Милано - 6

• 110 648
  • 754
  •   1
Отговори
# 15
  • софия
regina di cuori, сърдечно благодаря! видях къде е лампуняно. права си за часовете на тръгване - малко закъснение на самолета и отиде плана...и платените пари. Санта Маргерита Лигуре и Портофино звучи прекрасно,  но пътят до там май е доста дълъг.

моят план за първи ден - 26.9 - понеделник се насочва към : директно малпенса-комо  с влак -трениталия предлага регионален влак с едно прекачване на сороно /около 2ч. път/, от комо разходка с корабче насам-натам и вечерта от комо с влак до милано /вероятно гарата ще е на кадорна/.
моля ви за информация има ли съображения против такъв маршрут, защото не видях някой досега да го е ползвал, а всъщност пести време. малпенса е голямо летище - предполагам, че там е и гарата - лесна ли е ориентацията? сигурно ли е, че не трябва да купя билети предварително?

Последна редакция: чт, 04 авг 2016, 22:51 от ema22

# 16
  • Milano
Отлично.

Няма съображения за маршрута.

Не са го ползвали хората, защото Раян още нямат полети дотам (септември започват).
Повечето кацат на Орио ал Серио в Бергамо.

Бг еър има 2 полета седмично до Малпенса но в късният следобед...т.е. не удачен вариант.

Иначе той влака от Кадорна спира на още 2 спирки в Милано и после Саронно (т.е. няма смисъл да се връщаш) и натам към Комо.

Влака на Малпенса е в подземието (мисля на -1 етаж се водеше, има табели, лесно е за ориентация).

Сигурно е за билетите, това са регионални влакове, т.е. няма места и не свършват (но може да е фраш с хора, особено ако се връщат от работа).

Аз съм на линия за отговори през септември.
Ще се отдам на заслужена почивка.

За домашно на Брадли, да отговори кой е моста на клипа и къде е сниман Laughing:

https://www.youtube.com/watch?v=28a6VpB3u5k&list=RD28a6VpB3u5k&index=1

# 17
  • софия

regina di cuori bouquet отново много точен отговор - благодаря ти! имай прекрасна и щастлива почивка!

# 18
  • софия
Някой би ли могъл да ми предложи евтин хотел/хостел за 2 вечери за трима? Условията не са от кой знае какво значение. Благодаря предварително!
привет! дано да е полезна информацията - условията на триваго изглеждат доста по-евтини спрямо букинг и дори airbnb.
http://www.trivago.bg

# 19
Ще се запиша, пък кога пак ще отида, един Господ зане! Simple Smile

Благодаря за темата! bouquet

# 20
здравейте
бих искала да наема квартира за 30 дни
частна квартира
някой има ли идея къде да търся? понеже ще остана месец и малко ми се иска да е частна квартира а не хотел или хостел. искам да ми е наета преди заминаването ми там
тръгвам на 24.08

ще се радвам на всякаква помощ

# 21
Здравейте, планираме пътуване с уиз и сега гледах за трансфери от Бергамо. Какви са нормалните цени за двама двупосочно? Някой да ме светне, че нямам никаква идея как стоят нещата там и изобщо коя компания е за предпочитане, че никоя нищо не ми говори. Мерси предварително...

# 22
  • София
Здравейте, ще пътувам за Милано с Ryanair през септември за 3 дни. Резервирах хотел Централ стейшън (не съм платила още и имам възможност за канцелиране) Търся все още други варианти за нощувки, но понеже полетът за връщане от Малпенса е сутринта, то търсих нещо близо до шътъла за летището. Някой има ли опит с този бюджетен хотел? Ако не става, имате ли други предложения? Гледам близо до него е Хотел Албърт 3* (малко по скъп).... Малко съм неориентирана още. Sad

# 23
здравейте
бих искала да наема квартира за 30 дни
частна квартира
някой има ли идея къде да търся? понеже ще остана месец и малко ми се иска да е частна квартира а не хотел или хостел. искам да ми е наета преди заминаването ми там
тръгвам на 24.08

ще се радвам на всякаква помощ
airbnb проверихте ли?

Здравейте, планираме пътуване с уиз и сега гледах за трансфери от Бергамо. Какви са нормалните цени за двама двупосочно? Някой да ме светне, че нямам никаква идея как стоят нещата там и изобщо коя компания е за предпочитане, че никоя нищо не ми говори. Мерси предварително...
Двупосочно никога не съм купувала, защото избирам първия автобус, който тръгва от летището, а на връщане правя същото от гарата. Заради спестени 1-2 евро може да се наложи доста да почакате.
еднопосочен билет е 5 евро. В момента Orioshuttle даже имат цена 4 евро(предполагам, че е само за онлайн купени билети).

Здравейте, ще пътувам за Милано с Ryanair през септември за 3 дни. Резервирах хотел Централ стейшън (не съм платила още и имам възможност за канцелиране) Търся все още други варианти за нощувки, но понеже полетът за връщане от Малпенса е сутринта, то търсих нещо близо до шътъла за летището. Някой има ли опит с този бюджетен хотел? Ако не става, имате ли други предложения? Гледам близо до него е Хотел Албърт 3* (малко по скъп).... Малко съм неориентирана още. Sad
Хотелите около гарата винаги могат да са гадни, но има и добри.
Не знам за каква цена става дума, но погледнете и хотел Ню Йорк - там съм виждала добри цени. Хотел Флора е добър. Хотел Берна е отличен.

# 24
  • София
Благодаря Simple Smile (243 € за 3те нощувки) А от хотел Флора и хотел Берна бързо ли се стига до спирката на шътъла? Не мога да се ориентирам по картата колко е близо или далече наистина, а не ми се иска много да се върви с багажа.

# 25
Благодаря Simple Smile (243 € за 3те нощувки) А от хотел Флора и хотел Берна бързо ли се стига до спирката на шътъла? Не мога да се ориентирам по картата колко е близо или далече наистина, а не ми се иска много да се върви с багажа.
Около 500 метра - това дава Гугъл. Simple Smile

# 26
  • София
Цитат на: gatanegra link=topic=933906.msg33557501#msg3
[/quote
Около 500 метра - това дава Гугъл. Simple Smile
Grinning Благодаря. Как не се сетих.. Simple Smile
Продължавам да търся приличен хотел. Не знам защо в периода (около 23 септември) цените са тройно по - високи от сегашните...не мога да намеря нищо прилично на прилична цена... Имате ли представа защо скачат така цените през септември?  newsm78 #Cussing out
Приемам предложения..Засега държа резервацията на горният хотел, но ако изкочи нещо...  Praynig

# 27
  • София
Мимии, между Флора и Ню Йорк можеш ли да кажеш кой е по добър? Praynig
В хотел Берна няма места. Горните са на една цена почти...

# 28
Мимии, между Флора и Ню Йорк можеш ли да кажеш кой е по добър? Praynig
В хотел Берна няма места. Горните са на една цена почти...
Флора според мен.

Разгледай и други хотели в околността, но задължително гледай рейтинга и чети мненията на отсядалите в тях.

# 29
  • В Града на Липите
Здравейте, опитах да се ориентирам в картата на метрото, но не успях Simple Smile
Иска ми се да оставим колата на паркинг извън града, но близо до някоя спирка на метрото и с него да отидем до центъра. Съпругът ми категорично отказва да шофира из Милано и търся варианти Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт