Говорим си за свръхестественото

• 112 180
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
  • Мадрид / София
 Flutter Казах това, защото в съня се водеше, че е той. Такова чувство имах...Иначе какво друго може да е? Не се сещам.  Rolling Eyes

Господ за мен не е някакъв старец с бастун, който седи на небето  Mr. Green А и аз незнам, приемам го като енергия, сила?... с най-простата дума ако мога да опиша. За вас какво е?
И за мене е енергия. До този извод стигнах преди години и се потвърждава от доста сериозни трудове написани преди векове.
В действителност е много трудно да се определи на какво ниво си, но факта, че те вълнува темата вече говори, че си поела по пътя нагоре. От твоето желание зависи с каква скорост ще напредваш. След едно покачване следва пауза за асимилиране, после пак покачване и така следва едно след друго. Поне при мен е така. Дали при теб ще е същото? Вероятно. Както казах пътя е индивидуален. Няма двама души еднакви по душа и възприятия.
Сънищата са особено състояние и до сега няма ясно становище по въпроса като какво се случва в действителност. Това, което се знае е, че съобщенията идващи в сънищата са чрез символи, а не в "прав текст".
ЪН, вероятно не си ме разбрала добре. За да извървиш пътя към себепознанието и съвършената божествена искра, каквато всеки от нас притежава и е нашето истинско, съвършено АЗ, нашата есенция, не се иска никакво позволение от никого. Това всъщност е нашата крайна цел на съществуването ни като земна материална същност. Колко време ще ни отнеме, това зависи само от нас. Веднъж достигнал до края на целта вече не се налага да се връщаш за живот в материално тяло. Тъй като все още си сред нас, съмнявам се, че си достигнала това ниво.

# 226
 Flutter Казах това, защото в съня се водеше, че е той. Такова чувство имах...Иначе какво друго може да е? Не се сещам.  Rolling Eyes

Господ за мен не е някакъв старец с бастун, който седи на небето  Mr. Green А и аз незнам, приемам го като енергия, сила?... с най-простата дума ако мога да опиша. За вас какво е?
И за мене е енергия. До този извод стигнах преди години и се потвърждава от доста сериозни трудове написани преди векове.
В действителност е много трудно да се определи на какво ниво си, но факта, че те вълнува темата вече говори, че си поела по пътя нагоре. От твоето желание зависи с каква скорост ще напредваш. След едно покачване следва пауза за асимилиране, после пак покачване и така следва едно след друго. Поне при мен е така. Дали при теб ще е същото? Вероятно. Както казах пътя е индивидуален. Няма двама души еднакви по душа и възприятия.
Сънищата са особено състояние и до сега няма ясно становище по въпроса като какво се случва в действителност. Това, което се знае е, че съобщенията идващи в сънищата са чрез символи, а не в "прав текст".
ЪН, вероятно не си ме разбрала добре. За да извървиш пътя към себепознанието и съвършената божествена искра, каквато всеки от нас притежава и е нашето истинско, съвършено АЗ, нашата есенция, не се иска никакво позволение от никого. Това всъщност е нашата крайна цел на съществуването ни като земна материална същност. Колко време ще ни отнеме, това зависи само от нас. Веднъж достигнал до края на целта вече не се налага да се връщаш за живот в материално тяло. Тъй като все още си сред нас, съмнявам се, че си достигнала това ниво.

О, не, аз имах предвид съвсем друго. Исках да кажа да го видиш как изглежда, да идеш при него. Буквално, не като духовно израстване. Simple Smile

# 227

Аз. Беше дете. Малко дете, което плачеше и искаше да го утеша.
Помисли върху въпроса дали е точно Господ, както го наричаш и си определи какво разбираш под това название.

Какво означава помисли дали е точно Господ?  Flutter Казах това, защото в съня се водеше, че е той. Такова чувство имах...Иначе какво друго може да е? Не се сещам.  Rolling Eyes

Да, разбира се, че се води Господ, не се и съмнявам в това.
Но  е хубаво да си определи човек какво разбира под това название Бог, Господ. Защото под Бог  може да се разбира и собствената ни висша същност ,божествената частица, която носим. Тя също е енергия ,както и Абсолюта, но все още се движи, търпи развитие от ниво в ниво, докато Абсолюта(Бог) не, няма накъде. Някога мислили ли сте за тази възможност?

Харесва ми това със стареца с бастуна, дето си седи на небето, симпатяга ще е Joy

# 228
Не съм сигурна, че разбирам много, обаче и този Абсолют, който го наричаш и Божествената частица в себе си и тях двете ги зачислявам към Господ.

Някъде бях чела "Аз съм Господ, Господ е в мен, дишам Господ, всичко е Господ и т.н." ... някак си така го приемам Flutter

# 229
  • Кьолн
Аз сънувах веднъж Господ.Уж гледам през прозореца и виждам пътека от светлина.Загледах се и видях Господ да ми маха.Толкова се развълнувах,че в съня си разказах за това на покойната ми баба.А тя се ядоса и ми отговори,че тя още не го е виждала,че аз ли.Баба ми беше силно вярваща жена.Този сън сигурна няма да го забравя докато съм жива.
В този ред на мисли и тук да разкажа .Вече 4 години живея в чужбина.Три от тях на всеки Великден вечерта в 12 часа ходим на църква.И всяка година на път за църквата ми става много лошо.Въздух не ми стига,имам чувството че ще умра.А през другото време съм здрав човек.Много ми е странно.Не е нещо да се вълнувам,че отивам на църква,защото не ходя само на Великден на църква.

# 230
Не съм сигурна, че разбирам много, обаче и този Абсолют, който го наричаш и Божествената частица в себе си и тях двете ги зачислявам към Господ.

Някъде бях чела д"Аз съм Господ, Господ е в мен, дишам Господ, всичко е Госпо и т.н." ... някак си така го приемам Flutter

Разбираш.
Абсолюта е върховната сила, енергията, Първоизточника на всичко, Творецът. Наричаме го още Бог.
Божествената частица е също сила, енергия, която ни е дар от Източника, тя е част от самия него. Да, и двете са един вид Господ.
Разлика- Източникът вече не се занимава с  нас като отделни индивиди, той ни е дал част от себе си и ни е оставил да стигнем всеки по свой път до него.
 Божествената частица е това, чрез което един ден ще стигнем до нивото на Източника.  Божествена частица е също енергия, както Абсолюта, тя е нетленната част от нас, нашата духовна същност, която се движи от ниво в ниво, преживявайки в тяло различни ситуации, различни животи, докато стигне нивото на Източника и се слее с него. Това сме всъщност ние. Не тялото ни, а духа ни.
Така става ясно какво значи горното изказване:"Аз съм Господ, Господ е в мен, дишам Господ, всичко е Господ".
Аз съм Господ -защото Божествената частица, която носим е част от енергията на Източника, наричан от нас Господ
Господ е в мен -защото енергията е в нас, като наша душа, духовна същност
дишаме Господ, живеем с него и чрез него и т.н.

Когато сънуваме Господ, това е знак от нашата духовна същност, тя ни дава знаци, че е в нас, с нас. Обикновено това не се забравя никога. Подсъзнателно разбираме, че сме много повече от това, което знаем за себе си. Но тъй като забравяме, че всъщност сме енергия с божествен произход, когато живеем живот в тяло, възприемаме божествената си частица като нещо отделно и по-висше от нас и мислим, че това е Бог, висшата сила.

# 231
  • Варна
Ън, много обичам да те чета.
Много ми е интересно всичко , което пишеш,
Начина по който обясняваш.
Горния пост сигурно го четох три пъти
И сигурно ще го препрочитам още...

# 232
  • Вече в моята си приказка...
И аз съм сънувала Господ. Беше енергия, светлина, спокойствие. Не ме беше страх. Чувствах се пълна и специална.

Ън, и аз обичам да те чета в тази тема!

# 233
  • Кьолн
За мен Ън е много позитивен човек! Винаги може да научи човек нещо от нея! bouquet

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 15:51 от mozila

# 234
А Ън от къде черпи информация ако съм пропуснала някъде из темите? Flutter

# 235
  • Мадрид / София
С много интересна теория се запознах тези дни. Базирана е на години работа с изучаването на функциите на мозъка с апаратури. Как действа на обикновените хора и тези на шаманите. Теорията е на доктор Якобо Гилденберг Зилбербаум от Мексико (изчезнал безследно през 1994г) след като доказва по научен път, че мозъка въздейства на реалността и може да създава материя. Теория синтергика се казва.

# 236
Срещала съм на доста места подобни теории, най-често в езотерично-психологично така да го кажем насочените книги и такива за себе-обработка.  Party

Засега без кой знае какъв успех  Laughing Мъчила съм се да прилагам съветите от подобни книги и съм имала резултат два-три пъти, но в края на краищата никога не мога да знам дали не е било просто случайност, па макар и доста необичайна, неочаквана и/или невероятна.  Thinking

# 237
  • Мадрид / София
В този случай не става дума за самоподготовка или нещо от сорта. Просто е в последствие на опити и наблюдение. Правил е реални експерименти с хора на различни възрасти, както и преки наблюдения и участие в дейностите на шаманите. Сега чета книгата му за Пачита. Когато действа като шаман е като че ли в друго измерение и под друга същност. В такова състояние е правила операции от всякакъв тип, като когато е бил необходим някакъв орган го е създавала от нищото и ако се е окажело в последствие, че не трябва, е изчезвал от самосебе си. После когато приключи тази дейност Пачита не помни нищо и се превръщала в най-обикновена жена.Вече не е жива, затова говоря в минало време. Той лично е участвал в някои операции.
Както по-горе писах, автора е бил доктор психолог по образование и специално се е занимавал с дейността на мозъка. Подбуда за това е била смъртта на майка му от тумор в мозъка, когато е бил на 12г. Теорията му се състои в това, че мозъка на всеки един взаимодейства както с другите мозъци, така и с обкръжаващата среда (разбирай на физично-квантово ниво). Стигнал е толкова далече, че вероятно е станал неудобен и по някакъв начин са го ликвидирали. (Това е мое тълкувание). Едно се знае,  че няма следа, нито е открит трупа му и никой нищо не знае какво е станало. Просто изчезва в мексиканската пустиня без следа.

# 238
А Ън от къде черпи информация ако съм пропуснала някъде из темите? Flutter

Ън черпи информация основно по два начина:единия е чрез личен опит. Тъй като вероятно ще последва въпрос какво се разбира под личен опит, направо да поясня- влизане в монадата, където се съдържа цялата информация, както за сегашната инкарнация на определена душа, така и за предходните. Също така там е информацията за цялостното движение на душата, като задачи и перспектива. Изключително рядко и трудно се достига до там и е много трудно да се вземе нещичко. Друг вариант е медитацията. Чрез нея може да се достигне до отговори на общи въпроси, засягащи не отделен човек, а живота като цяло. Там може да ти бъде даден отговор примерно на кардиналния въпрос: какъв е смисъла на живота? Тук пък трудността е, че трябва да разгадаеш посланието, което ти се дава, не е наготово. Третото е, чрез посещения в астралното пространство, където също може да се научи нещичко, дето няма в коя книга да бъде почетено.
Другият начин за получаване на информация е чрез размяна с други, които имат някаква опитност. И това не е лесно. Хората обикновено не обичат да разказват, пазят се. Намерих начин все пак, който действа в повечето случаи. Винаги разказвам първа и така предразполагам и другия човек да започне да говори. Иначе не става.
Понякога чета и каквото ми попадне от езотеричната литература, но не го взимам много под внимание, освен ако не подкрепя някои от моите лични убеждения.

Така съм си създала някаква система от виждания, която честно да си призная се налага често да променям, тъй като научавам нещо ново, или променям нещо вече готово в ума ми, защото се оказва, че имам някои пропуски или заблуди.
По тази причина нямам претенции за някаква достоверност ,това са мои размисли, опит и виждания и в никакъв случаи не ги смятам за самата Божия истина. Simple Smile

# 239
  • BG-DE
 Angela61, може ли някакъв линк за тази теория ?  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт