Говорим си за свръхестественото

• 112 007
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
Ъмм..Ми той Вал говори за същите неща..

Джендърите в астрала,които той описва,кво мислите,че са?

Пчелите са пример за самооплождане..

При някои морски видове,конфигурацията от една мъжка и множество женски,се поддържа,като при смъртта на мъжката,най-едрата женска сменя цялата си физиология вкл. и външните белези  и става мъжка..

Освен това,митът за мъжът и сестра му( едновременно му е и съпруга), които създават човека не заложен само в шумеро-акадите..Откриваме го в много от световните митологии..3ащо се повтарят?Как е ставал преноса на инфо преди..примерно 3000 г.,че и в Китай и в Египет да се върти една и съща история?
И защо Библията в крайна сметка разказва същото?
Отново имаме Бог,който създава с обич,и Бог който ни погубва с гняв?
Или Бог е шизофреник,който постоянно си мени мнението,или под думата Бог,се има предвид цяла сюрия от богове,богчета и божества..Всъщност :

2:26  И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.
 6: 1. Когато човеците взеха да се умножават на земята и им се родиха дъщери,
2. тогава синовете Божии видяха, че дъщерите човешки са хубави и взимаха си от тях за жени, кой каквато си избереше.

???????????

Кои са синовете Божии ???????

Ето в тази тема ще събирам митовете и писанията,за да изведа от тях повтарящите се елементи,понеже те трябва да са вярната информация и към момента,от всичко което прочетох,смея да кажа,че съм на прав път,като гръцката митология ми е фаворит,понеже е много подробна откъм родословия и връзки и някои съвпадат с библейското родословие

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=349.0

И още нещо..
Относно вяра и мозък..

Може и дa имa прогрaмa в нaсокa "религaре-доктринa",но товa е сaмо еднaтa стрaнa нa медaлa..Всъщност,имa прогрaмa,дa:)
Целтa нa създaвaнето ѝ,е следнaтa
Без подобнa прогрaмa,съществото ще живее сaмо с интуициятa си,a тя е опaснa,понеже се бaзирa нa спомените които носим в клетките си.Ние сме космически прaх,и във всеки нaш aтом ,лежи инфо зa цялaтa Вселенa,от миг първи нa възниквaнето ѝ.Т.е. от първото дихaние нa Първоизточникa
Точно кaкто бебето познaвa мaйчинaтa утробa,мaкaр дa губи споменa..
Товa просто не е угодно нa създaтелите ни,нужен е елемент който дa ни държи в стрaх и подчинение (богобоязън)

Последна редакция: сб, 27 окт 2018, 11:42 от Какво?

# 661
  • Чужбина

Какво?, много благодаря за този линк.

Гръцката митология ми е много близка да сърцето...нямам идея, каква е причината.

Искам само да обърна внимание на следното за Вал, защото снощи преглеждах Матрицата III:

По всяка вероятност, Вал знае доста неща за духовното, но цялата серия от книги са наблъскани хиляди, хиляди неща.
По времето, когато са писани книгите, теориите на Закария Сичин и на фон Деникън (повлиян от Сичин) са били доста актуални. Според мен, точно това е причината, Вал да ги включи в серията от книги, която горе-долу съдържа всички конспиративни теории и факти, известни по онова време.

Проблемът е, че и Сичин, и фон Деникън бяха оспорени последните години.

Ето интересно видео по темата:
Скрит текст:

Michael Heiser и Graham Hancock са също добри адреси за разбиране на нещата. Michael S. Heiser е християнин, библейски учен и е доктор по древни семитски езици.

Graham Hancock защитава теорията, че преди потопа преди 11 600 - 12 000 години е имало много напреднала човешка цивилизация, след която са оцелели само най-примитивните племена.

# 662
Много здраве и на Айки и на Сичин и Деникен и Монро..Просто не ми пука кво говорят те,пука ми кво казват митовете и легендите..

# 663
  • Чужбина
Много здраве и на Айки и на Сичин и Деникен и Монро..Просто не ми пука кво говорят те,пука ми кво казват митовете и легендите..

Grinning Grinning Grinning

Да, уважавам мнението ти!

Още веднъж, благодаря за линка в апокрифната академия. Изключително интересни са анализите и сравненията на Библията и Корана. Не ми е ясно само, как така Коранът е по-точен, особено за родословието на Исус по майчина линия.
Също така е много интересно, че Коранът дава повече детайли за съдържанието на Ноевия Ковчег и историята в Корана не е в никакво противоречие с историческите находки.

Има вариант, Библията да е била доста "коригирана", защото е и много по-стар документ.

Колкото за Вал:
Добро впечатление ми направи това, че препоръчва добри източници на информация в края на Матрицата III, особено Бентов и Монро.

Също така, самият Вал споделя, че споделеното в книгите му е резултат от 15-годишно проучване на налична информация от много различни източници.

Колкото до митологията - Graham Hancock, който оспорва теорията за извънземните, проучва много вярванията на шаманите в Южна Америка и дори участва в техните ритуали.

Той също изучава променените състояния на съзнанието - с помощта на химия. Тия, които използват химия за промяна на нивото на съзнание, все разказват на елфчета и за разни герои от митологията, с които си говорят. Скандалният Терънс Маккена дори говори, че веднъж се озовал в земята на влечугоподобните.
Хората, които са се подложили доброволно на опити за разширяване на съзнанието с химия, споделят, че съществата от другата страна им казали, че много се радват, че са открили пак тая технология и сега могат да си комуникират с хората.

На мене това, естествено, ми е като научно-фантастичен сериал, но определено - интересен.

Последна редакция: сб, 27 окт 2018, 18:46 от Eleonora_27

# 664
Напоследък не съм преглеждала новите неща, които сте писали, но гледам, че сравнявате Библията с митовете и легендите - може ли накратко някой да ми каже каква е връзката? И с кои митове и легенди?

# 665
  • Чужбина
Напоследък не съм преглеждала новите неща, които сте писали, но гледам, че сравнявате Библията с митовете и легендите - може ли накратко някой да ми каже каква е връзката? И с кои митове и легенди?

Петя, упражнения на мозъчните клетки правим.

Какво? пусна интересни линкове по темата:

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=349.0

В самия линк има линк към следното:
http://www.way-to-allah.com/bul/documents/BibelQuranScience.pdf

Прегледай го, ако имаш време. Мисля, че ти като мен си падаш по научната фантастика, а и двете знаем, че Холивуд ползва много библейски истории, както и митове и легенди за създаване на добри сценарии.

Изрично подчертавам, че коментарът ми не съдържа иронична нотка.

Наскоро слушах едно от предаванията на Джо Рогън, в което Ръсел Бранд сподели, че Дейвид Линч му разказал за децата на свои приятели следното:

3 годишното отишло при 6-месечното и му казало: "Кажи ми пак за рая, защото започнах да забравям" Grinning

# 666
140 страници, а аз имам няколко книги за ревюта, които едва съм наченала...
Иначе, знам, че Библията и Коранът са изключително подобни. Чела съм Библията (имаше интересни моменти) - изтеглих си я от Спиралата - едно време имаха и Корана, но не съм сигурна дали този сайт съществува още...

Много харесвам митологични сюжети в съвременните филми и сериали, но интересно - когато се опитат да адаптират направо сюжета, се получава боза.
Скрит текст:
"Сблъсъкът на титаните" (двата филма от близкото минало) са доказателство за това, както и сериалът за Троя от началото на годината - получава се нещо доста неприятно, когато се опитат да вкарат съвременни теми и политкоректност в класическите сюжети...

Между другото, "Бойна звезда Галактика", който бях препоръчала в темата за "Западен свят" е един от най-добрите съвременни сериали със силно влияние от митологията и религията. Според някои, сюжетът на сериала е адаптация на "Книгата на Мормон", за която не знам много, но и без да се свързва с мормоните, има страшно много мистично/митологични влияния.

# 667
  • Чужбина
140 страници, а аз имам няколко книги за ревюта, които едва съм наченала...
Иначе, знам, че Библията и Коранът са изключително подобни. Чела съм Библията (имаше интересни моменти) - изтеглих си я от Спиралата - едно време имаха и Корана, но не съм сигурна дали този сайт съществува още...

Много харесвам митологични сюжети в съвременните филми и сериали, но интересно - когато се опитат да адаптират направо сюжета, се получава боза.
Скрит текст:
"Сблъсъкът на титаните" (двата филма от близкото минало) са доказателство за това, както и сериалът за Троя от началото на годината - получава се нещо доста неприятно, когато се опитат да вкарат съвременни теми и политкоректност в класическите сюжети...

Между другото, "Бойна звезда Галактика", който бях препоръчала в темата за "Западен свят" е един от най-добрите съвременни сериали със силно влияние от митологията и религията. Според някои, сюжетът на сериала е адаптация на "Книгата на Мормон", за която не знам много, но и без да се свързва с мормоните, има страшно много мистично/митологични влияния.

Петя, слагам го и аз в скрит текст:

Скрит текст:
Препоръчах на момичетата в темата да гледат "Западен Свят", защото съм сигурна, че ще имат много АХА моменти, докато гледат.
Същото важи и за "Човекът във Високия Замък", защото преживяванията на някои от тях ми напомнят на разказите на Филип К. Дик за това, как се е виждал в Римската Империя и как е преживявал нещо подобно на паралелни светове:

Изгледай това, само 4 минути е.

Пусни си субтитрите. PDK е просто един гений, който е имал концепции, които ние едва днес, след толкова много години, сме горе-долу в състояние да разберем.

Ако момичетата искат, може да преведа, какво казва Филип К. Дик в това видео. Много е интересно.

Отново подчертавам, че Филип е вярващ християнин, клонящ към гностичното християнство, не е някакъв любител на езотеричните учения или странни вярвания.

Последна редакция: сб, 27 окт 2018, 19:39 от Eleonora_27

# 668
Всъщност, сериалът е вдъхновен точно от повест на Филип К. Дик и май дъщеря му е една от създателите Simple Smile Гледам го и това с паралелните светове ми напомня за Counterpart и Fringe; в познати води съм Wink
Преди години бях чела книгите на Кастанеда - там също се засяга темата за паралелните светове, макар и бегло. Интересно ми е, но лично аз не бих си правила експерименти с това, освен ако не знам с абсолютна точност какъв ще е резултатът. Предпочитам да си остана само зрител на този етап от съществуването си))

# 669
  • Чужбина
Всъщност, сериалът е вдъхновен точно от повест на Филип К. Дик и май дъщеря му е една от създателите Simple Smile Гледам го и това с паралелните светове ми напомня за Counterpart и Fringe; в познати води съм Wink
Преди години бях чела книгите на Кастанеда - там също се засяга темата за паралелните светове, макар и бегло. Интересно ми е, но лично аз не бих си правила експерименти с това, освен ако не знам с абсолютна точност какъв ще е резултатът. Предпочитам да си остана само зрител на този етап от съществуването си))

Да, да, и аз така. Аз съм си само зрител, но да кажем, че приемам сериозно хората, които имат подобни преживявания, постигнати с медитация или пък, без да искат.
Пия 2-3 пъти в месеца алкохол и пуша, прекалявам яко с кафето почти всеки ден...и смятам да си остана с това.

Бях болна известно време, но не бях казала на майка ми. Тя ми се обажда и разправя, че съм я била викала, но не насън, а в будно състояние ме била чула, че я викам.

Обаждам се на добра позната психиатър в България да я питам, дали майка ми не я хваща деменцията. Моята позната докторка ми казва, че това са си били съвсем нормални неща, да не съм се била притеснявала, че е някаква болест. Имало си било някакви неща, тя цял живот се сблъсквала с такива случки.

Последна редакция: сб, 27 окт 2018, 21:14 от Eleonora_27

# 670
Най-много ме подразни и мен Валириан с приказките си за хомосексуалистите и затова го нарекох келеме(той си е баш такъв), а освен това хич не ми харесват разните му сбърканяци, джендъри и прочие сволач и затова Валириан не го понасям като личност, но има много интересни неща в книгите, които са ми адски познати. Трябва ми обаче време, за да отделя наистина това, което е рационално и смятам за истина. Ще опитам сега след малко да извадя поне малка част, че иначе по цял ден работя, даже и в почивните дни и нямам ден свободен дори.  Tired

# 671

Приемам помощ по темата за митологията...Simple SmileОтдавна съм я почнала,но просто нямам енергията за всичко и често пъти правя огромни паузи и буквално цикля...

Скрит текст:
Ууууупс....

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=368.30

Ън,тоя си е жив педал,баш като от вица

–Какъв е този шум на улицата, Джон?
- Гей парад, сър.
- И какво искат?
- Еднополова любов, сър.
- И кой им забранява, Джон?
- Никой, сър.
- Тогава защо крещят?
- Ми..Педерасти,сър...

Последна редакция: сб, 27 окт 2018, 21:27 от Какво?

# 672
 Joy Joy Joy че е педал, педал е, ама защо, по дяволите, тоя педал е виждал ВА? Толкова не заслужават, ама...айде
 Иначе,ее не мога да не му призная някои неща"  ВА е сбор от всичките ви инкарнации. Той е най-добрият ви пазител. Когато иска да комуникира с вас, той приема образа на някоя от другите ви инкарнации." Е, не само това, приема какъвто образ си иска, но както и да е. Laughing
Или" ВА понякога наистина позволява да ви се случват нещастия. Това е част от учението, но той/тя никога няма да позволи на нещо непредвидено да наруши потока на събитията, които е избрал, преди да се инкарнирате. Той непрекъснато ви наблюдава и ще се намеси, ако нещо застрашава плана му". Дааа, този или знае, или налучква много точно.

ПП Впрочем и този говори за 12 точки на зодиака, където обикаляме. Както се разправя и в митологията.

# 673
  • Чужбина

Приемам помощ по темата за митологията...Simple SmileОтдавна съм я почнала,но просто нямам енергията за всичко и често пъти правя огромни паузи и буквално цикля...

Какво?, в темата трябва да се включат Зороастризма (една от най-старите религии в света, която, между другото, е много логична и на мене много ми харесва), както и Гностицизмът.

Скрит текст:
Zoroastrian cosmology:
https://en.wikipedia.org/wiki/Zoroastrian_cosmology
https://www.hinduwebsite.com/zoroastrianism/cosmogony.asp

Ако искаш, като имам време, мога да преведа нещо, но мисля, че има и инфо на български и може да се копира.

Гностицизъм:
https://www.allaboutreligion.org/gnostic-creation-myth-faq.htm

https://hipmonkey.wordpress.com/2014/03/03/a-gnostic-creation-story/

Гностицизмът е широко застъпен в холивудските продукции. Писала съм вече за "Западен Свят", както писа и Петя. Препоръчвам на тези, които не са гледали сериала, да го гледат, защото действително им гарантирам аха-моменти. Има случки и реплики, които представляват буквално обличане с думи на неща, които всеки от нас си е мислил, но не е могъл да формулира в изречения на човешки език.

В скрит текст едно 3-минутно видео, което ми е любимо от сериала:

Скрит текст:

Антъни Хоупкинс е създател на хостовете и пита хоста, какво е целта му. Хостът отговаря "Да срещна Създателя си!"

Както и това:

Бог, Дяволът и мъжът, влизащ в бара:

Гностицизмът е много близо до хипотезите за извънземните създатели на хората. Тук презумпцията е, че Създателят не е истинският Бог, а под-Бог ентити, наречено Демиург. Демиургът е ирационалният бог, лудият бог, който се е объркал и създал нещо, което е далеч от съвършенството. Може би истинският Бог е пратил Исус, за да даде малко напътствия на хората, как да се справят със затвора на Демиурга.

Последна редакция: сб, 27 окт 2018, 22:30 от Eleonora_27

# 674
Идеята ми е да събера синтези на вси4ки митове и писания по няколко опорни то4ки.

1 Сътворение на Света
2 Сътворение на Човека
3 Грехът
4 Безсмъртния Бог роден от смъртна жена
5 Образа на Девата/Божията Майка
6 12 -те Апостола
7 Мария Магдалена
8 Лилит и потомството ѝ  
9 Нефилими/Рефаими
10 Ангели
11 Демони
12 Сатана
13 Ад
14 Рай
15 Потопът и разселването

И древните текстове ще вклю4а,още пове4е,4е именно в гности4еските евангелия се говори,за Лилит и мелузините,морските деца и 4ервените коси..

Какво?, в темата трябва да се включат Зороастризма (една от най-старите религии в света, която, между другото, е много логична и на мене много ми харесва), както и Гностицизмът.

Скрит текст:
Zoroastrian cosmology:
https://en.wikipedia.org/wiki/Zoroastrian_cosmology
https://www.hinduwebsite.com/zoroastrianism/cosmogony.asp

Ако искаш, като имам време, мога да преведа нещо, но мисля, че има и инфо на български и може да се копира.

Гностицизъм:
https://www.allaboutreligion.org/gnostic-creation-myth-faq.htm

https://hipmonkey.wordpress.com/2014/03/03/a-gnostic-creation-story/

Гностицизмът е широко застъпен в холивудските продукции. Писала съм вече за "Западен Свят",

Зараждане и рециклиране на протосъзнанието в сериала „Westworld“

https://www.parallelreality-bg.com/analizi/kratkianalizi/590--we … onsciousness.html

Само дето нещо..духовния елемент застъпен в гностицизма, силно се губи в „Westworld“..
Но пък сериала кърти мивките,по отношение на въпроса със сформирането на протосъзнанието посредством болка и насилие (кой ре4е,4е Бог е любов?Simple Smile)
Цялата сага с 4овешкото прераждане е показана в пълен блясък..Просто сменете подземията в които се извършваха ремонтните дейности ,със астралната матрица и ще полу4ите цялата картина

3ащо ,оба4е е нужно вси4ко това,е тема на друг разговор и касае духовната енерго-субстанция която произвеждаме и с която се хранят "боговете" ни...Сома,Лууш,Нектар,Амброзия и т.н.

Последна редакция: нд, 28 окт 2018, 08:05 от Какво?

Общи условия

Активация на акаунт