Венеция /Тема 5/

• 141 210
  • 781
  •   1
Отговори
# 45
  • София
И тук да питам нещо за летището в Тревизо Grinning
Интересуват ме вариантите за придвижване до Местре, от там трябва да хванем влак до Куатро Д'Алтино. Има някакъв директен шатъл, но някой ползвал ли е другия вариант- с автобус и влак Тревизо-Местре, по-евтин е, но много ли е бавен, от къде се хваща автобуса newsm78

# 46
  • София
И тук да питам нещо за летището в Тревизо Grinning
Интересуват ме вариантите за придвижване до Местре, от там трябва да хванем влак до Куатро Д'Алтино. Има някакъв директен шатъл, но някой ползвал ли е другия вариант- с автобус и влак Тревизо-Местре, по-евтин е, но много ли е бавен, от къде се хваща автобуса newsm78

Имате няколко възможности…
Двата шатъла ATVO и Barzi на цени 10-12 евро.
Автобус № 6 тръгва от летището и ще ви закара до гарата в Тревизо.
Купете билет от гише, в автобуса е по-скъп.
Оттам можете да хванете влак или автобус № 8 към Местре или Венеция.
Автобуса е много нарядко, а влака доста често.
Цените са близки/2-3 евро/, но нощния влак е доста по-скъп.
Пътуване 20-30 мин. До гарата 15-20 мин...

# 47
Прекрасна тема! Записвам се да я следя. От дълго време искам да отида там и точно разучавах нещата, когато Уиз еър спряха полетите си. Преди дни научих, че Раянеър имат директен полет до там и явно е дошъл моментът! Връщам се назад да чета, живот и здраве да организирам нещо за пролетта.

# 48
В момента сме във Венеция и определено намирам разлики по сравнение с 2011.
- Има повече обществени тоалетни но работят само до 19:30. След това си жив умрял. Но в заведенията за самообслужване на риалто може да се шмугнете в тоалетната.
- засилено присъствие на азиатци в обслужването вашите сфери - бармани, продавачи, сервитьори - ужасно дразнещо и без да съм расист.
- засилено присъствие на пакистанци и бангладешци които са тотално окупирали количките с вскичкология по уличките и на Сан Марко с рози и някакви детски летящи играчки. И преди ги имаше но сега са навсякъде.
- засилено присъствие на чернокожи които  на опнали одеала продават чанти, портмонета и прочие и  все се оглеждат за полицаи.
- на всяко стъпало пише - не сядай , тук не е място за пикник. Сигурно и туристите са прасета но местят където да поседнш  след тъгадъкане въобще не са много...

Харесаха ми две непознати за мен  точки на т.н. скрита Венеция
-Канторини ди Боволо беше отворен с платен вход с възможности да се качиш до горе и междинна зала с картини и скулптори
- на острова на св. Георги едноименна църква на Св Георги чудотворец. Има асансьор до камбанарията и невероятн изглед на 360 градуса.

# 49
Отиваме на круиз скоро и се чудя къде да оставим колата на паркинг на Трончето или на терминала.Къде е по удобно и евтино?Благодаря предварително.
Има ли вариант да си купим билети само от порта до Сан Марко без да купуваме карта за деня?

# 50
  • София
Отиваме на круиз скоро и се чудя къде да оставим колата на паркинг на Трончето или на терминала.Къде е по удобно и евтино?Благодаря предварително.
Има ли вариант да си купим билети само от порта до Сан Марко без да купуваме карта за деня?

Това е обсъждано многократно в темите КРУИЗИ
Разбира се, че по-добрият вариант е на самия порт. Паркинг колкото искаш на много по-ниска цена от другите. Около 10 евро на ден. Влиза се с документите за круиза. Оставяш колата и директно на кораба, така и не се мъкне багажа отдалеч.
Връзката на круизния терминал със Сан Марко е Alilaguna/директно/ , същата е и с летището...Цени

В момента сме във Венеция и определено намирам разлики по сравнение с 2011.
------------
Харесаха ми две непознати за мен  точки на т.н. скрита Венеция
-Канторини ди Боволо беше отворен с платен вход с възможности да се качиш до горе и междинна зала с картини и скулптори
- на острова на св. Георги едноименна църква на Св Георги чудотворец. Има асансьор до камбанарията и невероятн изглед на 360 градуса.

newsm10

# 51
Само да добавя че цената за вход на тези места е 8 евра за възрастен, 4 евра за ученици и деца над 6 години.

От храненето много ни харесаха две точки.

Едното е долното. Семейна пица - 17 евра. Готова е за 10 минути , можете да изберете с какво да ви я направят или да си поръчате от листовката - цената е все една и съща. Кутията не се плаща.

https://www.google.bg/search?q=venecia+the+art+of+pizza&oq=v … UTF-8#fpstate=lie

Другото е това

https://www.google.bg/search?client=tablet-android-lenovo&bi … 6mJdM#fpstate=lie

Пастата я готвят пред теб , цените са нормални, не само е прясно и много вкусно- особенно морските вариации - със тон, с дарове и със сепия...

Това са точки тип бързи хранене но ние бяхме с децата - те и двамата ядат като възрастни и сядането на тратория или пицария щеше да ни е доста обременително финансово... А бяхме и за 5 дена..

Да добавя че имаше и огромно количество туристи с кучета- и без намордник - вапорети, автобуси, дори видях да вкарват кучета в църквите и нищо да не им казват. Стопаните чистят след тях но хвърлят торбичките с екскрементите до боклука А не във него... Свинщина.

Що се касае до хранителната им култура много голяма разлика забелязвам в положителна посока- в обозначенията на храните присъства със или без глутен, казеин, палмово масло. Сервира се с кафе,капучино, Лате и др. със соево мляко. Като пазариш в супера на етикетите също има тази информация.

# 52
  • Бургас
Да ви споделя малко впечатления от последното ходене до Венеция.
На петото посещение направихме откритието, че билета на вапоретата може да се ползва до 45 мин в две посоки. Сигурно не е ново за вас, но ако има и други заблудени както мен, да знаят.
Бяхме там на ежегодната регата на 4 септември, не в града, а в хотела, удобно излегнати.
Като гледах по телевизията каква тълпа беше в 32 градусовата жега, не съжалявам .
Втори път отсядаме в Куарто Д Алтино, много приятно малко градче, има си гара от която пътува на 20 мин влак до Венеция. За нас е приключение и си го ползваме редовно. Колата я оставяме на паркинга на гарата и за 7 евро ни понася.Самите хотели, където отсядаме са на километър от града, приятно е за вечерна разходка до пицарията.Минава се покрай канал, в който живеят двойка  лебеди. Обичат хяб,но не ядат пица.
Венеция си е същата-шумна, преливаща от хора. Тази година  отидохме по-рано от обикновено и ни изненада с жега и тълпи. Ние сме по ходенето пеш и стигнахме до самия й връх.Парка е спокоен, квартала тих.

Последна редакция: ср, 14 сеп 2016, 15:49 от Belle Fleur

# 53
Искам да попитам дали в Сан Марко има забрана да се влиза с къси панталонки или поли както е на повечето места?

# 54
  • София
Искам да попитам дали в Сан Марко има забрана да се влиза с къси панталонки или поли както е на повечето места?

"Si ricorda che l’abbigliamento deve essere consono alla natura religiosa dell’edificio."
Чест надпис....

Да, всички трябва да се придържат към определен дрескод...
Без къси поли и панталони над коляното. И други изложени голи части на тялото. Без шапки...И не само в Сан Марко.
Често се прикриват с шалове, които се продават точно за тази цел.
В същия момент поради големия наплив често влизат и такива.
Но не е прилично да се опитва, все пак влизате в храм.
Виждала съм в Базиликата доста разголена булка, явно за тях не важи !!!

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 10:44 от Bled

# 55
  • София
Здравейте  bouquet
Заминаваме утре вечер за Венеция. Имаме купени онлайн карти за музеите и транспорта. Ще спим на Лидо до Йезоло. Някой знае ли автобусът на Лидо ди Йезоло, който стига до Пунта Сабиони дали влиза в двудневната карта за транспорт или трябва да купувам някаква друга? Картата ми е такава:

ACTV - Biglietto 2 giorni
Trasporto pubblico ACTV (vaporetti e bus nella Città di Venezia)
€ 30,00
Validità: 2 giorni (48 ore)

# 56
  • София
Здравейте  bouquet
Заминаваме утре вечер за Венеция. Имаме купени онлайн карти за музеите и транспорта. Ще спим на Лидо до Йезоло. Някой знае ли автобусът на Лидо ди Йезоло, който стига до Пунта Сабиони дали влиза в двудневната карта за транспорт или трябва да купувам някаква друга? Картата ми е такава:

ACTV - Biglietto 2 giorni
Trasporto pubblico ACTV (vaporetti e bus nella Città di Venezia)
€ 30,00
Validità: 2 giorni (48 ore)

Приятно пътуване...

Линията се обслужва от друга компания atvo.it
Ти имаш карта на ACTV
Имаха преди някаква уговорка, но за определени услуги. Тази не знам да влиза, но можеш да питаш като купуваш билети...
Иначе те също продават карти на  ACTV

Трябва ти линия  http://www.atvo.it/images/linee/percorso_23a_jesolo_urbana-01.jpg
Разписание  http://www.atvo.it/allegati/linee/linea_23_a_dal_1.05.2016_al_30.09.2016.pdf
Билети и тръгване  http://www.atvo.it/it-biglietterie-e-rivendite.html

Лек път...

# 57
  • София
Здравейте и от мен!

Отдавна ви следя, но чаках да ми наближи пътуването, за да си задам досадните въпроси  Simple Smile

Та, подред на номерата:
1. Взели сме Venezia Unica City pass

Тя върши ли ни работа за целия градски транспорт (Местре--> Венеция + островите)?

2. В колко часа тръгват последните автобуси от Piazzale Roma към Местре?

3. Колкото и да търсих, не можах да намеря дали има Skip the line за кулата на площада (тази с асансьора за 8€)? Както и за Двореца на Дожите- в условията на Unica картата ни пише, че ползваме намаление там, но опитвайки се да запазя онлайн не мога да ползвам намалението, съответно изпускането на опашката.

Много много благодаря предварително на отзовалите се!  Hug

# 58
  • София
Здравейте и от мен!

Отдавна ви следя, но чаках да ми наближи пътуването, за да си задам досадните въпроси  Simple Smile

Та, подред на номерата:
1. Взели сме Venezia Unica City pass

Тя върши ли ни работа за целия градски транспорт (Местре--> Венеция + островите)?

ДА, с изключение на транспорт до летището Марко Поло...

2. В колко часа тръгват последните автобуси от Piazzale Roma към Местре?

Разписанието на всички автобуси

actv
http://actv.avmspa.it/node/741
Имаш карта на линията за да откриеш коя ти трябва и разписание

atvo
http://www.atvo.it/allegati/linee/linea_29_italiano-inglese_dal_ … 1.12.20166777.pdf

3. Колкото и да търсих, не можах да намеря дали има Skip the line за кулата на площада (тази с асансьора за 8€)? Както и за Двореца на Дожите- в условията на Unica картата ни пише, че ползваме намаление там, но опитвайки се да запазя онлайн не мога да ползвам намалението, съответно изпускането на опашката.

Ако имаш предвид DOGE PALACE и THE CLOCK TOWER би трябвало да стане...
Пробвай пак...

Много много благодаря предварително на отзовалите се!  Hug

# 59
  • София
Няма да цитирам, за да не става много дълго.

По точка 2 ( за разписанието на автобусите) мога да кажа само, че съм много глупава  Laughing 100 пъти минах през тази страница, но след като не видях името на моята спирка, я затворих.

А по точка 3- имам предвид Campanile Bell Tower, не часовниковата. За нито едно от двете (Campanile-то и Doge palace) не мога да намеря как да купя билети онлайн с отстъпка- предлага ми на редовна цена. В сайта на Venezia Unica пише, че мога да ползвам отстъпка, но от там не мога да закупя, т.е. излиза, че все едно само ме уведомяват какво мога на място.

И пак- много благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт