Слънце, пясък, море - Септемврийче памперс на морето ще пече!Тема №8

• 58 503
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Руми,честит рожден ден на патерици! Страхотен подарък си получила bouquet

И Валери от две вечери се буди постоянно.Виждам,че се е надуло венчето,явно избива осмото му зъбче.Предната вечер се събуди с адски рев,нищо не го успокояваше,а беше ял АМ половин час преди това.Затова с ММ решихме да му дадем Панадол.Заспа много дълбоко и спокойно.А снощи....беше ад,през половин час ревеше,въртеше се,аз му давам биберон и пак заспива.Но на всеки половин-един час ooooh!  Ако и тази нощ е така,пак ще му дам Панадол,и аче и той се мъчи по този начин и не може да се наспи.

А тъкмо напоследък беше започнал да си спинка спокойно,будейки се само 1 път за мляко....но зъбките развалиха това спокойствие.Ох,а като се сетя още колко много зъби трябва да излизат... Crazy Но няма друг начин,боли ги,миличките.
Иначе докато правя АМ през нощта и нашия се дере,мята се,сигурно ни чуват из целия квартал Laughing

Lucile,да оздравяваш бързо Hug

# 541
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ох, Жулиета, напълно те разбирам за кърменето.Моят го отбих преди месец и половина и ми е голяма мъка с това АМ, но кърма нямах вече никаква и се на моменти ми иде да му дам гърда и да млъкне, ама хуквам за мляко.
Моето диване вечер в 21 яде супа и в 21,25 пие малко АМ.После задължително се буди в 1/1,30ч и след това вече около 5-6ч...различно.

Който е на Памперс и има наблизо Метро да кажа, че днес имат оферта кашон памперси за 33,90лв с ДДС.4-ката е 106бр, а 4+ е 96бр.Ние взехме и от двата.

https://www.metro.bg/metro-offers/den-na-predpriemacha-oferti

# 542
Panterа, много благодаря за ифото за памперсите. Тъкмо се чудех дали ще има 4+ , но щом сте взели ще отидем и ние сега Hug

# 543
  • Пловдив
Нурофен давам от време на време, но незнам дали й действа - от месеци бебка не спи повече от 2- часа наведнъж. Рядко се събужда и плаче нощем, но много се върти и ставам постоянно. Като й дам шише с млеко и бързо се успокоява. Та не мога да съм сигурна зъби ли са, какво са - като ви чета как се дерат вашите малчовци ... но пък неспокойното спане на Вики пак може да е заради някакъв, макар и неясен за мен, дискомфорт. От 1 до 4 е постоянно шаване и мятане  Tired  ooooh!

# 544
  • Северо=Западналия край
Съчуствам ви майчета, дано бебоците скоро да започнат да спят спокойно.

Аз да ви се похваля, днес малчо проходи. Още е нестабилен, но има голямо желание. Движи се из целия хол и е много смешен Simple Smile
Ще изчакам да се постабилизира и тогава ще правя прощапулник. А вие какви предмети мислите да слагате? Батко му навремето се хвана за химикалка, ама сега хич не е ученолюбив Sad Май питка се  месеше, ще трябва да се пообразовам за това чудо Simple Smile, че съм забравила.

# 545
Румка, честито на патерици.

И ние не спим по цели нощи. Снощи 2 пъти давах Панадол. Не се издържа.

# 546
Бебка пипна някакъв вирус Sad Вече 3-ти ден вдига 39.5 и сигурно и повече може да вдигне, но бързо ѝ давам Нурофен. Първоначално давах Панадол, но той не можеше да смъкне температурата под 38.

Температурата пада само след Нурофена и след няколко часа пак се вдига.
Няма други симптоми, един път не се е закашляла, нищо не изглежда да я боли. Докторката каза, че е вирус и не изписа нищо конкретно, но не знам до кога ще продължава. За момента не се вижда подобрение.

Не пие течности  Cry Пробвах какво ли не, вода, сок няколко вида, АМ, от шише с биберон, от чаша с такъв и онакъв накрайник, от лъжичка - не и не! Хвърля шишето на земята, бута ми ръката с лъжицата, ако някак успея да ѝ го мушна в устата, плюе.
Как да я накарам да пие вода  Sad Това не е нормално! Как може да не иска?

Вече проби и 10-тия зъб, номер 11 и 12 са на изходна позиция. Поне бързо излизат.

Сега като е с температура нощем изобщо не мога да я оставя в леглото ѝ. На мига се събужда и започва пак рев. Супер чувствителна е. Наложи се да я взема при нас в леглото. И о, чудо, само веднъж се събужда, точно когато е време да ѝ давам Нурофена. И спи до 9 часа сутрин! Така не съм спала от преди да се роди!
Обмислям дали да не я оставя при нас и след като оздравее. Аз вече не издържам на безсънието и заслужавам малко да дремна  Tired 11 месеца вече ми се буди по 5 пъти нощем и не съм спала повече от 2 часа свързано...

# 547
Сиси, пробвай с Нурофен.Има по-бърз и добър ефект.

Юни, не ти завиждам.Аз нашия го оставям в кошарата и към 1 като се размрънка го вземам при нас за да не ставам, че и аз една година безсъние ми дойде в повече.Обаче ви завиждам благородно колко много зъби имате.Ние сме едва с 3 и колко още време ще ги вадим и няма да спим, а вие сигурно ще забравите.

# 548
Юна, бързо оздравяване на малката бебка. Освен Нурофен можеш да редуваш през 3 часа Панадол, Ефералган свещички (2х за 24 часа) и Хексалгин (2х за 24 часа).
Никола също беше със зачервено гърло в понеделник и започна да пие сироп и витамин Ц, но пие и много вода. Вече му е доста любима, слава богу. От вчера вече няма Т, а сироп трябва да пие до вторник. Ние сега заминаваме на почивка в троянския балкан. Добре, че дават хубаво слънчево време.
В края на месеца ще започвам да отбивам малкия и татко му вече от тази вечер води банята на момчето. Нали са си момченца, те трябва да си показват как да се мият и т.н.
Иначе бебчо вече се успокои и спи по 5 часа. Започна да се буди веднъж в 1 ч. за вода и после в 6 защото е гладен. Заспива си и както преди като го сложа в кошарката. Според мен го е мъчил периода на прохождане. Сега като се пуска да ходи сам и се успокои и стана спокойно бебе, само дето е голяма лепка  Hug но аз си го гушкам и се радвам докато мога.

# 549
Не съм писала не знам откога...
Честито на патерици на рождениците, малки големи. Много усмивки и здраве им пожелавам!
Макси се опитва да ходи, водя го за една ръка, бърза все, аха да протича.
Нощем няма зависимост. Оная нощ през час ставах, голям рев, големи писъци. Снощи обаче от 22 до 9 не е мръднал. Спи при кака си, аз все ставам да го завивам, че там е хладно, а той се отвива. Но снощи не съм ставала Embarassed
За втори път има кръв в една ноздра, като му изчистя с клечка за уши и има по нея една точка.
Вие как има чистите носовете?
Аз слагам физ разтвор със спринцовка и после с клечки за уши. Дали е грешно?
Научил се е да спи по корем, в поза звезда Crazy
Лази като хлебарка, троши, подрежда....
Иначе като (ако) седне в количката в уморен изглежда най-кроткото и добро дете на света. Гризе солета, гледа в една точка и се усмихва закачливо. Протяга ръце за гушкане на абсолютно всеки, който го закачи или му обърне внимание, та бива разнасян от лели, стринки, вуйни и тн, съседки де, на непознати не го давам, въпреки желанието и на двете страни.
Оня ден беше помъкнал един охлюв в градинката, хванах го като го поднасяше към устата си. Много рева като му го взех. Редовно пасе здравец.
Недай Боже някой да яде нещо без нещо, проверява масите наред и вика " ам ам".
Забавно ми е, ама да е жив и здрав, другото минава.

# 550
Юна, бързо оздравяване на душичката.

Онли, мн се смях за охлюва.
Носът чистя само при нужда с клечки за уши, но не ми дава.

Пантерке, ние сме с 1 зъб. Simple Smile

# 551
Аз чистя носа като пръскам директно Стеримар.Първо се притеснявах, но на дребния вече му е забавно пръскането.После с клечка за уши, което не е много любима процедура.
Ако ви покажа как в момента на спалнята са наредени в редица спящи ММ, котарака и Криско, ще паднете от смях.За мен има малко място  Mr. Green

# 552
Ама колко бъркате с тия клечки?
Откъде тая кръв в нослето му, само в едната ноздра е? 

Има синки под коленете от лазенето, вашите имат ли?

# 553
Ползвам клечки с ограничител.

# 554
Благодаря ти, Lovely!
Юна, бързо оздравяване на бебка!
Нослето чистя през ден, капя обилно физ разтвор директно от ампулката и после с аспиратора, иначе не виждам как ще стане с клечка за уши, те сополките така не отиват ли навътре?

Общи условия

Активация на акаунт