На море в Турция - тема 45

• 163 683
  • 779
  •   1
Отговори
# 75
  • в кукувиче гнездо
Не знам защо тези които вече са се отказали да почиват в Турция продължават да нагнетяват обстановката тук.Всеки има глава на раменете си и сам преценява как да постъпи.Всеки ден чета в Tripadvisor мнения за хотела който сме избрали и нито веднъж от 15 юли насам не съм прочела и една дума за какъвто и да е проблем по курортите.Моля,като сте се отказали от пътуването не е необходимо да увещавате и другите и да ги плашите!
Трябва ли някой да плаши някого, след като смятам е достатъчно, че от Външно предупредиха да не се пътува в Турция? То верно, че в тая тема всичко е цветя и рози, няма атентати и извънредно положение, ама айде малко да сте по-реалисти. Като не пишат в туристическите форуми, че е опасно, не значи че е така.

# 76
Ами дай тогава и тези, които не са се отказали от почивката си, да не пишат нищо, за да не увещават другите да отидат и да подложат семействата си на висок риск. Най-добре никой нищо да не пише, да закрием форума и всеки да си носи главата накъдето го завее вятъра.

# 77
Оооо, никакво закриване на темата  Crazy
Аз следя отзиви и мнения за хотели  Crazy
 bouquet

# 78
  • София
Не става въпрос за плашене, а за това, че ако се почива там и се случи нещо с българи, ще се занимават институции, медии, ще съчувстваме, а за мен това не е редно. При положение, че сме предупредени, после нямаме право да искаме закрила и да ангажираме обществото. И ако някой реши да всява смут или страх като атакува хотели и туристи, то никого не би трябвало да го учуди това. Или пък му отнеме колата? Или паспорта? За мен животът на детето и нашите оивоти не струват 2000лв. Ще преживеем и без турските пързалки това лято.
И никой никого не плаши, а вразумява. Защото щом институциите казват да не се ходи и цял свят осъжда обстановката, очевидно обратното поведение граничи с лудост.

# 79
Не става въпрос за плашене, а за това, че ако се почива там и се случи нещо с българи, ще се занимават институции, медии, ще съчувстваме, а за мен това не е редно. При положение, че сме предупредени, после нямаме право да искаме закрила и да ангажираме обществото.
Така е, ами! Дай тогава някой, когото са блъснали, защото е преминал на червено, направо да го оставаме на улицата и да не му пращаме линейка. Дай да не плащаме на пенсионерите пенсии, защото те вече са спрели да работят и не са се вразумили да спестят някой лев за черни дни. Абе, още малко, освен форума, ще поискате и държавата да закрием!

# 80
  • София, България
И тук ситуацията ескалира.  hahaha
Външно предупреждават, не защото някой ще ви обере и убие в момента, в който преминете в турско, а за да си вържат гащите, ако случайно нещо се случи, да не ги обвинят, че не са предупредили, защото те не смятат да направят нищо друго за вас. Предупреждават и си измиват ръцете, няма последваща реална помощ, няма нищо.

Наистина истериите стигнаха границата на добрия тон в тази тема. Как си го представяте, че от вчера върлуват орди по кръстопътищата на Турция, които отбиват коли, ограбват ги и им взимат паспортите?
Лудостта в различните очи може да изглежда по различен начин, ето за едни е лудост да се пътува, за други е лудост да се откажеш от 2000 лева, защото някой те плаши.

Тур агенциите вече се изнервят, гледам тази сутрин някакви гневни коментари с големи букви по групите, явно хората масово се отказват. (Сваляйте цените, че искам да ходя пак!!! )
Наистина са спрели чартърите до 20.8, а защо - историята мълчи, най-вероятно заради отказалите се.

# 81
Умишлено още един пост слагам, а не редактирам стар.
От преди 5 мин на вайбъра ми от приятелка, която е там в момента. Цитирам:
"Душко, отмени резервацията, ние сме добре, но има напрежение и полиция много. Военни няма. Но не знам как ще се приберем утре."

Здравейте! Този коментар от кой курорт е?

