Милано - 6

• 110 322
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
Скрит текст:
Здравейте на всички ! От извесно време следя с интерес темата за Милано . Решихме се с приятели да патуваме за няколко дни - неможахме да устоим на евтините билети Simple Smile . Имам един въпрос към по-активните дами , знам че не е много конкретно за Милано, но ще съм благодарен ако ми отговорите. Дата за патуване наближава доста бързо и ме интересува как стоят нещата със закопуването на билети за влак онлайн. Искам да прекам няколко часа във Венеция  и съм решил да заведа моята половинка на еднодневна разходка в градът на каналите. Намерих сайт от където мога да си закупя билети , но тъйкато не съм стигнал до плащане незнам как стоят нещата със самия билет - ще ми го пратят ли на майла или ще мога да го получа на самата гара? И доколкото разбрах от темата - билетите трябва да се валидират - това как би станоло ако билета ми е онлайн закупен ?
Best regards
До Венеция се пътува със скоростни влакове. Колкото по-рано си купите билета, толкова по-ниска цена можете да намерите. В тези влакове са пътува задължително със запазено място и билета е за конкретен влак. Купувайки си билета, вече ще имате място. Не е необходимо да го валидирате! Пътуването е около два часа и половина в посока.
Аз купувам винаги от Trenitalia.

Благодаря ! Въпроса ми е как ще ги получа ?
На мейла.
Разпечатвате си ги, или ги сваляте на телефон, таблет.
Важното е да имате баркода. Показвате на контролата във влака, те го сканират с машинка и това е.
Преди, когато нямаха машинки контрольорите, си записваха номера на резервацията.

# 376
Искам да попитам кога е най- подходящото време за шопинг кога има намаления и всичко свързано с пазаруването в Милано

# 377
  • Milano
Зимните намаления почват януари (би трябвало на 05.01.2017, но още няма официално потвърждение), летните - първата събота на юли и продължават 2 месеца.

# 378
  • Бургас
Днес купих билети за"Тайната вечеря" от vivaticket.
12евро+3,50евро аудио гид,който беше задължителен.Доволна съм .

# 379
Аз горе долу приключих с програмата, но имам още някое друго въпросче и то предимно за транспорта.

За първи път ще ползвам влак в Италия и малко ми е тъмно.
В едната посока имам предварително закупен онлайн билет за бърз влак, а на връщане ще вземем който и да е регионален когато приключим.
Има ли някакво валидиране, когато си с онлайн билет /имам дата, час, място/?
Как стои въпроса с билетите за регионалните влакове? От автомати могат ли да се вземат? Имат ли дата и час /в Белгия напр. нямаха/ и трябва ли да се валидират някъде и ако да, къде?

# 380
Аз горе долу приключих с програмата, но имам още някое друго въпросче и то предимно за транспорта.

За първи път ще ползвам влак в Италия и малко ми е тъмно.
В едната посока имам предварително закупен онлайн билет за бърз влак, а на връщане ще вземем който и да е регионален когато приключим.
Как стои въпроса с билетите за регионалните влакове? От автомати могат ли да се вземат? Имат ли дата и час /в Белгия напр. нямаха/ и трябва ли да се валидират някъде и ако да, къде?
Билета за скоростен влак с дата, час и място не се валидира.
За регионалните - може да се купи от автомат, може и от гише. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО  се валидира. Има машинки на много места. В последно време съм виждала само зелени, но преди бяха жълти. Нямат определен час, но след валидацията имаше някакво време, в което трябва да започне пътуването. Не си спомням добре, но беше примерно час.

# 381
Благодаря Мимми!
Да разбирам, че като пристигнем, мога да си купя билет за деня, а като решим да тръгнем просто да го валидирам.

# 382
Благодаря Мимми!
Да разбирам, че като пристигнем, мога да си купя билет за деня, а като решим да тръгнем просто да го валидирам.
Не съм правила това упражнение. Simple Smile
Спокойно можете да си купите билета като си тръгвате.
На машинките става за минута.

# 383
  • Milano
За момента градският транспорт върви нормално (и ваксините успях да направя Grinning).

Зорчи
, понеже не съм купувала билети в последният момент, ако Тикетуан не продават в деня на мача и тъй като на стадиона са по-скъпи билетите, можеш да влезнеш в сайта на Милан и да си ги купиш.

Има интернет пойнт в метрото на Дуомо срещу АТМ пойнт и до един магазин за фотография.

Най-удобно е влизането като си с лице към Коня отдясно входа.

За 3 пръстен не продават билети за такива срещи, защото стадиона не се пълни, ние сме при агитката - курва суд.

# 384
regina di cuori
Благодаря ти, че се сещаш за такива неща!  bouquet bouquet bouquet
Може ли сега на български, къде е това "3 пръстен" и "курва суд", защото от схемата на стадиона гледам anello rosso, anello blu, anello verde  /цветовете ги разбрах, голям съм полиглот  Laughing Wink/.
Аз съм се спряла точно на последните две /синьото и зеленото/ в предвид цената разбира се.
Между другото ще те затрудни ли ако ми пуснеш линк точно за продажбата на тези билети /и по възможност на английски/, че нещо не се оправям.
Обещавам, ако стигнем до стадиона да викаме за Милан!!!!

# 385
  • Milano
https://tickets.acmilan.com/#

Аз избирам английски, но пак си излиза на ит.ез. Grinning

Може ли сега на български, къде е това "3 пръстен" и "курва суд", защото от схемата на стадиона гледам anello rosso, anello blu, anello verde  /цветовете ги разбрах, голям съм полиглот  Laughing Wink/.

пп. това е на български...

Такааа, обяснение за Сан Сиро: има 4 сектора (червен, оранжев, син и зелен).

Синият и зеленият са страничните (зад вратите) и там са агитките, съответно на Милан и Интер.

Понеже са ''завои'' (curve), единият е ''юг'' (на Милан - curva Sud - синя), а другият е ''север'' (curva Nord - зелена - на Интер).

Всеки един сектор (без оранжевия) има 3 пръстена (анелли), нещо като етажи, като на първият е най-скъпо, горе на последният най-евтино.

В случая не се продават билети за terzo anello rosso e blu, защото не се пълни стадиона с тези отбори.

Трети зелен пръстен (етаж) е в продажба само за гостите от Пескара - т.е. трябва да имаш специална карта.

И понеже на примо анелло блу (1 син ''етаж'') не му е добра видимостта понеже има мрежа е по-добре втори пръстен, нооо агитката не седи седнала Laughing, тоест ако искаш да седнеш - друг сектор.

пп. горе на 3 ет. на Мондадори също има инернет пойнт,но не знам дали може да се принтира.

Последна редакция: сб, 22 окт 2016, 09:08 от regina di cuori

# 386
  • София
Днес купих билети за "Тайната вечеря" на Леонардо от vivaticket и си разпечатих каквото излезе на финала.Искам да ви попитам само тази ли разпечатка нося на място? Предварително благодаря! bouquet

# 387
За пътуващите тепърва пояснявам:Раянер пристигат на терминал 1,излизате от вход/изход 8 ,завивате на ляво и вървите до вход/изход 4 ,срещу който са спрели шатълите.Не изчакват дори да се напълни шатъла и тръгват.Вътре в летището има автомати за билети,но няма смисъл,защото шофьорът продава пред самата врата на автобуса.Билетите наистина са по 8 евро в едната посока както каза Реджи.Като тръгне шатъла спира и на терминал 2 за малко и тръгва към Милано-централна гара.Самото пътуване трае 1 час.Като слезете на последна спирка/гарата/ метрото се намира вътре в нейната сграда надолу.Табелите ви водят.Продават билети и навън в табачите и вътре в гарата поне на 5 места.Ние ползвахме метро 3,жълто и много лесно се ориентирахме.Дано съм била полезна на бъдещите пътуващи за Милано с  Раянер.

Привет, моля те разкажи на връщане къде точно чакат шатълите за Малпенса ?

# 388
Днес купих билети за "Тайната вечеря" на Леонардо от vivaticket и си разпечатих каквото излезе на финала.Искам да ви попитам само тази ли разпечатка нося на място? Предварително благодаря! bouquet
да,а срещу нея ще ти дадат на място съответните билети ,с които ще влезеш.

Не,няма валидиране,показваш разпечатаните билети на контрольора.Аз не бих се оставила без разпечатани билети.Във влака Варена-Милано една дама доста безуспешно се мъчеше да си пусне телефона като го беше свързала към лаптопа на друга пътуваща,но нещо не се получаваха нещата,контрольорът два пъти идва да я проверява,не проследих обаче как приключиха за нея нещата,понеже се преместих.Във Валенсия пък на едно момиче не можаха да сканират от телефона и я пратиха на касите да й разпечатат билета (за скоростен влак) и влакът тръгна,докато се натута,че беше дошла на всичкото отгоре в 59-тата минута.

# 389
  • София
еликсир, много благодаря за отговора! bouquet
Италианският език ми е любим, но нито го чета, нито говоря, а на този сайт всичко е на италиански и не разбирам думичка.

Общи условия

Активация на акаунт