Кой какво сервира снощи - кой какво ще готви днес? - 5

• 38 613
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Вчера -  шопска салата, салата от домати с много чесън и магданоз, картофи на фурна със сирене.
Тази вечер - постна зеленчуова супа и мусака с тиквички, пак постна. Ех, верно сме на тиквички всичките! Laughing

# 421
Закуска- препечени филии с маргарин и домати
Вечеря - надупени картофи, шопска салата, кюфтета и крем карамела от вчера и черешки за десерт

# 422
Вечеря - надупени картофи, шопска салата, кюфтета и крем карамела от вчера и черешки за десерт
Еее, с тези надупени картофи ме разби,я сподели, че май съм я изпуснала тази рецепта(ако имаш желание разбира се).

# 423
 newsm78 надупени картофи  Dizzy Face за първи път чувам за подобно нещо !?!

# 424
  • София
 Днес сирене по шопски и таратор.

# 425
 Mr. GreenАз ги знам тези надупени картофи, много са вкусни наистина.
Вземате от пресните картофи по-дребнички, измивате ги хубаво, режете ги на две и ги редите в тавичка с "дупето" нагоре. Добавяте малко масло, маргарин или олио, може и водичка малко, сол и запичате  chef

# 426
Еее, с тези надупени картофи ме разби,я сподели, че май съм я изпуснала тази рецепта(ако имаш желание разбира се).

Рецептата е на Taneto, ето я:
Картофи с еднаква големина се измиват хубаво с четка и се разрязват наполовина по дължина. Дъното на тава се намазва с олио, но така че самото олио да се стича, т.е. да е повечко. Поръсва се със сол и картофите се нареждат отгоре с разрязаната част към дъното. Другиат вариянт е да посолите едната половинка на картофа, да разтъркате с другата и така да сложите картофчетата в тавата.
Пече се на силна фурна.
Тайната на успешното приготвяне тук е картофите да се оставят да се зачервят хубаво иначе не могат да се отлепят от дъното на тавата. Но ако се препекат се получава хрупкава коричка и така отделянето е без проблем......

Малко снимков материал има тук:

http://www.bgphoto.net/photos/2105/o632755057181406250.jpg

# 427
labrex,страшна си! PeaceКой от каквото има нужда и ти прикрепваш рецепти и снимков материал!
Обявила съм те за регулировчик в готварския форум!  bouquet

# 428
  • Шумен
Днес ме извикаха на бис и пак ще пека тиквички, ще квася мляко...и така. За вечеря едни бутчета ще опека, а утре сме на череши Simple Smile

# 429
Снощи изядохме пържолките на скара-мислех че и за днес ще остане за обед от тях...но уви..много бяха вкусни.
Сега слагам да забъркам една пица пък за довечера може от тия надупени картофки(аз им викам запечени)-наистина са много вкуснои, с тараторче.

# 430
labrex,страшна си! PeaceКой от каквото има нужда и ти прикрепваш рецепти и снимков материал!
Обявила съм те за регулировчик в готварския форум!  bouquet

Благодаря! То ми е от зодията, нали съм една девица, дето все подрежда и помни кое къде е оставила и видяла! Пък и съм си ги копнала тия рецепти! Grinning

# 431
Днес фасул ми се е доял и това ще спретна, а утре сигурно надупените картофи.
Благодаря на labrex за отзивчивостта и изчерпателността  bouquet.

# 432
  • София
Taзи вечер съм придвидила едни пълени тиквички със зеленчуци /гъби, морков,лук,домат/, а за предястие една салата от бланширани тиквички с отцедено кисео мляко,копът и чесън и евентуално една шопска салата. За десерт ягоди.

# 433
за тази вечер нали ще имам гости съм приготвила :
шопска салата,салата марули,и една моя измишльотина като салата - кис.краставички,гъби,царевица,ситно нарязан домат,салам,майионеза,черен пипер и сол.Незнам някой правил ли е подобно нещо защото мисля че има подобна салата и се предлага по заведенията.
За основно-нещо като руло стефани но индивидуално на човек.
Гарнитура:картофено пюре със зеленчуци в него има го готово само го разтваряш и ризи-бизи.
Как мислите дали е достатъчно.За  десерт сладолед.
Мезе -салам и кашкавал

# 434
  • Варна
Снощи бяхме на винен кебап и содена питка а днес сме на зелеви сърми.

Общи условия

Активация на акаунт