Слънце, пясък, море - Септемврийче памперс на морето ще пече!Тема №8

• 58 507
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Румка, Честит Рожден Ден  bouquet бъди здрава, много щастлива и твоите мъже много да те радват  Hug
Кате, случката е ужасна, дано детенцето е добре! Но аз сякаш не се учудвам, даже мислех, че ще напишеш, че са тръгнали теб да заплашват или бият, след като си изразила възмущението си  Cry не знам, може би аз съм много разочарована от хората...лошото е, че срещам млади хора, възпитани по този начин и адски нагли, и безочливи и това ужасно ме отчайва...

# 526
Румка, честит празник! Сбъдвай мечтите си, обичай и бъди обичана!

Катя, наглостта на хората край няма! То по парковете и градинките повече кучета и колоездачи, отколкото деца  Sad

# 527
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Румка, честит празник!  bouquet

# 528
Момичета, аз пак да се оплача! Вече наближаваме годинка, а малкият започва да се връща към поведението си от първите месеци. По цели нощи хленчи и реве с цял глас, върти се като шиш милиони пъти и сигурно още толкова си удря главата в дъската на леглото. Постоянно съм на крак да мъча няякак си да го приспя отново. Тази нощ се буди може би 20 пъти, като два пъти яде и поне 10 пи вода.  Shocked #Crazy
Освен това сменяхме два пъти памперс, като единият беше опикал всичко, барабар с леглото. По нощите сменях и чаршафи, а да не ви казвам как ми даде да го преоблека!!! И най-лошото - не мисля, че това са зъби! Все го сравнявам с една кака, родена август. Тя вече си спи цяла нощ и никога не съм я видяла да се тръшка, най-много да си пее. Къде бъркам? Глезен ли е, какво е, но почти годинка ние сме на едно положение, че и по-лошо, защото сега въобще не седи на едно място.........

# 529
Да добавя, че днес му тече носа. Какви спешни мерки да предприема или да го водя при педиатърката?

# 530
Жулиета, за носа бих го завела при педи. А за другото - не, не е глезен, според мен все пак зъби го мъчат. Дай нещо по-силно за зъби тази вечер и виж дали има подобрение. Ние имахме такъв период на мятане цяла нощ и будене през половин час, бяха зъби. Иначе не сравнявай децата, и аз все гледам как деца на възрастта на бебка си стоят кротко в количките сигурно с часове, после по половин час ги люлеят на люлка, а моята бубка иска само да дивее, да ходи постоянно без да си почине дори за секунда, да събира боклуци от земята, на люлка стои точно две секунди и тръгва да става, яде с триста зора, другите майки наоколо все ми викат "леле, миличката, как издържаш да ставаш по толкова пъти на нощ през час, два, нашите деца не се будят изобщо!" и какво? Моето дете не е пък като другите, аз си го обичам такова, да, трудно ми е, но пък иначе сигурно щях да умра от скука с кротко дете, хахаха. И моето дете може да не стои на едно място и да се буди по двеста пъти нощем, но пък то има други предимства и може пък други неща, които другите не могат, ааааа Wink така че не се притеснявай, никъде не бъркаш! Ще започнат и нашите деца да спят спокойно нощем, на моята бубка знам и виждам, че нощем много й се спи, но като я тормозят газове, после зъби, как да спи, миличката, тя не е виновна, би си спала по цяла, на морето спеше по шест-седем часа без да се буди! И на твоето момче му се спи, сигурна съм, но нещо го тормози, сигурна съм (е, стига да не е спал пет часа през деня, тогава няма да му се спи нощем). Така че стискай зъби и гушкай малчо..и му дай нещо за зъбки на душичката...

# 531
Момичета, днес е първи септември, започват рождените дни  Hug бебка е на пети септември, много се вълнувам  Flutter

Последна редакция: чт, 01 сеп 2016, 10:13 от Lucile5

# 532
Никъде не бъркаш. Както виждаш, поведението на едно бебе е много трудно да се контролира по желание на родителя. Не можеш ти да определиш и да му наложиш как да спи. Ако можеше, щеше да си го направила.
Не го сравнявай с други деца, всяко дете си има различен темперамент и биохимия, по различен начин приема дискомфорта. Ето, казваш, че има хрема. Явно е имал дискомфорт, който му е пречил да спи и е търсил дейности, които му помагат да му стане по-добре. Сега има много неприятни вируси един стомашно-чревен и друг със силни болки в гърлото. И при двата дискомфортът е много силен.

Едно дете, което се чувства добре, никога няма да тръгне да се буди посреднощ и да реве без причина. Можеш единствено да му помогнеш да се чувства по-добре и тогава ще се държи и по-добре.
И не сравнявай с други деца. Първата ми дъщеря изкара всички зъби без да гъкне и без да се събуди или разплаче. От самото начало спеше непробуден нощен сън по 12 часа. Малката спи по максимум 2 часа навеждъж, буди се по 5 пъти нощем, а сега покрай зъбите полудяваме. Реве през 15 минути и вдига висока температура.
Не мисля, че е по-разглезена или че аз нещо съм сбъркала, просто са различни.

Успех със съня за в бъдеще!

# 533
  • Пловдив
И Виктория много се върти - пъшка, шава, проплаква, не вика да плаче, но не спи спокойно и все съм на крак. Какво по-силно да дам за зъби?

# 534
Аз скоро споделих, че и Вяра така се върти постоянно и се събужда и проплаква, но преди два дена изби едно зъбче, сега е на път друго. При нея това е причината. Трябва да изчакваме търпеливо да преминат тези периоди. Каквото и да даваме, каквото и да правим, докато не избият все ще е зор. Ние се гушкаме по цели нощи и тя така се успокоява. Ние ще спим някога   Grinning Наистина не бива да ги сравняваме с други, защото тя не е плакала никога от колики за разлика от други бебчета, но ето, че сега ще си наваксаме със зъбките. Затова не обвинявай себе си, не ти е разглезено детенцето просто не се чувства добре!

# 535
 Party Парти тайм - детски партита на корем Wink)

благодаря ви за прекрасните пожелания. Вчера ММ ми донесе най-огромният букет на света, 2 пъти по-голям отколкото като раждах. Честно да ви кажа - много търсех къде да го натопя. Накрая, ..., ми извадих една такава, стабилна гарафа за вино, и го топнах. Подпряно отвсякъде с все стабилни ми ти нща Wink)

# 536
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Моето диване също последната седмица много се мята вечер, става да пълзи в съня си, мрънка и нервничи.Като го гушна уж се кротва и след 15-тина минути се мята като риба на сухо...Така като гледам ще избива четвъртия зъб.Да не говоря пък какви писъци настават като стана да правя АМ, реве сякаш го колят при баща си, а до онзи ден нямаше проблем.Не е глезотия и ще си го търпя, какъвто му е характера.
По-силно за зъби аз бих дала Панадол или Нурофен по половин доза, когато работата стигне до голям рев и будене през 15 мин.Консултирала съм се с няколко лекаря и всеки това казва.Знам, че много майки са против, но в крайна сметка на нас като ни избива мъдрец или ни боли зъб си пием болкоуспокояващите, а детето да се мъчи.Пък и не давам честно.Последно му давах юни.  Peace
Аз също се вълнувам за рождения ден на малкия и малко ми е съвестно, че ще се събираме само с бабите и дядовците, без да има нещо грандиозно, като гледам другите какви готини партита заформят.

Румка, браво на ТМ  Peace

# 537
Ми и ние ще сме по бабо-дядовски да ти кажа. Баща ми има РД предходния ден, и смятам да са заедно двата празника. За догодина незнам, тогава вече повечко разбират.

# 538
Моето диване също последната седмица много се мята вечер, става да пълзи в съня си, мрънка и нервничи.Като го гушна уж се кротва и след 15-тина минути се мята като риба на сухо...Така като гледам ще избива четвъртия зъб.Да не говоря пък какви писъци настават като стана да правя АМ, реве сякаш го колят при баща си, а до онзи ден нямаше проблем.Не е глезотия и ще си го търпя, какъвто му е характера.
По-силно за зъби аз бих дала Панадол или Нурофен по половин доза, когато работата стигне до голям рев и будене през 15 мин.Консултирала съм се с няколко лекаря и всеки това казва.Знам, че много майки са против, но в крайна сметка на нас като ни избива мъдрец или ни боли зъб си пием болкоуспокояващите, а детето да се мъчи.Пък и не давам честно.Последно му давах юни.  Peace
Аз също се вълнувам за рождения ден на малкия и малко ми е съвестно, че ще се събираме само с бабите и дядовците, без да има нещо грандиозно, като гледам другите какви готини партита заформят.e:

Пантера, това за квиченето и коленето и при нас е така. Не издържа! Ти нощем правиш ли му и колко пъти? Все се чудех кого да питам, ама май повечето са на кърма. Оня ден толкова силно се тръшка, че честно ви казвам, мина ми през ума да му извадя гърда, нищо, че кладенецът отдавна пресъхна. Хихи
За РД- то и ние ще сме с баби и дядовци. А да знаете как ме е яд, че хем е събота, хем е работен ден (17-ти) и ще трябва явно вечерта да го правим, а нашият мъник вечер става доста киселичък!
И да ви кажа какво стана с течащото носле. Ходихме на дежурен кабинет, където една възрастна дама му чу гърдите и му погледна гърлото. Изписа ни сироп Бисептол (гърлото било зачервено) и капки Отривин. Преди това писах на педи за симпомите, но така и не получих отговор.
Отиваме в Аптека 1 и от там мъжът облещва очи и казва: 1. Сиропът е антибиотик и 2. Отривин никога няма да дам на такова дете. Ние сме в шах и мат. Викаме няма да взимаме отривин и по негова препоръка купихме билково пръскало с алое вера.
Тръгваме си ние и получавам отговор от педи да капя NaCL и да давам имунокол коластра - коренно различно мнение! Ами сега? Влизам в Аптека 2 и разказвам и показвам всички лекарства. Нейната реакция бе: 1. Не давай антибиотика веднага и 2. Това билковото с алое вера от Аптека 1 може да предизвика алергии #Crazy #Crazy
И така, седим и се пулим с ММ - кой крив, кой прав, а се касае за здравето на малчо! В крайна сметка купих коластрата и дадох само нея. Утре ще видим как е ще го водя при неговата си лекарка.
Извинете ме за дългия пост, но за пореден път се убеждавам, че на никого не мога да имам доверие. Всички използваха изключително силни аргументи за своите лекарства! Честно ви казвам, на вас имам повече доверие и затова сутринта питах първо тук!

# 539
Жулиета, това с различните лекарства наистина е много тъжно! Бързо оздравяване на малчо!
В кризистни ситуации давам Камилия и Панадол, а ако не помагат - цяла доза Нурофен, и аз съм на мнението на Пантера, Нурофенът съм го давала досега веднъж няколко дена.
Аз пък вчера се побърках от повръщане, четох по форумите какво да взема при кърмене, нищо не ми помогна, всичко както го изпия и го повръщам...накрая вечерта отидохме в спешното и ми биха Деган, та спрях. Стоя с маска, нощес не съм я сваляла, моля се всичко да е наред с бебка и мъжа ми  Praynig  Praynig  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт