Венеция /Тема 5/

• 141 298
  • 781
  •   1
Отговори
# 240
  • София
И аз имам въпрос: Картата за 24 ч., която важи за вапоретата, важи ли и за влака от Местре до Венеция?
А може ли от гарата в Тревизо да се вземе билет директно до гарата във Венеция, а не до тази в Местре?  newsm78
Картата не важи за влака. Той се плаща отделно.
Да може от жп гара Тревизо да купиш билети за влака направо до Венеция - Пиацале ди Рома.

# 241
Здравейте, ще пътуваме до Венеция и резервирах апартамент в Местре с право на безплатно анулиране.
Четейки отзвите в букинг, обаче, установявям следното: много хора пишат, че като пристигнат, освен обявената цена им искат още различни такси - за почистване, за обслужване и т.н.
Споменават се такси от 30 до 120 евро, което ме изненада, защото мислех, че цената в букинг е крайна.
Някой има ли представа дали е така?
И още нещо - букнах цена за 4 нощувки в Местре за 380 евро, дали е приемлива?
Върнете се на резервацията и гледайте хубаво, трябва да го пише отделно за такава такса. Ние имаме резервация за 2 нощ. за 5 човека за 200 евро. Под тази цена си пише, че ще дължим още 30 евро за почистване, но ние си го знаем отсега. Може пък да сте попаднали на такъв, който няма такава такса, срещала съм и такива, но обикновено са в по-отдалечени места. На нашата резервация пише,ч е още ще дължим по 2.50 евро местен данък. А и още 100 евро депозит, който ще ни върнат в деня на отпътуването.

# 242
Благодаря, Antick, ще погледна внимателно.

# 243
  • София
Много много Благодаря Калимби  Hug само не мога да сваля картите на автобусите и вапоретите не ми ги отваря изобщо.

# 244
Bled, искам да ти благодаря още веднъж за направеният маршрут за Венеция. Благодарение на него успяхме да видим за един ден доста неща от Венеция. Благодарение на това също , че валеше дъжд нямаше прекалено много хора и успяхме да се насладим изцяло на Венеция. Точно когато стигнахме на площад Сан Марко спря  дъжда и така беше още по-приятно.
Нощувахме в Болоня и се придвижихме с влак до Венеция. 

# 245
  • София
Bled, искам да ти благодаря още веднъж за направеният маршрут за Венеция. Благодарение на него успяхме да видим за един ден доста неща от Венеция. Благодарение на това също , че валеше дъжд нямаше прекалено много хора и успяхме да се насладим изцяло на Венеция. Точно когато стигнахме на площад Сан Марко спря  дъжда и така беше още по-приятно.
Нощувахме в Болоня и се придвижихме с влак до Венеция. 

Много се радвам...
Щом при дъжд сте успели, много добре...
Какво не успяхте все пак, един ден е наистина малко ?

# 246
Bled  bouquet bouquet bouquet

Следвахме изцяло твоя маршрут и някъде за около 4-5 часа успяхме да го преминем. Искам да отбележа, че единствено на площад Сан Марко успяхме да влезем в дворцовата катедрала и също в музея към нея с пазените съкровища. За двореца на дожите видяхме, че няма да ни остане време и изобщо не се редихме на опашка. Иначе нямаше много желаещи да влезнат в двореца (вероятно заради дъждовното време) и беше възможно бързо закупуване на билети и влизане в двореца. Предполагам обаче, че вътре трябват поне 2 часа време за бързо разглеждане. Другото, което не успяхме да посетим, а моето малко момиче искаше да види музея с интерактивните модели на Леонардо. Нищо де, догодина ще отидем с цел, подробно запознаване с двореца и този музей с интерактивните модели. То за толкова ще стигне един ден във Венеция. Иначе на самата гара Санта Лучия имаше кафетерия с  хубаво кафе, сандвичи, торти на нормални цени . Оттам си купихме и водички за из път, че с тези деца няма оправия. Малко преди да стигнем площад Сан Марко направихме обяд в една пицария и за завършек, преди да хванем влака за Болоня пак пихме кафе и всеки си поръча каквото желаеше за следобедното кафе (пак в кафетерията на гарата). Имаше пистациеви и ягодови торти. Бяха прекрасни, а също и кроасаните с ванилов крем.

Пропуските от Венеция  обаче бяха донякъде компенсирани от археологическия музей в Болоня, където в египетския отдел на музея моите деца с часове наблюдаваха реставрацията на истинска мумия. Беше голямо изживяване за тях.

Така че 'Bled, много благодарности от мен  bouquet

# 247
  • София
Bled  bouquet bouquet bouquet

Следвахме изцяло твоя маршрут и някъде за около 4-5 часа успяхме да го преминем.---------------
-------Иначе на самата гара Санта Лучия имаше кафетерия с  хубаво кафе, сандвичи, торти на нормални цени .----------------
---------- Бяха прекрасни, а също и кроасаните с ванилов крем.
------------
Така че 'Bled, много благодарности от мен  bouquet

Покрай твоите впечатления ме затрупаха с въпроси по този маршрут, но съм много доволна, че се справихте.
Не всеки успява...
Пропускаш на гарата/дано сте опитали/ тирамису...даже го снимах и си хапнахме доста...

И още от гарата...

Всъщност не само там, зад Сан Марко го правят пред очите ти и си хапваш топло.

А кафето никак не е скъпо/1-1,30/ и е наистина кафе.

Радвам се за вас и желая нови посещения, дори за кратко значи става...

# 248
Bled, тирамизу пробвахме в пицарията , в която обядвахме - малко преди площад Сан Марко.  Беше също супер, но за жалост не съм запомнила как точно се казваше пицарията  newsm78.

За кратко време видяхме толкова много неща, че накрая напрво се обърках.

# 249
Тази нощ сънувах Венеция и торти, които продават зад Сан Марко hahaha

# 250
  • София
Тази нощ сънувах Венеция и торти, които продават зад Сан Марко hahaha

Сън спомени няма...Тръгвай...

Най-добрият сладолед ще намерите:

Централна част...

Съвпада с една хубава обиколка...

Последна редакция: нд, 12 фев 2017, 13:40 от Bled

# 251
  • By the river side
Моля да ми помогнете да направя приблизителна сметка на транспортните разходи за 3 дни - придвижване от летище Тревизо, от Местре до Венеция и разходките до Мурано и др., както и пътя обратно. Общо взето колко на човек да предвидя за транспорт за тридневен трип /без гондолите, за тях сякаш разбрах  Wink/. Благодаря!

# 252
  • София
Моля да ми помогнете да направя приблизителна сметка на транспортните разходи за 3 дни - придвижване от летище Тревизо, от Местре до Венеция и разходките до Мурано и др., както и пътя обратно. Общо взето колко на човек да предвидя за транспорт за тридневен трип /без гондолите, за тях сякаш разбрах  Wink/. Благодаря!

Тези сметки са чести в темите...
Отиване-връщане Тревизо-Местре/Венеция с автобус/влак 5 евро в посока/закръглям/.
Другият транспорт за удобство без ограничения са картите за 3 дни, 40 евро на човек. Като за 3 дни излизат по-евтини от 1 или 2.
Като с тях не ползвате влака, не ви и трябва с другите възможности. Ползваш автобуси на ACTV.
Тоест транспорта е 50 евро на човек за три дена без есктри/трансфери, гондоли, таксита и т.н./.

# 253
  • By the river side
Благодаря, Bled! bouquet

# 254
  • София
Здравейте, вчера се върнах от кратката ми екскурзия. Един от дните ми, изкарах във Венеция. Бяхме си наели рент а кар от Болоня и добре че си бях резервирала парко място във Венеция, защото лудницата беше неописуема (заради карнавала)!!
Паркирахме колата и тръгнахме пеша да площада Сан Марко. Минахме през моста"Риалто" , на снимахме се там и пак продължихме да ходим. Тълпата от хора ставаше все повече и накрая едвам вървяхме. На мен много ми хареса ,но мъжете почнаха много да мрънкат Twisted Evil Спряхме в едно ресторантче да хапнем и пак се сляхме в тълпата. Накрая стигнахме до желана ни дестинация, площада Сан Марко. Атмосферата беше великолепна.. красиви сгради с много красиво маскирани хора.
На връщане си взехме вапоретката и се насладихме на Канал Гранде и хубавото венецианско слънце.
На тези, на които им предстои пътуване до Венеция мога да кажа само, че си заслужава аз ще се върна пак да я разгледам на спокойствие. На всякъде има табели, така че е лесно да се ориентираш.Това е от мен.

Общи условия

Активация на акаунт