Забременели след инвитро - тема 27

• 46 832
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Честито малко щастие на Пчеличка  bouquet Живо и здраво и много  щастливо.  Heart Eyes

Благодаря момичета за подкрепата.  Прави сте за всичко, но докато такъв тип мнения идват от медиите някак се дразним, но не толкова. Когато е отвътре, от човек, който не подозираш,  че има такова мнение усещането е различно.
Обаче не ми е важно  Mr. Green Аз съм щастлива и усмихната, а бебошита щастливо си ритка  Heart Eyes

# 541
Момичета, вече не помня, простете, но казах ли ви, че търся Гинипрал на таблетки?

# 542
Момичета, вече не помня, простете, но казах ли ви, че търся Гинипрал на таблетки?

Каза, каза. Как си?

# 543
Те не са ли спрени от години?  newsm78

# 544
От две години няма. Крепя положението. Почти вече правя разлика между контракции и мърдането на бебетата. И може би сега е момента да предупредя тези, които се съмняват. Настоявайте за дълги прегледи, за дда се хванат о време. Ако знаех, че това са контракции едва ли щях да стигна от шийка 4 см до 2 см толкова бързо. Иначе за сега намаляха, но още ги имам. Продължават ми системите.

# 545
Уф, какво представляват тия контракции и кога най - рано могат да започнат?

# 546
Могат да започнат още в началото на бременността. Общо взето се получава едно втвърдяване на корема. Аз ги отчитам най явно като легна по гръб - тогава корема ми е неестествено щръкнал и твърд. Могат да са болезнени (боли ниско долу и при опашната кост), може и да са безболезнени.

# 547
Здравейте, момичета Simple Smile

Вени, Пчеличка, честито! Да са ви живи и здрави малките бебешорчета, да растат много щастливи и обичани! А на вас, бързо възстановяване!

Магнолия, и аз да се включа : много е отвратително, когато близък ти нанесе такъв шамар Sad Аз поради тази причина бях ограничила контактите с близки приятели преди процедурата, защото имах нужда от подкрепа, а не такова отношение и да се натоварвам с негативните мнения на другите.
А конкретно до религията, моето виждане е че вярата не може да се заключва в канони и в сгради, тя е в сърцето. Аз всеки ден благодаря на Бог и се моля да ни закриля, но не ходя в църква, за да го направя (е, случва ми се и това Wink ). Изключително съм благодарна и на докторите, които ни помогнаха и ни помагат да си имаме детенце, и съм благодарна на Бог, че те съществуват.

Аз, да дам отчет с моите проблеми.
Ами, пак опряхме до София. Док от ЖК в Бургас ме изпрати за консултация с гастроентеролог, от който се върнах с предложение за хоспитализация, без диагноза, без нищо....(поне ме прие извънредно, не че това ме успокои). Док каза да си отида на ФМ в София и да си направя пак консултация с гастроентеролог.
И така, в крайна сметка, бебка е добре, малко изостава, но е в рамките на нормалното. Успяхме да се видим с д-р Големанов и сме му много благодарни, че ни прие по спешност, прегледа ме, въпреки, че имаше много натоварен график. Диагнозата е холестаза на бременноста Sad Имам терапия,  започнах хапчетата от вчера и се моля да имат ефект и да добутаме почти до термин, че още й е много рано на бебка. Още не са излезли резултатите от допълнителните изследвания, които ни назначи...дано да са ок. Ще трябва да следим често бебка и нивата на чернодробните ензими и да имаме готовност за спешно раждане.... Не е розово положението, но хубавото е, че малко остава.
Всички лекари, с които коментирах резултатите, бяха категорични, че не се дължат на фраксипарина.
Стискайте ни палци!

# 548
ro стискам палци! От сърце ти желая да издържите до термин и с бебка всичко да е наред  Praynig

# 549
Момичета, едно лирично отклонение...
Искам да споделя с вас, какви щастливки сме, че сме преминали през инвитро процедура! Направо сме късметлийки!!!
Днес бях на едно "бременно кафе", просто така се случи, че се събрахме 4 бременни мацки. Те - естествено забременели (вече съм специалист и само след 2-3 разменени думи с някоя бременна мога да надуша дали и тя е инвитро), а за мен не знаят, че съм с инвитро (поради простия факт, че са просто познати, а не близки приятелки). Та в процеса на разговор, и след суетнята "олиии, колко сме бременни!", успявам да забележа, че аз, като бременна, съм много по - обгрижвана и следена спрямо тези момичета. Едно от тях има 2 спонтанни аборта, а обяснението на докторите е онова тривиалното "ами случва се". Другото пък вече е в края на 3ти месец, а лекаря и смята, че всичко е наред и няма смисъл от каквито и да е изследвания, като ПКК, урина или нещо толкова елементарно. Като ги попитах имат ли имунологични и генетични изследвания, и какъв им е хемоглобина, те ме гледаха недоумяващо като теле в железница... Хич и не посмях да ги питам за жлези, хормони, фетални морфологии и тем подобни. И тъй като все пак, когато видя неглежиране, а и бидейки добър човек, веднага реших да дам някой съвет и да споделя опит по отношение на споменатите неща, и тогава си праснах главата в стената на ограничеността "Те лекарите си знаят работата." И така просто преминахме към къде къде ро интересната тема, кой каква джуфка и дрънкулка е купил още преди да разбере пола на детето си... Аз не участвах в дискусията много много, защото макар и почти в седми месец, не съм купила абсолютно нищичко за бебка. Не знам, просто нещо ме спира в магазините да се развихря, и се подчинявам на интуицията си.
Та... Просто реших да ви споделя на вас като посестрими, какви сме късметлийки, че сме след процедура инвитро!

# 550
Когато си естествено забременял, много не ги мислиш нещата и каквото каже лекарят. Докъто при ин витро зачеването, искаш не искаш си следен, а и ти самият си в непрестанен стрес какво се случва. Четеш, питаш, интересуваш се.

Скрит текст:
На мен са ми отегчителни разговорите коя какво купила и колко пари дала. Някак ми е безсмислено да харчиш огромни суми за дрехи и играчки, които след месец два няма да използваш. А какво остава да броиш хиляди левове за количка. Имам позната, която купи количка за 2000 лева. С незнам си какви амортисьори на гуите, спирачки, дюшеци, пък каква марка била.

# 551
Именно това имам предвид. Сигурно ако и аз бях забременяла естествено, щях да съм спокойна, да си я карам с анемии, дефиците, липсващо Б12, а тромбофилийката е можела да направи някоя мизерия, която доктора да обясни с "Ами случва се..."
Та от тая гледна точка имам предвид, че сме късметлийки. Всяка една от нас прави всичко възможно за да осигури здравето на бебчето си. Късметлийки!  Simple Smile

# 552
Ro, стискам ти палци всичко да е наред, до термин!  Hug
Шоши, аз съм в Германия и тук ми е правено инвитрото, но не се чувствам никак по-обгрижвана от този факт или факта, че съм с близначета, от момичета, забременели естествено.
Писала съм няколо пъти ( то направо си се повтарям, но който иска да чете  Wink), че моя доктор попада в графа "некадърник", като чета как се следи в Бг. Мога само да съм щастлива от факта, че бременността ми протича добре, даже много добре и че съм изкарала до тук. Нищо, че съм с диабет на инсулин, хемоглобина ми е 98 и в Болницата, където ще раждам, ме водят анемична и преди раждането, здраве и живот, ще ми се влива желязо, много вероятно. Но според моя док. да увелича дозата желязото и това е. Ама нито казва колко да взимам, нито дали определен препарат- да си купя някой от аптеката, та затова сега пия сироп с желязо и желязо на хапчета. Други разни стоиности на витамини и т.н не са ми изследвани, гледал ме е на видеозон до сега 4-5 пъти, въпреки, че от 28г.с ходя на две седмици.
Микробиология не ми е взимана май от 4 месец, урината ми я проверяват с бърз тест, до Лаборатория май само 2-3 пъти е стигнала.
Поне генетичните изследвания бяха препоръчителни, по-скоро задължителни, преди да започнем с процедурата.
На Фетална сами отидохме, темата въобще не я засегна. Аз го попитах какво му е мнението по въпроса. Добре, че от тогава ни викат през някое време и там ни гледат на хубав видеозон и специалисти, които имат необходимите сертификати за пренатални изследвания.
Иначе за останалите неща и аз гледам като теле в зеле, когато задискутирате темите...

А да, иначе се водя също рискова бременност... Пък темата за болнични хич няма да я отварям, само ще кажа, че един път е нямало намек, че ако искам, може да ми даде болнични. (Това го споменавам само, на картината на масови болнични, които се издават в Бг без причина или по-скоро причина "бременност". Да подчертая, че нямам впредвид случайте, когато такива са наложителни!)  Peace

В крайна сметка, важно е изкараме възможно най-лека бременност и да родим живи и здрави Бебчета!   Praynig

# 553
В Германия моя позната беше чакала с бъбречна криза 2-3 часа докато и обърнат внимание да я прегледат. Вярвам на всичко, което пишеш. Дано при теб всичко мине безпроблемно до края. Успех!

# 554
Шоши И аз съм забелязала това, което казваш. С моя много близка приятелка бременеехме заедно, тя естествено, аз ин витро. Беше бързо забременяла и много неща не й бяха ясни и лекарката й не си даваше зор. Беше й предписала магнезий и нош па профилактично и аз се опитах да й намекна, че ми се струва нередно без контракции и болки да й предписва лекарства. Тя ми каза "докторите си знаят работата" и приключихме темата, докато един ден ми се обади и ми каза, че при поредното изследане на урина имала бактерии, а забелязала случайно, че и на предното изследване резултатът е бил същият, но лекарката й просто не забелязала. Така близо месец се беше влачила със замърсена урина и реши да смени с по-добър специалист, който веднага й спря "профилактичния" магнезий и нош-па. Наистина е хубаво много-много да не му мисли човек, но все пак би било супер травмиращо и нелепо да загубиш бебе или да родиш преждевременно от недоглеждане или лоша преценка на лекаря,

Общи условия

Активация на акаунт