На море в Турция - тема 45

• 163 808
  • 779
  •   1
Отговори
# 105
ето това извадихме вчера от сайта на външно министерство:
Категоризиране на държавите с ниво на Степен на сигурност, за Турция пише че е 2 степен и да се информираме за района за който пътуваме.
І степен - Без особени препоръки
Австралия,  Австрия,  Албания,  Андора,  Аржентина,  Бангладеш,  Барбадос,  Бахамски
острови, Беларус, Белгия, Белиз, Бенин, Боливия, Ботсуана, Бразилия, Бруней, Бутан,
Великобритания, Виетнам, Габон, Гамбия, Гана, Гвинея, Германия, Гибралтар, Гърция,
Дания, Доминиканска република, Екваториална Гвинея, Естония, Зимбабве, Индия,
Исландия, Испания, Италия, Йордания, Кабо Верде, Канада, Катар, Кипър, Китай, Корея
(Република), Коста Рика, Куба, Кувейт, Лаос, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Люксембург,Мавриций, Мадагаскар, Макао, Македония, Малдиви, Малта, Мартиника,Маршаловиострови, Молдова
,Монако, Монголия, Непал,Нова Зеландия,Нова Каледония, Норвегия, ОАЕ, Оман, Панама, Полша, Португалия, Пуерто Рико, Румъния, Русия, Самоа,
Сан  Марино, Сао Томе и Принсипи, Саудитска Арабия, Свазиленд, Сейшелски острови,
Сиера Леоне, Сингапур, Словакия, Словения, Соломонови острови, Суринам,
Сърбия,  Тайван,  Тайланд,  Танзания, Унгария,  Уругвай, Фарьорски острови, Фиджи,
Финландия, Фолклендски острови, Франция, Холандия, Холандски  Антили, Хонгконг,
Хърватска,  Черна  гора,  Чешка  република, Чили, Швейцария, Швеция, Шри Ланка,
Ямайка, Япония

ІІ степен - Повишено внимание (осведомете се подробно за актуалната обстановка в
страната)

Азербайджан, Ангола, Армения, Бахрейн, Босна и Херцеговина, Буркина Фасо, Бурунди,
Венецуела, Гватемала, Грузия, Джибути, Еквадор, Замбия, Западна Сахара,  
Индонезия, Казахстан,  Камбоджа, Киргизстан,  Колумбия, Коморски  острови,
Конго  (Република),  Косово,  Кот  д’Ивоар,  Мавритания,  Малави, Малайзия,  Мароко***,
Мексико,  Никарагуа,  Палестинска  власт**,  Парагвай,  Перу, Република Южна Африка,
Руанда, Салвадор, Сенегал, Таджикистан, Того, Тринидад и Тобаго, Тунис, Туркменистан,
Турция*, Узбекистан, Уганда, Филипини, Хондурас, Чад,  
ІІІ степен - Повишено ниво на риск (препоръка да не се пътува в определени райони
на страната освен при необходимост)
Алжир,    Гвинея-Бисау, Египет, Еритрея, Етиопия, Израел, Иран, Кения, Конго (Демократична
република), КНДР, Либерия, Мианмар,Мозамбик,Намибия, Нигер, Нигерия, Пакистан, Судан,Украйна, Хаити
ІV степен - Предупреждение за преустановяване на пътуванията в цялата страна
(освен при крайна необходимост)
Афганистан, Ирак, Йемен, Камерун,Ливан, Мали, Сомалия, ЦАР, Южен Судан
V степен -
Педупреждение за преустановяване на всякакви пътувания и незабавно
напускане на страната
Либия,
Сирия
Забележки:
* Турция - да се избягват пътувания в източните и югоизточните райони в близост до
границата със Сирия;
** Палестинска власт – да се избягват пътувания, освен в крайна необходимост, в
Ивицата Газа;
*** Мароко – зачестили случаи на криминални актове в Лараш, Танжер,

# 106
Снимка като горната, в Гърция не съм наясно дали може да се направи. Аз поне такова нещо не съм видяла там. Може и да съм крайна, но не ги изтрайвам тези вмирисани византийци.А какви цени,пресвета Дево Crazy Crazy някой каза било евтино море, да ако идеш на апарт туризъм и пазаруващ да готвиш,което автоматично не значи почивка. Просто домакинстваш не вкъщи а на чуждо място.

# 107
Който играй - пичели , който не играй - не пичели Simple Smile
Който му се ходи и не го е страх , да си ходи , що го плашите Simple Smile
Като ви е страх ей го на - Гърция , острови 252 обитаеми и туристически , Албания , Черна Гора , Хърватска , Словения , Италия - абсолютно същото море , сходна храна - средиземноморска кухня , мили хора , даже полицаи няма да видите , камо ли войници.

Peace Peace Peace

http://www.hierapolis-info.ru/situatsiya-v-turtsii-segodnya-dlya-turistov.html

# 108
Интересно ми е защо от МнВР предупреждават да не се пътува. От страна на немското министерство няма такива изявления, само да се избягват тълпи в големите градове, начело Истанбул и Анкара.

# 109
  • Варна
Интересно ми е защо от МнВР предупреждават да не се пътува. От страна на немското министерство няма такива изявления, само да се избягват тълпи в големите градове, начело Истанбул и Анкара.

За мен във въпроса ти е отговора,Татяна  Hug

Снимката е от хотел Сайлънс Бийч в Сиде,точно до Туран Принса е,като влизате по пътя към хотела,Сайлънса е в дясно Peace

Обожавам да ходя на почивка в Турция,тази страна няма аналог в почивките никъде другъде,говоря за съотношение цена-качество-комфорт.Бях в Тасос пак на ол инклузив,хаха,нищо общо,като си доплатихме кафета,коктеили,ядки ,понеже не бяха включени в така наречение им ол инклузив ми излезе с двеста лева по-скъпо от почивката ми в Папилон Белвил  Crazy

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 13:04 от esstela

# 110
  • София
Приятелски призив, нека темите с насока Туризъм останат такива.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=887012.msg33462157#msg33462157

# 111
  • София
Няма да отговарям на коментари и анализирам сравнения по изказването си, защото и за мен няма смисъл да се убеждаваме едни други. Всеки има глава на раменете си. Дано се успокоят нещата, че провалените ни почивки ще са ни най-малкият проблем, ако ескалира напрежението.

# 112
 Hug

За информация, ако някой го интересува, утрешният полет /за сега  ooooh!/ е анулиран. Предложението е, хората сами да стигнат до Букурещ и от там да се лети, а ако се съберяли повече хора и туристическата агенция можела да ги извози до Букурещ, но с неясно връщане smile3532
Така че има и такива случаи...ние искаме, Tez Tour не може Mr. Green /вероятно има много отказали се и вече не е рентабилно/.....е, до втора информация към 16 часа, защото нещата "били много динамични" hahaha

# 113
 Shocked и сега какво ще правите. А предполагам сте се настроили за почивка.

# 114
За разходката с паспорт в джоба не знам защо се учудвате. Винаги, когато сме почивали в Турция от посрещащата агенция - Тез тур/Сонар са ни предупреждавали да излизаме винаги с паспорти извън територията на хотелите, а докато сме в хотела да си пазим паспортите в сейфовете в стаята. Май месец по времето, докато бяхме на почивка имаше някакъв празник и посрещащата агенция изрично ни предупреди да не излизаме извън територията на хотела, че може да има някакви вълнения. На другия ден бяхме на разходка сами в Сиде, всичко беше спокойно.

# 115
# 116
Shocked и сега какво ще правите. А предполагам сте се настроили за почивка.

Всички документи вкл. ваучери, са в нас. Какво ще правим....или друга дестинация или българското море...но все пак има време до 16 часа Joy Joy Joy Обясниха ни, че хотелът ни се пазел Mr. Green, ако не се пътува, мисля че и хотелът ще си удържи сума, защото всякакви срокове за анулация вече са пропуснати Wink Усещам как има да се "носим" за парите с туристическата агенция Mr. Green

# 117
Малееее, че и се весели.  Shocked Аз ако бях, до сега да бях опищяла света  #2gunfire никак не обичам в последния момент да си променям плановете....

# 118
Малееее, че и се весели.  Shocked Аз ако бях, до сега да бях опищяла света  #2gunfire никак не обичам в последния момент да си променям плановете....

Оооо, то и аз не обичам, но какво да се прави, в живота има много по-лоши неща! Sad Човек и да се ядосва и да не се ядосва, все тая, може да е било за добро, кой знае newsm78

Поне да ви пусна хотела на картинка...за бъдещи желаещи Heart Eyes

# 119
Имаме резервация за 06.09 за Сиде, както всички и аз съм в чуденка какво да правя. Говорих с Емералд, казаха, че могат да ми върнат парите (капаро 50%) със съответните отдръжки, които вече са ясни. Другата опция е да пренасочим парите към друго море, срещу таксата от 40лв, което е приемливо. Проблема е, че на мен не ми се ходи нито в Гърция, нито в България на море, искам си в Турция  Crossing Arms  Ако някой знае в Гърция, подобни хотели, предлагащи същия разкош, моля да сподели! Относно чартърите, казаха, че няма не заради "Извънредното положение", а защото били вдигнали много цената им през този месец (за което съм склонна да не вярвам). От 23.08 се възобновяват чартърите, а утре тръгва пълен автобус за Кушадасъ. Нямало нищо обезпокоително, спокойно е в курортите и евентуални забрани, ако има такива, ще бъдат за гражданите, не за гостите. Та това ми казаха, е не очаквах да ми кажат, че ще стане война, все пак те от това печелят, но съм склонна да изчакам още, преди да предприема действия.
За какви отдръжки става въпрос? Такса резервация ли?

Общи условия

Активация на акаунт