Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 54

• 77 566
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте момичета! Отговарям толкова късно, защото съм доста заета и много уморена...Мъжът ми вече един месец е на легло и единствените движения са му с патериците до тоалетна и това много ме изморява да го обслужвам, а и тия жеги..Както и да е.
По повод НК клетките не помня всичко от това, което прочетох декември и януари, когато откриха проблем в имунологията, но най-общо казано NK клетките - са естествени клетки убийци. Това са нашите войници, които при проблем и нахлуване на вируси, бактерии, чужди организми, се впускат да ги убият. Даже в матката определени клетки веднага придобиват характеристиките им и се реформират в NK клетки за да убият нашественика. По принцип, природата така е създала женския организъм, че при забременяване тези клетки да не нападат плода, защото организъм от 8-9клетки е много лесен за убиване, ако евентуално не бъде припознат като свой. NKT клетките са точно тези, които говорят за имунно заболяване и че проблема в имунната идва от имунното заболяване. При объркване и особено имунно заболяване много често имунния панел е целия с високи стойности, цялата имунна е настроена да защитава организма от щяло и нещяло.
На мен ми "приспаха" НК и НКТ клетките с Имуновенина (същото е и Октагама), който преливам всеки месец. Той модулира имунната система, така че тези клетки да не разпознават плода като чужд. Действието му е 28дни и аз на всеки 28дни съм в клиниката за поредната доза.
 Стаменов ми беше изписал антибиотик за НКТ клетките в матката, като се е съмнявал, че има някой "паразит", който имунната открива и напада. Но след това като открихме и в кръвта цялостно повишение на НК клетките, стана ясно, че е от моето автоимунно заболяване - Хашимото.
Надявамсе да съм помогнала на някой. Peace

# 256
Шакира, ако не се лъжа имунолозите пък ти бяха изписали Валтрекс, след неговия прием дали спаднаха нк клетките?

# 257
Здравейте момичета,можети ли да ми кажете как се казва форума,в който една жена помага за изписването на добавки.

# 258
Здравейте момичета,можети ли да ми кажете как се казва форума,в който една жена помага за изписването на добавки.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=934382;topicrefid=4

# 259
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=934382;topicrefid=4
Благодаря много

# 260
Герда, да, бяха изписали за месец други лекарства, някой от тях - тип добавки, но въпреки всичко, си оставаха високи НКклетките и на следващия месец вече преляха Имуновенина. След него трансфера, а след него положителен резултат.  Peace

# 261
  • София
Шакира, ще съм ти много благодарна ако споделиш малко повече за НК клетки (а какво е НКТ). Моите показатели са почти всички извън норма и нещо се филмирах, че ми има нещо сериозно Sad При инвитрото ми 2012 също имах леко завишени, но сега направо са в небесата НК клетките,  а В клетките и Т клетките и хелперите са под долна граница.Отделно имам леко завишени лимфоцити в ПКК и направо не знам...Ходих днес на хематолог, ма и той не ми дава обяснение откъде може да идват тия стойности, чета за неща от левкемия до хив и се побърках Sad(( На теб откриха ли ти причина за тези много бройни отклонения? От вливка ли се оправи? Благодаря предварително!

Мой съвет е да потърсиш няколко мнения - и на доц.Русев (мисля, че е в клиника Малинов) и на доц.Балтаджиева и д-р Пенкова от Надежда. Ако трябва и до доц.Конова бих стигнала за трето мнение. Тя е в Плевен.

Мерси, Шакира Hug Именно по съвет на имуноложката в Надежда днес ми взеха секрет за всички щамове на ЧПВ и една микробиология, пък да видим Rolling Eyes Днес съм пак при хематоложката да си взема разширената ПКК, да видим и тя какво ще каже, преитеснено ми е ooooh!

# 262
Все ще излезе отнякъде скрития заек за да му повлияят. Желая ти скоро всичко това да приключи и дани зарадваш с хубава новина! Peace Praynig

# 263
  • София
Мерси много, Шакира Hug Дай Боже!!!

Вчера ходих на онкохематолог в Сити клиник и докторката каза, че това са глупости, опипа ми всички лимфни възли по тялото (гърло, подмишници, слабини) и каза, че ако тези лимфоцити бяха вярни и повишени толкова време, трябвало и лимфните възли да са ми, а аз нямам никаква промяна там.Пусна ми ПКК там при нея в болницата, заедно с диференциално борене на левкоцити и автоматично и ръчно и някаква натривка (не разбрах каква) и ходих преди час да си взема резулатата, щях да припадна пред кабинета и о, изненада, абсолютно всичко в  норма, никакви проблеми в ПККто. И сега не знам на кого да вярвам, според нея е лабораторна грешка (всички предишни ПКК са ми в Рамус правени) и че понякога бъркали лабораториите  ooooh! Включително и хемоглобина ми излезе в много по-нормална стойност 123, а не като в Рамус 131 (хемоглобин, който е нереален за мен).Май ще и се доверя и ще си свиркам, пък след месец ще пусна пак там една ПКК, да видим. Определно малко се успокоих, дано да има защо Praynig Сори за отклонението Peace

Тъй като днес ходих за секрет за ЧПВ в клнимиката ни в Бизнес парка, отмених часа си за Белкин за утре, резултати чакам във вторник Rolling Eyes

# 264
Като каза Белкин, се присетих, че вчера видях на втори кабинет табелка с неговото име. Да не би да е минал и той към АРТ-а?

# 265
Не съм видяла табелката,но вчера бях на преглед при него в кабинета за ЖК.А миналата седмица Михова преглеждаше в един от кабинетите на Арт,даже имаше и табелка на вратата.Може би само използват кабинетите им докато са в отпуск

# 266
  • София
Буена, до сега гледали ли са ти натривка или само на апарат е правене диференциално броене?
Ако не е правена натривка (до сега) няма как да разчиташ само на апарат. Апарата не гледа клетките по морфология, а по големина, за това и възможно да има разминаване. За това, ако има промяна  в диф. кръвна картина (ДКК) от апарата е препорачително да се направи мануална ДКК (прави се натривка и се гледа на микроскоп)

# 267
Като каза Белкин, се присетих, че вчера видях на втори кабинет табелка с неговото име. Да не би да е минал и той към АРТ-а?
Не съм видяла табелката,но вчера бях на преглед при него в кабинета за ЖК.А миналата седмица Михова преглеждаше в един от кабинетите на Арт,даже имаше и табелка на вратата.Може би само използват кабинетите им докато са в отпуск
Сигурно поемат положителните тестове от трансферите преди отпуската - сакчета, сърчица...

# 268
  • София
Буена, до сега гледали ли са ти натривка или само на апарат е правене диференциално броене?
Ако не е правена натривка (до сега) няма как да разчиташ само на апарат. Апарата не гледа клетките по морфология, а по големина, за това и възможно да има разминаване. За това, ако има промяна  в диф. кръвна картина (ДКК) от апарата е препорачително да се направи мануална ДКК (прави се натривка и се гледа на микроскоп)

Мерси, Нандин Hug Да, точно така е! Само на апарат са правени, явно е моя грешката, че не съм поискала тази натривка и ръчно броене, ма откъде да знам Confused Дано всичко да е наред, че си поставих диагноза ХИВ и левкемия заедно ooooh!
Сега остава да преборя и НК клетките, много ми е любопитно какво ще изскочи от ЧПВ теста, защото имуноложката на клиниката се съмнява в това.

# 269
Момичета привет,
искам да попитам какво предтавлява скрининга? Колко време трае? Веднага ли казват резултат? Ще ми го прави д-р Панайотова която видях че е нова в екипа, някой има ли отзиви за нея?
Много слънчеви усмивки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт