Говорим си за свръхестественото

• 112 088
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
  • Terra incognita
Елеонора, отново благодаря за интересните постове. С психология ли се занимаваш?
Изключително ми е любопитна темата за преплитането между гениалността, психозите и психичните заболявания. Няма велик ум, който да не е имал поне някаква обсесия, или да е определян като "странен".   Излиза, че всеки гений е малко или много "луд". Някои, дори, получават признание едва постмортум.
Имайки предвид, че използваме нищожен процент от мозъка си, съм склонна да вярвам, че съществуват много неща, отвъд нашите възприятия и разум.

# 541
  • Чужбина
Сухова халюцинация е един от симптомите при шизофренията. Една халюцинация няма нищо общо с вътрешен “ глас”.
“Вписване в обществото” имам предвид за хора, които са социално активни, не им представлява трудност да бъдат в група от хора и да водят разговор на живо. Шизоидните хора, са саможиви и много често нямат нужда от компания. Избягват контактите с другите хора. Трудно намират работа, тъй като не се чувстват добре с други хора.
За различаването на различните отклонения си има тестове и симптоми. Трудността идва от това, че един симптом може да се прояви при различни психични състояния, затова се гледа комплексно заболяването, а не само по даден признак. И до голяма степен зависи от личната преценка на психиатъра след направата на теста от пациента. Тълкуването на теста от психиатъра е важен момент за взимането на решението до колко даден индивид е болен.
Аутизма също е разстройство и психиатрите се занимават с неговото диагностициране. Не рядко такива хора са изключително интелигентни, но затворени в собствените си възприятия. Не могат да се впишат в обществото и го съзнават. Ако се намери подход да ги накарат да излязат от това ограничение, да контактуват, би било чудесно.

А откъде идва тази слухова халюцинация?

Шизоиден не е шизофреник! Хората, които четат темата, ще си внушат, че са болни, ако са интровертни или срамежливи. Пиши малко по-хуманни коментари. Има чувствителни, себе-рефлективни хора, които ще си помислят, че са болни, а са си напълно здрави.

Надявам се, че няма майки на деца аутисти. Малко човещина няма да е в излишък, особено в темата за свръхестественото.

Оставяш впечатлението, че диагнозите на психичните заболявания са обективни. А те не са! И това всички го знаят. Не знам, дали си лекар, но ако си, да знаеш, че твоите колеги,  и то в университетски болници, твърдят, че това не е така Grinning.
Тълкуването на тестовете е субективно. Няма обективни измерители, не се заблуждавайте. По света има супер много хора с грешни диагнози. На някои от тях нищо им е нямало.

Моля четящите темата да не обръщат внимание на стигматизиращи коментари. Не си внушавайте, че сте шизоидни, шизофренични или смъртно болни, ако случайно ви е срам да говорите пред публика.
Нито пък сте болни, ако ви е срам да заговорите някого. Нито пък сте болни, ако предпочитате да четете книжка пред това да седите сред говорещи безсмислици хора, които не са прочели и една книжка в живота си.

Елеонора, отново благодаря за интересните постове. С психология ли се занимаваш?
Изключително ми е любопитна темата за преплитането между гениалността, психозите и психичните заболявания. Няма велик ум, който да не е имал поне някаква обсесия, или да е определян като "странен".   Излиза, че всеки гений е малко или много "луд". Някои, дори, получават признание едва постмортум.
Имайки предвид, че използваме нищожен процент от мозъка си, съм склонна да вярвам, че съществуват много неща, отвъд нашите възприятия и разум.

Grinning Не се занимавам с психология. В съвсем друг бранш съм, който няма нищо общо с психологията. Едно време никога не съм имала такива интереси. Аз съм човек на науката. Нерелигизен, скептик, Тома Неверни.

Около мене всичко живо ходи на терапия. Не защото нещо на това живото му има, ами защото е хубаво Grinning.

Аз ходих на терапия две години и научих много неща по време на терапията. Но не ходех, защото е модерно, а защото имах проблем. Травма, т. е. много трудна житейска ситуация.
Така започна моето ровене, четене на книги, разговори с приятели на тая тема и т. н. Стана ми много интересно.

Тръгнах от научните книги и стигнах до тия неща, които написах, а не от религиозно вярване или търсене на доказателства за прераждането. Т. е. моят път е малко обратен на конвенционалния. Освен това съм фен съм Илон Мъск и научната фантастика. Интересни са ми темите за изкуствения интелект и роботиката.
Не разбирам нищо от медитация и чакри. Там съм безмълвна. Не разбирам нищо от Божествената Троица. Чела съм някакви неща от Библията.

Според мен, съзнанието и изследването му ще бъде основна тема в бъдеще, заедно с изкуствения интелект и роботиката. И може би точно заради изкуствения интелект.

Последна редакция: чт, 11 окт 2018, 23:33 от Eleonora_27

# 542
  • Мадрид / София
Елеонора, прочети още веднъж какво съм написала. Твърдиш, че казвам неща, които не съм казала.
Шизофренията е болест, а шизоидността е разстройство на психиката. Две различни неща са и в предишния пост казах, че не са болест. Ако някой си го тълкува като незнам си какво, причината си е в неговото тълкуване.
Всичко, което казах го знам от лични наблюдения и разговори с хора, които го имат. За аутистите имаше филм с тяхно участие и те самите говорят за своя си свят и как ги диагностицират погрешно. Това, че психиатрите правят диагностиката не означава, че са луди, просто към този дял от медицината спада това разстройство.
И казах в горния ми пост, че психиатъра лично преценява дали има някакво отклонение на база тестове.
И да, имам диплома от карано обучение по психиатрия.

# 543
  • Чужбина
Елеонора, прочети още веднъж какво съм написала. Твърдиш, че казвам неща, които не съм казала.
Шизофренията е болест, а шизоидността е разстройство на психиката. Две различни неща са и в предишния пост казах, че не са болест. Ако някой си го тълкува като незнам си какво, причината си е в неговото тълкуване.
Всичко, което казах го знам от лични наблюдения и разговори с хора, които го имат. За аутистите имаше филм с тяхно участие и те самите говорят за своя си свят и как ги диагностицират погрешно. Това, че психиатрите правят диагностиката не означава, че са луди, просто към този дял от медицината спада това разстройство.
И казах в горния ми пост, че психиатъра лично преценява дали има някакво отклонение на база тестове.
И да, имам диплома от карано обучение по психиатрия.

Ангела, така е, но ме е страх, че някакви тийнейджъри или чувствителни хора ще прочетат постовете и ще си внушат, че са болни, защото са срамежливи или интровертни.
Разбираш ли?

Хората не правят разлика между шизоиден тип и шизофрения. Не искам да стресираме читателите. Нито пък майките на тийнейджъри, които по цял ден играят на видеоигри.

Хората обичат сами да си поставят диагнози Grinning.

А за отклоненията...всеки човек си е сам по себе си отклонение.

И за да останем в темата на свръхестественото, позволяваш ли ми да ти задам въпроса, защо повечето психиатри са религиозни. Някой от твоите колеги вярват на регресионната терапия. Освен това вярват в учението на Дънов, а също така в прераждането.

Много съм се чудела, как може лекар да вярва на разни "свръхестествени" неща.

# 544
  • Мадрид / София
И двете говорим за едно и също, но използвайки различни думи. Описах състоянието на шизоидното отклонение по възможност най-ясно. Няка как да се избегне, че някой решава да си постави диагноза и си я втълпява. Хората сме различни и това прави света интересен.
Защо психиатрите вярват или не, не мога да ти отговоря, все пак си е лично решение с някаква база.
Аз също “вярвам” по-скоро съм убедена тъй като лично имам наблюдения и “потапяне” в този различен свят. Много малко знаем за функционирането на света, който ни запбикаля.

# 545
  • Terra incognita
angela, разкажи ни за това "потапяне". Би било интересно.

# 546
  • Мадрид / София
Vicky, писала съм в предишни постове тук за опита ми. Върни се няколко страници и ги прочети. Само ще спомена, че предишния ми живот по-лесно си го припомнях, от колкото по-стари. И са отделни моменти, не цялостен живот. Има хора, които с упорство и постоянство са достигнали една по-пълна картина на изминалите им животи. Не съм си поставяла за цел да го направя за себе си.
И няма нищо свръх естествено в това. Всеки го може, подсъзнанието пази всичката информация и тя се предава обогатена в следващия ни живот. Хора, с които съм имала някаква връзка в минал живот, сега се появяват в този със съответната “задача” за решаване.
Имала съм моменти на “виждане” на нещо станало на дадено място. Така нареченото импрегниране. Не става винаги и не става когато пожелаеш. По-скоро е спонтанно и за секунди.

# 547
  • Чужбина
Не става дума за олекването на тялото. Това не е сигурен признак. А апаратурите са комбинация от Кирлианова камера, компютър и още една био.... GDV апаратура.
https://youtu.be/kQ4a_Gu49SA
Коротков е руски учен, който от години изследва биоенергичното поле и енергийни полета. В ЮТуб има няколко негови интервюта, в които разказва за своите изследвания.

Ангела, от няколко дни (явно съм в някаква фаза на търсене) чета декласифицираните документи на ЦРУ, които са достъпни вече на сайта на ЦРУ. Точно снощи четох за това, което ти си писала и след това прочетох коментара ти.

ЦРУ е правило изследвания на тази Кирлианова камера. Ето документа:
https://www.cia.gov/library/readingroom/docs/CIA-RDP96-00787R000500090007-3.pdf

Документът е озаглавен "Magician" walks into the Laboratory"" - "Магьосник" влиза в лабораторията"".

В документа се споменава A. Krivoroltov и някакъв механик S. Kirlian (а също и жена му на г-н Кирлиан), а също и този апарат за правене на "електрически снимки".

ЦРУ са правили също така много опити с т. нар. Remote Viewing. Използвали са го по време на Студената Война. Руснаците също са ползвали подобни методи и дори има един документ, в които се казва, че руснаците са много по-напред от американците в изследването на паранормални явления като телепатия и телекинеза.
В декласифицирания документ:
https://www.cia.gov/library/readingroom/docs/NSA-RDP96X00790R000100020023-1.pdf

пише, че няколко независими американски лаборатории са доказали съществуването на паранормални феномени. Също така пише, че тези феномени могат да бъдат използвани от тайните служби.

Документът е от 1975 година.

Боже, а ние нищо не знаем.

Между другото, в Monroe Institute в САЩ се провеждат курсове за Remote Viewing.

Прочетох ти коментарите и виждам, че ти и Ън сте много напреднали.

Какво ще препоръчате за хора от отбора на невежите? Какво да четат? При вас тия нещо от само себе си ли се получиха?

Чела ли си за теорията за Холографската Вселена или за Симулирана Вселена? Според теб, има ли резон в тях?

И аз искам да видя неща, които вие виждате. Но дали някога ще стане? Досега не съм имала никакви свръхестествени или метафизични преживявания. Сънищата си не си ги спомням.

Единственото чувство, което някога съм имала и което не е свързано с реалността, е, че винаги ме е имало. Но предполагам, че повечето хора имат такова чувство, най-малкото, защото не могат да си представят, че ги няма, или по-скоро, защото не искат да повярват, че един ден няма да ги има.

Не е ли всъщност вярването в прераждането една илюзия, която си създаваме, за да се успокоим, че смъртта не е абсолютният ни край? Не е ли това една заблуда, която ни помага да се справим със страха от смъртта?

Последна редакция: пт, 12 окт 2018, 16:27 от Eleonora_27

# 548
Майка ми си е правила Кирлианова фотография и й я беше разчел специалист. Добре й обрисува енергетиката, по аурата, която се видя. За мен лично беше полезно, за да наставя с астрологическите й аспекти.
За прераждането не мога да се произнеса, защото православните го отричат. А има много други, авторитетни
духовни  наследия, които го твърдят.

# 549
  • Мадрид / София
Кирлиановата фотография показва аурата ( енергетичната обвивка) на човека в момента на направата ѝ. Аурата се променя непрекъснато тъй като е зависима от състоянието на човека, а то се променя.
Лично за мен прераждането е факт. “Виждайки” епизоди от минали животи усещането е такова, че не остава място за съмнение. Освен това, въпреки огромната трудност, някои моменти могат да се удостоверят с налични документи или фотографии. Например при регресия виждаш нещо, някакъв предмет, който използваш в тогавашния си живот, но в този не съществува. И почваш да търсиш дали има информация за този предмет. И е огромно удоволствие, когато го откриеш и разбираш, че това което си видяла е било реалност и няма нищо общо с някаква илюзия. Скоро помогнах на една девойка от Аржентина да открие информация за реалността на края (смъртта си) в предишен живот в Москва. Видяла е и усетила, че е била убита при митинг на Червения площад през 1919г. Коствало ѝ е 3г. докато открие хора, които можаха да ѝ потвърдят това събитие. Тя даже се беше отказала, но като ѝ казах, че знам руски и можем да търсим и в руски източници се окуражи и разреши загатката.
При доста по-отдавнашни събития обаче информацията е много оскъдна и почти невъзможно да намериш потвърждение за даден изживян момент.
Зная тези теории за Хологравската Вселена. Моето мнение е, че толкова малко знаем, а и което се знае бива опровергано от нови наблюдения. Вселената ни изненадва с нови и все по-странни явления, толкова е интересно, само да имаш време и желание да четеш новооткритията на астрономите.
Какво да четете? Това, което ви интригува. Това, което ви привлича и искате да прочетете и научите. Значи, че сте готови за това знание. Всичко идва в момента, когато сте готови да приемете и разберете дадена информация. След едното идва друго, едното поражда въпроси и търсенето на отговорите ни обогатява със знания. Стига човек да е отворен за нови интересни познания и да не се затваря в някаква рамка, “клише”.
Не се считам за напреднала, напротив доста малко знам. Един живот не е достатъчен за да опознаем света и това дава смисъл на прераждането да е многократно.

# 550
Angela61, преди години бях чела за регресии и "виждане" на предишни животи. След  като започнах да чета Преданието на православните старци, разбрах, че има много мрежи и заблуди, в които ние лесно клъвваме и се заплитаме, поради незнание, невежество и защото човешката ни природа е податлива на това. Има поднебесни духове и сили на злото.
Не може с лека ръка да се вярва на някакъв ' видян " предмет или събитие и да си правим "изводи" , че ето- това е указание за моя предишен живот там и там... Сатаната може да приема облик на кой ли не - и на любими наши починали близки и на животни и т.н. Може дори да дава светлина... но друга, различна от Божествената светлина. Свети Силуан е видял всичките си вътрешни органи, защото сатаната му ги е показал.
Не бих си направила никога регресия, за мен това е опасно заиграване и не се знае под влиянието на какви сили ще се окаже душата ми, така апетитна за армията на онзи с опашката. Да пази Бог!

# 551
Aз не вярвaм в "рогaтия", зa мен той е метaфорa нa "изпитaние".
Aнгелa, много си прaвa зa готовносттa зa знaния и подходящa литерaтурa или търсене нa познaния, когaто му дойде времето.

# 552
  • Чужбина
Angela61, преди години бях чела за регресии и "виждане" на предишни животи. След  като започнах да чета Преданието на православните старци, разбрах, че има много мрежи и заблуди, в които ние лесно клъвваме и се заплитаме, поради незнание, невежество и защото човешката ни природа е податлива на това. Има поднебесни духове и сили на злото.

Завиждам благородно на хората, които вярват в преражданията. Това аз не мога да храно-смеля изобщо. Много ми е трудно да го рационализирам.

По всяка вероятност, съм и доста облъчена от научните концепции в тази сфера.

Четох за теорията за квантовата холограма, която има добра научна база, според която фабриката на вселената е информация и по всяка вероятност много хора, понякога без да искат, понякога чрез хипноза, могат да  я достъпят. Тоест, спомените за минали животи, може да не са твои, а да са чужди. Хората не лъжат, че виждат събития или проблясъци от нечий живот, те действително преживяват и виждат такива неща. Проблемът е, че не може да се каже, дали това е действително твоят живот или нечий друг.

В скрит текст линкове по темата (може после да се опитам да попревена, ако намеря време; много сложни физични термини използат, а аз не съм физик):

А може би, само човек, който има подобен опит, може да повярва. В европейския свят, идеята за прераждането е много чужда и трудна за асимилиране.

Това, което, според мен, е трудно да бъде оспорено, са преживяванията на хора близо до смъртта. Те просто разказват едно и също, което е меко казано невероятно. Колко е възможно много хора по света да имат почти една и съща халюцинация или сън?

Интересна ми бе историята на Joseph McMoneagle, който е работил по проекта Stargate на ЦРУ за проучване на паранормални явления и е бил един от най-добрите в Remote Viewing.

Интервю с него в скрит текст:
Скрит текст:

От 57-мата минута, McMoneagle описва първото си близо до смъртта преживяване. Спрял е да диша дълго време, докато го закарат до Мюнхенска болница от Австрия. Описва неща, които описват почти всички хора, преживели клинична смърт. Това се случва през 1970-та година. Спрял е да диша за около 35 минути.

Когато се е събудил след 20 часа кома, започнал да разказва на персонала и на другия пациент в стаята, че такова нещо като смърт няма, че не можеш да умреш, че това е само преход, че отиваш на по-добро място, че трябва да бъдем добри към всички хора, че не трябва да вършим злини, че всичко е любов...

По онова време, лекарите в Мюнхен са си помислили, че има необратимо мозъчно увреждане и когнитивно нарушение и започват да му правят тестове.
Един от психиатрите, обаче, който имал други пациенти, който разказвали същите "глупости" след клинична смърт, го посъветвал, да излъже, да спре да говори тези неща, да се престори на "нормален", защото иначе няма да го пуснат от болницата и няма да може да се върне в армията Grinning

15 години по-късно, през 1985-ма McMoneagle преживява нещо подобно. Тогава буквално е умрял на предната седалка на колата си от инфаркт.

В продължение на 10 дни лекарите се опитват да го стабилизират почти безуспешно, защото сърцето му постоянно е спирало. Преместват го в Университета във Вирджиния, за да му направят сърдечна операция. Точно по време на тази операция, той има преживяване извън тялото си, по време на което някакво същество не му позволява да отиде при светлината. Той много искал да отиде при светлината, защото от предишния път знаел, че там се чувства страхотно, но съществото му казало, че не му е позволено да отиде.

Второто преживяване е било много силно за McMoneagle от философска гледна точка. Години наред се опитвал да разбере, какво точно е тази светлина, която видял. Стигнал до изводя, че това всъщност сме ние, когато вече не сме материални, когато не сме във физическия време-пространство свят. Тази светлина, според неговата интерпретация, сме всъщност ние. Ние сме това - енергийни същества.

McMoneagle се е отказал да се опитва да разбере Бог, или както той го нарича великият създател или инженер. McMoneagle има много психични способности (много е помагал на ЦРУ като медиум), но твърди, че не е достатъчно интелигентен, за да разбере, какво е Бог. Затова решил да се отдаде на това да разбере, какво трябва да прави в тази време-пространство реалност. Фокусирал се върху това да разбере границите на човешкото съществуване, и как да помогне на другите хора, докато е тук.

Последна редакция: сб, 13 окт 2018, 22:10 от Eleonora_27

# 553
35 минути без дишане????FlushedScream

# 554
Ооо, aз вярвaм в прерaждaнето. Нищо не зaпочвa и не свършвa тук и сегa. Имa много и имa още. Зa добро или зa зло, крaя е дaлеко.

Общи условия

Активация на акаунт