Отговори
# 660
Здравейте,
хоп и аз да се запиша.Днес бях на консултация всичко с бебо е наред много е активен и си расте 😊 Аз планувам септември да си изчистя отпуската и от там нататък болнични,все пак имам ученик който трябва да подготвям 😊 И аз се събуждам поне веднъж през ноща,а спя като пън по принцип 😁 Относно кг съм + 3 кг което за сега е добре по нататък ще видим.Момичета вие пиете ли витамини,на мен доки ми изписа биозин мама чудя се да си взема ли прегнакеър витамини или пак биозин?

# 661
Моя гинеколог беше твърдо за Прегнакеър пред Биозин мама. Пробвах и двете вече и определено съм за Прегнакеър.

# 662
  • София, България
Аз не пия витамини, ям много плодове и зеленчуци. Лекарката ми е против изкуствените витамини ако бебето се развива добре. Предполагам, че щях да пия на своя глава, но още в началото ми предписаха Пренатал, пих едно хапче и пъпчасах зверски и ми мина мерака да се тъпча с химии.

# 663
Мона Лиза и моя доктор ми е предписал Пренатал искам да те питам това на Джеймисън ли е? Аз хич не искам да пия витамини и не знам той защо всеки път ме пита почнала ли съм да ги пия. Иначе пия желязо защото хемоглобина ми направо си срина и магнезий заради контракции но тези неща трудно се набавят само с храна.

# 664
  • София, България
Мона Лиза и моя доктор ми е предписал Пренатал искам да те питам това на Джеймисън ли е? Аз хич не искам да пия витамини и не знам той защо всеки път ме пита почнала ли съм да ги пия. Иначе пия желязо защото хемоглобина ми направо си срина и магнезий заради контракции но тези неща трудно се набавят само с храна.

Да, точно на Джеймисън, че и голяма опаковка си купих, да има. Сега ги пазя още ако случайно докторката каже, че ми трябват витамини по някое време, но иначе няма да ги пипна.

# 665
  • София
Моя док също ми каза, че няма нужда да пия витамини, щом и бебо и аз сме добре. Иначе моето проучване е,че Прегнакеър са едни от най добрите на българския пазар.
Аз съм 23 г.с и съм +4.5кг,но отдавна не си влизам в панталоните. Купила съм си два чифта къси,едни дънки и един ленен панталон,иначе блузите все още са ми ок.

# 666
  • София, България
Сигурно само аз не се меря, то и кантар нямам, но визуално съм си същата, влизам си и в дрехите. Когато ме питат на ЖК колко кг съм, вече 2 пъти се чудя какво да казвам и все отсичам - 50!  hahaha
Може би е време следващия път да прибавя едни 2 кг за разкош.  Laughing

# 667
За храната си хапвам каквото ми се яде, нямам режим,но организма ми сам си го изгради според нуждите. Не ям пържено най много два пъти на месец, рибка си хапвам, всеки ден по 1 кг плдоове, много салати и готвено. Сладко почти не ми се е ядяло сега от 3-4 дни следобяд по 1 вафла. Само че  мн ми се хапва тесто ило хляб гледам да не прекалявам. Качила съм 3кг, нови дрехи не съм купувала. Пия огестан витамини.

# 668
Здравейте и от мен днес Simple Smile
и на мен лекарката ми изписа Прегнакеър, но ми каза да ги пия само по 10 дни всеки месец, което според мен е много добър компромисен вариант - нито се тъпча с тях, нито пък оставам без хич както се казва Wink
А за килограмите и аз съм все още +3, което мисля е добре, а за дрехите все още си нося моите рокли и тениски с къси панталони и даже от време на време в зависимост от блузата не си личи че съм бременна, та аз нарочно напоследък гледам да си обличам такива роклички, които подчертават коремчето  Blush не знам чувствам се по-приятно някак...
За заглавието на темата, на мен ми хареса предложението на Mary, понеже и аз харесвам по-шеговити заглавия.  bouquet

# 669
Хм, аз с всичките магнезий и аспирин протект и малко омега3, че не ям почти риба и витамин д на моя отговорност, та не съм питала доки за витамини! Хубаво ме подсетихте! Ще питам другия път!   Heart Eyes

# 670
Здравейте мамчета и добре дошли на новите! Първо да се включа по някои от темите.  Аз нямам проблем със съня, но всяка нощ се будя по два пъти да ходя до тоалетна. През деня също ми се доспива и когато мога си поспивам по два часа  Shocked Скоро търсих някакви нови дрехи, гледах и за бременни, но останах разочарована. Ужасно малък избор, дрехи като палатки и гадни материи. Накрая пак си купих три рокли, които не са за бременни и се надявам да мога да ги нося поне в следващите 2 месеца. Установих, че засега и аз се чувствам по-добре с дрехи, които подчертават фигурата (въпреки наедрялото коремче), отколкото с широки и безформени. От октомври нататък обаче, като порасне корема още повече ще е трудно. И ново яке/палто ще трябва и незнам на какъв модел ще се спра. Винаги съм харесвала вталени, а сега разбира се няма как.
Витамини не взимам, лекарката нищо не ми е казвала, взимам само фолиева киселина.
Ритничета усещам всеки ден, а преди два-три дни дори така се движеше и риташе, че ме събуди в 6:00 сутринта и целия ми корем подскачаше.

Вчера бях на втори морфологичен преглед и най-накрая видях бебка на 4Д. Постоянно си държеше ръчичките пред лицето, смучеше палче. Ще й се карам  Twisted Evil  Чак сега сякаш взех да осъзнавам, че наистина в мен има едно мъничко човече, което ще е моя дъщеря. Heart Eyes Всичко с бебка си беше наред, всички органи на място, околоплодни води, само че ми каза че е малко по-малка от средното за този месец, но каза, че е нормално и може после да навакса.  Confused Все пак се чудя дали имам някаква вина. Месо не ям, но яйца - да, както и риба, макар и не всеки ден. Иначе тежи около 460гр и 24-25 см.

За заглавие на мен засега нищо не ми хрумва, предложените две ми харесват. Само дето лятото още не отминава, поне не и в Рим. Но нищо, докато изпишем следващата тема ще е поотминало.

Ralexandru, как си? Много се надявам нещата при теб да са се закрепили!

# 671
  • София
Да,аз предложих заглавие,сега се разрових да го намеря,хмммм странно,но коментарът ми го няма.Явно е изтрит-защо,нямам представа newsm78 newsm78 newsm78 Както и да е,добре,че съм паметлива и помня заглавието Laughing Laughing Laughing Laughing:
Лятото полека отминава,декемврийска мама все по-едра става     hahaha
Ако на някого му хрумне нещо друго,предлагайте
Много е сладко и вярно Grinning
A MARY, исках да те попитам ти къде се следиш и имаш ли предписания за тази ниска плацента. Аз съм в Надежда, при д-р Михова. Говорят ли ви за риск от кървене и така нататък?
Моята е на отстояние около 1.5 см от ръба на шийката. Явно това е малко Sad И явно от ниска до ниска има разлика. Много се стресирах днес.

# 672
Мами,
по мой наблюдения  повече от 50 процента са с ниска плацента.. май не е толкова страшно,само да е без болки и кървене... всяка втора на лекарства.. С мама като си говорих,вика с теб в 6тия месец отидох на лекар за първи път,,щеше вика де ме убие. хаха нямало е такива нещо преди ..егати..  newsm78.. плаценти,болки,кървене,,, а аз като проучих моята болница тук след всичко,се оказа с много негативни отзиви.. та се местя в друга.. а и заради тях джи пи то не ми вярва че не ми е добре,не иска да ми дава болнични.. уфф лежи си и си почивай ми е мотото и така  Grinning Hug

# 673
  • София
Мами,
по мой наблюдения  повече от 50 процента са с ниска плацента.. май не е толкова страшно,само да е без болки и кървене... всяка втора на лекарства.. С мама като си говорих,вика с теб в 6тия месец отидох на лекар за първи път,,щеше вика де ме убие. хаха нямало е такива нещо преди ..егати..  newsm78.. плаценти,болки,кървене,,, а аз като проучих моята болница тук след всичко,се оказа с много негативни отзиви.. та се местя в друга.. а и заради тях джи пи то не ми вярва че не ми е добре,не иска да ми дава болнични.. уфф лежи си и си почивай ми е мотото и така  Grinning Hug
Ооо, аз обичам да лежа Grinning А ако има лекарства за плацента, ще си въздъхна Grinning Но, да, много си права, майка ми едно време не е знаела каква и е плацентата Simple Smile

# 674
Аз съм против витамините, но не ям месо, яйца и други такива неща, затова искам, не искам ще ги пия.
За плацентата, ако няма болки и кървене май няма проблем, че е ниска, само повече почивка се иска.
Аз да попитам има ли някой, който да е бил с отлепяне на сакчето?
Бях с 95% отлепяне на плодното сакче от 7 седмица още и лежах един месец в болница със ставане само до тоалетната и един месец в нас, пак без да мръдна. От около две седмици започнах да излизам вечер на разходка за по 30 минути, лекарката каза, че отлепяне вече няма и да почвам да се раздвижвам за да не качвам много килограми, защото сега влизам в шестия месец и съм качила 11, но мен все още ме е страх май да вървя.
Има ли някой с подобен случай, който да се движи спокойно вече?

Общи условия

Активация на акаунт