Милано - 6

• 110 634
  • 754
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, опитах да се ориентирам в картата на метрото, но не успях Simple Smile
Иска ми се да оставим колата на паркинг извън града, но близо до някоя спирка на метрото и с него да отидем до центъра. Съпругът ми категорично отказва да шофира из Милано и търся варианти Simple Smile
Започнете от там, че червената М1 и жълтата М3  линии отиват на спирка Дуомо - т.е. в центъра на града. По тяхното протежение можете да прецените къде да спрете и да се прехвърлите на метро. В гугъл мапс, като се зададе търсене на "път" до дадено място/ например маркирате Дуомо/ ви показва с различни опции.

# 31
  • В Града на Липите
Започнете от там, че червената М1 и жълтата М3  линии отиват на спирка Дуомо - т.е. в центъра на града. По тяхното протежение можете да прецените къде да спрете и да се прехвърлите на метро. В гугъл мапс, като се зададе търсене на "път" до дадено място/ например маркирате Дуомо/ ви показва с различни опции.

Благодаря  Hug
Разпечатах картата, и маркирах Дуомо-то, видях паркингите, и май опциите са две - Bisceglie или S.Donato. Сега ще пробвам с гугъл мапс да стигна до тях от Лугано.
На тази карта не мога да се ориентирам от коя посока ще пристигнем.

п.п. S.Donato е много далеч. Най-подходяща спирка ми се струва RHO Fleramilano, но там не виждам отбелязан паркинг. И на Sesto 1 MAGGIO FS не виждам такъв.

Последна редакция: вт, 16 авг 2016, 11:04 от hrissi_sz

# 32
Здравейте, момичета. Предстои ми пътуване до Милано за пръв път и се чудя в кой квартал е добре да търся нощувки - ще бъда там само за ден и половина и прекарвам по-голямата част от екскурзиите си в обикаляне пеша до припадък:))) тоест, търся нещо на близко разстояние до основните забележителности, като нямам претенции за лукс, стига да имам покрив над главата и легло. Можете ли да ме посъветвате към кой район си струва да се насоча?

# 33
Здравейте, момичета. Предстои ми пътуване до Милано за пръв път и се чудя в кой квартал е добре да търся нощувки - ще бъда там само за ден и половина и прекарвам по-голямата част от екскурзиите си в обикаляне пеша до припадък:))) тоест, търся нещо на близко разстояние до основните забележителности, като нямам претенции за лукс, стига да имам покрив над главата и легло. Можете ли да ме посъветвате към кой район си струва да се насоча?
Цените на нощувките в близост до забележителностите в Милано са доста високи.
Поразгледайте хотелите и дайте пример какво е добра цена за вас.

# 34
Да, затова се чудя към кой район извън идеалния център да се насоча и това ми е въпросът. Booking, Airbnb наизуст съм ги научила Simple Smile) виждам, че по-рано в темата се обсъжда района около централната гара, обаче съм толкова скарана с картите, че изобщо не мога да се ориентирам колко е близо или далеч тя. За нощувка имам бюджет между 100-150 лв на вечер.

# 35
Да попитам - ходил ли е някой до Лаго Маджоре, Стреза  и островите?

# 36
  • Бургас
Да попитам - ходил ли е някой до Лаго Маджоре, Стреза  и островите?

ние ходихме миналата година в началото на август с влак и после с лодка

# 37
Реших и аз най-после да видя Милано, но най-вече Райън ме накараха. Не разполагам с много време, но това ще е просто една разходка в края на октомври.
Иска ми се в деня на пристигането да се отправя към Верона и след това на другия ден към Милано. За целта проверих транспорта и намирам връзка Бергамо Милано само с влак и то с междинна смяна. Някой има ли идея как мога да стигна от Бергамо/още по добре от летището/ до Верона.

До сега не сме пътували с влак в Италия и съм чела тук за промоции при ранно закупуване на билетите. Това важи ли за регионалните и изобщо да купувам ли от сега билети за отсечките Бергамо-Верона, Верона-Милано, Милано-Бергамо, тъй като още нямам ясна програма.
И последно засега-районът Чита Студи добър ли е за първо отсядане в града?

# 38
Здравей zhorchy . Аз съм пътувала с кола от летище Бергамо, но има автобуси до централната гара в Милано, откъдето ще си вземете влак до Верона или до някой друг град. Препоръчвам да отидете до  Лаго ди Гарда и Лаго ди Комо. Близо са. Ето и линк на влаковете в Италия : http://www.trenitalia.com/. Мисля, че е добре да купите билети за влака около две седмици преди пътуване, да не би да ви променят полета. Иначе цените са почти едни и същи. През това време си правете плановете и приятно пътуване. Simple Smile

# 39
  • София
zhorchy, сигурна ли си, че ти трябва Бергамо като начална точка? Раян кацат на Милано Малпенса.

Последна редакция: пн, 22 авг 2016, 22:30 от Шоко

# 40
Добре де, кое най-напред - Лаго Маджоре, Лаго ди Комо или Лаго ди Гарда?

# 41
zhorchy, сигурна ли си, че ти трябва Бергамо като начална точка? Раян кацат на Милано Малпенса.

Разбира се, че съм сигурна-Райън кацат и на двете лeтища. Много внимавам къде се каца и предварително следя цените на трансфера.
В случая сега реших за Верона и още и се чудя, защото ако няма удобен транспорт остава за друг път.
Езерата също са за друг път-иска ми се да е по-топло и цветно за тях.
А дали има автобуси?

# 42
  • София
Ок, извинявай, мислех, че става въпрос за София-Милано.

# 43
  • София
Записвам се да ви чета.Не съм била скоро в Италия, а в Милано въобще и предполагам, че за кратко бягство от действителността ще ми хареса много.

# 44
zhorchy , има няколко варианта да отидете до Верона.
1. Автобус от летището до гарата и от там с влак - минуса тук е, че няма директен влак.
2. Шатъл до Милано и от там влак. Предимство - може да ползвате скоростен влак и да стигнете бързо. Голям минус е, че не може да се предвиди точно колко време ще пътувате с шатъла.
3. Директен автобус от летището - Saj.it - недостатък е, че е веднъж на ден.
3. Още един автобус - Flixbus - два пъти дневно. Ниска цена при предварително купен билет. Недостатък тук може да е неточност в часа, защото предполагам, че е преминаващ автобус.

Лични впечатления нямам от нито един от вариантите. Не знам и в колко каца самолета за да погледна дали има удобен час на автобусите. Simple Smile

Аз съм пътувала до Верона от Милано със скоростен влак.

Общи условия

Активация на акаунт