Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... L

• 150 763
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
  • В Космоса
японска гора на самоубийците.

Еее, супеер! Скоро гледах някакъв трилър за нея - The forest и въпреки, че самият филм леко куцаше, на мен ми беше интересен заради темата.

Остава ми последния епизод от 2 сезон на "Черното огледало". Чудни са всички, но като че ли първите две ми останаха най-силно отпечатани в съзнанието.

# 181
  • Belgium
А точно се чудех кой друг филм на тази тематика ми беше попадал пред очите.

Благодаря, Акаша, ще изгледам и него, темата ми е много интересна  Laughing

# 182
японска гора на самоубийците.

Еее, супеер! Скоро гледах някакъв трилър за нея - The forest и въпреки, че самият филм леко куцаше, на мен ми беше интересен заради темата.

Остава ми последния епизод от 2 сезон на "Черното огледало". Чудни са всички, но като че ли първите две ми останаха най-силно отпечатани в съзнанието.
Ауу, това звучи интересно, но не го намерих с бг субтитри... The Sea of Trees имам предвид...

# 183
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Преспокойно може да се гледа и без английски субтитри даже, ако знаеш езика. Не фъфлят много, не завалят, даже и Матю е редуцирал тексаския акцент.

# 184
Изгледах http://www.imdb.com/title/tt3530978/?ref_=nv_sr_3 на  Джузепе Торнаторе и незнам дали заради моментното ми настроение,но на моменти ми беше мрачен и леко подтискащ,но пък остави в мен приятно чувство,и да хареса ми- препоръчвам.

# 185
  • Бургас / София
Запис
Напоследък много са зле филмите, почти не съм гледала нищо ново, даже се повтарям и си пускам стари филми. Сега се опитвам да поправя това с няколко заглавия.
Изтеглих си Аз преди теб, очакванията ми бяха за сладникава романтична драма, но уви останах много приятно изненадана и го изгледах на един дъх. 
Утре следва да гледам новият Капитан Америка, то вече стар стана докато ми остане време  Mr. Green

# 186
http://www.imdb.com/title/tt3399024/ - Samba

Успя да ме приспи на два пъти  Rolling Eyes

# 187
Kingsglaive: Final Fantasy XV

Така през няколко години излиза Final Fantasy филм, който да покаже колко са се развили технологиите. На моменти филмът доближава така желания фото-реализъм. Въпреки всичко все още смятам Беоулф за най-добре анимирани човеци (самият Беоулф, Анджелина Джоли и Антъни Хопкинс в близките планове) в напълно 3D филм. А най-кадърният до момента ефект като цяло е в Социалната Мрежа, където бяха дублирали Арни Хамър, за да играе близнаци.

С това на ум Final Fantasy XV е огромна крачка в правилната посока, сравнено с Final Fantasy VII: Advent Children, все пак 10 години разлика. Текстурата на кожата е безупречна. Очите са като живи. Единственото, което все още се опъва са устните и косата - особено брадите. Ясно е, че са нямали бюджет на дисни/пиксар, че наистина да бутат технологията за космите и е лесно да им се прости.

Проблемите идват от анимацията, зададена за ежедневни действия. Ходенето е дървено, сядането някак безтегловно, на всички герои сякаш им липсва маса. Колите също се движат като играчки, липсва реална тежест. Освен това във фона на няколко пъти личеше повтарянето на един и същ модел мъж, разпръснат из гостите. Да не говорим колко зле са напаснати английските реплики върху говорещи на японски устни. Този филм трябва да се гледа с оригиналното японско аудио и да се пренебрегне звездния американски колектив. Лина Хади буквално заспиваше, докато рецитира, а Арън Пол се представя много по-добре в Боджак Хорсмън. Плюс че и всички преиграват по досаден начин, където японците знаят как да са over the top без да дразнят. А и си личи, че е правен от компания, занимаващи се с игри. Преминаването от сцена в сцена често е калпаво и дърварско. Това са негативните страни.

Дойде ли време за екшъна, там са се старали. Плавни, бързи движения, свободна камера, грандиозно действие. Просто е пиршество за очите. Историята е типично елементарна и малоумна и по типичен файнъл фентъзи модел е ненужно усложнена, уж да има някаква интрига, а то милото е прекопирано от тетрадката на третокласник. Но никой не ги гледа тези филми за историята.

Първата битка буквално е извадена от Малазанската книга на мъртвите. Въобще тук е събрано най-доброто, на което екипът се радва. В дизайна на много неща има следи от игри като Bayonetta, Dark Souls и Fallout. И много Assassin's Creed. Финалното меле пък е сбор от Star Wars 3, Man of Steel и Pacific Rim. И е внушително. Единственото наистина файнъл фентъзи нещо е един гигантски октопод в летящ кораб. Няма ги полуголите какички или женствени келеши с тъпи прически. Всичко е доста по-уравновесено и лесно различимо. Музиката пък е абсолютно разкошна.

Донякъде дава отговор защо страхотните синематици на Близърд си остават с продължителност 3-4 минути, вместо да се мъчат да изцедят 2 часа филм. Едното те кара да желаеш още, докато второто малко изтощава. Но пак не може да се отрече на тази компания, че като рече да се старае се старае наистина.

Доста съм доволна от резултата и не успя да ми доскучае.

Малко айкенди:

Най-добрата сцена е след финалните надписи.

# 188
  • Belgium
Изгледах Genius - по синопсис и актьорски състав би трябвало много да ми хареса, но като цяло бих го определила като добър филм от средно ниво. Колин Фърт си играе ролята чудесно и до там. Може би ако реално бях чувала или чела нещо от писателя Томас Улф, на който е посветена лентата, щях да имам по-добра база за оценка. Все пак не е лошо да се гледа, защото има някои чудесни диалози и моменти, а и за мен лично като работеща в бранша да науча повече неща за "един от най-добрите" редактори на всички времена, работил с Хемигуей, Фицджералд и споменатия по-горе Томас Улф, беше любопитно.

# 189
О! Красивият Джуд, откога не съм го гледала Party
Лу, от тракер ли сваля или на кино?

# 190
  • Belgium
Джо, тук красивият Джъд не е чак толкоз красив, ролята го изисква  Laughing

От kickass го теглих  Peace

Кажи после как ти се е сторил  Wink

# 191
Джо, тук красивият Джъд не е чак толкоз красив, ролята го изисква  Laughing
Джуд е красив, дори когато е некрасив Mr. Green И плешив, и шишкав, и шкембест- все е прекрасен Heart Eyes
Ще гледам и ще обая колко ми е или не ми е харесал. Пък след малко, само да посъбера енергия, ще пиша за класиката, с която си доставих удоволствие снощи. Party

# 192
Отряд самоубийци.
Категория: Екшън, Приключенски, Комедия
Година: 2016
Държава: САЩ
Режисьор: Дейвид Айър
Актьори: Айк Баринхолц, Вайола Дейвис, Адеуали Акинуйе-Агбайе, Джоел Кинаман, Джей Ернандес, Адам Бийч, Комон, Джим Парак, Марго Роби, Уил Смит, Джей Кортни, Джеймс Макгоуан, Дейвид Харбър, Джаред Лето, Робин Аткин Доунс
Времетраене: 111 минути
Готин филм, въпреки, че може ще студиото, което продуцира филма първо да направи филм по-отделно за някой от героите, защото не всеки чете комикси, но всеки гледа филми и в началото филма беше като лошо сv  Laughing  Grinning  Wink

# 193
Не бях следила темата от юни месец. Благодарение на страхотните ви коментари и предложения, се сдобих с материал за гледане до края на годината. Страхотни сте!  Hug

# 194
И аз останах приятно изненадана от Аз преди теб - http://www.imdb.com/title/tt2674426/ . Очаквах нещо доста драматично, а  всичко е поднесено с усмивка, лекота, която подчертава драмата все пак, но по друг начин Crazy
От търсене на нещо свежо и зареждащо попаднах на това http://www.imdb.com/title/tt0954990/ - не е толкова свежо и зареждащо, но пък интересно и търсещо смисъла  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт