Милано - 6

• 110 589
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
# 106
  • Milano
Ема, ще се справиш с всичко.

Вилата на Галерията на модерното изкуство е много красива отвън, а по снимки и отвътре.

Обаче аз не разбирам от изкуство, изказвам се от мoя естетическа гл.т.

Последна редакция: вт, 30 авг 2016, 21:50 от regina di cuori

# 107
  • софия
   regina di cuori, много ме блазни и модерното изкуство, много...ама толкова време съм планирала. то пък и нищо не е за последно - нито плана, нито разходката до милано! ще се обадя след това.
а дъщеря ти е ценител - да не е Andy_Warhol?
http://jivopismaslom.ru/wp-content/uploads/2013/02/In_the_style_ … f_Andy_Warhol.jpg
хубаво, че й отваряш душата отрано. кой знае какво бъдеще има напред?!
приятна вечер!/сори, не успях да скрия текст./

# 108
И двата стават.
Единия е по-близо до гарата, ако гоните сутрешен шатъл е по-удобен.
Другия е малко по-близо до центъра.

# 109
аз се чувствам малко пренебрегнат, че на моите въпроси за храната няма отговори - дано не е  само заради пола ми  Laughing Laughing Laughing Все пак Италия е и храна, да не кажа, че е основно това за много хора и аз винаги с удоволствие се завръщам там, а ако не се наводни с пришълци от по-тъмно зелените, знам ли, някой ден може и да се пенсионирам някъде из Тоскана...
Хубав ден и весели емоции в любимата ми държава chef
Скрит текст:
Ето ме и мен, да взема и аз да задам някой въпрос, че скоро не съм го правил - скоро и аз ще се разходя към Милано, макар и в малко криво време - началото на ноември, но такъв ми е късметът, тогава ни е поводът с благоверната Hug Пък и децата се появиха наскоро, та реално почти не ни остава време, но съм откраднал едни 4 дни (реално са 3), в които да се поразходя натам.
В Италия съм бил много пъти и, надявам се да не обидя никого, но Милано не ми е най-топ дестинацията, затова и съм насочил поглед по-скоро към Чинкуе Терре, за което тук в темата няма нищо - някой може ли да сподели мнения и впечатления и изобщо струва ли си да се ходи натам през ноември или да го отложа за друг път? Лаго ди Комо също ми е опция, чудя се и за Торино или Генуа - заслужават ли си? Бих се радвал и на всяка препоръка за тризвезден Мишлен в района - видях един в Бергамо - някой може ли да сподели инфо за него? Иначе се пробвах да запазя маса в Остерия Франческана в Модена, но беше абсолютно невъзможна мисия, нищо, че висях с 4 отворени бразуъра, за да съм в тоаната минута и секунда на пускане на резервациите за ноември, но не би. Хотелуте са скъпички, аз букнах в Бианка Мария Палас - ако има отзиви и за него, също ще съм благодарен, пък после ще се пробвам да спиша и аз някой полупътепис като компенсация  Laughing

за три дена не може да се види много, това е един уикенд -обикновенно хората се концентрират на едно място за толкова малко време, а ноември със сигурност не е най-подходящич месец за езера или около чинкуе терре -обикновенно вали,мъгливо и мрачно е времето , но който както е решил.
относно ресторантите -писали сме много пъти,в Милано е много известен ресторанта на италианския мастър шеф -Кракко,(Ristorante Cracco)намира се до дуомото и си е преживяване за сетивата и портфейла, в Бергамо е много хубав външно и вътрешно ресторанта със звезди мишлен -исторически и много тачен е в зоната,сега начело е синът на основателя , много се старае и за хубав повод е идеално място,цените са като за качеството- ristorante Da Vittorio.
В стария град на Бергамо също има хубави ресторанти -Da Mimmo,Pianone,Taverna Colleoni където цените са по-нормални .
аз реално кацам в четвъртък по обяд и летя обратно в неделя - да, да го наречем дълъг уикенд. Да, съгласе съм, че духът на един град не се усеща като търчиш като кон през него, нито пък като ходиш на must see места, където ръгането е безумно, но всеки сам си знае. През Милано съм минавал за кратко (имахме дупка в полета), не твърдя, че дори изобщо съм се докоснал, но и не бях впечатлен, както да речем в една Флоренция, пък дори една Верона ми се стори по-интересна откъм древна история, ако гледаме нея. Фешън дистрикта не е за мен, ок, де, ще направя компромис за съпругата ми, затова и съм се насочил към Мишлен ресторантите. както казах, явно няма да ми се получи с Остериа Фрначескана, а в ресторанти с по-ниска класа вече съм бил (дано не прозвучи прекалено парвенюшки), затова и търся три звезди, а такъв е май само Да Виторио и ще бъда много благодарен за повече инфо в тази насока, ако някой е ходил натам. Принципно съм привърженик на т. нар. tasting menu, но там не видях да има такова, или пък греша? Wine pairing също не видях да има, но пак може и да греша? Видях, че не е точно в Бергамо, а ние няма да сме с кола, т.е. такси или пък да сляза на спирка Albano sant'Alessandro И от там какво? Пеша? Не изглежда далеч, но може би е серизоно хълмче?

Благодаря за ресторантите в Рим, но те са "само" 2 звездички, макар че може и да се "прежаля"  Joy Все пак Надя, Садлер или Кракко? Впечатленията на всеки ще бъдат посрещнати с благодарности. Ами това е, за мен Италия е история и храна, за жената е и мода, ще разказвам после, но преди това вероятно ще задавам и още въпроси.

Благодаря bouquet

# 110
Може ли да споделиш кой е и откъде направи резервацията?
Оглеждам се за нещо в края на ноември. Ще кацнем на Малпенса.
alvelina, този е
https://www.airbnb.com/rooms/4542299?sug=50
ще сме там в началото на октомври.

# 111
Може ли да споделиш кой е и откъде направи резервацията?
Оглеждам се за нещо в края на ноември. Ще кацнем на Малпенса.
alvelina, този е
https://www.airbnb.com/rooms/4542299?sug=50
ще сме там в началото на октомври.
bouquet Благодаря.

# 112
  • Milano
New one, за по-специфични въпроси за Бергамо и провинция ще чакаш Азиа.

Има трипадвайзър с много отзиви и снимки.

В ресторанта на Кракко в Милано има menu degustazione, доста богато (май 18 ).

Между Садлер и Кракко бих избрала последният.

# 113

Мерси, реджина, значи, ако не успея с Да виторио или кауза пердутата с Остерия Франческана, ще е Кракко - супер си, но това са ти го казвали вече  bouquet

# 114
Здравейте! В четвъртък и ние отлитаме към Милано. Simple Smile Планираме още с пристигането да закупим билети и  вторият ден да посетим Монако с влак. Знаете ли на централната гара дали има отделно гише за международни влакове, билетът дали ще е един за двама души и необходимо ли е да се валидира в машинките които се споменават в темата?! Те - непосредствено преди перона ли са разположени? Благодаря предварително за отговорите!

# 115

Мерси, реджина, значи, ако не успея с Да виторио или кауза пердутата с Остерия Франческана, ще е Кракко - супер си, но това са ти го казвали вече  bouquet

И при Кракко и при Череа(звездния шеф във да Витторио) си е изживяване -за сетивата (и за портфейла )
средната цена е около 500-600 евро за двама на вечеря според вината ,но не страдат от липса на клиенти -не е опредлеено място за тези които искат да опитата типична италианска кухня а заради фантазията,майсторството и умението да създават кулинарно изкуство ,обслужването е невероятно -звездите и заради това ги дават -имах посещения свързани с работа,определено Кракко не е мистър симпатия,Череа също е на олимпа но има нещо човешко все още  в него8)

Скрит текст:
не върви някак си да се отиде на супер вечеря с автобус заедно с окаяните емигранти -те са основните пътници,има и таксита -в Бергамо  са по 8 евро на км.ако не се лъжа.
относно пенсионирането -си контро тенденцията -италианските пенсионери се заселват в България защото там живеят добре с 1500 евро,в Италия мизеруват

фирмите също масово се изнасят в България заради ниските данъци и евтина работна ръка - ако не се лъжа 10% е облагането на фирми,докато в Италия е близо 65%

относно емигрантите - от близо 20 години живот в Италия досега не съм чула за други престъпници освен ръмънци,албанци,босненци  свъзрани с кражби,убийства,жестокости - тоест "европейски" граждани,не африканци или пакистанци

# 116
  • Milano
Здравейте! В четвъртък и ние отлитаме към Милано. Simple Smile Планираме още с пристигането да закупим билети и  вторият ден да посетим Монако с влак. Знаете ли на централната гара дали има отделно гише за международни влакове, билетът дали ще е един за двама души и необходимо ли е да се валидира в машинките които се споменават в темата?! Те - непосредствено преди перона ли са разположени? Благодаря предварително за отговорите!

Билетът е един за всички на посока. На него си пише дали трябва да се валидира.
Машинките за валидиране са пред всеки перон.

Касите са общи.
Може да си купите билетите и на многобройните машини или онлайн предварително.

Азиа, по 1,03 евро на км са такситата в Бергамо (ще се изплашат хората на 8евро/km  Laughing).

Има много хубави замъци със съответните ресторанти около Бергамо, но си трябва  кола до тях.

# 117
Здравейте! В четвъртък и ние отлитаме към Милано. Simple Smile Планираме още с пристигането да закупим билети и  вторият ден да посетим Монако с влак. Знаете ли на централната гара дали има отделно гише за международни влакове, билетът дали ще е един за двама души и необходимо ли е да се валидира в машинките които се споменават в темата?! Те - непосредствено преди перона ли са разположени? Благодаря предварително за отговорите!

Билетът е един за всички на посока. На него си пише дали трябва да се валидира.
Машинките за валидиране са пред всеки перон.

Касите са общи.
Може да си купите билетите и на многобройните машини или онлайн предварително.

Азиа, по 1,03 евро на км са такситата в Бергамо (ще се изплашат хората на 8евро/km  Laughing).

Има много хубави замъци със съответните ресторанти около Бергамо, но си трябва  кола до тях.

Много Ви благодаря за изчерпателния отговор! Страхотна сте! Grinning

# 118
Може ли по-вещите да ми споделят мнение за този хотел?
http://www.booking.com/hotel/it/ramada-plaza-milano.bg.html?aid= … p;type=total&

# 119
Реджина,единствените таксита които се мяркат (те се броят на пръсти) в Бергамо са с голяма написана тарифа 8 евро на км ,съвсем редовни бели таксита са -знаеш че малцина могат да си позволят да развиват тази дейност(не като в България  Sunglasses)

тези места са много хубави

Бергамо

http://www.relaisanlorenzo.com/

в едно от многото градчета наоколо,типична траттория на много добро ниво като цени и манджи
http://www.trattoriavisconti.it/it/

Франчакорта(където се прозивеждат прочутите вина съперници на френското шампанско,даже май ги разминават) и където руснаците са отдавна почти у дома си (не онези невъзпитаните а от по-изисканата класа) -невероятно място ,била съм за едно мероприятие там

http://www.albereta.it/

Общи условия

Активация на акаунт