Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... L

• 150 756
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Търся филм, който дълго време да ме държи после. Нещо от последната година-две. Идеи?

# 211
  • В светлината на слънцето
"Великолепната седморка" - http://www.imdb.com/title/tt2404435/ Върнах се в детството.  Blush Не знам кога за първи път е показвана у нас класиката от 1960 г., която всъщност е и американският отговор на "Седемте самураи" на Куросава. Но в моето детство филмът беше хит. Римейкът на Фукуа е запазил максимално духа и атмосферата на стария уестърн, правейки реверанс на финала и с оригиналния музикален мотив. Не знам защо на места го обявиха като модерен уестърн. Нищо модерно не видях, дори и филтърът бе в жълти нюанси, за да се доближи до визията на старите уестърни. Част от панорамните кадри, снимани в студио, са също заигравка с миналото. Подходено е с голямо внимание и уважение. Е, Юл Бринър, Стив Маккуин и Чарлз Бронсън оглушително липсват. Но няма пълно щастие. Не можах да приема Дензъл Уошингтън. Не като игра - в това е перфектен, а като визия. Стоеше ми леко тромав на екрана за тази роля. При всички случаи, филмът ще бъде приятно завръщане в миналото за онези, които помнят другия. Peace

# 212
  • в морето до колене
Не можах да приема Дензъл Уошингтън. ... Стоеше ми леко тромав на екрана за тази роля.
Е, ти пък сега - тромав бил.
А. Фукуа каза на пресконференцията във Венеция в Торонто, че се е хванал да прави филма, за да види Дензъл на кон.  Mr. Green

Последна редакция: ср, 14 сеп 2016, 16:26 от мячик

# 213
  • вятър в маслините, вятър над хребета
А. Фукуа каза на пресконференцията във Венеция, че се е хванал да прави филма, за да види Дензъл на кон.  Mr. Green
Едни искат да го видят на кон, други искат да го ползват вместо кон... Whistling Mr. Green

# 214
Ми един такъв отпуснат стои, леко наедрял, точно тромав. Може пък това да са търсили - един вид контраст на бързите действия, знам ли.  Thinking Иначе с коня се справя прилично, даже и една лека каскадка прави. През цялото време очаквах с любопитство да видя дали ще повторят онзи култов момент с пияния Бринър и подпийналия му кон, небрежно дремещи, подпрени на стената.
Скрит текст:
Е, не го повториха - за щастие или съжаление.

# 215
  • в сърцето на един мъж...
Лулумба, според мен за щастие. Това е момент, който мисля трябва да си остане в класиката. Някак Дензъл не ми е точно за тая роля, тромав или не Embarassed А Седморката е един от любимите ми филми и не ми се иска да го видя развален Embarassed

# 216
онзи култов момент с пияния Бринър и подпийналия му кон, небрежно дремещи, подпрени на стената.
Това не беше ли от Кет Балу?

# 217
Не съм сигурна, може и да бъркам.  Peace И двата съм ги гледала в далечните детски години. Все си представям Бринър в тази сцена, но може и да бъркам.  Embarassed Така или иначе този римейк ми навя едни мили спомени.  Blush

# 218
  • В Космоса
Jason Bourne - спомням си, че съм гледала първия Борн и ми беше харесал, май и втория, но това тук беше пълна трагедия. През цялото време щъкаха някакви хора напред-назад, ей, не се спряха. И  това беше цялата работа - вървят, бягат, гонят се, малко бой и айдее. Яд ме е за Венсан, който нямаше възможност да поиграе както може и както си трябва, Алисия и тя беше като жива мумия. Единственото положително, което намерих беше, че Деймън ми се стори посимпатичнял като е узрял. На младини ми беше много анти.

И си припомних Prêt-à-Porter и много се забавлявах. Нааа, на на на нааа, на на на нааа... Here Comes The Hotstepper... Crazy

# 219
... Единственото положително, което намерих беше, че Деймън ми се стори посимпатичнял като е узрял. На младини ми беше много анти.
...

И на мен, от Марсианецът ми се струва, че симпатично остарява.  Mr. Green

# 220
Пу, ще ме откажете. Аз го чакам с хубаво качество, за да гледам, защото много ми го похвалиха. Фен съм на част 1 и 2... и се точех много да го гледам  Tired

# 221
Снощи изгледах и аз две серии на Black Mirror. Направо ми махна главата. От първата почуствах болезнено отвращение, от втората тревожна безпомощност. Брутален е наистина!
S03 от 21.10.

# 222
  • София
Много добра новина за Black Mirror, зарадва ме, ще го очаквам!  Peace

С голяма благодарност  bouquet към хората, които препоръчаха:
Eddie the Eagle - много, много приятен и трогателен филм, чудесно направен по действителни събития, хареса ми!
и
Behind the Candelabra - не знам как съм го пропуснала, но добре, че го споменахте. Просто зашеметяващ - драматичен, забавен, на моменти откровено скандален. Содърбърг си е Содърбърг и отново успява да забърка големи имена в странни каламбури, които тук на моменти са дори смайващи.  Laughing
Свалям шапка на Майкъл Дъглас, просто е неузнаваем.

# 223
  • Belgium
Аз искам да благодаря на добрите хора, които препоръчаха Money Monster - много ми хареса. Напоследък почти не съм гледала филм по време, на който да не се разсейвам, да не натискам пауза и да не правя други неща (с изключение на A Sea of Trees). Но този ме прикова за стола от първа до последна минута. Препоръчвам  Peace

Приятен е и The Secret Life of Pets без да е нещо нечувано.  Laughing

# 224
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Снощи имах небивалото нещастие да бъда замъкната на кино да гледам Suicide Squad. С няколко бутилки вино се преживява, но със задължителното условие да се мижа във всяка минута, в която небивало отвратителната мутра на Джаред Лето е на екран. не знам как са успели да го спретнат така, но е просто невъзможно да го гледаш, без да ти се сплетат на двеста възела червата. От зъбите до предсмъртната рахитичност- няма по-гнусен Дбокер в историята на комиксовите интерпретации.
И с Кара си бяха направили лоша шега- изглежда нелепо. И е супер странно как е обективно двеста пъти по-красива от Маргото Роби, а няма и хилядна от нейния сексапил. Поне не на екран.
Горепосочената Марго пък е единствения позитив в този филм заедно с винаги русия и винаги красив Кинаман. Страхотна Харви е- и луда, и перверзна. Но само заради тези двамата не си струва да се изтезавате- все има къде другаде да бъдат гледани.

Общи условия

Активация на акаунт