# 82
  • в кукувиче гнездо
Не става въпрос за плашене, а за това, че ако се почива там и се случи нещо с българи, ще се занимават институции, медии, ще съчувстваме, а за мен това не е редно. При положение, че сме предупредени, после нямаме право да искаме закрила и да ангажираме обществото.
Така е, ами! Дай тогава някой, когото са блъснали, защото е преминал на червено, направо да го оставаме на улицата и да не му пращаме линейка. Дай да не плащаме на пенсионерите пенсии, защото те вече са спрели да работят и не са се вразумили да спестят някой лев за черни дни. Абе, още малко, освен форума, ще поискате и държавата да закрием!
Какво общо има това? Паралелът, който правиш е просто абсурден. Само преди дни Ердоган обяви, че няма да спазва конвенцията за правата на човека. В извънредно положение всеки на територията на Турция може да има проблеми и то сериозни. Който иска да си ходи на почивка там, само после да не реве. Особено се чудя на тръгналите в извънредно положение с коли. Не дай си боже не спрете на полицията, ми те имат право да стрелят по вас... абе, просто не е истина.

# 83
# 84
Не знам защо тези които вече са се отказали да почиват в Турция продължават да нагнетяват обстановката тук.Всеки има глава на раменете си и сам преценява как да постъпи.Всеки ден чета в Tripadvisor мнения за хотела който сме избрали и нито веднъж от 15 юли насам не съм прочела и една дума за какъвто и да е проблем по курортите.Моля,като сте се отказали от пътуването не е необходимо да увещавате и другите и да ги плашите!

+1 Peace

Чета тази тема от 2 дни, има конструктивни постове, но предимно вайкане, да ходя или да не ходя Wink Момичета Hug, ясно е, че тук няма да ви се решат проблемите, вие сами, по вътрешна убеденост, решавате да рискувате ли или не Laughing Нашето пътуване е утре, ще се състои, а вие обсъждате да ходите ли септември или не ooooh! Ами отпишете се сега и ако нещата в Турция се успокоят, се записвате наново в "последната минута" Laughing
И за протокола да отбележа, че в Турция няма "военно положение", а "извънредно положение". Даже вече има и първи жертви на извънредното положение Sad

http://dnes.dir.bg/news/parlament-izvanredno-polozhenie-metezhat-turtzia-23403503

# 85
Абсолютно съм в правото си да искам и помощ и закрила и всичко останало. Аз съм гражданин на тази страна, и ако претендираме за "бяла' нормална държава е редно да имаме подкрепата и,когато е нужно.
Дайте да не се обиждаме сами,те другите достатъчно го правят.

# 86
Относно отменените чартъри, ако става въпрос за Емералд те никога не са имали чартъри през този период. Това лято последния им полет беше на 5,7 за към Турция, следващия заминаващ е на 23,08. Няма как да се отмени нещо, което не е било изобщо. Това е всяко лято, просто нямат полети за юли и август, предполагам защото през този период цените скачат наистина драстично и няма толкова търсене . Не знам как е положението с другите фирми, кото имат чартърни програми

# 87
Относно отменените чартъри, ако става въпрос за Емералд те никога не са имали чартъри през този период. Това лято последния им полет беше на 5,7 за към Турция, следващия заминаващ е на 23,08. Няма как да се отмени нещо, което не е било изобщо. Това е всяко лято, просто нямат полети за юли и август, предполагам защото през този период цените скачат наистина драстично и няма толкова търсене . Не знам как е положението с другите фирми, кото имат чартърни програми

На 23.07., утре има чартър до Анталия Heart Eyes

# 88
  • в кукувиче гнездо
Положението е извънредно, не военно. МАй аз го написах грешно. И има жертва само защото шофьорът не се е подчинил и не е спрял за проверка. Затова и са го убили. Защото в извънредно положение може да те проверят навсякъде и по всяко време. Ако не се подчиниш ето ти резултата.

# 89
  • в кукувиче гнездо
Абсолютно съм в правото си да искам и помощ и закрила и всичко останало. Аз съм гражданин на тази страна, и ако претендираме за "бяла' нормална държава е редно да имаме подкрепата и,когато е нужно.
Дайте да не се обиждаме сами,те другите достатъчно го правят.

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт