Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 54

• 77 922
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
За 4-ри месеца прегледи и стимулации стигнах до 2Емр. След толкова мъки и средства, като ме попитаха за ПИД им отказах. Като стане нали после ще има сериозни изследнания на плода, аз съм 40+ ще има амниоцинтеза и за какво да правя ПИД при добри генетични на родители. Ако това може да спести следващи мъки-може и да има смисъл. Генетичка каза, че може и при добри изследвания да има проблем в плода-ако следваме тази логика би следвало това да е задължително изследване. Ако са ми тъпи размислите, моля да ме извините  hahaha
аз съм с две ръце за амиоцентеза - да го докарам до там де - нищо, че съм на 31г. Както писах на Галето на лични - аз съм от Кипър и там амиоцентеза се прави на всички, без значение от възраст и резултати от фетална морфология. Мнението на лекарите там е, че риск почти не съществува. А и аз не знам (предвид, че повечето ми съученици, приятелки и т.н. родиха и са правили съответно амиоцентеза) за случай на загуба на плода в резултат от изследването.
Изрично питах няма ли риск за ембритата - все пак им се теглят някакви клетки  newsm78 Тихомирова твърди, че не... Ама на единото ембри, което е във фризера - милото го замразяваха и размразяваха вече 3 пъти... аз не знам, дали е читаво все още от толкова манипулации... остава да го изследват и евентуално пак да го замразят и мога да се простя с него...
Момичета, извинете ме за многословието - просто в главата ми е каша. По объркана и в безизходица не съм се чувствала никога...

# 61
Всеки се чувства така след няколко неуспешни опита Confused
Дано намерите правилното решение Hug

За биопсията - ако се прави в цикъла преди опита, има и бонус- ефект на надраскване на лигавицата, което подпомага имплантацията. Има доста писания за надраскването на лигавицата на матката, може да прочетеш за това, ако ти се занимава Simple Smile

# 62
Момичета някоя от вас посещава ли Д-р Марина Михова ? Какво ви е мнението? Доволни ли сте?
Много лесна комуникация и добър лекар. Харесвам я Heart Eyes

# 63
Момичета, защо вие да сте безотговорни, може просто аз да съм луда  Mr. Green
Мисля, че Стаменов е имал предвид биопсия, като е казал, че ще се провери матката, но може и хистеро или пък и двете.
Токсоплазмоза и листериоза не причиняват проблеми с имплантацията, а малформации и аборти, когато открих граничната стойност за листериоза си писах с жена, коята имаше 2 аборта заради листериозата, преди да я открият  Confused
Аз ако не успея на следващия зет, може да се съглася на ПИД на оставащите два бластоциста, трябва всичко да проверя.

# 64
Д-р Михова е страхотен лекар, но се занимава предимно с пренатална диагностика и фетална морфология. Извън феталните морфологии, може да се съгласи да ходиш при нея на прегледи веднъж месечно, но за ежеседмични посещения, както е написала Макси, едва ли вече е възможно, защото е много натоварена и часовете за нея свършват бързо Peace

# 65
  • София
на мен тя ми проследи цялата бременност, защото тогава проследяваше.
но не съм ходила всяка седмица, а веднъж месечно.
сигурно има някакви случи които налагат чести прегледи, ама ей така заради ходенето няма смисъл по на често  Rolling Eyes

# 66
Във Фейсбук ми излиза, че има нова доктор Панайотова за "Пренатална диагностика".

# 67
Да и аз видях,че има нова докторка, но още не съм се ориентирала  newsm78
Аз даже незнам кога и как трябва да си избера лекар при който да ходя да ме проследява ... и всъщност аз ли си избирам лекаря или който има възможност да поема пациенти при него !? Бях вчера в клинината на преглед, попитах на регистратура за тези пакети за женска консултация и доста троснато ми отговориха,че имало време рано ми било, щели да ми кажат ... ама кой ще ми каже и кога не е ясно ... поне за мен  Hug

# 68
Аз даже незнам кога и как трябва да си избера лекар при който да ходя да ме проследява ... и всъщност аз ли си избирам лекаря или който има възможност да поема пациенти при него !? Бях вчера в клинината на преглед, попитах на регистратура за тези пакети за женска консултация и доста троснато ми отговориха,че имало време рано ми било, щели да ми кажат ... ама кой ще ми каже и кога не е ясно ... поне за мен  Hug
Ти си избираш лекаря. Към 9-10а седмица можеш да запазиш часове за ФМ и ЖК.

# 69
Новата докторка е Жени Панайотова имам лични много добри впечатления от нея, мога да я препоръчам.Прави амниоцентеза също.
 Мога да препоръчам и д-р Георгиев, той  също така дава дежурства и води раждания.
 Д-р Цветков преглежда ЖК и ако искате да раждате по естествен начин прави чудеса.

# 70
  • София
Д-р Михова е страхотен лекар, но се занимава предимно с пренатална диагностика и фетална морфология. Извън феталните морфологии, може да се съгласи да ходиш при нея на прегледи веднъж месечно, но за ежеседмични посещения, както е написала Макси, едва ли вече е възможно, защото е много натоварена и часовете за нея свършват бързо Peace

Да, при мен беше малко по-различно и затова се налагаше д-р Михова да ме преглежда всяка седмица, иначе от приятелки знам, че при нея часовете наистина много бързо свършват.

# 71

Тия не се научиха по-деликатно да разговарят с пациентки като нас Rolling Eyes
И какво ще си помисли човек като му отговорят така?
Аз бих теглила една майна на цялата клиника ако ми дадат тоя отговор - в смисъл, че изобщо няма да остана там Crossing Arms

# 72
И на мен така ми отговориха в шеста седмица Simple Smile

# 73
Ама това е грубо. Коя е тя да казва, че ми е рано, щом искам информация тя е длъжна да ми я даде, ако ще още да не съм забременяла! Аааа, ядосах се

# 74
  • София
Момичета, имам записан час за 16ти за Персенска, а цикъл чакам на 4ти. Според вас за кой доктор от неинвитро докторите мога да се запиша да ме погледне на 9-10 ден как ми е лигавицата, все пак да имам някакво инфо преди прегледа при Перси. Или да се обадя и да ме запишат за който може, то сигурно и с тия лекари е чудо при записването, ма никога не съм им ползвала услугите досега, та питам.Мерси Hug

Общи условия

Активация на акаунт