Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... L

• 149 922
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
  • В царството на игрите:)
milmich, доколкото има нещо сложно за схващане в този филм, то е просто следствие на това, че филмът е "дефектен". Simple Smile
А, бе филмът и да е дефектен това няма да ме притесни, но виж ако дефектът е в мен, няма да ми е приятно Mr. Green То не е и за първи път, де...Преди време "Облакът атлас" ми донесе сериозен дискомфорт. Гледах умно, опитвах да се свържа с кораба - майка, да вникна в дълбочината на това, което се случва на екрана, чакри отварях, затварях, но не би Embarassed И май трябва да се примиря с факта, че съм просто устроена и пътешествията ми в дебрите на мисълта са кратки и незадълбочени Mr. Green

# 391
  • В Космоса
Аз пък последно гледах една анимация - "Отвътре навън". По принцип ги избягвам анимациите, все ги подценявам, но в тази толкова мисъл и психология открих, толкова ме жегна, че и аз се чувствам леко повредена. Crazy

# 392
  • София
Джой, не мога да приема, че и Интерстелар и Първи контакт са безлични филми. А и защо изобщо ги сравняваш, те са доста различни по същността си. Освен допира с времето.
Явно не харесваш жанра или по-точно ти харесва по определен тип НФ. Кажи някой НФ филм, който ти е много любим, че ми е любопитно аз какво мисля за него. Принципно на мен НФ ми е любим жанр и в книгите и сериалите и филмите и съм малко пристрастен де  Laughing
Но да ми каже някой, че Интерстелар и Първи контакт са слаби филми няма да се съглася с никого и за нищо, дори и да е сред най-уважаваните от мен юзъри. Simple Smile

# 393
  • В светлината на слънцето
А въобще не трябва. В последните години фантастиките с претенции в Холивуд ги правят по един калъп- разбъркват де що има в сюжета, вкарват някаква недомислена и недопрочетена наука, и очакват всички да ахнат. И те ахкат- но объркването не идва от някаква умнотия на сюжета, а от заплитането на кълчища, което са сътворили сценаристите. Естествено, след всеки подобен филм винаги има зрители, на които им напира да се изживяват като разбрали и просветлени де, ама щом им харесва, нека не ги спираме Whistling Laughing

Подкрепям с две ръце. Peace Peace

Диаволо, не съм Джо, но ето три класически филма от жанра за размисъл: Метрополис на Фриц Ланг, Сталкер на Тарковски и Космическата одисея на Кубрик.

# 394
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Дяволе, не ми е цел да те убеждавам, пък и да беше, нямаше да имам шанс Laughing. Прав си, че не гледам често научна фантастика, но когато е наистина добра, нямам предразсъдъци. Все нещо би трябвало да ти говори, че съм си направила труда да се замъкна до киното, за да гледам горното разочарование Peace
Кажи някой НФ филм, който ти е много любим, че ми е любопитно аз какво мисля за него.
Gataca и Equilibrium, защото са и елегантни, и интелигентни. Sunshine, защото е визуално вълшебство.

# 395
Дяволе, не ми е цел да те убеждавам, пък и да беше, нямаше да имам шанс Laughing. Прав си, че не гледам често научна фантастика, но когато е наистина добра, нямам предразсъдъци. Все нещо би трябвало да ти говори, че съм си направила труда да се замъкна до киното, за да гледам горното разочарование Peace
Кажи някой НФ филм, който ти е много любим, че ми е любопитно аз какво мисля за него.
Gataca и Equilibrium, защото са и елегантни, и интелигентни. Sunshine, защото е визуално вълшебство.
Ex Machina, защото е от Алекс Гарланд, а той е много добър и писател, и режисьор за мен. Подкрепям за Гатака.
За съжаление Холивуд разбира научната фантастика като ненаучна - тоест филми с много визуални ефекти, абсолютно глупави ненаучни постановки и това е. Като че ли да запратиш главните герои да се бият със зелени човечета е фантастика. Айде стига. За добрата идея даже не е нужен голям бюджет, защото силата на тези филми е в това да си представиш. Ама явно продуцентите смятат, че хората ги мързи да фантазират и трябва да им наливат с фуния в главата идеи.
Не съм гледала Интерстелар, на мъжът ми много му хареса, но той не гледа фантастика, а аз и чета, и гледам. Та може да го проверя

# 396
Филмът Arrival още не съм гледала, но след ревюто на Дявола, прочетох разказа, по който е писан. Историята е интересна и ме хвана от първите редове. Любопитна съм как е пресъздадена на екран, въпреки че от всичко, което прочетох дотук, си правя извода, че има  по холивудски донаписани нишки. За да се получи поредния блокбъстър, в който американците спасяват света.
А може да се разкаже простичко и да го мислиш дълго, както преди години мислих The man from earth(гледай го, Дяволе).

# 397
  • Бургас / София
Привет, мисля да ходя на новият филм на Браян Кранстън  Heart Eyes, как го намирате?

# 398
  • В Космоса

Ей това е ФИЛМЪТ! newsm20

# 399
Момичета, кокичета, я кажете някой хубав ТРИЛЪР или КРИМИНАЛЕН, много ви моля, да запълним тази Съботна вечер.

# 400
Момичета, кокичета, я кажете някой хубав ТРИЛЪР или КРИМИНАЛЕН, много ви моля, да запълним тази Съботна вечер.
Пу, пу, плюли сме си по клавиатурата.
Затова влизам да питам и аз. Много ми се гледа нещо качествено, ама пусто... няма хубави трилъри и все на блудкави и предвидими попадам.

# 401
  • Ямбол
El cuerpo
La isla minima
Das letzte Schweigen
De behandeling
La sconosciuta
El secreto de sus ojos
La cara oculta

Този жанр ми е любим и мога да изброявам заглавия до безкрай Mr. Green

# 402
  • В Космоса
Тъкмо щях да предлагам и аз първия и последния. Simple Smile Благодаря за останалите, Дими! Hug

# 403
Дими, свалям всичко препоръчано, дай още, моля! Може на лични Hug Два от горните съм гледала само.

# 404

Общи условия

Активация на акаунт