Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-11

• 126 180
  • 732
  •   1
Отговори
# 285
Някой да има мнение за Ваклин груп - http://www.vaklingroup.bg/
Имат интересни предложения, включително и това, че парите се дават почти накрая, а пък нищо не намирам в нета за тях...
Предварително Ви благодаря Hug

Не знам как са със строителството, но един от собствениците на фирмата е офшорка от Сейшелите. Делът е прехвърлен през 2011 г. от една хасковска адвокатка, като гледам. Ето ти малко инфо за основателя на компанията:

http://tr.bivol.bg/view.php?eik=202264328

С някаква политическа партия се е занимавал, от тези неизвестните. Може всичко да е ок, ама - аз не бих се доверила  Wink

# 286
Пак съм аз. Бихте ли купили тристаен апартамент старо строителство от 70те в жк. Славия, близо до бъдещата станция Красно село? Апартаментът е среден и с добро изложение, не е на самия булевард. Има таванска стая 20 м2 със санитарен възел, която доколкото разбирам е с вече наличен наемател. Апартаментът е за тотален ремонт.

На мен ми допада това, че е хем близо до бъдещо метро, в момента минава трамвай 5 там, хем близо до парк Славия. От друга страна не ми допада това, че е тристаен и за ремонт, предпочитахме по-малък апартамент.

# 287
  • София
Имат интересни предложения, включително и това, че парите се дават почти накрая, а пък нищо не намирам в нета за тях...

Не знам как са със строителството, но един от собствениците на фирмата е офшорка от Сейшелите. Делът е прехвърлен през 2011 г. от една хасковска адвокатка, като гледам. Ето ти малко инфо за основателя на компанията:

http://tr.bivol.bg/view.php?eik=202264328

С някаква политическа партия се е занимавал, от тези неизвестните. Може всичко да е ок, ама - аз не бих се доверила  Wink

Строят качествено и са ок. Щяхме да купуваме от тях, но в крайна сметка харесахме друг вид строителство.

# 288
Макарон, аз бих го купила, стига да не е партер или 4-5 етаж без асансьор.

# 289
  • Sofia
толкова много сте изписали... чак сега виждам  Wink

# 290
Макарон, аз бих го купила, стига да не е партер или 4-5 етаж без асансьор.
Благодаря! Всяко мнение ми е ценно. Между другото, апартамента търся за инвестиция. Наясно съм с всички плюсове и минуси сякаш, по-скоро се чудя, че това жилище докато се изплати за 20 години, ще е вече на 65 години (в момента е на 45 години), и ми е трудно да преценя каква би била съдбата и ликвидността на 65 годишна жилищна сграда, от която тепърва трябва да започнем да печелим. Иначе самото жилище, след един ремонт, има голям потенциал, аз лично с удоволствие бих живяла там.

В Славия май цените и на наемите, и за продажба, са по-ниски от околните южни и югозападни кватали, нали?

# 291
Пак съм аз. Бихте ли купили тристаен апартамент старо строителство от 70те в жк. Славия, близо до бъдещата станция Красно село? Апартаментът е среден и с добро изложение, не е на самия булевард. Има таванска стая 20 м2 със санитарен възел, която доколкото разбирам е с вече наличен наемател. Апартаментът е за тотален ремонт.

Зависи за колко се продава!?!  Peace

Благодаря за отговорите. Обмисляме вече и вариант за стар панел,защото за нашия бюджет и там,където търсим, само това се предлага. В голяма дилема сме дали да рискуваме или да чакаме още да се появи нещо друго (предвид покачването на цените).

Ние предпочетохме панел пред друг вид строителство, но всеки си има предпочитания!  Peace

# 292
Благодаря ви за споделените мнения  Hug
Всяко мнение ми е важно, не подозирах, че са офшорка... е сега вече започна голямото мислене Sad
Аз се чудя от 2000 строят, а пък как никой не писа да е взел от тях - доволен или недоволен, интересна работа. Иначе условията им са само капаро, останалото когато е построена сградата.

# 293

Чух за проблеми с канализацията в сградата им в Люлин, но информацията ми е "една жена на пазара ми каза". Мисля, че съфорумка беше купила точно в тази сграда жилище, но ми се губи никът й. В старата тема май също повърхностно се обсъждаше една от техните сгради в Младост, пак не бяха особено положителни мненията. Интересното е, че не намирам нищо в търсачката.  Thinking

# 294
Чух за проблеми с канализацията в сградата им в Люлин, но информацията ми е "една жена на пазара ми каза". Мисля, че съфорумка беше купила точно в тази сграда жилище, но ми се губи никът й. В старата тема май също повърхностно се обсъждаше една от техните сгради в Младост, пак не бяха особено положителни мненията. Интересното е, че не намирам нищо в търсачката.  Thinking
Макарон, точно това и аз се чудех, при толкова сгради как пък никой, който пише във форума няма нито добро, нито лошо мнение за тях.

# 295
  • София
И срока за деклариране е 2 месеца, не 2 седмици.
Благодаря!
За сроковете съм наясно. Идеше реч, че ми беше казано, че аз, в ролята си на бивш собственик, в рамките на 2 седмици трябва да отпиша жилището в Общината.  Peace

# 296
  • при късмета
И срока за деклариране е 2 месеца, не 2 седмици.
Благодаря!
За сроковете съм наясно. Идеше реч, че ми беше казано, че аз, в ролята си на бивш собственик, в рамките на 2 седмици трябва да отпиша жилището в Общината.  Peace
Ти вече си платила данъците до края на годината, за да извадиш чиста дан. оценка. Какво има да отписваш в такъв случай? Новия собственик като си декларира имота в срок, на него ще се начислят данъците за следващата година.
И записването на новия и отписването на стария става едновременно. По една и съща партида, тази, която вече съществува за имота.
Или поне така трябва, но някои служители в общините не знаят защо ходят на работа и в какво точно се изразява тя

# 297
Тонка не знам как е в София, но при нас във Варна, нотариуса, като ни обясняваше, че до 2 месеца трябва да отидем в Агенцията по вписвания се обърна и към продавачите и ом каза, че за да са спокойни те пък трябва да го отпишат.

# 298
  • при късмета
Тонка не знам как е в София, но при нас във Варна, нотариуса, като ни обясняваше, че до 2 месеца трябва да отидем в Агенцията по вписвания се обърна и към продавачите и ом каза, че за да са спокойни те пък трябва да го отпишат.
Тя питаше за общината. И в АП никой не ходи, сделката я вписва нотаиуса

# 299
  • София
Мда, определено нямам работа в АП.  Grinning
И какво излиза, че би следвало да не ходя в Общината, но по-добре да отида, че някой служител може да не си свърши работата...

Общи условия

Активация на акаунт