Милано - 6

• 110 624
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
  • софия
regina di cuori, страхотна си - благодаря за идеята happy hour в tropical island. изглежда доста екзотично Heart Eyes предполагам, че е около порта венеция? а има ли масово такива  заведения с happy hour или са на определени места?

# 91
Линка на първа страница за багажа в Бергамо не работи.

Скрит текст:
http://www.visitbergamo.net/it/deposito-bagagli/

Срещу гарата в Бергамо има Urban center.

Там има място за багаж - можеш да го оставиш от 7.00 до 19.ч и да си го вземеш по всяко време.

Така изглежда:
https://www.google.it/search?q=urban+center+bergamo+deposito+bag … KHdP0AzMQ_AUICCgD

Най-общо понеже има различни питания за Малпенса и транспорта: 8 евро еднопосочен, 14 евро двупосочен билет.

Винаги купувам или от шофьора или има масички на съответната фирма пред автобусите (на Ц.гара).
Няма нужда от предварително закупуване.
Около час е пътя.

Същото времетраене е и от Бергамо (5 евро), и двете са удобни летища (но третото е най-удобно Laughing).

ДъраБъра, с метрото си точно за 5мин и после можеш да си направиш разходката.

ema22, чудесен избор е Порта Венеция.

Мога да ти препоръчам едно страхотно заведение за вечерен аперитив, с много хубав happy hour ( носят ти директно на масата хапките, коктейлите са хубави, музиката също).

https://it-it.facebook.com/Tropical-Island-90739616579/

Ето и снимки:

https://www.google.it/search?q=tropical+island+immagini&rlz= … d+milano+immagini

regina di cuori, добре завърнала се!  Hug  
Маркирам поста ти, за да не го пропусна в новата тема!

# 92
  • Пловдив
Regina di cuori, благодаря  bouquet

Добре ще ни се отрази разходка из Милано между полетите.

# 93
Зорчи, къде ти е апартамента?

От Бергамо до Верона, ако ходиш няма директен влак.
Трябва да отидеш до Бреша и оттам до Верона.

Аз се отказах от спане във Верона и реших от Бергамо- в Милано и единия от дните да отделя 8-9 часа /с пътя/ и да отидем до Верона- надявам се да ми стигне времето.
Само, че много ме е яд от бързане обърках датите и на отиване към Верона съм дала един ден по-рано, по тази причина сега разглеждам дали мога да сменя датата, но май не е възможно. Влакът е FrecciaBianca 9723 и е от офертите Super Economy.

Иначе съм пуснала 3 запитвания в airbnb, като 1 не ми отговори, 2-я каза че било още рано за края на Октомври / да му пиша в края на Септември/, а третия ми каза, условия на посрещане и плащане  и т.н., но не ми каза свободно ли е и да резервирам ли и оттогава ни вест ни кост от него.
По принцип в Букинг съм запазила един апартамент до Централна гара с право на анулация.

# 94
Благодаря за отговорите!  bouquet

# 95
  • Milano

regina di cuori, добре завърнала се!  Hug  

Мерси, много ми е тъпо обаче като свърши ваканцията.  Hug

Този музей не помня дали сме го слагали:

пп. оцветявам го да не те занимавам с цитати в момента

http://www.leonardo3.net/it/museo-di-milano/

''Светът на Леонардо Да Винчи в Милано'', намира се веднага щом свърши Галерията (Витторио Емануеле) на пл. Ла Скала.

Зорчи, нищо не можеш да сменяш в тази тарифа  на влака.

Гатанегра, правиш си проста сметка с калкулатор Laughing, какво искаш да видиш, колко му е входа и така.

Няма нужда от закупуване онлайн.

Ема, има разбира се. Обикновено happy hour е веднага след работа (от 18 до към 22ч) - в цената на питието има и бюфет - филийки с нещо, маслини и т.н.
Отбелязано е на входа на заведението най-често.

Онова място е приятно, защото е на открито и е до парка.
Местата не са много.

Там, където започва корсо Венеция срещу порта Венеция тръгваш нагоре по баира Laughing.
На другите места трябва да ходиш да си взимаш от барплота, там ти го носят на масата.

Имат и някои неща за хапване - яла съм дъска с различни видове шунки и салами, придружени с парче фокача (след концерт), качествени и вкусни.

Между другото, на 20.09 преди да почне Седмицата на Модата има Vogue's fashion night out - магазините са отворени до полунощ с промоции, коктейли и т.н. и всички хора са облечени много fashion Laughing, голяма лудница е и е страхотно.
Пускала съм снимки.

Последна редакция: пн, 29 авг 2016, 23:48 от regina di cuori

# 96
  • София
regina di cuori, моля те пусни от тази година пак! bouquet

Бих искала да те попитам средата на ноември много ли е студено в Милано, става ли за кратък градски уикенд?

# 97
Бихте ли ми казали, за колко време горе долу се измъквате от летището в Бергамо и стигате до автобусите, ако сте без багаж

# 98
  • Milano
Veca,

Oбикновено винаги е доста по-топло от Бг.

На Малпенса ли, Зорчи?

5-10 мин от ръкава до паспортният контрол, където минах веднага.
После си отчаках 1 час багажа...така е на Т1 през август.

Последна редакция: вт, 30 авг 2016, 19:22 от regina di cuori

# 99
  • софия
реджина, безценна си - благодаря  bouquet! и един може би малко тъп въпрос: Modern Art Gallery of Milano  или  Castle Museums - коя от двете галерии е по-голяма и си струва да се посвети повече време? и двете имат безплатен достъп във вторник от 14 ч. и всеки ден от 16,30 - за 1 час коя от двете може да се поразгледа. планирам да посветя по-дълго и пълноценно време на пинакотека брера, а едната от горните две да "претичам" за час. коя да е?  newsm78

Последна редакция: вт, 30 авг 2016, 14:15 от ema22

# 100
regina di cuori, благодаря bouquet
Вече запазих апартамента - оказа се, че е на Via Cesare Cesariano съвсем близо до парк Семпионе.

# 101
Бихте ли ми казали, за колко време горе долу се измъквате от летището в Бергамо и стигате до автобусите, ако сте без багаж

10-15 минути с паспортния контрол,дори през август,когато най-много хора пътуват -за багаж се чака също не повече от 10 мин -виж Малпенса е друго нещо hahaha,който може го избягва,но за някои полети се налага ,уви.

# 102
  • Milano
Трудно се намира място на паркинга при вас. Laughing

Божеее, то момичето си е написало на кое летище, но аз не съм видяла Embarassed, много съм отнесена.

Крис, перфектна локация - точно до Арката на мира.

По корсо Семпионе е пълно със заведения и с хора уикенда.

Ема, аз в първата не съм ходила.
Тя ти е наблизо в парка до Порта Венеция.

Имам безплатен билет и смятах да го оползотворя точно там през юли, но не намерих време.
Може тези дни да мина.

В Замъка, Галерията е много хубава, а в Брера още повече.

# 103
regina di cuori, благодаря bouquet
Вече запазих апартамента - оказа се, че е на Via Cesare Cesariano съвсем близо до парк Семпионе.
Може ли да споделиш кой е и откъде направи резервацията?
Оглеждам се за нещо в края на ноември. Ще кацнем на Малпенса.

# 104
  • софия
 Hug регина, напълно се доверявам на препоръката - изготвих програмата за 3 дни малко предсрочно, но утре пътувам на почивка в гърция и после сигурно няма да успея.
ето ми програмата:
- понеделник - малпенса - лаго ди комо  /обичам го този език Heart Eyes!/ - милано,
- вторник до обяд- дуомо и всичко наоколо,  от 14ч. в галерията на замъка, после парка семпионе, вечерта - I Navigli
 - сряда  сутринта - Пинакотека Brera,Casa Manzoni  и ако сколасам 16,30- за 1 ч. обиколка на модерното изкуство, вечерта happy hour в tropical island!!!
- четвъртък - към 10ч. гарата - шатъла, малпенса ....
мисля да си взема двудневни карти за транспорт, но може и да минем само с еднодневна за срядата. останалите пътувания - пеша и  с единични билети.
приемам всякакви съвети и добавки.
още веднъж искам да благодаря за всички препоръки специално на regina di cuori[/b  bouquet. не чувствам нужда от пътеводител

Общи условия

Активация на акаунт