Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... L

• 149 944
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Хъши, този е много хубав биографичен Peace

Ще ви чакам повечко хора да гледате Nocturnal Animals, ще ми се да си напарвим дискусия по самата историяя, повдига много, много въпроси.

# 421
  • Belgium
Обещавам да се включа в дискусията с 200 в час, Джо  Laughing

Само не знам кога ще го изгледам, че на Киномания няма да смогна, за което адски ме е яд  Confused

Щом го пуснат по кината съм първа.

# 422
Тук вече е по кината, гледах го на нормална прожекция (в ненормално хипстърско кино Laughing).

Довечера- Долан на френския фест Heart Eyes

# 423
  • София
Интернатът (The Dorm)
http://www.imdb.com/title/tt3587064/?ref_=ttco_co_tt
Уникална хорър простотия.

Whiskey Tango Foxtrot
http://www.imdb.com/title/tt3553442/?ref_=fn_al_tt_1

Биографична драма/комедия за американския военен коренсподент в Афганистан, Ким Бейкър.
Хареса ми, но мисля, че този филм по-скоро е насочен към женската аудитория и жените по-добре биха го оценили. Как би се справила една жена на едно място, където е исински ад за нежния пол в години на размирици и талибански шариат.
Кастинга е добър, работата на оператора ми направи впечатление.

Баща в излишък (Daddy’ s Home)
http://www.imdb.com/title/tt1528854/?ref_=nv_sr_2

Е, то бива, бива ама вече прекаляват. Абсурдна простотия отвсякъде. Не знам кой ги одобрява тези проекти... Тц тц тц.

Зулендър 2 (Zoolander 2)
http://www.imdb.com/title/tt1608290/?ref_=ttfc_fc_tt

Простотийка. Първия филм бе по-оригинален, тук се прекалили и пресолили здраво. И все пак за любителите на подобен тип комедийки е препоръчителен.

Стая (Room)
http://www.imdb.com/title/tt3170832/?ref_=ttco_co_tt

Изключителен филм. Няма да пиша много за него, защото отдавна вече не е актуален, аз чак сега намерих време да го изгледам. По-силен филм дори и от Завръщането, поне според мен. Само не мога да проумея как и защо по дяволите, малкия Джейкъб не получи номинация за Оскар?! А също така и Дани Коен за операторско майсторство. Това лично за мен е шокиращо и не мога да го проумея. Бри е фантастична, но Трембли в нищо не и отстъпва, дори напротив. Странно, много много странно. Но както и да е.
Филма може да разчуства и скала, това е ясно. Но голямото постижение на Лени Ейбрахамсан е в това, че успешно избягва всички възможни клишета (няма разследване, няма детективи, улики, следствие и последствие, дори централния злодей, Стария Ник е само фон и веднъж вече избягали от него, той престава да е какъвто и да било фактор) и набляга на връзката майка-син-стая. Тези първи 45/50 минути от филма бяха абсолютен шедьовър във филмовото изкуство и толкова реалистично поднесени и изиграни, че те вкарват теб самия вътре в стаята, все едно ти самия поздравяваш с добро утро заобикалящите предмети, които са толкова малко в една толкова тясна барака, но всъщност в очите на малкия Джекъйн, това е цял един безкраен свят. Изключително, просто изключително.

Фантастични животни и къде да ги намерим (Fantastic Beasts and Where to Find Them)
http://www.imdb.com/title/tt3183660/?ref_=nv_sr_1

Много, много ми хареса. Това бе едно от заглавията, които най-много очаквах за тази година. Може би съм и малко пристрастен, защото съм много, много голям фен на книгите и филмите за Хари Потър, но филмчето наистина е пипнато в най-добрите традиции на жанра. Има луди приключения, има свеж британски хумор, има много магии и странни животни и разбира се страхотни актьори. Еди е великолепен, Дан е страхотно попадение, Колин явно и той е фен на Хари Потър, иначе не го вижам да се снима в подобен филм. Видяхме за малко и самия Джони Деп, честно казано не знаех че участва във филма и се изненадах.

# 424
Довечера- Долан на френския фест Heart Eyes
Juste la fin du monde- Хубав е, даже много хубав, но не успя да ме докосне силно, може би защото моето семейство е нормално Mr. Green. Силно напомня на August: Osage County като фабула, а и заради разкошния каст, но ги има и типично Долан-елементите, които прехвърлят семейната истерия на малко по-различно естетическо ниво. Много добре, че си е устоял на мегаломанията и е дал главната роля на истински актьор, с него вместо Улие филмът щеше много да загуби. Като цяло ще го запомня точно с актьорите- нееднозначното изпълнение на Улие, за чийто герой така и не можеш да се захванеш истински, нито да му съчувстваш, нито да го мразиш, така както и семейството не успява да реши; Котиар в амплоа на невзрачна мишка, в което почти никога не я виждаме (заекването и е очарователно, още по-очарователна е стаената мъдрост в огромните и очи); Сейду в ролята на девойка, която не и подхожда, но която изпълва със сладуреста тромавост; Натали Бай е шармантна и мъдра като майката; и над всички, за мен поне, Касел, чиято настъпателна логорея плавно преминава в агресия и още по-плавно в истерия.

# 425
Понеже се случва някои хора да имат пропуски, аз също съм от тях, та нали съм на стари филми тия дни, да препоръчам 4-5 любими. Може пък за някои хора да са непознати.  Simple Smile

The Life Of David Gale / Животът на Дейвид Гейл (2003)
John Q / Джон Кю (2002)
The Deep end of the Ocean / Океанът на живота (1999)
An American Crime / Американско престъпление (2007)
Lonely Hearts / Самотни сърца (2006)

# 426
Казвайте, казвайте много ми е полезно попълвам си списъка за гледане и то все с хубави филми
От последните не съм гледала два.

# 427
Премиерата на 3-ти сезон на Black Mirror е на 21 октомври - Нетфликс пускат и 6-те епизода наведнъж както си им е обичаят. Нямам търпение   Crazy
Аз гледах 4 от шестте епизода и 1 и 3 епизод харесах, но 2 и 4 ми се сториха много глупавички (особено 4), взех да се притеснявам Simple Smile))) A нали се задава още един сезон, да не вземе да пропадне преди това. Някой друг гледа ли го, как ви се струва? Разбрах, че има някаква разлика в продуцирането между първите 2 сезона и сега новите, усеща се сякаш спад? Иначе за сценарист дават все Чарли Брукър, което е хубаво.

# 428
  • Belgium
Barbabeau , аз ги изгледах всички 6. Най-много ми харесаха Nosedive, San Junipero
Скрит текст:
тук дори имаше нещо като happy end естествено според разбиранията на Black Mirror
и Hated in the Nation.

Най-брутален в този сезон ми е Shut Up and Dance.

За този сезон Брукър казва: "Не искахме абсолютно всеки един епизод да бъде напълно безрадостен. Казвайки това, безрадостността не е измита."

Според мен е хубаво да има леко разнообразие, защото просто не е възможно да поддържат това ниво на бруталия 3 сезона. Продължавам да съм безпаметен фен на сериала.

Само White Christmas не мога да намеря нийде  Crossing Arms Някой ако знае откъде мога да го сваля, да свирка  Laughing

# 429
# 430
Цитат
Само White Christmas не мога да намеря нийде  Crossing Arms Някой ако знае откъде мога да го сваля, да свирка  Laughing
Да, аз го свалих и го гледах от рутракер! От телефона не мога да проверя, но май вече са ти дали конкретен линк. thumbsup Много е хубав, малко по-засукан - няколко истории една в друга и има няколко дребни цитата от предишнии серии (не са важни неща, просто за кефа на по-наблюдателните хардкор фенове Wink).

Точно San Junipero не ми хареса никак снощи. Стори ми се по-сладникав и размит вариант Be Right Back. Подобни идеи бяха третирани също в The Entire History of You, където боравеха с архива на спомените (и ги манипулираха), White Christmas, ако щеш, също е в подобна линия на мисълта. San Junipero ми се видя вече по-изхабен и прекалената романтика хич не помогна.
Nosedive ми хареса страхотно и на мен. Simple Smile
Hated in the Nation още ми предстои, както и Men Against Fire (довечера).

# 431
  • Belgium
Благодаря за линка  Laughing

Ами на мен San Junipero ми хареса точно с неочакваната си мекота, а и цялата осемдесетарска coming-of-age тематика е чудесна. Но че не е типичен за Black Mirror, не е.

Nosedive е чуден, много ударно начало на сезона. Men Against Fire не ми допадна чак толкова. Има идея, но не е нищо прекалено оригинално. Просто много ми е вдигнал летвата този сериал.

Hated in the Nation ми е мега як. Почва като типична ноар кримка и после изкъртва тавана.

# 432
  • София
Лу, има го и в Зелката, ако я отваряш, но е изписан Black Mirror Special White Christmas.

Добре ме подсетихте, че е качен вече трети сезон!  Peace

# 433
  • Belgium
Leya, благодаря ти, изтеглих го вече от руснаците  Laughing

Ще видим кога ще ми дойде настроение за него. Сега се забавлявам от сърце и душа с мини сериала на Уди Алън - Crisis in Six Scenes. Ще допадне много на всички негови фенове - невроза до кокал както най-много обичам  Heart Eyes

# 434
Аз съм фен на Уди Алън, но никак не следя кино новините и изобщо не знаех за това. Blush Благодаря много! В момента съм в България, няма лимит на пиратщината Mr. Green и ще ви следя и ще си отгледам. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт