Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-11

• 126 174
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
Ще успееш, Весела! Simple Smile
Когато човек има цел (и план), я постига! Peace

# 316
Вчера си декларирах новото жилище в "Местни данъци и такси".
Казаха ми, че данъкът за тази година е платен, аз ще плащам догодина.

Благодаря на включилите се Hands Thumbsup Сега поне съм уверена, че съмнението ми за двойния данък е основателно!

Да споделя също, че в сградата на ДАГ на ул.Сердика 5 в центъра може лесно и удобно да се сменят партиди за ВиК и Топлофикация, в съседни офиси са. Служителите са много любезни  newsm10 Има също и офис на ЧЕЗ, където обаче не сменяли партиди  newsm12, а също и на Софиягаз - може би там може да се сменя партидата за газ.

Въобще най-лошо впечатление ми направиха ЧЕЗ, в центъра за клиенти на бул.България. Чаках много, служителката беше нелюбезна, да не кажа заядлива. Накрая попълних заявление за безплатната им услуга "SMS известяване преди спиране на електрозахранването", където имаше и странно поле за email, което не попълних (исках само SMS). Питах служителката ОК ли е всичко, тя - "да". На другия ден ми звънят от ЧЕЗ да ме уведомят, че не можело да ми активират услугата SMS известяване, защото не съм и била посочила имейла  smile3532. Не можело да им го кажа по телефона (въпреки че не става ясно защо им е).

# 317
  • София
Привет,
Някой има ли пресни наблюдения какъв процент финансиране предлага ПИБ за нова тухла, завършена до ключ на акт 16? Пуснах запитване и в темата за ипотечни кредити, но там се спрягат основно Сосиете Женерал , Райфайзен и Уникредит, почти нищо в цялата тема за ПИБ.. Та ще прощавате, ако е не на място въпросът:)
Поздрави!

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 12:48 от Dandelionwine

# 318
Да кажа също, че смяната на партида за ток е безплатна, обаче ВИК ми взеха 12 лв. Crossing Arms

# 319
  • Beyond the stars
Да кажа също, че смяната на партида за ток е безплатна, обаче ВИК ми взеха 12 лв. Crossing Arms

Хмм, на мен само в Топлофикация ми взех нещо от сорта на 7-8лв.  Peace Ма може би пак говорим за различни градове  Wink

# 320
За Пловдив.
Разведохме се с топлофикация преди 15 години. Laughing
Само ток ползваме.

# 321
  • Beyond the stars
За Пловдив.
Разведохме се с топлофикация преди 15 години. Laughing
Само ток ползваме.

Мда, аз за Сф  Wink И при Софийска вода и при ЧЕЗ нищо не съм плащала  Peace Софийска вода май има някакъв срок в който смяната на партидата е безплатна, после има такса  Wink

# 322
За Пловдив срокът за смяна на партида за водата е 1 месец (не знаех). На мен ми искаха 5 лв глоба. Смяна на партидите за парно и ток към ЕВН е безплатно. Там май няма срокове.

# 323
  • София
Привет,
Някой има ли пресни наблюдения какъв процент финансиране предлага ПИБ за нова тухла, завършена до ключ на акт 16? Пуснах запитване и в темата за ипотечни кредити, но там се спрягат основно Сосиете Женерал , Райфайзен и Уникредит, почти нищо в цялата тема за ПИБ.. Та ще прощавате, ако е не на място въпросът:)
Поздрави!
Ние ходихме в ПИБ за оферта, но от всички банки тяхната беше най-зле. ММ им е клиент от поне 10 години, всичко му е там, а условията които предложиха са много по-неизгодни от Райфайзен и Пощенска. Може би затова няма отзиви.

# 324
  • София
В жк Славия цените се покачиха заради бъдещото метро според мен ( следя от март месец, защото живея там и в момента продаваме 2 жилища в този квартал и гледам да съм в час с цените, но все пак зависи от доста неща)В момента жилищата ни там са по - скъпи от това,което имаме  в жк Лагера с около 150€ кв.м,за другите "южни" не съм се интересувала,защото не търсим там

# 325
  • София, Bulgaria
Случайно или не, но кредит с ПИБ за 5г. не съм правила нито един. Също така не сме и купували имот с ипотека към тях.

# 326
  • София
искам да попитам   -трябва ли да нося бележки от ЧЕЗ,ВИК,Топлофикация при нотариуса в които да се види ,че нямам задължения?
днес се обадих за водата и ми казаха -5 дни да чакам и 3 лева такса.става въпрос за София.

# 327
  • сф
добре де, какъв съм такъв човек: преди 10 г имах възможност да купя жилище и единствено харесах едно с "предстоящ" акт 16. тази година най-накрая вече имаме акт 16. егати сагата беше.
сега пак имам възможност да взема жилище - по-голямо този път - единственото, което харесвам е с предстоящ акт 16. късмет ли е, карма ли е, не знам... факт е, че друго не ми хареса, само това го усетих Sad

# 328
bibs.
Колко предстоящ е акт16, има ли акт 14 или по-добре акт 15. Кой е строителят, може да получиш инфо за строителя тук или да го проучиш, други сгради има ли? Иска ли голяма първоначална вноска или само капаро от 2-5к е инвестицията докато вземе акт16.
Не бъди предубедена, проучи ситуацията.
Успех!

# 329
  • София
bibs, 10 г сте чакали акт 16 ли?  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт