Милано - 6

• 110 608
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
Betty L., защо не ползваш италианеца за насоки, според мен "водата от извора" е най-бистра  Grinning Пък като споделиш с нас ще е още по-полезен l`amico.
Тук също има момичета, които живеят в Италия и дават безценни съвети.

# 721
  • Варна
Днес Milano card е с безплатен вход на музея на технологиите. Току що си купих. 7€ за 24 часа, входа за музея е 10€. 

# 722
  • Milano
Здравейте, момичета.
Планирала съм пътуване до Милано (кацаме и излитаме от Малпенса) през пролетната ваканция - 9-15.04.2017 г. с две деца Ще наемем кола под наем от летището и ще я върнем там в последния ден. Наели сме прекрасна къща в Бергамо за целия период. Преценихме, че като сме с кола, там ще ни бъде по-удобно. Планирали сме да отидем до Лугано и езерото Комо за един ден. Да разгледаме Бергамо за един ден. Да отидем до Венеция за един ден. Още ден за Верона и Сирмионе. И 2 дни за Милано. Били сме в Милано вече, но все пак имам няколко въпроса. Ясно ми е, че няма как да се придвижваме с колата из града. Има ли смисъл да купувам Милано Кард? Има ли реален смисъл от нея? Или е по-добре да купя двудневните билети за целия транспорт? В информацията за Милано кард никъде не се казва за кои музеи се ползва отстъпка, та се колебая. Освен това - къде ще ме посъветвате да паркираме колата, за да нямаме проблеми. Има ли свободни паркинги?
P.S. А можем ли да спрем на платен паркинг из центъра на Милано и да се поразходим насам-натам?

http://www.milanocard.it/ita/cose-da-fare-a-milano/musei-di-mila … usi-in-milanocard

Правиш си сметка какво искаш да посетиш и колко е входа.

Естествено, че можеш да си паркираш колата на паркинг в центъра и да се разходиш.
Ако искате по-евтини паркинги, тези на метрото.
В сайта на транспорта пише къде са.
Ако идвате от Бергамо, най-добре паркинга на Cascina Gobba.

До Лугано ще трябва да си платите швейцарска винетка.

И аз купих билети за Милано за края на април. Ще бъдем там четири дни и се надяваме да успеем да посетим Венеция в един от тях.  Ние ще спим при приятел италианец. Сега остава да проверя как е най-изгодно да стигнем до Венеция. В Милано съм била на екскурзия, но за мъжа ми ще бъде първо пътуване до Италия. Като начало ще прегледам темите тук за идеи!

Освен влака, автобусите на Фликсбус са изгодни, особено ако се купят по-отрано, но пък пътуват по-дълго.

https://www.flixbus.it/?wt_mc=paid.it.FlixBus.sea.google.3392668 … tECFcQV0wodY0YEEw

Те влезнаха на ит.пазар преди година, но с голям успех.

# 723
  • Варна

До Лугано ще трябва да си платите швейцарска винетка.

Благодаря, regina di cuori bouquet
Относно винетката - правилно ли съм разбрала, че винетката е задължително само ако се движим по магистрали в Швейцария? Виждам, че има вариант до Лугано да се стигне и по обиколни пътища. Така пътуването ще е по-бавно, но дали е възможно?
И още един въпрос - какви са ориентировъчно цените на паркингите в Милано?

# 724
  • Пловдив
 Здравейте , предстои ни пътуване до Милано през март месец , интересувам се в Миланокард включен ли е в действителност градския транспорт ?

# 725
  • Milano

Благодаря, regina di cuori bouquet
Относно винетката - правилно ли съм разбрала, че винетката е задължително само ако се движим по магистрали в Швейцария? Виждам, че има вариант до Лугано да се стигне и по обиколни пътища. Така пътуването ще е по-бавно, но дали е възможно?
И още един въпрос - какви са ориентировъчно цените на паркингите в Милано?

Правилно си разбрала за Швейцария.

Възможно е и не по магистрала, разбира се.

Ориентировъчно - 3 евро на час са паркингите в Милано.

Плаща се за влизане в центъра, от понеделник до петък от 7.30ч до 19.30ч (четвъртък до 18.30ч).

