Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 54

• 77 577
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
Миленита, имаш ли изследван AMH?

# 241
Миленита, имаш ли изследван AMH?
Не имам само FSH,LH,естрадол и пролактин. И хормони на щитовидната жлеза.  Flutter

# 242
  • София
Аз бих пробвала на ец.
Амх не ти трябва, то само потвърждава какво се вижда по прегледите.

# 243
На мен в Щерев никой не ми каза, че съм с намален резерв, а 1 година ходих там и живях в заблуда, че всичко ми е наред, защото другите хормони ми бяха в норма.

# 244
Не ми се рискува с ец,защото шанса да се стигне дори до трансфер е много по-малък. По принцип мога да пробвам и ако не се получи,следващия месец да е със стимулация. Притеснява ме и това,че съм доста далеч от София и не знам как ще отсъствам в два поредни месеца от работа.Болничен не мога да взема,защото съм още на изпитателен срок и не искам да разбират.

# 245
ЕЦ е с диагностична цел. Нищо не губиш пробвай го, така ще видите яйцеклетката опложда ли се сама.
Моят съвет е предвид описаното от теб да направите една консултация с имунолог. Приятелска двойка бяха като описаното от теб, при тях се оказа имунологичен проблем в матката, преодоляха го и нещата станаха.

# 246
Герда, какво имаш предвид под имунологичен проблем в матката? НК клетките ли са това?

# 247
Не знам.Имунологията от периферна кръв беше ок, но средата в матката не беше.
Док Стаменов мисля,че с имунологична биопсия го откри.

# 248
а как го коригира? С вливки ли?

# 249
По-скоро ще да се коригира с лекарство в матката.
Вливките са за проблемите, които излизат с изследванията, за които се взима кръв от вената.

# 250
Благодаря Simple Smile  bouquet

# 251
На мен проблем излезе в имунологията на матката от биопсията. Др Стаменов ми беше изписал някакъв антибиотик за тази цел, но не ме изпрати при имунолозите. Аз сама отидох при тях и като пуснахме кръв и картинката отвсякъде се изясни. Стаменов искаше трансфер, след като си изпих антибиотика, а имунолозите не даваха. Според тях трябваше да си изпия някакви техни лекарства, след това вливка с Имуновенин и чак на третия месец беше трансфера. Така, че не трябва да се бърза. На мен в биопсията от матката излязоха НКТ клетки, а в кръвта целия имунологичен панел беше извън норма. Добре, че сама ги потърсих.

# 252
Шакира, какъв антибиотик ти даде доктор Стаменов?

# 253
  • София
На мен проблем излезе в имунологията на матката от биопсията. Др Стаменов ми беше изписал някакъв антибиотик за тази цел, но не ме изпрати при имунолозите. Аз сама отидох при тях и като пуснахме кръв и картинката отвсякъде се изясни. Стаменов искаше трансфер, след като си изпих антибиотика, а имунолозите не даваха. Според тях трябваше да си изпия някакви техни лекарства, след това вливка с Имуновенин и чак на третия месец беше трансфера. Така, че не трябва да се бърза. На мен в биопсията от матката излязоха НКТ клетки, а в кръвта целия имунологичен панел беше извън норма. Добре, че сама ги потърсих.
Шакира, ще съм ти много благодарна ако споделиш малко повече за НК клетки (а какво е НКТ). Моите показатели са почти всички извън норма и нещо се филмирах, че ми има нещо сериозно Sad При инвитрото ми 2012 също имах леко завишени, но сега направо са в небесата НК клетките,  а В клетките и Т клетките и хелперите са под долна граница.Отделно имам леко завишени лимфоцити в ПКК и направо не знам...Ходих днес на хематолог, ма и той не ми дава обяснение откъде може да идват тия стойности, чета за неща от левкемия до хив и се побърках Sad(( На теб откриха ли ти причина за тези много бройни отклонения? От вливка ли се оправи? Благодаря предварително!

# 254
Ако не се лъжа хелперите показваха подтискане или свръхактивиране на имунната система.
Не помня какво ми обясняваше моят ендокринолог. Защото той на база на имунологията ,казваше, че хашимотото се готвело да даде тласкък.

Общи условия

Активация на акаунт