На море в Турция - тема 45

• 163 703
  • 779
  •   1
Отговори
# 90
Положението е извънредно, не военно. МАй аз го написах грешно. И има жертва само защото шофьорът не се е подчинил и не е спрял за проверка. Затова и са го убили. Peace Защото в извънредно положение може да те проверят навсякъде и по всяко време. Ако не се подчиниш ето ти резултата.

Точно така, извънредното положение има недостатъци и за чужденците, а туристите сами решават, дали искат да летуват при такива условия или не. Ще трябва да се разхождаме с паспорта в джоба, няма как.

# 91
Аз се отказвам да пътувам при настоятелните препоръки на министерството и очевидно ненормалната обстановка.

ако пътуваш за анкара и истанбул, тогава не пътувай, но ако е за курортите едва ли ще има проблем, там обстановката е същата и преди неуспешния преврат.

# 92
  • Варна

Лиа,имам една молба към теб,ако имаш възможност,когато пристигнеш да драснеш два реда,благодаря Peace

# 93
Всички години сме се разхождали там с паспорта в джоба. Бяхме изрично предупредени за това от посрещата ТА, а именно последно беше Сонар  Peace
Та това сега с паспорта в джоба не е откриване на топлата вода  Crazy

# 94
Не става въпрос за плашене, а за това, че ако се почива там и се случи нещо с българи, ще се занимават институции, медии, ще съчувстваме, а за мен това не е редно. При положение, че сме предупредени, после нямаме право да искаме закрила и да ангажираме обществото.
Така е, ами! Дай тогава някой, когото са блъснали, защото е преминал на червено, направо да го оставаме на улицата и да не му пращаме линейка. Дай да не плащаме на пенсионерите пенсии, защото те вече са спрели да работят и не са се вразумили да спестят някой лев за черни дни. Абе, още малко, освен форума, ще поискате и държавата да закрием!
Какво общо има това? Паралелът, който правиш е просто абсурден.
Ще ти го обясня тогава по-простичко. Държавата се гради на основата на солидарно общество. Когато плащам данъци, не водя счетоводство къде точно са изхарчени моите 10 000 лева. Навярно ги е потребил някой, който има нужда от тях. Навярно този човек е на другия край на България и аз даже не знам за неговото съществуване. Плащам тези данъци, защото знам, че, ако на мен ми потрябва помощ, Държавата, тази, на която съм гражданка и на която плащам, ще се погрижи за мен. Това се нарича солидарно общество. Предупредена съм да не ходя в Турция, предупредена съм да не преминавам на червен светофар, но, ако недай, Боже, се случи нещо и в двата варианта, очаквам Държавата да ми помогне. Иначе няма Държава.

# 95
Ако напиша тук какво ми идва на мейла от МВнР, ще ме обявите, че насъсквам хората да се откажат  Mr. Green Онзи ден се регистрирах там в секцията "Пътувам за" и всеки ден идват по 2 мейла  Crazy

# 96
  • Варна
Ако напиша тук какво ми идва на мейла от МВнР, ще ме обявите, че насъсквам хората да се откажат  Mr. Green Онзи ден се регистрирах там в секцията "Пътувам за" и всеки ден идват по 2 мейла  Crazy

Сега ще ме накараш от любопитство да се регистрирам,че да им прочета глупостите.

Понеже неколкократно съм пътувала до Истанбул в азиатската част и ни се е случвало да ни спират полицаи или пък ние да ги питаме винаги са били много любезни и след като разберат,че сме туристи са ни изпращали спокойно.
Вчера една рускиня беше пуснала клип на летище "Сабиха",нищо по-различно от обичайното.
Сега,вярно е,че аз имам повече от два месеца до почивката и дето се казва имам време да видя как ще се развият нещата,но все още аз и компанията ми не сме си променили решението как да стигнем до Анталия.Признавам не ме е страх от атентатите толкова , колкото от Ер Сдухан,но с декларации към всички от туристическия бранш той,както и посланник Гьокче ни уверяват,че за туристите няма да има проблем.

Скрит текст:
Уважаеми туристи ,
Искаме да обърнем внимание по повод обявеното вчера извънредно положение в Турция , това не е военно положение, молим да правите разграничение , също както обявеното преди няколко месеца във Франция извънредно положение , което позволява на властите , да правят проверки на домове , обекти , превозни средства , без предупреждение, като имат съмнение за хора , които действат против установения в страната ред , всички се прави с цел мерки за безопасност и сигурност на територията на страната !
Информираме Ви , че продължаваме да поддържаме съвместно с нашите партньори совалкова линия до Егейска ,Турция , предстоящата за дата 22.07.2016 г. е готова да отпътува.

Поддържаме постоянна връзка с клиентите ни, които са на почивка в турските курорти в момента ( включително и пътуващите със собствен транспорт ) ,имаме тяхното уверение, че всичко там е спокойно и няма никакво напрежение. Другата седмица на наши представители им предстои също пътуване по територията на цяла Егейска Турция и ще даваме информация на място от там.

Вчера 20.07.2016 г. получихме официалното становище на Асоциацията на турските туристически агенции, в което от името на Министър-прецедателя на Република Турция Х.Е. Бинали Илдъръм ни уверяват в сигурността на турските курорти.

На провела се вчера среща между туроператорите, обслужващи дестинация Турция и зам. министъра на туризма Ирина Георгиева, беше обсъдена създалата се ситуация и всички присъстващите на тази среща застанаха зад мнението, че програми няма да се спират, и че трябва да започнем да разграничаваме зоната на курортите от Анкара и Истанбул.

За възникнали въпроси оставаме на разположение!

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 12:02 от esstela

# 97
Всички години сме се разхождали там с паспорта в джоба. Бяхме изрично предупредени за това от посрещата ТА, а именно последно беше Сонар  Peace
Та това сега с паспорта в джоба не е откриване на топлата вода  Crazy

Аз пък никога не съм се разхождала в курортите с паспорт в джоба, остава заключен в сейф в хотела Simple Smile

Мненията, че държавата е длъжна, чрез съответните органи да те защити, въпреки предупрежденията да не се ходи, е ТОЧНО ТАКА. Друг е въпросът, доколко нашите се ангажират чрез посолствата ни по света Mr. Green, а би трябвало!!!

ПП. Мда, и аз слушах изявленията на турския посланик у нас, че за туристите няма опасност. Е, стига да не хукнеш да бягаш, ако ти искат паспорта hahaha
Еsstela Hug
МВнР предпочита по-малки главоболия, затова пишат "опасно", колкото по-малко българи там, толкова по-спокойно за тях. Като е толкова страшно, що не си закриваме мисиите там?

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 12:06 от lia-martin

# 98
Вече и аз мога да се включа, че НЕ е желателно да се пътува, макар че реална заплаха за Туристите няма.
по възможност пътувайте с Автобус --към момента е най-добрият вариант. Много полиция и военни, който имат пълното право да всякакъв тип проверки и арести без обяснение.
До днес беше 50/50 положението --очаква се тези дни да ескалира, заради реална заплаха че ще приемат смъртното наказание. Този тъпан контролира вече и ТВ медиите. В неделя бях до Одрин освен многото полиция и 2 проверки друго притеснително не видях. Минах границата изключително бързо но това се дължи на служебното положение на Баща ми. В Одрин бяхме за не повече от 2 часа, туристи почти не видях, нямаше ги многото рейсове на паркинга над общината.
Проверките бяха след границата на около 2-3 км--Полиция спират наред, с опънати шипове по пътя. и преди отбивката за магистралата и Одрин. Там бяха военни. Независимо че бяхме с кола с буркани ни провериха.
Ако ходите към Турция минете през Гърция и от там в Одрин --по бързо се минава.

# 99
  • Варна

И нещо за разведряване на обстановката,за което по принцип трябва да си говорим Peace

# 100
  • Варна
ТОЧНО!

# 101
Както казва детето при вида на такова нещо.....УХАААА!! Laughing

# 102
То и аз казвам УХАААА  Crazy Crazy Crazy Нямат равни турските курорти на този етап  Flutter  за тези пари.

# 103
И аз да разведря темата - много съм му хвърлила око на Spice Hotel & Spa , Белек - Някой със скорошни отзиви? Вмомента е с много примамлива оферта.

Скрит текст:

# 104
  • Варна
Който играй - пичели , който не играй - не пичели Simple Smile
Който му се ходи и не го е страх , да си ходи , що го плашите Simple Smile
Като ви е страх ей го на - Гърция , острови 252 обитаеми и туристически , Албания , Черна Гора , Хърватска , Словения , Италия - абсолютно същото море , сходна храна - средиземноморска кухня , мили хора , даже полицаи няма да видите , камо ли войници.

Общи условия

Активация на акаунт