На тези на метрото е 2,10 евро до 5 часа престой.

В Комо е удобен този паркинг:

http://www.autosilovalduce.it/

Точно зад гарата Комо Норд Лаго, езерото и Катедралата.

# 726
  • Варна
Regina, а каква е цената за влизане в центъра? Започнахме да се чудим как да постъпим Simple Smile
Благодаря ти за предложението за паркинг на Комо. Съветите ти са много полезни!

# 727
За пътуващите следващите два месеца - току-що видях, че са пуснали много билети за Тайната вечеря за почти всички дати през февруари и март. Аз чакам за април и проверявам непрекъснато последните две седмици...

# 728
  • Milano
Regina, а каква е цената за влизане в центъра? Започнахме да се чудим как да постъпим Simple Smile

5 евро на ден (многократно влизане).

Има паркинги, които имат споразумение с общината да се плаща 3 евро от клиентите (вместо 5), които ги ползват за повече от час:

http://www.comune.milano.it/wps/portal/ist/it/servizi/mobilita/a … sse_convenzionate

Те ти го продават, ти трябва да го активираш до полунощ на деня на влизането.

Ето повече инфо що е то Ареа C:

http://www.comune.milano.it/wps/portal/ist/it/servizi/mobilita/Area_C/cosa_area_c

пп. може да си сменяте езика.

На 25.03 Папа Франческо ще посети нашият прекрасен град Heart Eyes
Който ще бъде тогава тук да очаква лудница.

И не пишете много, че Мими я няма да пусне нова тема. hahaha

# 729
  • София
За пътуващите следващите два месеца - току-що видях, че са пуснали много билети за Тайната вечеря за почти всички дати през февруари и март. Аз чакам за април и проверявам непрекъснато последните две седмици...

Meрси, взехме за 31.03, решихме да не рискуваме да чакаме за април.  Simple Smile

# 730
  • Варна
Мога ли да си купя Милано карта на летището в Малпенса, там където се получават картите, и да заплатя в брой?

# 731
  • Варна

5 евро на ден (многократно влизане).

Отново големи благодарности!  bouquet

# 732
  • София
Ние ходихме в Милано с компания преди четири дена.С Ryanair летяхме и запазихме от Airbnb един апартамент на самия център до метростанция Венеция.Неприятната изненада беше,че от летище Малпенза до центъра(метростанция Кадорна) е над 50 километра и трябваше да вземем влак,който излезна 13 евро на човек.Тоест 52 евро за четиримата.Но влака е много бърз,по евтините рейсове минават през задръствания и е не знаеш колко време ще отнеме.Ядохме чудесна италианска храна-пица,хлебчета с моцарела,италианско вино.Цените в центъра са доста скъпи,но определено си заслужава.В заведенията около катедралата една пица е средно 12 евро,а една бутилка вино 18 евро,водата голяма бутилка е 5 евро.Иначе от супермаркетите цените не са кой знае колко по-високи от българските.100 грама кашу беше 1 евро,бирата корона беше 1,4 евро,същите тези неща са по-скъпи във билата до нас в София.
От забележителностите Катедралата си заслужава да се види,невероятна архитектура,невероятна красота,срещу 11 евро се качваш на покрива и разлеждаш вътре,както и разглеждащ археологическата част(стари останки от римски град,намерени около катедралата през 60-те години)Двореца сфорца също е чудесен,както и парка покрай него.Той се намира до гарата,където е и метростанция кадорна,от която се ходи до летището.
Единственото лошо нещо бяха негрите,които вървят по улиците и те преследват.Връзват ти на ръката някакви боклуци,викат ти че е безплатно,а послед викат дай нещо за здраве,ако им дадеш питат само толкова ли.Изобщо...те неграта са си животни,то им е в природата,виновни са италианците,че ги търпят.Само се замислете как изглежда Милано,Рим,Лондон,Париж,а каква кочина е африка.И тея ще ме убеждават,че това били хора като нас.Не са хора като нас.Не им давайте да ви пипат.Ако ви пипнат,извикайте policе.Нито цветя купувайте от тях,нито тея боклуци,които продават.Все пак така допринасяте бизнеса им да върви и да се подиграват с нас,цивилизованите европейци.

# 733
Момичета,някой ползвал ли е Миланокард?Има ли смисъл в нея?

# 734
  • Варна
Момичета,някой ползвал ли е Миланокард?Има ли смисъл в нея?

Не успях да я ползвам, но мисля, че има смисъл. Зависи какво искаш да посетиш. Сега например има намаления за Музея на науката и техниката...

Нашата екскурзия в Милано и Геноа е към своя край. Първо бих желала да изкажа благодарности на всички тук за ценните съвети и насоки и специални благодарности на regina di cuori, благодарение на която абсолютно безплатно посетихме 39 етаж на Palazzo Lambardia, без изобщо да се объркаме, и се насладихме на гледката "Милано от птичи поглед".

Първо бих желала да споделя някои неща, които не бях предвидила.
1. Аз като човек отраснал в град без метро не знаех, че освен спирката на която искаш да слезеш задължително е да знаеш и посоката (т.е. последната спирка, за която ходи метрото), за да можеш да хванеш правилния тунел. Билети продават на абсолютно всяка метростанция. Има както машини, така и АТМ пойнтс, така и магазинчета за цигари - Табакиери.
2. Пред Дуомото за радост на малката ми дъщеря хранихме гълъби (бях взела белени семки и не се полъгахме да вземем зърна от чернилките пред катедралата). Толкова и хареса на малката, че ходихме да гихраним за обяд и за вечеря  Laughing. Беше като повелителката на гълъбите с поне 10-ина отгоре или по-скоро като електрически стълб.
3. За Дуомото - опашката за билети е отдясно на катедралата, а опашката за влизане е отляво. Ние лично чакахме доста. При все, че по ваш съвет си взехме билетите от музея. Голяма красота! С думи не мога да я опиша.
4. Програмата ни беше предвидена по-скоро за децата, затова посетихме Музея на науката и техниката "Леонардо да Винчи". Аз лично влизам там за четвърти път и отново шапката ми пада. Музеят е много голям. Ще ви отнеме от 1/2 до цял ден, зависи как разглеждате. Има зона за хранене, можете да си носите сандвичи, а там от машини да си поръчате храни и напитки. В музея, освен, е се гледа, може всичко да се изпробва, нещо като Музейкото, но по-голям и по-разнообразен. Когато влизате на входа има карти и  листи . Задължително си вземете и лист. В него по часове пише в коя лаборатория/зала какви събития ще има. Можете да участвате безплатно, само трябва да се обадите на входа и да ви дадат билетче. Ние с малката ходихме на "Тайната на сапунените мехури", където един батко обяснява първо как се правят, а после дават на хлапетата едни големи рингове и други форми и ги оставят сами да правят. Голяма забава пада. После правят огромни балони, в които пъхат деца и...възрастни. Каката и таткото през това време са ходили на биотехнолгии и също останаха много доволни. Всички заедно рисувахме със светлина и още много други неща на дигитални плотове.
5. Палацо Ломбардия, Кулата на Уникредит и Вертикалните гори са много интересни и красиви съвременни забележителности. Ние се качихме на 39-и етаж през Нуклео 1. Откри се страхотна гледка на града.
6. Видяхме също така Двореца на Сфорците. Бих желала тук да уточня, че безплатното посещение от 18 до 19 се отнася само за двореца без експозициите вътре. Но ако нямате време и сте с деца, струва ми се това е напълно задоволително.
7. Интересен за децата беше и паметника на Иглата и конеца, който се намира в непосредствена близост до Двореца на Сфорците (като погледнеш срещу входа вляво), на метро станция Кадорна.
Сигурна съм, че има още много какво да се види, но трябва да си оставим повод да се върнем в този красив град, в който историята се среща със съвремието! Съжалявам, че не успяхме да се качим на Торе Бранка, но времето не ни позволи.
8. Посетихме с влак от Милано и Генуа. Също много красив град! За него ще пиша, обаче, в темата за Генуа.

Благодаря на всички вас още веднъж и надявам се и аз да съм била полезна с нещо някому.

Общи условия

Активация на акаунт