Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... L

• 149 897
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
  • В Космоса
Супер! И от тези само два съм гледала и са яки! Hug

# 406
  • София
Дяволе, не ми е цел да те убеждавам, пък и да беше, нямаше да имам шанс Laughing. Прав си, че не гледам често научна фантастика, но когато е наистина добра, нямам предразсъдъци. Все нещо би трябвало да ти говори, че съм си направила труда да се замъкна до киното, за да гледам горното разочарование Peace
Кажи някой НФ филм, който ти е много любим, че ми е любопитно аз какво мисля за него.
Gataca и Equilibrium, защото са и елегантни, и интелигентни. Sunshine, защото е визуално вълшебство.

Ами на мен и трите ми харесват много. Хех, интересно...
Но за ИС и ПК сме на много различни мнения, нп естествено, просто ми стана любопитно. Simple Smile

# 407
  • София

Акаша, Криста не съм го гледал?!  Shocked Не е ли малко тип Кей Пакс със Спейси?

Лулумба, гледал съм ги. ОК съм.

п.п. Трябва да знаете, че ако даден филм докосне определена емоционална струна у мен вече ме е спечелил тотално... Wink

# 408
http://www.imdb.com/title/tt0494271/

Този от препоръчаните от Дими- страхотен! Ако някой е пропуснал, да се поправи, струва си. Не мога да описвам какви емоции е събудил в мен, както умеят Джо и останалите, а ми се искаше да можех:)

# 409
Здравейте, да препоръчам и аз няколко филма (въпреки, че не всички всъщност ми бяха интересни):
Nuestros amantes - това ми е фаворитът от филмите, които ще изброя. Много приятен филм, не можех да откъсна очи от главната героиня. Типично испански, с интересна история и добра актьорска игра.
Nessuno si salva da solo, интересен разбор на един пропаднал брак. По някое време доста се доближи до моя (брак) и може би затова ми беше интересен.
Le confessioni-така и неможах да му схвана смисъла на този филм до края. Гледах, гледах и ....нищо. Във филма се говореше на 4 различни езика и имах чувството, че те не са майчини за нито един от актьорите. За това разговорите ми бяха някак странни, изкуствени (не че това е критерий за филм). С две думи-не го разбрах и не ми хареса!
Café Society-единственото, което мога да кажа-шарен филм. Просто красиво заснет с красиви дрехи и ....една "нищо-особено-история". В добавка Кристен Стюарт и Блейк Лайвли-едни и същи навсякъде. Едни и същи мимики, едни и същи жестове, едни и същи физиономии. Не ми пресъздават никакъв образ.

# 410

Акаша, Криста не съм го гледал?!  Shocked Не е ли малко тип Кей Пакс със Спейси?
Ами не мога да го сравня с Кей Пакс. Не е класическа фантастика, не знам ще докосне ли някоя струна в теб. Simple Smile

# 411
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Nocturnal Animals
Сигурно ще прозвучи много пренавито и превъзбудено, пък и го пиша часове и няколко питиета след края на прожекцията, но имам усещането, че и дни, и седмици след това бих застанала зад твърдението си, че тази вечер Том Форд ми осигури най-силното, най-опустошителното кино-изживяване, което някога съм имала. От началната сцена, която е може би най-противното и едновременно с това най-приковаващото кино интро евър, до финала, който така ме зашлеви, че вместо да се запътя към изхода, седях и гледах с празна глава изреждането на марки и инсталации, чудейки се защо ми е толкова свито сърцето, какво точно ме кара да изпитвам такъв сляп ужас, че може някога, след пет, или десет, или петнайсет години да се озова сама в празен ресторант, чакайки миналото си да седне на масата срещу мен.
Помежду началото и финала имаме истории, въображаема и реална, преплитащи се, отразяващи се една в друга в поредица от огледални картини, различни и като атмосфера, и като емоция, но допълващи се взаимно по толкова съвършен начин, че усещането за всепоглъщаща празнота, за пропилени възможности, за хищен и черен ужас е всеобхватно и наистина, наистина противно. Противни са и арт-инсталациите (начело с прочутия и отвратителен "Сан Себастиан" на Деймиън Хърст), и красивия празен дом на Сюзан, и гадните изверги в пустинята от романа, и жертвата им, и Сюзан, противен в крайна сметка е и невидимият и бивш. Всички те нощни хищници и плячка в едно. Огледални образи- светлото и тъмно начало във всяка душа.
Огледалните сцени са навсякъде в тъканта на филма- красиви до болка, плашещи, странни. Красиви голи мъртви тела в прегръдка в имагинарната част- красиви млади спящи тела в реалната. Тони под душа в грозна мотелска стая- Сюзан в дизайнерската си баня. Златно кръстче на женска и мъжка шия ... и така до безкрай, отново и отново, до последната сцена, в която огледалото се разбива, за да остане единствено самота.
Понеже вече усърдно се спряга "Оскар" за Ейми Адамс за Arrival, не мога да не кажа, че ако ще получава награда, то трябва да е за тази и роля, така както преди години и Фърт заслужаваше за "Самотен мъж". Джейк също е брилянтен, но той има далеч по-лесната задача да работи с много по-силен емоционален заряд и в много по-натегната и брутална атмосфера. И двамата са убийствено красиви във вселената на Форд- елегантни, пулсиращи, витални. Чудя се кои ли магнетични холивудски таланти ще си избере режисьорът за следващия си проект, нямам търпение да разбера Heart Eyes

Спирам вече, че попрекалих, пък и предполагам, че ще има много хора, на които филмът ще се стори претенциозен и противен, но просто не мога да се сдържа да не излея поне чст от милионите емооции, които разбърка в мен. Много, много отдавна не се бях чувствала така!

п.п. музиката на места ми се стори почти идентична с тази в "Самотен мъж", имаше и безкрайно много други препратки към визията и атмосферата му

п.п.2. Лу, ти май не понасяше Джейк, но само да ти подшушна, че във финалните кредити бяха изброени практически всички луксозни модни марки и подборката определено завихря главата Wink

# 412
  • Belgium
Джо  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Няма нужда да ми "продаваш" Nocturnal Animals с луксозните марки, включени в лентата, аз го чакам на ръба на стола откакто обявиха проекта  Crazy Обожавам A Single Man, както и самия Том Форд и нямам грам съмнение, че филмът ще ми хареса. Джейк го харесвам умерено, смятам че е добър избор за ролята. Дори и книгата, по която е правен филма мисля да прочета. Абе изобщо овърхайпнала съм се максимално  Grinning

# 413
  • Once there was a Hushpuppy...
Е, Джой, край - запали ме да го чакам и аз, като Лу на ръба на стола. 
Понякога, като те чета все едно изпитвам същото bouquet

# 414
Дразнителки  Laughing

Аз съм се отдала на блудкави коледни филмчета. Сапун, сапун, ама са ми приятни с чаша гореща напитка. Само сняг липсва.

# 415
  • София
Искам да попитам, Captain Fantastic римейк ли е?

# 416
 Мереленда Hug
Няма лошо, аз много обичам такива и много не се вълнувам, че за някои са сапун Rolling Eyes В тежки моменти дори са ми помагали разни романтични или комедии.
Много ми хареса Артър. Не го бях гледала, ако и ти не си можеш да го видиш. Прекрасен е Heart Eyes

На мен постоянно ми се гледат биографични филми, ако има някой нов може ли да препоръчате Peace

# 417
Гуугъл - харесваш някой Simple Smile

Като този http://www.imdb.com/title/tt2950418/ - без да знаем нищо за него Simple Smile

# 418
Е, ясно, но друго си е с препоръка Wink

# 419

Общи условия

Активация на акаунт