Милано - 6

• 110 636
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
karizma ,тоест два дена за Милано -напълно неподходящо е да се ходи другаде според мен,Милано е моралната и икономическа столица на страната, заслужава дори повече
 a за езера,планини и аутлети - са нужни десет дена минимум,

уикенда се прави,по принцип, като знаеш конкретно къде и заради какво отиваш -за даден ресторант,изложба или просто да минеш по любима улица която познаваш наизуст -но да откриваш света ми изглежда абсурдно.

първия ден -пинакотека брера,която е с най-богата колекция в града,театъра ла скала и разходка по ул.В.Емануеле за да се разгледат магазините,на обяд някъде по заведенията около дуомото или наоколо, следобяд по ул Монтенаполеоне в посока север до т.нар куадрилатеро делла мода-няколко модни улици с бутикови магазини и екстравагантни клиенти, вечерта в недалечния квартал Брера.

втория ден -сутринта може да се види тайната вечеря, после по корсо маджента до Биффи за подкрепа с някоя сладост и до парка Семпионе,обяд някъде наблизо или пикник в парка ако е хубаво времето   разглeждане на някой от музеите в замъка Сфорцеско, следобяд по виа Данте с красивите витрини на магазини и заведения за нужните паузи , вечерта по навилите за аперитиво и вечеря.

за лаго ди комо е нужен един ден,за Бергамо или Верона още един,за лаго Маджоре и евентуално отвъд граница -два,за Торино -два,за Генуа -един,като най-красивите и характерни места са извън големите градове .

# 76
  • гр.София
Много , много ви благодаря. Hug

# 77
Винаги съм искала да посетя един от градовете на модата. Мисля близките месеци, около Коледните празници, да го посетя. Много полезна тема, благодаря!  Hug

# 78
 Hug
Момичета,здравейте!Виждам темата е страхотна и атмосферата прекрасна. Heart EyesИмам молба.Получих от приятелка двудневно пътуване до Милано.Смятам да бъдем само в града и да разглеждаме спокойно това, за което ни стигне времето.Тя е резервирала хотел:http://www.ecohotelresidenzamilano.it/.Видях,че е далечко от центъра.Все пак някакво мнение,ако някоя от вас го е посещавала. PraynigБлагодаря предварително!

# 79
  • Пловдив
Здравейте и тук.Мими и тази тема ти е уникална.Страхотна си  bouquet
Аз след седмица тръгвам за Тоскана,но лудостта Италия не спира.Милано ще е следващата почивка.
Не съм взела билети.Планирам да е април ,май.Въпросът ми е кое от двете летища/говоря за Уиз и Раян/ е по-удобно?.Ние винаги наемаме кола,но ако има какво да видим в Бергамо,може да преспим и там.
Монца не подлежи на коментар-ще се ходи.Вероятно ще сме за 5-7 дни.Времето през април как е към езерата?Не сме големи фенове на природата,но затова пък сме луди по забележителности.Та приемам съвети всякакви.Остават ми още 2 теми да изчета-другите ги изчетох-обичам да съм подготвена.

# 80
Гледам, че Бергамо е доста симпатично градче. Имало редовни автобуси между него и летището. Хипотетично дали не може да се прекара времето преди следобедния полет там. Само куфарът....моят голям проблем с багажа....Дали не може да се остави на гарата?

# 81
  • Пловдив
Здравейте! Прекрасна тема  - като всички поддъжрани от Мими и приятели  Wink
За жалост Милано и околностите не са крайна цела на настоящото ни пътуване, а само междинна спирка. И тъй като ще съм за пръв път по тези места, ще съм много благодарна за напътствията ви.
На 8.09. (четвъртък) кацаме в 12.20 на Малпенса. В същия ден в 19.50 излитаме от Бергамо. Групичката ни е от петима, летим само с ръчен багаж. Транферът от летище до летище ще го правим с автобуси през Милано. Та питанките ми са следните:
1. В колко часа е удачно да хванем шатъл от Милано Чентрале за летището в Бергамо?
2. Ако няма промени в часовете на полетите, надявам се да имаме ок. 2,5 часа в Милано. Можем ли уползотворим това време за разходка до Дуомо и околните забележителности?
3. Можем ли да ползваме трамвай № 1 от гарата до Ла Скала, за да видим малко повече от града или е по-разумно да се движим само с метрото от и до гарата, за да не губим време?

# 82
  • Milano

Продължавам да търся приличен хотел. Не знам защо в периода (около 23 септември) цените са тройно по - високи от сегашните...не мога да намеря нищо прилично на прилична цена... Имате ли представа защо скачат така цените през септември?  newsm78 #Cussing out

Защото е в седмицата на женската мода - 21-27 септември.

Шатълите от и до Малпенса тръгват от противоположната страна на тези до Бергамо (от страната на хотел НЙ и небостъргача Пирелли, на ул. Саммартини).
Хотел Берна и Флора са от другата страна - ок.5мин, колкото да прекосиш площада.

Хриси, от Лугано влизаш през Киассо и после през Комо по А9 Autostrada dei laghi (магистралата на езерата), после при Lainate се влива в А8 Милано - Варезе, после tangenziale ovest (западното околовръстно).

Най-удобен е паркинга на Молино Дорино или Лампуняно, Бишелйе е малко по-надолу, Сан Донато ти е далече - 30мин от бариерата на Терраццано (където започва тандженциале Овест), Сесто няма паркинг.

пп. доста сте писали.
Има въпроси без отговори, на тях утре ще отговарям.

Последна редакция: нд, 28 авг 2016, 22:56 от regina di cuori

# 83
Скрит текст:
Ето ме и мен, да взема и аз да задам някой въпрос, че скоро не съм го правил - скоро и аз ще се разходя към Милано, макар и в малко криво време - началото на ноември, но такъв ми е късметът, тогава ни е поводът с благоверната Hug Пък и децата се появиха наскоро, та реално почти не ни остава време, но съм откраднал едни 4 дни (реално са 3), в които да се поразходя натам.
В Италия съм бил много пъти и, надявам се да не обидя никого, но Милано не ми е най-топ дестинацията, затова и съм насочил поглед по-скоро към Чинкуе Терре, за което тук в темата няма нищо - някой може ли да сподели мнения и впечатления и изобщо струва ли си да се ходи натам през ноември или да го отложа за друг път? Лаго ди Комо също ми е опция, чудя се и за Торино или Генуа - заслужават ли си? Бих се радвал и на всяка препоръка за тризвезден Мишлен в района - видях един в Бергамо - някой може ли да сподели инфо за него? Иначе се пробвах да запазя маса в Остерия Франческана в Модена, но беше абсолютно невъзможна мисия, нищо, че висях с 4 отворени бразуъра, за да съм в тоаната минута и секунда на пускане на резервациите за ноември, но не би. Хотелуте са скъпички, аз букнах в Бианка Мария Палас - ако има отзиви и за него, също ще съм благодарен, пък после ще се пробвам да спиша и аз някой полупътепис като компенсация  Laughing

за три дена не може да се види много, това е един уикенд -обикновенно хората се концентрират на едно място за толкова малко време, а ноември със сигурност не е най-подходящич месец за езера или около чинкуе терре -обикновенно вали,мъгливо и мрачно е времето , но който както е решил.
относно ресторантите -писали сме много пъти,в Милано е много известен ресторанта на италианския мастър шеф -Кракко,(Ristorante Cracco)намира се до дуомото и си е преживяване за сетивата и портфейла, в Бергамо е много хубав външно и вътрешно ресторанта със звезди мишлен -исторически и много тачен е в зоната,сега начело е синът на основателя , много се старае и за хубав повод е идеално място,цените са като за качеството- ristorante Da Vittorio.
В стария град на Бергамо също има хубави ресторанти -Da Mimmo,Pianone,Taverna Colleoni където цените са по-нормални .
аз реално кацам в четвъртък по обяд и летя обратно в неделя - да, да го наречем дълъг уикенд. Да, съгласе съм, че духът на един град не се усеща като търчиш като кон през него, нито пък като ходиш на must see места, където ръгането е безумно, но всеки сам си знае. През Милано съм минавал за кратко (имахме дупка в полета), не твърдя, че дори изобщо съм се докоснал, но и не бях впечатлен, както да речем в една Флоренция, пък дори една Верона ми се стори по-интересна откъм древна история, ако гледаме нея. Фешън дистрикта не е за мен, ок, де, ще направя компромис за съпругата ми, затова и съм се насочил към Мишлен ресторантите. както казах, явно няма да ми се получи с Остериа Фрначескана, а в ресторанти с по-ниска класа вече съм бил (дано не прозвучи прекалено парвенюшки), затова и търся три звезди, а такъв е май само Да Виторио и ще бъда много благодарен за повече инфо в тази насока, ако някой е ходил натам. Принципно съм привърженик на т. нар. tasting menu, но там не видях да има такова, или пък греша? Wine pairing също не видях да има, но пак може и да греша? Видях, че не е точно в Бергамо, а ние няма да сме с кола, т.е. такси или пък да сляза на спирка Albano sant'Alessandro И от там какво? Пеша? Не изглежда далеч, но може би е серизоно хълмче?

Благодаря за ресторантите в Рим, но те са "само" 2 звездички, макар че може и да се "прежаля"  Joy Все пак Надя, Садлер или Кракко? Впечатленията на всеки ще бъдат посрещнати с благодарности. Ами това е, за мен Италия е история и храна, за жената е и мода, ще разказвам после, но преди това вероятно ще задавам и още въпроси.

Благодаря bouquet

# 84
  • София
Hug
Момичета,здравейте!Виждам темата е страхотна и атмосферата прекрасна. Heart EyesИмам молба.Получих от приятелка двудневно пътуване до Милано.Смятам да бъдем само в града и да разглеждаме спокойно това, за което ни стигне времето.Тя е резервирала хотел:http://www.ecohotelresidenzamilano.it/.Видях,че е далечко от центъра.Все пак някакво мнение,ако някоя от вас го е посещавала. PraynigБлагодаря предварително!
Малко трънче, ще бъда в този хотел след две седмици. Ако твойто пътуване е по-късно, мога да дам отзиви като се върна.

# 85
Гледам, че Бергамо е доста симпатично градче. Имало редовни автобуси между него и летището. Хипотетично дали не може да се прекара времето преди следобедния полет там. Само куфарът....моят голям проблем с багажа....Дали не може да се остави на гарата?

Бергамо си заслужава, ние така направихме преди полета цял ден разходка. Тогава полетът беше около 21 часа  - преди 4 години, сега дали е така?. Лошото е, че нямам инфо за амтобуси и багажен гардероб, понеже до последно бяхме с кола.

Последна редакция: пн, 29 авг 2016, 15:08 от Bastet

# 86
 Hug

Шоко,ние сме там на 12 септември и на 13 септември късно след обяд си тръгваме.Пътуваме с автобус от и за Инсбрук.Може и да се засечем. Grinning
Нямаме никакви планове.Каквото видим,малко шопинг и хапване.Аз за великденската ваканция 2017 планирам седмица в този район.

# 87
  • Milano
Линка на първа страница за багажа в Бергамо не работи.

http://www.visitbergamo.net/it/deposito-bagagli/

Срещу гарата в Бергамо има Urban center.

Там има място за багаж - можеш да го оставиш от 7.00 до 19.ч и да си го вземеш по всяко време.

Така изглежда:
https://www.google.it/search?q=urban+center+bergamo+deposito+bag … KHdP0AzMQ_AUICCgD

Най-общо понеже има различни питания за Малпенса и транспорта: 8 евро еднопосочен, 14 евро двупосочен билет.

Винаги купувам или от шофьора или има масички на съответната фирма пред автобусите (на Ц.гара).
Няма нужда от предварително закупуване.
Около час е пътя.

Същото времетраене е и от Бергамо (5 евро), и двете са удобни летища (но третото е най-удобно Laughing).

ДъраБъра, с метрото си точно за 5мин и после можеш да си направиш разходката.

ema22, чудесен избор е Порта Венеция.

Мога да ти препоръчам едно страхотно заведение за вечерен аперитив, с много хубав happy hour ( носят ти директно на масата хапките, коктейлите са хубави, музиката също).

https://it-it.facebook.com/Tropical-Island-90739616579/

Ето и снимки:

https://www.google.it/search?q=tropical+island+immagini&rlz= … d+milano+immagini

# 88
  • Milano
Зорчи, къде ти е апартамента?

От Бергамо до Верона, ако ходиш няма директен влак.
Трябва да отидеш до Бреша и оттам до Верона.

На останалите - зона Порта Тичинезе, Корсо Семпионе са отлични зони.

Коя част от китайският квартал - Паоло Сарпи ли?

Незнам какви са асоциациите, но няма нищо страшно.

# 89
  • София
Благодаря, че се включвате с толкова полезна информация.  bouquet
Какво мислите, има ли сметка от "Миланкард" за 72часа? Чудя се, дали да ги купувам онлайн.. 
Засега греда с билетите за Тайната вечеря  #Cussing out Дано се появи нещо, гледам всеки ден (през няколко часа) Появяват се много дати, само не тези за които търся  Cry

Общи условия

Активация на акаунт