***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит - 3

• 128 287
  • 765
  •   1
Отговори
# 405
аз не знаех тези подробностти и когато си купувах един измервателен уред за наклон 80лв беше - човека е от united kingdom - и от там тръгна .
иначе щях да платя още много Simple Smile
Препарат за автомобил - стъкло - да бяга водата като вали - 150лв голяма поръчка от Германия Simple Smile

Явно трябва да гледаме от къде идва и да си нямаме проблеми .

# 406
  • София
В Амазон, както и в Ибей продават търговци от цял свят. Няма значение дали разглеждаш в английския, испанския или друг някой сайт, винаги може да попаднеш на търговец, който е от Китай или САЩ например. Някои от тях ползват безмитни складове в Европа с цел по-бърза доставка на стоките. В безмитните складове стоките са на режим митническо складиране, без да са платени мита и ДДС за тях. В момента в който стоката дойде тук, тя трябва да се оформи на режим редовен внос и съответно се плащат задълженията.

jo-jo, трябва да си изясниш какъв е твоят случай и от какъв склад ти идва пратката. Щом казваш, че си платила ДДС, явно не е от безмитен склад. Искай потвърждение от продавача, официално писмо на тяхна фирмена бланка, в което да потвърдят, че стоките им са с платени задължения.

# 407
Ros@linda, благодаря за информацията! bouquet Не съм пазарувала от Амазон, но ако реша да направя поръчка, ще го имам предвид.

# 408
Отдавна не съм пазарувала и дано не бъркам, но Amazon Buyvip са само немски, италиански и испански. Те не продават стоките на различни търговци, както в другите амазони, а колекции (прилича на фешъндейс). ДДС се начислява задължително и то 20%, а пратките винаги пристигат от ЕС.

# 409
И да не признават фактура в митницата... Rolling Eyes ooooh!

# 410
И да не признават фактура в митницата... Rolling Eyes ooooh!

Това е най-шокиращото в цялата история  Sick

# 411
4: в полето 6 където са колети - бях оставил празно - а трябвало да е 1
 Това поле било свързано във раздел СТОКИ - Пакети - ако там се опише какво е - то в поле 6 ( ако е празно дава грешка ) ако се избере Колет - и се опише какво - тогава задължително да попълня 1 ( в поле 6 )

Това е проблема. Интересно защо софтуера им не поема стока с описание според наредбата а задължително иска да се описва пакета в поле... Другото е бошлаф ... с празно 47посмъртно не минава.

# 412
  • София
Здравейте,
Предполагам, че е писано в темата, но в момента съм в чужбина и Интернета ми е скъп. Моля, да ми кажете до кой мейл на БгПощи изпращате документи за освобождаване на пратка?
Предварително благодаря!

# 413
Да аз искам да питам, какво точно се праща, извлечение от сметката и скриншот на поръчката ли? Друго нещо праща ли се по имейла?

# 414
А за Пловдив къде да проверя дали ми е пристигнала пратка-в Митницата на Кукленско шосе или на Иван Рилски?

# 415
А за Пловдив къде да проверя дали ми е пристигнала пратка-в Митницата на Кукленско шосе или на Иван Рилски?
  На Рилски.И успех и търпение ще са нужни.Мен ме мотаха една седмица.

# 416
Здравейте и добро утро на тези които четат сега моят пост Simple Smile

имам следното нещо

Създадох си електронен подпис = той работи и съм регистриран към  Агенция Митници.
Но когато искам да вляза в тяхна система АИДА която служи за подаване на различни документи , и която работи с JAVA - ми иска драйвер за картата -
прилагам и снимка - този вид драйвери теглят ли се от някъде ?

https://s12.postimg.org/bz8x9sex9/aida.jpg

https://s15.postimg.org/g6wcwd2gb/aida1.jpg

Видях че като съм, се логнал в тяхната система - в ляво има опция да подавам документи за различни неща . Имаше и за опростена процедура за деклариране ( ако не се мамя БГ ПОЩИ имат тази възможност ) но ми иска някакви драйвери . АКо някой знае за какво става дума нека да сподели .

Ако се получи това което мисля ( да съм като пощите ) ще е супер Simple Smile

# 417
Между другото, ако се купи електронна книга от Амазон от американски търговец и стойността е над 30 лв., митницата научава ли за тази покупка? Embarassed

# 418
  • София
Между другото, ако се купи електронна книга от Амазон от американски търговец и стойността е над 30 лв., митницата научава ли за тази покупка? Embarassed

На дигиталните продукти ДДС се начислява при покупката, без значение от коя държава са.

# 419
Мерси, ще знам значи, ако реша да правя такава покупка.

Общи условия

Активация на акаунт