Слънце, пясък, море - Септемврийче памперс на морето ще пече!Тема №8

• 58 508
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
Изчакай и питай педи.
Жулиета, защо не му правиш ти фрешчета и сокчета. Аз още не давам сокове, но ако давах щях сама да ги правя или понякога готови бебешки сокчета.
Иначе малко да си вкуса от твоя фреш нищо му няма, щом и досега не му е станало от портокала, а той е алерген.
Да, по принцип аз му правя. Много обича сокчета, особено от диня, но максимумът ни е 50 мл. Тъй като се дава между храненията и педиатърката каза толкова да давам. А иначе това с портокала е като сме на почивка и просто ми се приисква и за него да има нещо, но щом ми разяснихте нещата, със сигурност ще изчакам. Аз по принцип съм много предпазлива и това със сигурност ще го спра.
Racel, и аз се оплаках преди от хранителна атака от роднини и познати. Така го изкарват, че съм напълно ненормална като не му давам шоколад, близалки и въобще неща, коита техните деца са яли вече на 5-6 месеца.
Аз самата като малка въобще не съм искала сладко и първата ми пломба е на 25 години. Е, сега пък без сладко не мога, явно ще компенсирам за детството.
Момичета, благодаря за инфото за портокалите.
Катя, не можеш ли за твое успокоение да звъннеш на педи? Това е нейна работа, а на теб ще ти се изясни. Успех с малчо!

Последна редакция: пн, 29 авг 2016, 16:40 от julieta_sv

# 511
  • София
Ами до сега колкото пъти за нещо съм звъняла (за него и каката общо 3-4 пъти), все не ми вдига и вече ме е страх да звъня. Мислех утре да го водя, обаче тъкмо се е закрепил след онази нощ и не ми се ще д а чакаме при болните дечица и много се чудя още. Може наистина да изчакаме до петък консултацията и дано всичко да е наред.

И аз като малка не ядях сладки неща, не ме привличаха просто, а сега си хапвам доста сладко Simple Smile

# 512
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКАТА ВИКИ И ОТ НАС. ГУШШШ  Hug Hug Hug

# 513
  • Пловдив
Честит рожден ден на Вики, с малко голямо закъснение  Mr. Green
Аз да ви кажа, че малкия пак със сополки и докторката каза леко зачервено гърло в понеделник, но до сега не се е влошил (което ме радва). Давам си му Имунокинд и му пръскам назик кидс. Обаче пипам му венеца снощи, докато го къпем и хоп изненада -горен ляв резец пробил. Викам си аз ще си имаме вампирче  Joy и се чудя кога и другите ще избият, че всичко му е подуто отгоре и за четирите зъба. Иначе за ходенето - ходи в кошарата, там е много бърз. На земята предпочита да лази, но когато се опитва да ходи много криви дясното краче навътре и ми се иска да го види ортопед.
И да ви питам вашите бебоци (може би вече трябва да казвам дечица  Party) имат ли предпочитания към лява или дясна ръка? Четох, че към 4-5 години се изразявало дали ще е десничар или левичар и до тогава можело еднакво добре да си служат и с двете ръце. Та се чудя дали е така  newsm78 и при вас как стоят нещата.

# 514
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Честит рожден ден и от нас на малката-голяма дама Вики Hug

Аз доскоро си мислих,че Валери ще е левичар,защото сякаш повече си служи с лявата ръка,но после прочетох,че наистина до 2 - годишна възраст това не е показател дали ще е левичар или десничар.

А между другото и Валери като пълзи държи едното краче по по-различен начин от другото newsm78 Но мисля,че го прави нарочно Laughing

# 515
  • Пловдив
Благодаря на всички за поздравленията  Hug

# 516
  • София
Здравейте момичета. И аз преди се бях изненадала като видях, че моята кака си рисува и с едната, и с другата ръка и сякаш й е все едно с коя ще държи молива. И за лъжицата е така - дори не й прави впечатление с коя ръка се храни - от която страна е поставена лжицата - с тази яде. За малкия още не мога да збележа това, защото още не си служи така добре с лъжица или молив - само ги прехвърля от едната в другата ръка и ги ръфа със зъбки (и с молива така прави).

Скрит текст:
Искам да ви споделя една случка от днес, от която още треперя. Бяхме на разходка сутринта с една приятелка, тя си има малко бебе, но гледаше и племенниците си и бяха с нас (единия на 10, другия на 2). Аз бях само с малкия, че съм оставила каката за два дни на гости. Разхождахме се на една от сравнително оживените алеи в парка и пред мен се разигра най-големия ми кошмар (или един от най-големите) - едно колело блъсна детенцето на 2 годинки и мина през него (всъщност по-късно по следите от гума и масло по дрехите установихме, че е минало само през крачето на детето, но в момента в който това се случи ми изглеждаше направо ужасяващо). Жената на колелото спря на два метра, погедна през рамо детето, което точно се разплака и проължи (не помня добре, понеже всичко стана много бързо, но ми се струва че беше учудена и имаше изржение тип - я, нещо ми се замота в гумите, я да видя какво е, ... а дете е било. Секунди по-късно нямаше и следа от нея и изобщо не можахме да реагираме. Приятелката ми бързо гушна детето да го успокоява. Обаче жената имаше спътница, също на колело, която караше на няколко метра зад нея, също се спря да погледне (като беше на около 50 метра вече от нас). Тогава аз се свестих и усетих в себе си изблик на гняв и да си призная с вече доста груб тон я попитах как може да минат толкова близо до нас, като виждат, че има малки деца. Тя ми отговори, че ние трябва да си пазим децата, а не тя (в случая всъщност тя нищо не беше направила, но ми беше под ръка, понеже приятелката й избяга). Аз й казах, че в случая нормална човешка реакция е да спрат и да се извинят, а не да бягат все едно нищо не е станало или да се карат, обаче тя потегли и изчезна по алеята.
Слава Богу на детенцето му нямаше нищо почти - няколко охлузвания, следа от гума по крачето и доста уплаха. Можеше да си движи ръчичките, да стиска, стъпваше нормално и след няколко минути забрави какво е станало. Продължихме с разходката. Разделихме се, че аз трябваше да взема детската кухня на малкия. След няколко минути тя ми се обади, че ги е видяла и им е казала, каквото не можа да им каже като стана инцидента. Тръгнах и аз по тази алея, където тя ги беше видяла и също ги срещнах. Сега с доста спокоен тон казах вече на тази жена, която блъсна детето, че съм просто възмутена от постъпкаа й, как прегази детето и ичезна. Другата ме прексна с думите (цитирм съвсем точно) „Ваша е отговорността да си пазите децата, а не наша”. Аз й казах - „не отговорността е обща, всички трябва да се пазим взаимно”. Виновната тогава се обади - „аз не съм ви виновна, че вие не можете да си гледте децата”. А в този момент другата ме напада: „Вие сте дъжни, дете до 3 годишна възрас да го дъжите за ръка” - каза ми го така, все едно ми цитира закон. Аз й казах, че детето беше държано за ръка, но децата са непредсказуеми и затова трябва да се внимава като се кара възможно най-бавно и най-далеч от малко дете. И отговорът беше „Ами вие бяхте по средата на алеята, не се върви по средата, а от едната страна”. Понеже тонът започна пак да загрубява реших да прекратя темата и казах само - „Вместо да водим такъв разговор, нормална реакция е да.се спрете, да се извините, да се заинтересувате как е детето, вместо да се държите така нагло и грубо. Нямате ли капка човечност в себе си? ”. И какво ми беше отговорено от тази, блъснала детето: „Ама вие да не си мислите, че на мен ми е много приятно и така нарочно блъскам деца. Освен това аз ви се извиних, обаче това, че не сте чули си е ваш проблем.”
Репликите горе са цитати, казани по точно този начин. Не знам за вас, обаче аз съм потресена от наглостта, арогантността и безочието на хората. И това бяха жени на възраст над 40, не говоря за някакви хлапета, които не внимават. Големи хора, които освен, че нямат мозък да помислят за последствията от действията си, нямат и сърце, да се трогнат поне малко от това, което са направили.
Преди няколко месеца дъщеря ми я блъсна люлка и й пукна ключицата на една детска площадка, а 2 минути след това друго детенце беше блъснато от същото. Бях ви споделила за този инцидент и реакцията на майката. Как дойде и ни се развика защо не си пазим децата и как тя не била.длъжна да ни ги пази. Тогава се чувствах толкова виновна, понеже за секунда се обърнах и това стана, а наистина трябваше да я пазя. Обаче при случката от днес, не мисля, че приятелката ми сгреши в нещо - детето беше блъснато буквално на сантиметри до нея. По абсолютна непредпазливост на водача. Незнам аз ли нещо съм в грешка, обаче за последните 4 месеца вече за втори път чувам тази реплика „вие трябва да си пазите децата, а не аз”

# 517
 #Crazy
Направо не мога да повярвам, каква наглост! Адски ме е яд, че живеем сред такива хора! Подобно нещо би трябвало да е наказуемо от закона!
Трябваше да ги снимате и да разкажете историята във Фейсбук. 

# 518
такива са всички - нагли до немай къде. И в нашия парк има големи табели - забранено  за разхождане на кучета. И охрана има. Ама колко са много стопаните, които ги разхождат без предпазител на устата. И като им направиш забележка - ти теглят една ... луда работа.

Мами и малчовци - искам да ви почерпя, макар и виртуално -
http://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/framar_plodova_salata_sus_sladko.jpg

днес пораствам с една годинка.

За съжаление, вече не обичам много-много да празнувам рожденния си денкато бях дее обаче много обичах. Както казах на една друга приятелка - само остарявам, пък и много подаръци не получавам.
Ко да се прави, така стоят май нещата.

# 519
  • София
Честит рожден ден, Руми. Да си здрава и много обичана и много да те слушат мъжете  Hug  bouquet

# 520
  • Северо=Западналия край
Катя, неприятна случка, дано детенцето да се е разминало само с уплаха. В такива случаи аз бих ги  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Много от колездачите не се съобразяват като се движат по градинки и тротоари. Според мен колелото си е превозно средство и мястото му е до колите на платното или на вело алея.

Румка, много свежа диетична почерпка. Да си жива и здрава! Денят още не е свършил и съм сигурна, че твоите четири момчета ще те изненадат прекрасно за рождения ден. Весел празник!  party023

# 521
Честито, Руми, да си жива и здрава  bouquet

Не отписвай подаръците  Laughing

# 522
  • Пловдив
Катя, много неприятна случка, лошото е, че е пострадало дете, дано да го забрави бързо.
Румка, честит рожден ден, да си здрава и всички много да те обичат и слушат  bouquet

# 523
Катя, дано детенцето е добре, а на тези кокошки пожелавам да си намерят майстора. Вие сте се скарали, но някой наистина може да им скочи. Как ли щяха да реагират ако това беше тяхното дете??? #2gunfire
Румка, Честит Рожден Ден! Бъди обичана жена и горда майка!!! bouquet

# 524
  • Пловдив
Честит рожден ден, Румка!!!!!!! Здраве и късмет от мен и Викче Wink

Общи условия

Активация на акаунт