Домакини 56/ Лятна

• 69 430
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
Aнгелче, и на теб не мога да помогна!

# 616
  • при късмета
Вале, на луковици са предимно веднъж цъфтящи цветя. По-дълго ще цъфти гладиол например, защото си е така самото цвете. И лилум. Иначе минзухар, зюмбюл, лале, нарцис си цъфти сезонно и няма начин да има цвят цяла година. Цвете на корен, не на луковица би цъфтяло дълго. Трябва самото растение да изкарва нови разклонения за да цъфти. На луковичните листа имат много, но дръжка една.
Само на нея има цвят.
Не знам дали го обясних правилно.
Ще ти дам карамфилчета. Лесно се хващат, цъфтят до като има слънце, стоят навън зимата и не мръзнат, миришат страхотно и не искат кой знае колко грижа.
Браво за косата на Мария, поне да не се ядосва детето.
Ангелче, от зеленчуците пък съвсем нищо не разбирам. Освен от ядене де  hahaha

Днес съм събрала само 2 кашона багаж. До никъде съм и не знам как ще се справя. Казах на мъжа ми да си ходи на работа, че ще успея, ама май ще го накарам утре да си дойде по-рано или да не ходи

# 617
Привет довлачих се до вас със сетни сили.Желаещи да ми помагат в останалите печени чушки за белене. newsm78 Confused  Ама така е кой ме кара на веднъж да ги правя-25 кг от 10 ч и нещо до  13,30 бяха изчистени и изпечени. ooooh! Хапнахме и взех да беля,успях с половината  които трябва да нарежа за утре  и да направя салатата и напълня в буркани ,а мм да завари. Whistling Обаче нямам сили за другите да ги избеля ама до като легна има време. Laughing
Вале може да ги садиш на етапи китките но най -късно до края на октомври или  първата седмица на ноември в зависимост на времето.
Браво за  косата на Мими,а за нетърпението ми нормално липсват им приятелите. Wink
Ангелче не знам само спанак не съм садила. Thinking
Ма ко хайде че не остана  до началото на учебната година,действай бързо с багажа. Naughty Laughing
Отивам да почина още малко и пак подхващам,ако има желаещи да помогнат да свиркат силно,не отказвам помощ. hahaha

# 618
  • София
Благодаря ви за отговорите!
Ма ко, да, разбрах те какво си ми обяснила. аз ще си посадя всякакви цветя, гладиолите също ще запазя, обаче искам отпред и отстрани на дворчето да има всякакви цветя, включително и такива на луковица. За карамфилите- искам, да, много ще съм благодарна! Те кога се садят и виреят ли на не много слънчево? Много асми имаме и с цветята ще е зор.
имам си една дружка, която много ми помага със съвети за градината, ако не сте виждали блога и- погледнете, със сигурност ще се впечатлите:
https://sharenatorbichka.blogspot.bg/p/blog-page_26.html

Писе, браво за чушките! И аз пекох, ама само две кила във фурната Laughing, една запеканка правя.

Ма ко, толкова пъти сме се местили, че вече като видя кашони за багаж и получавам обрив, честно. ooooh!

# 619
  • при късмета
Писе, то до началото на уч. година не остана, а до местенето още по-малко. В неделя ще е упражнението.
Вале, виреят навсякъде. Разсаждат се общо взето по всяко време. Като се преместим ще гледам да ти хвана още от сега, че на пролет да си го преместиш направо и да цъфти. Ако не се хване сега, напролет ще ти хвана. Виреят навсякъде и цъфтят до сняг. На колкото по-слънчево, толкова повече цъфтят, но на села леля ги е боднала под една круша, на дебела сянка са и там си цъфтят. Само до по-рано.
Една приятелка, която запалих и тя да ги гледа са и на източен балкон. Слънце има само сутрин и при нея цъфтят да сняг.

Момичета, в неделя изобщо не знам дали ще стигна до вас. В понеделник за сега съм заявила да ми пуснат нета на новото място, дано да стане. Ако все пак темата се изпише до понеделник на обяд имайте предвид някой да пусне нова. Не е трудно.
Отваряш раздела и натискаш "нова тема". Отиваш на първи пост на старата и го цитираш. После копи-пейст на цитата и го слагаш в първи пост на новата. После линка от старата тема го добавяш в новата.
Като цитираш ще се види как темите са направени да се виждат само номерата, а не цял линк. Ако има питане, който евентуално ще пуска темата, питайте

# 620
Ма ко, аз няма да се справя. И за да не се изложа- ще пасувам!

# 621
  • при късмета
Има време и предполагам, че и темата няма да се изпише до тогава. Просто за всеки случай предупредих, защото ако съм само от телефона и аз не мога да я пусна.

# 622
  • в сърцата на децата <3
Поемам ангажимента, ще я пусна  Peace Hug Дано мине по-леко местенето  bouquet

# 623
 Crossing Arms какви сте такива приятелки да не помогнете. hahaha Готова съм остава да ги прибера само,преборих се с беленето и не останаха за утре. ooooh!
 Вале ще ти пратя семена на разни китки,карамфили също бели и розови,по всяко време се хващат .Аз моите от 5 коренчета та станаха цяла градина и сега всяка пролет ги скубя ама нали ме е жал да ги хвърлям та на ново място садя. Joy
Ма ко ще чакаме ти да пуснеш темата,официално откриване и местене. Wink Laughing

хайде по едно питие и вдигайте краката да почивате вече. Wink

# 624
  • в сърцата на децата <3
В момента съм....
 smile3515 smile3511 newsm61 fight

Като си занесох последния болничен от педиатъра на детето попитах дали трябва други документи и кога. Не трябвало, но ако все пак има нещо - ще ми се обадят. МММММ ДА БЕ! Тъкмо преди 2 седмици ми изтече болничния, чакам си аз вече първото майчинство - йок! Ровнах в нета - ми то един билюк документи трябва да пращам!  ooooh! Нямам думи! Ба си фирмата, ба си чудото. На две крави сено не могат да разделят!

# 625
Писе, аз за ядене ще дойда да помагам, ама баш за белене на чушки.....Виж и тема да пусна- пак ми е мъка. По- скоро ме е страх дали няма да затрия нещо от старите теми.
Ся за коктейла съм ок. To и MM малкo мe ядоса.
Ангелче, аз пък избеснех на една от олх. Направо си я рапортувах. То бива лъжи, ама нейното беше прекалено. Поне си знаеш, че майчинството ще си го получиш, рано или късно. А аз съм си тотално прецакана.

# 626
  • при късмета
Ангелче, какви още документи? Вярно, че при мен беше отдавна, но бяха започнали да ми изплащат майчинството още с болничния от раждането. После с този от педиатъра просто си продължи. А от болничния от 45 дни преди термин си ми изплатиха само за болничен 1 месец
Писе, искаш ли да се сменим? Ела да опаковаш багаж, а аз ще хвана чушките

# 627
Вале ако искаш да имаш цъфнали цветя постоянно - трябва да са различни видове. Няма да стане примерно зюмбюли да сееш през седмица и да очакваш така да цъфнат....
Значи първо цъфтят кокичета и минзухари, м/у тях сееш иглика, лалета, нарциси и теменужки- така ще има по-дълго време цъфнало. Просто трябва да комбинираш според времето по което цъфтят цветята. Аз при пролетните сеех хризантеми/димитровчета/, че на тях им избиваха листата след като прецъфтят пролетните, а пък държат цвят до Димитровден... само с едно цвете видях зор - момината сълза - разпространи се като троскот и няма изчистване  #Cussing out Правиш един вид етажна градина - докато едните прецъфтят, да са покарали следващите. Като купуваш на пакета пише кога цъфтят, но на практика първата година ще видиш как ще се случи. Общо взето догодина ще си наясно и като разгледаш съседните дворове  bouquet

# 628

Писе, искаш ли да се сменим? Ела да опаковаш багаж, а аз ще хвана чушките
АААа свърших ги, обаче капнах.Утре да видя как ще съм ,схваната и лазеща или работна пчеличка пак. hahaha
Калинка така е момината сълза,обаче пък е красива.Ще я скубиш  по -често. Laughing

# 629
Ма ко,  печени, белени чушки има на Метро,  за без пари. Това Змейче ме копира,  или  ходи по мен Mr. Green Що не му вземеш тока да носи багаж Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт