Венеция /Тема 5/

• 141 664
  • 781
  •   1
Отговори
# 285
мога ли да помоля , ако някой е събрал препоръ4аните заведения да ги сложи на 1 ва страница в списък? Защото сега търся някой спомена нещо с гофрети и не го намирам?

# 286
Няма смисъл от онлайн билети за ATVO, до самия автобус, за където си тръгнала си има човек, който обяснява и продава билети. Ако си от летище Тревизо, излизаш пред терминала и там стой човека, питаш за piazzale Roma, то е на 2мин от Санта Лучия, пеша.

# 287
Ами струва ми се, че така ще ми е сигурен трансфера ако автобусите са пълни, а те сигурно са newsm78

# 288
  • София
Аз вече съм в предстартова треска, летя в петък, ама си ме е страх как ще си намеря хотела.
Срам не срам, зорлем си писах с хората с моя калпав Инглиш- да не кажа никакъв, но се разбрахме. Казаха ми че от Тревизо до Местре ще пътувам 1 час  ooooh! верно ли е толкова далече? Хората и карта ми пратили, като за дебил. А дали е така помагайте.
Via Noalese, 63, 31100 Treviso TV, Италия
26,4 км. Около 53 минути
Вървете пеш до Treviso Aeroporto
Около 3 минути
Treviso Aeroporto
101Автобус към Treviso Autostazione 101 номера на автобуса ли е?
16:18–16:25 (7 минути, 3 спирки)
Mobilità di Marca
Ponte S.Martino
Вървете пеш до Treviso Centrale
Около 3 минути
Treviso Centrale
REGВлак към Venezia S.Lucia
16:36–17:02 (26 минути, 5 спирки)
TRENITALIA
Venezia-Mestre
Вървете пеш до Via Sernaglia, 17-21, 30171 Venezia, Италия
Около 6 минути

# 289
Да, Тревизо е на около час път от Венеция Peace

# 290
didolinaa как е възможно да ти е калпав английския? Толкова години се у4и в у-ще.

# 291
  • София
Привет и от мен.
В понеделник се завърнахме от Венеция и реших да споделя моя опит и впечатления от преживяното. Не бих искала да ангажирам никой с моето мнение, просто споделям за помощ на предстоящите пътешественици.
Предварително бяхме закупили билети за градски транспорт, музеи, катедрали и трансфер летище-Местре-Венеция.
Избрахме да отседнем в Местре. Автобусът, който ни отведе до там се напълни моментално и доста хора останаха да чакат следващия. Поради тази причина и заради факта, че на връщане същият автобус изобщо не мина и спря в Местре аз бих посъветвала да не купувате онлайн билети. Това ще ви даде възможност да бъдете гъвкави и да ползвате различните​ алтернативи за придвижване.
След пристигането във Венеция решихме да направим панорамна обиколка по Канале Гранде с vaporreto 1 с маршрут P.LE ROMA - FERROVIA - RIALTO - S.MARCO - LIDO S.M.E.. Гледката е неописуема. Преживяването също. От P.le Roma до San Marcо отнема около чак мисля. Отделихме време за опознаване и любуване.
На следващия ден още сутринта се отправихме към островите Торчело и Бурано. Пътуването от P.le Roma  до най-далечният Торчело отнема отново около час. Самият остров откъм архитектура не предлага нищо, по скоро дори е обезлюден в сравнение с Венеция, но притежава неописуем чар. Там се намира една от най-старите църкви в Европа, построена 639г. Различен от Венеция, лично за себе си бих посетила отново. От там до Бурано се отива за пет минутки. Островчето отново е спокойно, пъстроцветно и си заслужава да му бъде отдадено нужното внимание.
Мурано решихме да пропуснем и се завърнахме в сърцето на Венеция.
Посетихме няколко катедрали и забележителности, включени в закупената от нас Rolling Venice card (за младежи до 29 вкл.).
На третия ден от престоя сутринта се отправихме към Сан Марко и внушителния Дворец на дожите. Благодарение на това, че имахме билети пропуснахме чакането по опашките, както тук, така и на останалите забележителности със струпване на желаещи да посетят. Разглеждането му ни отне над час. Посетихме още няколко музея и катедрали.
По съвет на жената при която бяхме отседнали се хранехме в района на Dorsoduro. Избягват се тълпите, местните са там и съответно цените са една идея по поносими.
Ако ще ползвате магазини за хранителни стоки и супермаркети, имайте предвид че в неделя, ако изобщо работят, то работното им време беше до обяд. (за Местре говоря).
Четвъртия ден, взимайки под внимание часът на полета не дава възможност за разходки из Венеция, особено ако сте отседнали в Местре. Бяхме на P.le Roma още в 9.00 часа. Автобусът тръгва в 9:40. След блъсканицата на идване решихме, че вместо от Местре, ще го хванем от първата му спирка. И както споменах в началото това беше най-доброто ни решение. Автобусът изобщо не мина през спирката на Местре.
Впечатленията ми са страхотни ! С удоволствие бих се върнала отново.

# 292
  • София
didolinaa как е възможно да ти е калпав английския? Толкова години се у4и в у-ще.

За тези които са учили английски да, за немско-говорящите си е ужас. Учила съм се самичка  Confused май ще се запиша на курсове.
Birgitte Благодаря за разказа и впечатленията.

# 293
немците говорят ужасно английски.

# 294
  • Варна
Добро утро от Венеция. Имаме план, но да попитам все пак дали в неделя има някъде безплатни входове по забележителните места, от които може да се възползваме?

# 295
  • София
Добро утро и от мен, вчера бе такава блъсканица и толкова народ, че не влязохме в двореца на Дожите, нито в кулата. Опашките бяха километрични, а на моста Риалто едвам се качихме, камо ли да се снимаме. Мисля, че днес от 16 е безплатен входа, но за терасата и музея се плаща. Успокоих се, че дори и да не знаем езика им, се разбираме. По точно аз ги разбирам тях на 70 %, но трудно отговарям. Смесват нвмски с английски голям купон е. Аз имам друго питане искам да си купя кафе, пакетирано е половин килограм, но съм само с ръчен баагаж. Мога ли да аи купя или ще ми го вземат на летището.

# 296
  • Варна
А сега добра вечер... Поредната, запленена от Венеция, завинаги остава в сърцето ми. Ние се качихме много бързичко на кулата, на моста също бързо се вредихме, макар че и днес гъмжеше от хора. Щастлива съм и леко уморена, но се насладихме и на Мурано и на Бурано.

# 297
За кулата чакахте ли много? Колко беше билета, че съм забравила Crazy

# 298
  • Варна
8 евро за мен и 4 за детето/мисля,че е от 6 до 13 г./.Не чакахме много, около 6 Мин.,ставаше бързо/

# 299
  • Пловдив
....... Аз имам друго питане искам да си купя кафе, пакетирано е половин килограм, но съм само с ръчен баагаж. Мога ли да аи купя или ще ми го вземат на летището.
Няма причина да ти го вземат.

Общи условия

Активация на акаунт