Милано - 6

• 110 647
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
Ваннич, билетите за „Тайната вечеря“ се изкупуват месеци предварително. За ноември още не са ги пуснали, но следи внимателно ето тук - http://www.vivaticket.it/index.php?nvpg[evento]&id_show=63954&idt=744

П.С. Темата май се напълни с Райънеър пътешественички... Simple Smile))

# 61

Ами то при тези цени на билетите:)
Иначе за тайната вечеря гледах в един друг сайт. За ноемнври пише, че ще ги пускат в началото на септември. Ще ги дебна:)

# 62
За Тайната вечеря съм купувала билети от тук - http://www.milan-museum.com/?gclid=CKy_2bW63M4CFYQy0wody1MIOg. Изглежда за ноември има за някои дати билети все още.

# 63
Има и в други варианти, ама разликата в цената ми иде малко нанагорно. 50-60 евро за обиколка с гид...

# 64
Да, доста по-скъпичко излиза. Ще следя тук http://www.vivaticket.it.
А за катедралата нали може да си вземем билети на место. И мислите ли, че стълбите са удачен вариант. С дете на няма и 4 години ще сме. Май ще е по-добре с лифта?  Thinking

# 65
Има и в други варианти, ама разликата в цената ми иде малко нанагорно. 50-60 евро за обиколка с гид...

Това, зае което говориш, предполагам е някакъв частен тур. Имахме билети - комбинирани за 30-тина евро, вкл не само Тайната вечеря, но и картинната галериа "Брера".

# 66
Да, доста по-скъпичко излиза. Ще следя тук http://www.vivaticket.it.
А за катедралата нали може да си вземем билети на место. И мислите ли, че стълбите са удачен вариант. С дете на няма и 4 години ще сме. Май ще е по-добре с лифта?  Thinking

Края на ноември ние не можахме да се качим, преди 3-4 години беше. По-скоро мисля, че беше заради неподходящото време.
Скрит текст:
Всъщност и друг път съм пробвала да се кача и не стана, но беше преди повече от 10 години и май имаше някакъв ремонт.

# 67
Бастет, на прима виста видях тези цени в линка, който си пуснала, после намерих и по-евтините комбинирани билети. Извинявам се!

# 68
  • София
Бастет, на прима виста видях тези цени в линка, който си пуснала, после намерих и по-евтините комбинирани билети. Извинявам се!

Може ли линк за тези билети?Благодаря! bouquet

# 69

Ами то при тези цени на билетите:)

Има и заклети уизерци.

# 70

Щом има, това е добре! Важното е всеки да види Тайната вечеря (поне според мен). Пред този стенопис ме побиха тръпки - голяма емоция бе за мен! Самата фигура на Христос е невероятно многопластова.
Скрит текст:
Човекът, с когото бях, не я оцени, не се вълнува от изкуство - мърмореше през цялото време. А групите да по 25 човека и ги пускат за 15 минути, за да се запази по възможност най-чиста среда.

# 71
Въпрос на вкус : )) За мене най-важното при пътуване е да си угаждам, няма смисъл да се обикаля по известни обекти, просто защото „трябва“ - ето, твоят спътник можеше докато ти разглеждаш, да изяде един истински сладолед и да е също толкова доволен.  Mr. Green

По същия начин в Истанбул минах транзитно през Синята джамия, която беше претъпкана с туристи, които крякаха и се селфеха, но пък повисях два-три часа в една далеч по-малка и неизвестна.

ASSAMARIS, аз съм от уизеърките, ама с билетите, които райън пуснаха след британския референдум, не можах да се сдържа. Ще ги проверя сега. : )

# 72
Е, той моят спътних и от храна не се вълнува  Laughing.
Иначе аз вярно съм по забележитлностите, просто това им е хобито. Мога да не ям по цял ден, стига да видя неща, за които съм мечтала.
Апропо синята джамия не е нищо в сравнение с Тайната вечеря.  Peace. На мен не ми харесва първата по много причини, а и мирише на крака. Sick

# 73
  • гр.София
Здравейте, предстои ми пътуване от 4ти до 6ти ноември, кацаме на летище Малпенса. Ще ме посъветвате ли как да постъпя, тъй като искаме да разгледаме катедралата Дуомо, галерия Виктор Емануиле, Градския парк, виа Рио де Женейро, виа Монте Наполеоне, виа Дела Спига, корсо Буенос Айрес, Палацо Реале и църквата Санта Лучия Деле Грацие (с Тайната вечеря), най-добрият вариант е да запазя хотел в центъра до катедратала Дуомо или къде е най-удачно и удобно според вас? Също така искаме да опитаме да разгледаме тези забележителности за ден, тъй като планираме 2рия ден да прекараме на езерото Комо, прочетох че се пътува с влак за 40мин. от Кадорна или от Централната гара. Третият ни ден реално е за път наобратно отново е през Малпенса, и  полетът е в 11ч сутринта, което значи че нямаме никакво време.
 Въпросите са ми няколко:
1. Къде е най-удачно да запазя хотел като дестинация, която да е най-комуникативна, така че да не губим време?
2. Как да стигнем най-лесно и за какви пари от Малпенса до Дуомо и обратно? Също така за 3тия ден как да отидем до летището от Дуомо, в колко часа да тръгнем, за да стигнем навреме?
3.Тъй като планираме и пътуване с влак до Комо, ако купим карта за целия градски транспорт, (предполагам че включва метро и влак), дали ще влезе в цената и това пътуване или това е отделно? Също така как вървят картите като дни и цена (запозната съм само с карта за ден и за 2 дена, дали има карта за повече от 2 дена, тъй като ние сме за 3)?
4. Според вашия опит, можете ли да ми препоръчате места за похапване на пица, паста, брускети, сладолед, и т.н. на нормални цени ?

Благодаря ви предварително!!! Smile))

Извинявам се , че пак си публикувам поста, ама никой ли не може да ми помогне?!

# 74
  • софия
каризма привет!
споделям моят план за подобно пътуване  и се надявам да ти е полезен.
пристигаме на малпенса сутринта на 26.9 - понеделник и се насочваме към вариант директно малпенса-комо  с влак -трениталия предлага регионален влак с едно прекачване на сороно /около 2ч. път - цената беше около 9-10 евро/, от комо разходка с корабче по избор и според времето и вечерта от комо с влак до милано /така се печели време за разходка веднага, а се настаняваме за нощувка вечерта. следващите 2 дни планувам разходки из милано. за нощуване се спрях на апартамент до порта венеция чрез еър бнб. ако искаш съобщи  ми да ти пратя покана като стар клиент - ще ти направят отстъпка от 20 щд /или 25 щд,/, което си е отстъпка, а и цените и условията  са прилични спрямо хотелските на букинг. не видях дали  плануваш разходка по каналите на милано, мисля, че си струва.
мисля, че транспорта е добре уреден и местоположението на хотела е добре да е сравнително близо до централните забележителности, но за мен винаги най-важното е било да е близо до метро. мисля, че за последния ден не ти е нужна карта за транспорт  - ще се придвижиш с единичен билет до гарата и оттам на шатъл до летището.
прегледай и другите постове и предишните теми - има много полезна информация.
положително ще ти отговорят и други хора от форума - тук са изключително мили и отзивчиви. чао! Wink

Последна редакция: пт, 26 авг 2016, 16:13 от ema22

Общи условия

Активация на акаунт