Слънце, пясък, море - Септемврийче памперс на морето ще пече!Тема №8

• 58 498
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Юна, дано малката се оправи бързо! Praynig
Lucile, и на теб бързо да ти мине. Тази гадост аз я минах в началото на август и направо си мислех, че ще умра.
Only, да не би със спринцовката да си го наранила без да искаш? Моят така се мята и хвърля напоследък, че нито мога да му капна, нито да го изчистя. Голямо диване е! Hug Аз също купувам от малките ампулки и директно от тях капя.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2016, 00:32 от julieta_sv

# 556
  • Северо=Западналия край
Май само аз не чистя нослето, трябва ли? Капя разтвор само когато има хрема, иначе не. То си изглежда чисто, диша си спокойно, теябва ли задължително да се чисти?

# 557
  • Пловдив
Аз пръскам със спрей и чистя с аспиратор (с този, който аз смуча). Чистя, когато има сополи, през останалото време - не. И на Борко няколко пъти се е случвало капчици кръв да излиза, но е било еднократно. За сега не съм се притеснила. С клечки за уши, няма как да му изчистя сополите.

# 558
Аз да ви се похваля, днес малчо проходи. Още е нестабилен, но има голямо желание. Движи се из целия хол и е много смешен Simple Smile

бравооо! Открихме сезона. Колко хубаво.
Някой друг мъник така, да се похвали Wink)

много ви благодаря за пожеланията  Hug Hug Hug

# 559
Неговите са си твърди и епо-лесно с клечки за уши, отколкото с аспиратор.
Всеки ден по веднъж на ден му ги чистя.

# 560
  • София
Честито и от нас на всички проходили бебчовци и празнуващи първата си годинка.
Ние от днес също сме с температура,вдигна ми 38,4-звъннах на  нашата  докторка  и ми даде свещички,с тях я  свалихме веднага  и от обяд  до сега сме  най-много 37,4.Но си давам и панадол.
А на  всичкото отгоре  и таткото ни снощи влезе по спешност в болница със  спукан апандисит,а  преди 2  дни щяха  да  ни взимат в болница  с каката,защото беше много бледа отпаднала  и с главоболие.Направо ви казвам не  знам къде да се наместя  вече,при нас е само лошо и болести от 1 седмици,направо се отчаях и се чудя къде толкова съм сгрешила, че едно след  едно идват,та  даже  се и застъпват лошите  неща.
Извинявайте  за излиянията,но  така  ми дойде и трябваше да разкажа. Tired

# 561
ОХ, лоша работа. Някой път е така, но ще отмине. Дано всички се оправите по-скоро! Hug

# 562
  • До Балкана
Катя, това успях да изровя за хематомите на венците:"Хематом на венците. Понякога на венците могат да се появят синкави издатинки. Такива хематоми не трябва да ви безпокоят. Лекарите препоръчват те да се разсеят сами без медицинска намеса. Хладен компрес може да отслаби неприятните усещания и да ускори разсейването на хематома."
Честито на рождениците! Нека са здрави и радост за семействата!

# 563
мили мами  Hug видях една малка бяла, но твърда точица на горното венче
Wink
ще си имаме горно зъбче май Wink
моето двузъбо бебе вече ще е тризъба ламя Wink)

# 564
Честито зъбче Simple Smile Но те никога не остават за дълго нечетен брой, така че чакай след 3-тото и 4-то Simple Smile

Ние чакаме 11-тото да пробие. Първото поникна на 8 месеца и в следващите 3 месеца започнаха като гъби  Crazy

viky_v, много неприятна серия, но кураж, всичко това ще мине  Hug
Бързо оздравяване!
На каката разбра ли се какво ѝ е?

# 565
  • София
Dallcheto, благодаря ти за информацията за венците. Значи не е толкова страшно. Аз изчаках да дойде консултацията в петък и тогава да го погледне лекарката. Самоче след като с триста зора му отворихме устата, се оказа, че вече няма нищо синьо там и е само подут и зачервен венеца. Странното беше, че тази лекарка много се изненада, като й казах, че е синьо там, където никне кътникът и като погледна и видя, че вече не е синьо, малко ме изкара, че си измислям.

Всички болни да се оправят бързо. Юна, доста е неприятно това с температурата. Миналата седмица малкия вдигна 39 и не спадаше с панадол, обаче с нурофен спадна и не се покачи повече. При вас обаче е по-тежко щом и от нурофена не спада. Sad Незнам и аз от зъбки ли е, от вирус ли е, или от двете. Дано да се оправи малката и да спинкате спокойно. За този тип деца като нея и аз смятам, че по-добре да я взимаш да спи при теб и да не се мъчите. Само си го направи по-удобно - с долепване на легла или както сама си прецениш. Дъщеря ми беше същата и реших проблема точно така - като за постоянно й допряхме леглото до нашето и спеше при нас. В един момент сама поиска да се отдели, но в квартирата няма как да я отделим, че стаята много отесня като сложихме кошарата на малкия и още един скрин за неговите дрехи (имаме стая и кухня и няма как да я сложим и в друга стая). Затова й позволихме да спи около седмица отделно в на малкия кошарката и после й обяснихме да си се върне на нейното легло, което е доста по-голямо и като се преместим (на 15-ти октомври се очаква да се случи това), че ще си имат двамата с Митко своя стая и ще си има свое място. Та мисълта ми беше, че тя постоянно се будеше докато не я взех при нас и чак тогава престана и щях да се наспя, но се появи малкия и започна всичко наново - колики, зъбки, изправяне и въртене насън ... но важното е, че тя си спи спокойно и изглежда съгласна да се отдели вече.

Нослето го почиствам всеки ден с клечка за уши без ограничител. Но аз и на кака му така го почиствам. След баня като са мокрички нослетата завъртам клечката и каквото има си полепва по нея и го издърпвам. Физиологичен разтвор спрях да ползвам всяка вечер, а само ако не е достатъчно овлажнено нослето след баня, за да омекотя секретчетата ако има такива. Аспиратор и стеримар ползвам само когато им текат носовете. Кървава точица на клечката съм виждала в единични случаи - според мен не е заради нараняване от клечката, а е от полепнало твърдо секретче, понякога като лигавицата е много нежна, може да се нарани така, дори само да си потъркат нослетата. Когато секретчето се отлепи, лигавицата на нослето може леко да се нарани.

Аз за рождения ден реших окончателно - няма да го правим в парти център или дори в заведение. Ще празнуваме с баби и дядовци на деня, въпреки че се пада в четвъртък. Оказа се, че съботата била работна и им е все едно, дали ще отложа за уикенда. После в съботата ще поканя две приятелки с техните деца (също родени 2015-та) и така ще има и скромно парти за децата отделно от бабите, но пак в домашна обстановка Simple Smile

За подарък май роднините ще дадат пари, а също имат и събрани от други поводи - кръщенета, рождени и именни дни и с ММ сме решили да им вземем трамплин за скачане. Сега няма място, но като се преместим ще има. Така ще получат един голям общ подарък от всички.

# 566
viky_v, дано бързо се оправят всички! Praynig
Катя, удобно ли ви е да спите заедно? Аз съм все на ръба и отвита. Въобще не смея да мръдна. Баща му май не е чак така като мен, но той понякога и не го чува като ревне.
Иначе много искам малкият да си спи спокойно в креватчето, но явно засега поне няма как да стане.

# 567
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
viky_v, кураж и от мен!То лошото обикновено се изсипва на куп, но после идват пак хубави моменти  Hug
Жулиета, свиква се да спиш заедно с детето.Аз в началото се схващах направо да не мърдам, да не го бутна, но сега нямам проблем.Дори не знам как от време на време виждам насън крак на възглавницата си и диването в странна поза.
  Mr. Green

# 568
  • До Балкана
Вики, всички да оздравяват и лошата серия да е зад гърба ви!

# 569
  • София
Благодаря на  всички за подкрепата.
Днес нашият  татко има  РД,всички чувства се засилват още повече като го няма до нас  и ние  не  сме до него в  този момент,но се надявам и аз всичко лошо скоро да свърши.

ЮНА,правихме  на  каката  всякакви изследвания,даже  и за какво ли не  на  главата  я  гледаха,
но всичко се оказа ОК,тя  се оправи,като изключиме  яденето.Брат  й яде повече от нея.Пиеме  витамини само.
А малкия  тази нощ беше по-добре,имахме температура само до 37,6,но пък сега  сме  с разстроено стомахче Tired

Общи условия

Активация на акаунт