месец няма почти никакъв напредък.
Каката като проходи, изобщо вече не искаше да се държи, ходеше си изцяло сама. Така че явно този момент още не е настъпил с малката. Майка ми постоянно пита дали ще правим прощъпулник, а според мен е рано.

# 506
Момичета, искам да ви питам за сокчетата. На малкия чат пат му правя фрешчета вкъщи, но и като излезем навън понякога му поръчвам и му давам с една негова пластмасова лъжичка. Лошото е, че на много места имат само фреш от портокал. Давала съм му два-три пъти по 20-30мл и нищо му няма, но се зачудих да не би да му навредя нещо за в бъдеще! Не съм се сещала да питам педиатърката. Вие какво мислите?

# 507
Фрешовете без фибри много натоварват черния дроб. Фруктозата действа като алкохол за черния дроб. Трябва да има фибри в сока. С портокала е лесно, ако се остави пулпата няма проблем или пък трябва да се добави някакво протеиново съдържание, за да забави усвояването. Примерно мляко. Плодов шейк е добра комбинация.

# 508
  • София
Ами портокалът е след годинката, както и другите цитрусови плодове, понеже се води силен алерген, обаче щом нищо му няма, вероятно всичко е наред и не е проблем. За всеки случай все още не давай киви, защото се води от най-силните алергени.

А аз да ви питам нещо друго. На малкия му разглеждах в какво положение са му кътниците и горните са ужасно подути, но това, което ме притесни е, че на горния ляв има под венеца нещо тъмно. Изглежда като син направо и е мек като възглавничка. Дали има някаква опасност? На някой друг случвало ли се е такова нещо с никнене на зъб? Какво може да е - кръвоизливче, инфекция? Писах ви преди два дни също, че вдигна 39 температура и му течеше носа, както и на кака му, но това според мен е някакъв вирус а и отмина за 2 дни. А дали може да е от зъба някаква инфекция или просто отслабена имунна система заради зъбките? На 2-ри сме на консултация и се чудя да изчакам ли до тогава или да го водя още сега.

# 509
Изчакай и питай педи.

Юна и ние сме така с прохождането, чакам още с прощъпулника, нека е съвсем стабилен и тогава.

Жулиета, защо не му правиш ти фрешчета и сокчета. Аз още не давам сокове, но ако давах щях сама да ги правя или понякога готови бебешки сокчета.
Иначе малко да си вкуса от твоя фреш нищо му няма, щом и досега не му е станало от портокала, а той е алерген.

Общи условия

Активация на акаунт