Милано - 6

• 110 658
  • 754
  •   1
Отговори
# 45
Добре де, кое най-напред - Лаго Маджоре, Лаго ди Комо или Лаго ди Гарда?

Правили сме с кола Лаго Маджоре, Лаго ди Комо и Лаго д'Исео. Последното ми се видя отдалечено и малко утежни програмата. Имай предвид, че то е доста по-близо от Лаго ди Гарда (практически на половината разстояние между Лаго ди Комо и Лаго ди Гарда). По-добре изключи Лаго ди Гарда и го замени с Лаго д'Исео, ако искаш повече езера. Също така, може би би ти било полезно, че това беше маршрут за 5-6 дни с прилежащите градчета и то с кола.

# 46
Добре де, кое най-напред - Лаго Маджоре, Лаго ди Комо или Лаго ди Гарда?

Правили сме с кола Лаго Маджоре, Лаго ди Комо и Лаго д'Исео. Последното ми се видя отдалечено и малко утежни програмата. Имай предвид, че то е доста по-близо от Лаго ди Гарда (практически на половината разстояние между Лаго ди Комо и Лаго ди Гарда). По-добре изключи Лаго ди Гарда и го замени с Лаго д'Исео, ако искаш повече езера. Също така, може би би ти било полезно, че това беше маршрут за 5-6 дни с прилежащите градчета и то с кола.
Извинявайте, не се изразих правилно. Искаме  да ходим само до едно от тях. Може би всичките заслужават, но все пак кое да е  за начало?

# 47
Ето ме и мен, да взема и аз да задам някой въпрос, че скоро не съм го правил - скоро и аз ще се разходя към Милано, макар и в малко криво време - началото на ноември, но такъв ми е късметът, тогава ни е поводът с благоверната Hug Пък и децата се появиха наскоро, та реално почти не ни остава време, но съм откраднал едни 4 дни (реално са 3), в които да се поразходя натам.
В Италия съм бил много пъти и, надявам се да не обидя никого, но Милано не ми е най-топ дестинацията, затова и съм насочил поглед по-скоро към Чинкуе Терре, за което тук в темата няма нищо - някой може ли да сподели мнения и впечатления и изобщо струва ли си да се ходи натам през ноември или да го отложа за друг път? Лаго ди Комо също ми е опция, чудя се и за Торино или Генуа - заслужават ли си? Бих се радвал и на всяка препоръка за тризвезден Мишлен в района - видях един в Бергамо - някой може ли да сподели инфо за него? Иначе се пробвах да запазя маса в Остерия Франческана в Модена, но беше абсолютно невъзможна мисия, нищо, че висях с 4 отворени бразуъра, за да съм в тоаната минута и секунда на пускане на резервациите за ноември, но не би. Хотелуте са скъпички, аз букнах в Бианка Мария Палас - ако има отзиви и за него, също ще съм благодарен, пък после ще се пробвам да спиша и аз някой полупътепис като компенсация  Laughing

# 48
  • гр.София
Здравейте, предстои ми пътуване от 4ти до 6ти ноември, кацаме на летище Малпенса. Ще ме посъветвате ли как да постъпя, тъй като искаме да разгледаме катедралата Дуомо, галерия Виктор Емануиле, Градския парк, виа Рио де Женейро, виа Монте Наполеоне, виа Дела Спига, корсо Буенос Айрес, Палацо Реале и църквата Санта Лучия Деле Грацие (с Тайната вечеря), най-добрият вариант е да запазя хотел в центъра до катедратала Дуомо или къде е най-удачно и удобно според вас? Също така искаме да опитаме да разгледаме тези забележителности за ден, тъй като планираме 2рия ден да прекараме на езерото Комо, прочетох че се пътува с влак за 40мин. от Кадорна или от Централната гара. Третият ни ден реално е за път наобратно отново е през Малпенса, и  полетът е в 11ч сутринта, което значи че нямаме никакво време.
 Въпросите са ми няколко:
1. Къде е най-удачно да запазя хотел като дестинация, която да е най-комуникативна, така че да не губим време?
2. Как да стигнем най-лесно и за какви пари от Малпенса до Дуомо и обратно? Също така за 3тия ден как да отидем до летището от Дуомо, в колко часа да тръгнем, за да стигнем навреме?
3.Тъй като планираме и пътуване с влак до Комо, ако купим карта за целия градски транспорт, (предполагам че включва метро и влак), дали ще влезе в цената и това пътуване или това е отделно? Също така как вървят картите като дни и цена (запозната съм само с карта за ден и за 2 дена, дали има карта за повече от 2 дена, тъй като ние сме за 3)?
4. Според вашия опит, можете ли да ми препоръчате места за похапване на пица, паста, брускети, сладолед, и т.н. на нормални цени ?

Благодаря ви предварително!!! Simple Smile))

# 49
ASSAMARIS, къде кацате?

Ако е на летището в Бергамо, избери си или Лаго ди Комо или Лаго д'Исео - на еднакво горе-долу разстояние са. Климатът около Лаго ди Комо е по-благодатен, не зная кога ще ходите, около Лаго д'Исео ми се видя по-суров. Може би около Лаго ди Комо има повече забележителности - ние там ходихме само до Комо и Лече, за друго не мога да се изкажа лично, но ми се видя доста живописен района. Двата града са пълни със забележителности. Около Лаго д'Исео случихме на много лошо време и въпреки, че се опитахме да го обиколим с кола, не видяхме кой знае какво. По-обстойно се спряхме в Ловере в северната част на езерото,където не ми хареса кой знае колко, но вероятно заради влошеното време.
Ако кацате в Милано, тогава изборът е между Лаго Маджоре и Лаго ди Комо, а защо не и Лаго ди Лугано, то е по-близо от Маджоре-то. Лаго Маджоре само за северната му част, швейцарската, имахме време - Локарно и Аскона, много е красиво и един манастир, наскоро реставриран, нагоре в планината, откъдето се открива гледка към Локарно и река Маджа.  Климатът около тези езера (ди Комо, Маджоре и ди Лугано) е субтропичен, има много палми, които контрастират със заснежените върхове на Алпите (поне по времето, по което бяхме).

Последна редакция: вт, 23 авг 2016, 17:12 от Bastet

# 50
  • София
Докато разучавах транспорта из Ломбардия, попаднах на информация за промоцията "Io viaggio in famiglia". Доколкото разбирам с такава карта, дете до 14 години може да пътува безплатно във влакове и градски транспорт, ако го придружава родител/баба,дядо/чичо,леля. Ако някой е ползвал тази карта, моля да сподели подбробности как точно се случват нещата.

# 51
Докато разучавах транспорта из Ломбардия, попаднах на информация за промоцията "Io viaggio in famiglia". Доколкото разбирам с такава карта, дете до 14 години може да пътува безплатно във влакове и градски транспорт, ако го придружава родител/баба,дядо/чичо,леля. Ако някой е ползвал тази карта, моля да сподели подбробности как точно се случват нещата.

според мен се отнася само за постояно живеещи в Италия, не за туристи -трябва да се попълни формуляра с местожителството където се подразбира че трябва да е в Италия

ако живееш в Италия прочети го-много ясно е описано всичко.

# 52
Ето ме и мен, да взема и аз да задам някой въпрос, че скоро не съм го правил - скоро и аз ще се разходя към Милано, макар и в малко криво време - началото на ноември, но такъв ми е късметът, тогава ни е поводът с благоверната Hug Пък и децата се появиха наскоро, та реално почти не ни остава време, но съм откраднал едни 4 дни (реално са 3), в които да се поразходя натам.
В Италия съм бил много пъти и, надявам се да не обидя никого, но Милано не ми е най-топ дестинацията, затова и съм насочил поглед по-скоро към Чинкуе Терре, за което тук в темата няма нищо - някой може ли да сподели мнения и впечатления и изобщо струва ли си да се ходи натам през ноември или да го отложа за друг път? Лаго ди Комо също ми е опция, чудя се и за Торино или Генуа - заслужават ли си? Бих се радвал и на всяка препоръка за тризвезден Мишлен в района - видях един в Бергамо - някой може ли да сподели инфо за него? Иначе се пробвах да запазя маса в Остерия Франческана в Модена, но беше абсолютно невъзможна мисия, нищо, че висях с 4 отворени бразуъра, за да съм в тоаната минута и секунда на пускане на резервациите за ноември, но не би. Хотелуте са скъпички, аз букнах в Бианка Мария Палас - ако има отзиви и за него, също ще съм благодарен, пък после ще се пробвам да спиша и аз някой полупътепис като компенсация  Laughing

за три дена не може да се види много, това е един уикенд -обикновенно хората се концентрират на едно място за толкова малко време, а ноември със сигурност не е най-подходящич месец за езера или около чинкуе терре -обикновенно вали,мъгливо и мрачно е времето , но който както е решил.
относно ресторантите -писали сме много пъти,в Милано е много известен ресторанта на италианския мастър шеф -Кракко,(Ristorante Cracco)намира се до дуомото и си е преживяване за сетивата и портфейла, в Бергамо е много хубав външно и вътрешно ресторанта със звезди мишлен -исторически и много тачен е в зоната,сега начело е синът на основателя , много се старае и за хубав повод е идеално място,цените са като за качеството- ristorante Da Vittorio.
В стария град на Бергамо също има хубави ресторанти -Da Mimmo,Pianone,Taverna Colleoni където цените са по-нормални .

# 53
  • София

според мен се отнася само за постояно живеещи в Италия, не за туристи -трябва да се попълни формуляра с местожителството където се подразбира че трябва да е в Италия

ако живееш в Италия прочети го-много ясно е описано всичко.

Не живея в Италия, само ще съм туристка там. Simple Smile Формулярът е наличен само на италиански, и аз също помислих, че е за местни жители. Но никъде черно на бяло не видях такова изискване, а освен това питах на www.regione.lombardia.it и от там ми потвърдиха, че картата може да се издаде и на туристи.

# 54
zhorchy , има няколко варианта да отидете до Верона.

Лични впечатления нямам от нито един от вариантите. Не знам и в колко каца самолета за да погледна дали има удобен час на автобусите. Simple Smile

Аз съм пътувала до Верона от Милано със скоростен влак.

Ехаа Мимии!  bouquet Както винаги точна и подробна!
И аз вече клоня да отидем до Милано, да си отседнем само там и да отскочим единия ден до Верона. Погледнах върху какво се простират интересите ни и мисля, че 5-6 часа за първо време ще ни дадат един добър поглед.
Би ли ми казала, къде следиш скоростните влакове?
Гледах 2-3 апартамента в района между гарите Централна и порта Гарибалди и се чудя за района.... Единият е със страхотни отзиви, но ми изглежда малко далеч от центъра /пише в гръцкия квартал, ако добре съм разбрала.

# 55
zhorchy , има няколко варианта да отидете до Верона.

Лични впечатления нямам от нито един от вариантите. Не знам и в колко каца самолета за да погледна дали има удобен час на автобусите. Simple Smile

Аз съм пътувала до Верона от Милано със скоростен влак.

Ехаа Мимии!  bouquet Както винаги точна и подробна!
И аз вече клоня да отидем до Милано, да си отседнем само там и да отскочим единия ден до Верона. Погледнах върху какво се простират интересите ни и мисля, че 5-6 часа за първо време ще ни дадат един добър поглед.
Би ли ми казала, къде следиш скоростните влакове?
Гледах 2-3 апартамента в района между гарите Централна и порта Гарибалди и се чудя за района.... Единият е със страхотни отзиви, но ми изглежда малко далеч от центъра /пише в гръцкия квартал, ако добре съм разбрала.

Влаковете гледам в Trenitalia.
Там са и скоростните и регионалните.
Отсядала съм в района между Porta Nuova и Porta Garibaldi.
Добър беше района. Не съм ходила пеша, но става и за пеша до центъра и до гарата.

# 56
[
Скрит текст:
quote author=Bastet link=topic=933906.msg33605957#msg33605957 date=1471948352]
ASSAMARIS, къде кацате?

Ако е на летището в Бергамо, избери си или Лаго ди Комо или Лаго д'Исео - на еднакво горе-долу разстояние са. Климатът около Лаго ди Комо е по-благодатен, не зная кога ще ходите, около Лаго д'Исео ми се видя по-суров. Може би около Лаго ди Комо има повече забележителности - ние там ходихме само до Комо и Лече, за друго не мога да се изкажа лично, но ми се видя доста живописен района. Двата града са пълни със забележителности. Около Лаго д'Исео случихме на много лошо време и въпреки, че се опитахме да го обиколим с кола, не видяхме кой знае какво. По-обстойно се спряхме в Ловере в северната част на езерото,където не ми хареса кой знае колко, но вероятно заради влошеното време.
Ако кацате в Милано, тогава изборът е между Лаго Маджоре и Лаго ди Комо, а защо не и Лаго ди Лугано, то е по-близо от Маджоре-то. Лаго Маджоре само за северната му част, швейцарската, имахме време - Локарно и Аскона, много е красиво и един манастир, наскоро реставриран, нагоре в планината, откъдето се открива гледка към Локарно и река Маджа.  Климатът около тези езера (ди Комо, Маджоре и ди Лугано) е субтропичен, има много палми, които контрастират със заснежените върхове на Алпите (поне по времето, по което бяхме).
[/quote]
Кацаме в Бергамо, спим в Милано.

# 57
  • София
Здравейте,
предстои ни пътуване до Милано, ще отседнем в района на Porta Ticinese.
Близо е до центъра, каквато беше основната ни цел, но моля някой по-добре запознат с града да каже дали е добър избор.

# 58
Здравейте, момичета!
 Планирам пътуване до Милано в края на септември заедно със сина си (5г.). Плановете ни са за разходка до Дуомо, замъка Сфорца, музея Леонадро да Винчи, аквариума, еднодневна разходка до езерото Комо. Имаме три нощувки и кацаме на Малпенса. Сега разглеждам хотели и апартаменти за настаняване и попаднах на симпатично студио, което се намира в Чайнатаун, близо до парк Семпионе. Моля, за коментари ако имате впечатления от района - привлекателно за мен е че може да се стигне пеша до много забележителности, но ме притеснява този Чайнатаун (предполагам, че всички се сещате за асоциациите ми).
Благодаря ви предварително! bouquet

# 59
Здравейте,
И на нас ни предстои пътуване ди Милано в началото на ноември.
Интересуваме, освен за Тайната вечера, трябва ли предварително да си закупим билети. Например за тех.музей? Също така за транспорта от Малпенса до гарата. Може ли на место да се закупят билети. Ако някой има и идея за приличен хотел. На удобно място, близо да град.транспорт, че ще сме с дете и ще е трудно обикаянето. Благодаря на всички, които пишат в темата. Много е полезна за пътуващите за първи път до там.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт